Våldtäkter..

Dagen rullade på rätt bra. Första delen av vår sex & drogperiod handlade om sex. Vi fick lyssna på en kille som jobbar på ungdomsmottagningen på Norrtullsgatan, belägen på samma gata som vår skola med andra ord. Han ville poängtera att han inte är det minsta pryd alls så vi skulle inte vara oroliga för hur vi uttryckte oss. Rolig grabb..

Under "föreläsningen" fick vi själva ta del av olika påståenden och resa oss om vi höll med, eller sitta kvar om vi inte höll med. Ja, ni har säkert lekt den leken förut. Ganska intressanta påståenden och minst lika intressanta funderingar kring ämnet. Självfallet avslutades allt med hur man trär på en kondom. Ifall jag ska förmedla vidare något nytt jag lärde mig.. så kan jag självklart inte komma på något nu på rak arm bara för det. Men om ni inte visste det så kan en kondom bara ligga i handväskan i en månad, därefter är det bara att kasta! Det var väl ungefär det som jag kom ihåg nu... och som är relevant att skriva här.

På eftermiddagen fick vi se en teater som handlade om en tjej som blev våldtagen av sin pojkväns kompis. Efter framträdandet var det vår tur att diskutera. För ni som inte vet den exakta siffran, så är det numera 90% av alla våldtäkter som begås av någon man känner sedan innan. Den vanliga myten om våldtäkter som äger rum i en mörk park av en gammal gubbe med rock är med andra ord inte speciellt vanliga..

Vi fick frågan om vad vi kan göra för att minska utvecklingen av de ökande våldtäkterna. Det jag hade att kommentera är vad vår generation har för syn på sex. Tjejer ska gärna tycka om hårt sex, som i vissa fall är näst intill våldtäktasaktiga, eftersom att det i de flesta fall uppskattas av killar. Jag menar inte alls att man ska sluta att ha den typen av sex, tänder man på det  - vilket många gör, så självklart ska man inte sluta med att ha det.

Det jag däremot tycker är synd, är de tjejer som mer än gärna berättar att de älskar hårt sex - men i själva verket njuter de inte av det en sekund! Att som kille ha sex med tjej efter tjej, där varje tjej vill ha så hårt sex som möjligt endast för att ställa sig in hos killen.. alltså det fungerar inte i längden. En växande grupp killar kommer till slut bli så vana med den här typen av sex, vilken på många fysiska sätt är mycket lik en våldtäkt, att många till slut inte kommer behöva ta så stort steg från att ha det sex de är vana med, till att faktiskt begå en riktig våldtäkt.

Det man absolut inte får göra då man diskuterar våldtäkter, är att dra alla killar över en kam. En av killarna som höll i diskussionen berättade att han knappt inte kan hålla upp en dörr för en tej längre när han är på krogen utan att hon ska tro något heelt fel.. det hade till och med näst intill varit så att tjejen tog nästa dörr istället. Alltså att det har blivit såhär är enligt mig helt sjukt. Trevliga killar som blir bemötta som våldtäktsmän eller liknande är fruktansvärt.

Att det dessutom ens är relevant vad tjejen hade på sig innan en våldtäkt ägt rum är så gammalmodigt det kan bli. Bara för att en tjej har på sig stringtrosor och en kort kjol, då är hon minsann riktigt kåt och tackar inte nej till en grabb? Nej, ibland börjar man undra vad det är för rättssystem vi har egentligen. Men så länge gärningsmännen ibland inte ens blir fällda trots att mycket pekar mot dem så kan vi heller inte förvänta oss en minskning vad gäller våldtäkter.

Har ni några egna åsikter rörande ämnet? Dela mer än gärna med er!

Har förstått att många av er vill att jag ska lägga upp ännu fler bilder. Här är två på mig i alla fall, den översta lite äldre och den nedersta från helgen. :)





 

Puss på er!

Kommentarer
Postat av: Lisa

Varför ser du så konstig ut på den understa bilden???!

2007-08-28 @ 17:25:46
Postat av: Mandy

För att jag tycker om att se konstig ut :)

2007-08-28 @ 19:41:04
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se
Postat av: Fia

hej:) undrar bara vart du bor egentligen, du har aldrig nämnt det? :)

2007-08-28 @ 19:42:55
Postat av: Anonym

Lite som en fisk... =)

2007-08-28 @ 21:01:17
Postat av: mira

snygg!

2007-08-28 @ 21:15:14
Postat av: Linus

skitfina bilder amanda som vanligt (A)
hade också sånt i skolan fast man vet allt så är det kul endå faktiskt :)
har faktiskt sätt dig på värsta skogens station 1 gång :)

2007-08-28 @ 21:20:38
Postat av: Linus

Men hur många har du hört som säger att dem vill ha "hårt sex" ?...
tänker inte riktigt som dig för killar kan säga nej också... om Jag rent teoretiskt skulle ha sex med en tjej och hon sa: jag vill ha HÅRT sex. skulle säga tyvär inte min grej. lättare än så är det inte :)

2007-08-28 @ 21:53:25
Postat av: Anonym

dem är bara advundsjuka! finns inget på dig som ser konstigt ut! allt är ju fan helt jävla perfekt. lätt snyggast i skolan!;D <3

2007-08-28 @ 21:55:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0