Sommaren 07


Nice, 26/7 - 31/7

Så var skolan igång igen vilket innebär slut på sommarlovet. Jag är inte bitter, inte alls faktiskt, jag har nämligen haft bland det bästa sommarlovet någonsin. Det känns som att jag har hunnit med alla de delar som ett sommarlov ska innehålla för mig.

Lovet började med ett par veckor dvala. Jag skojar inte, jag var så sliten efter en termin på VRG att jag orkade inte mer än att ha filmkväll efter filmkväll. Något som jag är enormt tacksam för såhär i efterhand, jag vilade verkligen upp mig! Dessutom kom jag riktigt uppvilad till Italien den 8e juli.

För mig kommer Italien alltid att vara en självklarhet på min semester. Utan Italien - inget riktigt sommarlov. Första veckan var riktigt lugn då jag hade min Ebba där. Vi badade, solade, shoppade och bara tog det lugnt. Andra veckan blev för mig ganska vild då alla italienska vänner kom som jag lärt känna genom åren. Det festades och jag hann med en liten somarromans. Det var lite som en romantisk film att gå där hand-i-hand- med en badvakt på den milslånga stranden, åka ut i hans båt för att sedan festa på stranden efteråt och avsluta med en romantisk promenad under stjärnklar himmel. Då jag inte umgicks med honom eller mina norska och österrikiska tjejkompisar var jag med ett stort killgäng på 8 personer, vilka jag har känt i flera års tid. Vi hade riktigt roligt tillsammans och har kontakt fortfarande.

Under den här tiden då jag hela tiden var den enda svensktalande och ofta den enda tjejen i gänget lärde jag mig otroligt mycket om mig själv. Att vara ensam tjej med ett stort gäng italienska killar som är på en som en magnet kräver att man är enormt stark. Hade jag haft svårt för att säga nej så hade jag rökt både marijuana, legat runt som jag vet inte vad och testat en massa andra droger. Men just för att jag verkligen sa nej, vann jag en otrolig respekt av de här killarna och de behandlade verkligen mig som en prinsessa. Oförglömlig resa.

Fyra dagar här hemma att spendera med nära och kära. Därefter bar det av till den Franska rivieran, närmare bestämt Nice. Den här gången var det bara jag och mina föräldrar som åkte. Nu fick jag verkligen tid att bara spendera en massa tid med dem, vilket inte blev av i Italien. Vi hade verkligen roligt tillsammans och jag trivdes som fisken från första stund. Vi badade i det turkosa havet, gjorde utflykter, åt gott, shoppade en massa och bara njöt. Lärde känna flertalet killar där nere som jag har en del kontakt med fortfarande. Jag har alltid trott att italienska killar är de som är värst på, men fransmännen tog priset. En resa även där som jag aldrig kommer att glömma, men definitivt göra om.

Augusti månad har spenderats här hemma med mina vänner. Vi har festat en hel del och jag har bara njutit av att vara ledig och fri. Med en sådan här kanonsommar kan inte terminen som väntar bli annat än bra. Jag ser absolut positivt på den närmsta framtiden efter en sommar som härmed ristas in i sten ...


Italien 8/7 - 22/7

Kommentarer
Postat av: emelie

det låter som en mycket bra sommar.
ingen bild på din sommarromans? :)
skulle vara kul att se.

2007-08-23 @ 17:27:51
Postat av: Anonym

Jag hade också en sommarromans,när jag var i Turkiet. Han bodde i skottland,så otroligt synd att man träffar någon som bor så långt bort. Man kan inte direkt gå på stranden och mysa i kalla sverige. Då vill man bara att det ska bli sommar igen.

2007-08-23 @ 20:17:42
Postat av: Linus

Låter som ett om ja ska använda mig lite av svengelska
AWESOME sommarlov du har haft :) hunnit med allt man ska i princip rest, varit med vänner etc.
I´ll bet italy was great ? :)

2007-08-24 @ 16:03:35
Postat av: Mandy

Jo visst kan jag lägga in en bild på badvakten Nicoló ;) Kommer inom kort!
Anonym: Håller med dig helt, men jag antar att man får lära sig att uppskatta det som lilla Sverge har att erbjuda också. Att sitta med filtar på en uteservering i den friska höstluften är definitivt något att uppskatta också :)
Linus, jaa det har varit underbart :) Hoppas att du själv har haft ett grymt lov. Italien är alltid great. Pratade precis med pappa som också planerar att flytta med min mamma till Italien om ett par år, självfallet samma tillfälle som då jag flyttar .. varför är jag inte förvånad? ;)

2007-08-25 @ 13:06:10
URL: http://gulligamaandyy.blogg.se
Postat av: Linus

Låter ju underbart :) jora det har väll varit helt okey, har dock inte varit i 2 länder som du :) men 1 annat:)
seriöst?! låter ju galet schyst att flytta ditt :) hoppas verkligen det är något dina föräldrar överväger nu :)

2007-08-25 @ 17:21:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0