Drogmissbruk.

Godmorgon!

Äntligen har jag lyckats komma in i mina nya rutiner.
Redan vid halv tio på kvällarna blir jag sjukt trött, så det är faktiskt då jag går och lägger mig nuförtiden. Verkligen något att rekommendera, både för utseendets skull - man ser så otroligt mycket piggare ut! Jag har gått osminkad flera dagar i rad nu utan att ha sett alldeles trött ut. Dessutom så känner man sig så himla mycket piggare också!

Några som dock inte har kommit in i mina nya rytiner än är sötnosarna som fortfarande ringer mellan 22.00 och 03.00 på natten. Det har nämligen varit så varje natt nu då jag sovit så skönt att jag på morgonen därpå haft en hel del missade samtal. Imorse hade jag 10 missade samtal exempelvis. Förhoppningsvis lär de sig snart att jag inte går och lägger mig 02.00 en vardag, vilket jag gjorde förra terminen.

Nog om det. Föreläsningarna jag var på igår lämnade kvar en hel del funderingar hos mig. Den första föreläsningen handlade om droger. Vi fick i två timmar lyssna på en föredetta drogmissbrukare och höra allt som han har varit med om, och även ren fakta som till viss del var ny för mig. Ett av råden han gav oss handlade om antidepressiva. Vi fick nämligen se hela skalan för hur tunga droger som heroin och amfetamin varit läkemedel för Sveriges befolkning för X antal år sedan. Då man märkte att människorna blev beroende av heroin och istället började missbruka det, så sattes det in amfetamin för att bota beroendet av heroin men samtidigt bota sjukdomen personen ifråga skulle bota från början. Jag kommer inte ihåg hur skalan såg ut och vilka droger som var före andra, det han ville berätta med det var i alla fall att antidepressiva är med på den skalan. Vilket innebär att om X antal år kommer vi tycka att samhället var sjukt som tillät antidepressiva. Det han sa var i alla fall att man ska försöka göra allt för att inte börja med någon form av antidepressiva. Istället ska man försöka komma underfund med vad det är som gör en deprimerad innan man börjar försöka bota det. Om du däremot är så pass deprimerad att du har självmordstankar så kan antidepressiva vara den enda utvägen för att försöka bli bra igen.

En annan intressant grej, vår föreläsare drog en historia om en kille som tagit droger ett tag. När han sedan varit ren i ett par månaders tid och för första gången på länge ska röra på sig, så kan han helt plötsligt börja känna "majalukt" eller liknande, bli hög och göra allt för att få tag på droger. Vad beror då detta på?

Jo, tar du droger så går inte allt ur din kropp på en gång. En del av drogerna, självklart mer ju mer droger du tagit, lägger sig under ditt underhudsfett så nära huden att blodet inte kan komma åt drogerna. Men då du rör på dig så kommer blodet i mer rörelse och fettet förbränns. Drogerna som håller sig fast i fettet följer därmed med blodet och ut i kroppen. Detta gör att personen blir hög, utan att ha tagit några nya droger.

Föreläsaren förklarade även att man som tung missbrukare kan börja hallicunera flera år efter man slutat med droger. Risken för att han helt plötsligt skulle se en elefant i klassrummet, 13 år efter han slutat med droger, var inte stor - men den fanns.

Vi undrade även hur hans tunga missbruk påverkat honom rent fysiskt. Psykiskt kan alla förstå att det är grymt jobbigt med tankar som hur han förstört sina 20 bästa år med att ständigt vara hög och vara i en annan värld, och göra sina anhöriga besvikna. Vad gäller det fysiska så kan han ofta känna sig tröttare i kroppen än vad många andra i hans ålder gör. Dessutom har han börjat tappa sina tänder. Alltså tjejer och killar där ute - börja inte missbruka droger.

På eftermiddagen handlade nästa föreläsning om brottslighet. En riktigt intressant föreläsning där jag har en del fakta att dela med mig av. Men det hinner jag inte skriva nu.

På återseende!

Kommentarer
Postat av: Jojjjo

Är också ledig idag! Händer på din lediga dag då?:)
kramar!

2007-08-30 @ 10:22:26
URL: http://www.joojjjjoo.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0