Vanliga tankar klockan 03:19 ?

Lite tankar att dela med mig av såhär på natten ..

Något som vi alla vill är att ha kontrollen i våra liv. Vi vill kunna bestämma över allt från småsaker som vilken frisyr vi ska ha till mycket större saker som våra egna känslor. Det sistnämnda är något som jag har funderat på under en tid nu. Att vara singel (nu pratar vi om en person som inte har någon på g över huvudtaget, utan är fullkomligt singel) innebär att man har den här kontrollen över en mycket större andel känslor än då man är i en relation där man är beroende av en annan person. Att vara beroende av en annan person innebär ju att dina egna känslor inte alltid kommer att följa det som du egentligen skulle må bäst av. Dessutom har du absolut inte den här kontrollen som människan generellt sett så gärna vill ha.

Men trots detta, så är vi så många som bara går och längtar efter vår andra halva, samhörigheten med en annan människa - att bli kär. Vi väljer alltså frivilligt att teoretiskt sett ge en annan människa kontroll över en stor del av våra liv, våra känslor. För visst är de pirrande känslorna om att man inte riktigt vet hur allt kommer att gå spännande?

Vart jag vill komma är att vi människor alltid ska söka och längta efter det vi inte har. Hur ofta har inte tanken slagit dig om hur mycket du längtar efter ett förhållande, någon att dela dina tankar med? Men när du sedan är där och har fastnat för någon - och det är ömsesidigt, då börjar du backa. Var inte singellivet bättre ändå? Då kan jag ju trots allt träffa mina vänner när jag vill, festa utan att ha en vibrerande mobil i fickan. Dessutom blir jag inte sårad då.. För visst är det väl så, att när du är singel så är det Du som har kontrollen, i alla fall den kontroll som du mister då du går in i ett förhållande. Ett bra sätt att beskriva det hela på är att då du är singel så är det generellt sett (självfallet finns det saker som kan komma emellan och fullkomligt bryta ner dig) så att du har en ganska jämn linje vad gäller hur du mår. Det är inte alls den här pirrande känslan som då man är kär- berg-och-dal-banans topp når du inte som singel. Hur ofta säger du till exempel att du är så himla lycklig då du är singel, om du jämför med hur ofta man säger det då man är i ett förhållande? Men samtidigt, då du är singel slipper du de hemska nätterna då tårarna inte kan sluta rinna.

Står du väl på bryggan, väljer mellan att ta steget ut - chansa och släppa kontrollen - för att kanske få uppleva de svävande molnen. Du vet inte om du ska backa ett steg, gå ett steg tillbaka till den säkrare världen men som inte ger samma spänning och lycka som du kan finna bland molnen.  Fundera då på vad Du vill med ditt liv som det är idag. Trivs du med att ha en jämn balans i ditt liv, inga berg-och-dal-banor vad gäller känslor, så kan man alltid vänta. Glöm bara inte, att vågar du ta steget och släppa kontrollen, så finns det obegränsade höjder att nå.

Som många av er säkert har märkt så sitter jag själv i den här situationen, inte riktigt än - men det kommer sakta men säkert krypande. Därför var det här inlägget en stor hjälp för mig att komma underfund med vissa saker som inte fanns i tankarna innan- att njuta av situationen som den är i idag, för imorgon kommer jag att längta tillbaka.

Kommentarer
Postat av: J

shit...klockrent skrivet. vart får du allt ifrån? =)

2007-08-17 @ 11:25:42
Postat av: Sofie

Jättebra skrivet! Jag har själv blivit riktigt sårad i ett tidagre förhållande vilket nu har lett till att jag "stöter" bort alla killar som kommer mig nära..Jag vågar helt enkelt inte chansa och ta steget ut,att bli och vara beroende av någon annan, riskera att bli sårad :(

2007-08-17 @ 14:05:44
Postat av: sara

grymt bra skrivet, verkligen klockrent!

2007-08-17 @ 20:58:05
Postat av: Johanna

Jag undrar lite om viktor rydberg:
går det snygga killar där du går?
umgås du mycket med människorna där?

2007-08-18 @ 11:03:45
Postat av: amanda (fint namn hehe)

Ligges Isabella (blondinbella) på sjukhus:O? det står så i hennes blogg...svara gärna

2007-08-18 @ 11:12:19
Postat av: Sara

kan du inte lägga in dom där övningarna som du gör varje dag? :) vore kul! :) pusss

2007-08-18 @ 12:59:56
Postat av: Anonym

verkligen bra skrivet! förstår precis vad du menar...

2007-08-18 @ 14:00:24
Postat av: Elin

jättebra skrivet! känner igen mig i det du beskriver, och var själv i den situationen för ett tag sen..

2007-08-18 @ 14:18:25
Postat av: Anonym

Ligger Isabella på sjukhus?!

2007-08-18 @ 14:37:26
Postat av: Anonym

...............

2007-08-18 @ 14:45:50
Postat av: Mandy

Tack tack tack :)
Angående Viktor Rydberg, självklart finns det en och annan kille som ser bra ut, dock har vi alla olika
smaker ;) Sen måste jag väl medge att de intressantaste killarna dessvärre gick ut trean nu..
Jag har ett gäng tjejer som jag umgås med i min klass, som är jätteroliga att umgås med och som jag absolut skulle kunna umgås med på fritiden. Dock känner jag att skolan tar så mycket tid, och där hinner jag ändå träffa vännerna jag har där. Så när jag väl får tid över från skola, dans eller ridning så vill jag träffa mina närmsta kompisar som jag inte går i samma skola som.

2007-08-18 @ 19:20:45
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se
Postat av: Elise

Har fastnat för det här inlägget.. sjukt bra skrivet

2007-08-27 @ 17:30:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0