Dina idéer är liksom.... de suger helt enkelt!

Hej!

Åh vilken bra dag det är idag!
Imorse hade jag mitt stoooora matteprov som jag gått och haft ångest för i flera dagar. Men varför hade jag det? Det gick jättebra och jag hade trettio minuter över att bara kolla igenom mina svar, riktigt skönt faktiskt. Vi hade en diskussion i skolan om att matteprov helt klart är de värsta proven att skriva, pressen är oundviklig! Så lättnaden så här efteråt är en underbar känsla.

På eftermiddagen hade vi föreläsning av två elever från trean som varit på kurs om ledarskap och grupparbeten. Det var faktiskt väldigt intressant och det vi lärde oss kommer definitivt att vara till stor nytta under projektperioden som börjar om två veckor. Vi fick en rolig uppgift där vi två och två skulle ha en dialog där den ena personen väljer att ta upp något som den gått och tänkt på, t ex att hon känner att hennes synpunkter blir ignorerade, och så ska den andra personen svara trovärdig på det hela. Både ta åt sig av kritiken men samtidigt försvara sig.
Dialogen med Hanna blev minst sagt helt galen, haha!

Jag: Jo det är så att jag känner att du ignorerar mina synpunkter till vårt grupparbete och jag mår dåligt över att aldrig få min röst hörd.

Hanna: Okej.. men nu är det så att dina idéer inte är något som jag skulle kunna ta med i vårt arbete.. Jag menar, de är ju inte direkt bra någonstans.. Skulle du inte kunna tänka innan du pratar istället?

Jag: Men det är inget individuellt arbete vi ska göra, utan alla ska få bidra med sitt..

Hanna avbryter: Men du bidrar med mer ifall du bara sitter ner och håller käften!

Osv. osv.
Jaa, alla tolkar ju uppgifter på olika sätt, haha! Tyvärr kan det här aldrig bli i närheten lika roligt som det var i klassrummet. Att förvänta sig att någon ska svara i stil med "okej men jag ska förbättra mig" och istället svarar "men det du säger kan du lika gärna hålla för dig själv" gjorde att min reaktion blev riktigt rolig. Haha det var i varje fall en rolig lektion!

Ikväll står det dans, dans och åter dans på schemat! 4 och en halv timme dans (istället för tre timmar), efter ett krävande matteprov, gaah vad sliten jag kommer att vara när jag kommer hem. Men men, att få dansa en hel kväll ska jag verkligen inte se som en belastning, snarare tvärtom:)

På återseende!


Kommentarer
Postat av: Thowe

Vad härligt att matteprovet kändes bra :)

2007-04-25 @ 20:36:37
URL: http://thowes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0