Introduktion dagens träning.

Nu är ni flera som har tjatat, och det är dags för mig att introducera dagens träning. Jag har dock inte bestämt mig för om jag varje dag ska ha med dagens träning. Däremot tänker jag skriva då och då om de olika övningarna jag använder mig av, hur de går till och så vidare.

Idag tänkte jag skriva om de övningarna jag brukar göra här hemma varje kväll. Det är inte alltid man har någon ork för att exempelvis gå ut och springa. Det är inte heller alltid vädret tillåter. Därmed är det utmärkt att ha övningar att göra i sitt eget rum som verkligen fungerar och ger resultat.

Först tänkte jag börja med min favoritövning - den kissande hunden. Här tränar du rumpa och lår, vilka båda två är populära ställen att vilja se extra fit ut på. Jag tror att de flesta vet hur det går till. Du ställer dig på alla fyra, börjar med det ena benet och böjer det utåt, precis som en kissande hund. Jag brukar växla med att böja det utåt, men även bakåt och uppåt. På så sätt tränar man olika muskelgrupper, men som ligger väldigt nära varandra.

Bland det viktigaste är att inte svanka. Svankar du så kan du göra hur många som helst, helt utan resultat. Du ska inte heller låta benet/foten nudda golvet en enda gång under tiden du håller på med övningen. Jag brukar göra 100 stycken med varje ben. Där är vi alla olika och olika tränade, gör tills du får kämpa med att lyfta upp benet så brukar det bli bra. :) Gör inte heller övningen alldeles för fort. Du blir inte mer tränad för att du gör den snabbare, snarare är det lättare att göra den inkorrekt då.

Viktigt att tänka på är också att äta efter varje träning. Då jag själv utför de här övningarna så tar jag i så att jag är alldeles slut efteråt, träningsvärk brukar jag också få. Äter du inte efteråt så kommer du inte heller bygga de här snygga musklerna som vi är ute efter.

Övning nummer 2 är tåhävningarna. Det är inte alla som tycker att det är snyggt med vältränade vader - men det gör jag! :) Det är en väldigt enkel övning som man kan göra varje kväll då man borstar tänderna. Du ställer dig på ena benet, och går i en jämn rytm upp på tå och ner igen. Jag gör minst 60 tåhävningar per ben, i slutet ska det vara riktigt kämpigt att ta sig upp. Du tränar inte bara vaderna utan även stora delar av låren.

Öning nummer 3 är rygglyften. Finns det något snyggare att visa upp än ett vätränat ryggslut/svank? Nej jag tror inte det.. Rygglyften är viktigt att du gör noggrant och försiktigt så att du inte skadar dig. Framför allt ska rygglyften inte göras innan armhävningarna, då är det stor risk att du inte orkar hålla upp ryggen och istället svankar när det är dags för armhävningar. Lägg dig på mage, håll armarna framför huvudet, fingrarna ska snudda varandra framför pannan. När du har armarna på det här viset så ska du bara lyfta litegrann från golvet - hela tiden ska blicken vara ner i golvet så att du inte skadar nacken! Benen ska hela tiden vara kvar i golvet. Viktigt att tänka på även här är att inte svanka - spänn magen! Efter ungefär 30 stycken (individuell siffra) sträcker du ut armarna rakt framför dig, blicken ska fortfarande vara ner i golvet, och gör ungefär en 20 stycken. Den här övningen är den absolut jobbigaste av de tre olika sätten att göra rygglyft på, ta det därför försiktigt och lyft bara litegrann. Sist men inte minst sträcker du ut högra armen rakt ut åt höger och den vänstra armen rakt ut åt vänster. Nu ska du lyfta ryggen så högt det går, dock inte för snabbt så att du skadar dig. Gör tills du inte orkar mer!

Utöver de här övningarna brukar jag göra sit-ups och ibland även armhävningar. Förhoppningsvis behöver jag inte gå igenom de övningarna, men viktigast att hålla i minnet när du utövar dem är att inte svanka. Vad gäller sit-upsen så behöver du bara lyfta lite från golvet för att magen ska tränas. Många tar för vana att lyfta enda upp, men det gör alltså ingen nytta överhuvudtaget. Försök runda hela magen varje gång du lyfter så blir risken minimal att du svankar och du spänner dessutom magen automatiskt. Jag har ett par övningar till jag brukar göra, de får jag skriva om i ett senare inlägg. =)

Den absolut bästa träningen får jag däremot från min ridning och min dans. Men det här är några övningar som är extremt enkla att göra och de ger snabbt resultat om du gör dem regelbundet.

Ett litet tips från mig är att ha på riktigt hög musik så att du inte hör hur anfådd du är. Ha en låt som du blir riktigt taggad av. Personligen har jag för tillfället den här låten : http://www.youtube.com/watch?v=JUirXBVPHDE I won´t be crying when I´m lonely. Med den på högsta volym kan man inte annat än att ta i för kung och fosterland.



resultat =)

Kommentarer
Postat av: Linus

coolt att du skriver hur du tränar vill ju också se ut så där :) haha.
nee, men det ser ju ut som det ger bra resultat iaf :)

2007-08-30 @ 17:29:54
Postat av: sofia m

tjejen förlåt men du har inte ens någon snygg kropp , visst inga fel eller så , men du har ingen rumpa inga höfter inget som killarna vill ha, man måste ha något att ta i liksom!
men annars har du snygg kropp , och en bra blogg :)

2007-08-30 @ 17:39:26
Postat av: louise

haha ursäkta hej sofia M, varför ens uttrycka sig om du inte har något positivt att säga? du har inte snygg kropp-du har snygg kropp..(?) tro mig killar man Vill ha, letar efter snygga slanka tjejer,precis som amanda som för den delen också har kurvor, inte tjockisar. en fråga har du träffat henne IRL? kanske dags att sluta döma människor du inte har tagit en närmare titt på. Om du inte har vettigare att göra än att slänga ur dig sådana onödiga kommentarer kan du vara tyst. vi behöver inte dina åsikter. tack

2007-08-30 @ 20:47:47
Postat av: Anonym

asså, varför skriva om man inte tycker om något?! såå onödigt! inners inne är man ju bara advunsjuk! annars hade man ju aldrig "hackat" så! du har fan en finare kropp än en modell! du är en så sjukt bra förebild på alla sätt! du sköter om din kropp och tar hand om den väl- de visar du stolt upp!<3 du är duktig i skolan! du är social .. du är allt! fortsätt så med dina kort, det får iaf mig att prestera hårdare! du är snygg babe! /lovisa

2007-08-30 @ 21:55:38
Postat av: Anonym

dagens träning!xD jag älskar, och ska börja redan idag! resultatet kanske skickas till dig lagom till beatch 2008?;D älskar dig sötis!<3

2007-08-30 @ 22:06:46
Postat av: johanna

äh, skitsnack.
du har visst snygg kropp!

2007-08-30 @ 22:07:57
Postat av: olle

sofie m
men vad säger du? är du kille själv eller?

2007-08-30 @ 22:26:08
Postat av: Ebba

Hahah om det är något min Mandysen Har så är det en Förjävla snygg rumpa! :D

2007-08-30 @ 23:06:04
Postat av: Anonym

jätte fin kropp!
hur har du ingen cellulit?:o

2007-08-31 @ 22:36:24
Postat av: Annna

Situps ger inte så mycket. Klarar man hundra situps så klarar man hur många som helst, finns andra magövningar som tar mycket mer. Men bättre än inga magövningar alls. När du gör rygglyften kan du boxa i luften 30 ggr med armarna samtidigt som du håller dig uppe.
Bra blogg iaf!! Men jag kommer kommentera dina inlägg om träning för jag är grym på träning!

2007-08-31 @ 22:56:18
Postat av: Anonym

asså fatta hur nice kropp du har sån svank så bara putar rumpan mmmmmmmmmmmmmmmm säger ja bara

2007-09-01 @ 14:07:47
Postat av: Anonym

hetaste rumpan, och bikini

2008-01-17 @ 09:40:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0