Tjejer skall vara viga!

 

Hallå hallå!

Hemma igen, sitter just nu och pratar med min prins och ska alldeles strax sova. Imorgon ska vi befinna oss på Riksarkivet med klassen. Därefter ska vi titta på en film som rör ämnet, och sedan ska jag åka till stallet för att rida. Trots att jag sov i två och en halv timme tidigare ikväll så är jag jättetrött nu. Kanske är det dansträningen som verkligen fick mina muskler att jobba hårt idag som gör att jag känner mig extra trött.

Jag och Julia i min dansgrupp har i alla fall gjort en deal att vi ska träna extra mycket på vår vighet nu inför min födelsedag så att vi har ett säkert kort gällande partytrick. Vem vill inte kunna stå med ena benet rakt upp, litet åt sidan för att sedan kasta sig ner på golvet i splitt eller spagat. I dagsläget behöver vi vara så pass uppvärmda för att det ska fungera. Men det kommer, ajaj vad sexy när man blir så vig att benet bara kan slängas upp då man känner för det. Som en prima ballerina. Att vara vig behövs ju faktiskt inte bara på dansträningen....



Dags att sova, godnatt mina vänner.

Shopping och lång powernap

Hoho.. gissa vem som har sovit i mer än två timmar? Först var jag och uträttade lite viktiga ärenden med mor min. Jag gick även förbi Salt och fick därmed en del fina kommentarer angående min insats i söndags. Hon var förvånad över hur jag orkade med allt. Säljer man för så mycket behöver man i alla fall vara två stycken i butiken. Men lilla jag var ensam! Men det gick så bra så, det var bara snälla kunder den dagen. :)

Sedan blev det lite spontanshopping. Det blev en übersöt kjol och en mysig kofta. Jag har sällan orken, eller tiden, att lägga upp min shopping så fint på golvet och ta bilder på det. Istället lovar jag att lägga upp bilder då jag har det på mig, mycket roligare så. Snart lär ni även få se min fina kappa på.. En bild på alla mina skor lovar jag åter igen att ni ska få. Jag måste bara komma ihåg att göra det då jag väl har lite tid över.

Nu sitter jag här med en magnumglass med vit choklad och har precis ätit middag. Strax ska jag göra mig iordning för min träning som börjar 20.40. Ska bli så skönt att träna nu när jag är pigg, för en gångs skull.

Vi hörs lite senare alla läsare!

Plugghästen uppdaterar..

Hej mina vänner!

Ja som ni förstår är det allt plugg som får all min tid i dagsläget. Idag hade jag prov i matematik C och det var en riktig lättnad att det var så enkelt. Jag blev klar efter 30 minuter och satt sedan endast och finslipade och läste igenom mina uträkningar och svar. Ingen stress, inga konstigheter. Skönt att få känna att jag får ut något av mitt stora intresse till matten. Jag lägger trots allt ner väldigt mycket tid på det, inte får jag något gratis inte.

Ikväll har jag dansträning. Innan dess ska jag dock fixa lite saker med mami, kanske blir lite shopping om jag orkar. Men det får vi se, har visserligen sett lite koftor och toppar som jag blev sugen på. Fast nu har jag blivit så bortskämd med shoppingen i Milano så det känns så löjligt att shoppa här hemma. Skor tittar jag knappt på här hemma längre. Har jag berättat att min absoluta favoritskobutik (Pittarello) som ligger där jag har lägenhet i Italien tydligen finns i Milano också!? Detta stora paradis säljer endast skor med skyhöga klackar, typiskt feminina och känslan du får då du ser dem kan liknas vid en orgasm - så otroligt mycket tillfredsställer dem en skoälskare.

Jag fick reda på denna goda nyhet då jag och Michael var ute och åkte bil varpå jag ser en stor reklamskylt om denna skobutik. Jag skrek till så högt att Michael var nära att köra av vägen. Han förklarade med en suck att det finns flera Pittarello i Milano, min älskling är vid det här laget medveten om min passion för skor. Dock hann vi inte med skoshoppingen då jag var där, men 27e oktober, då jäklar!

Nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska lägga mig och sova eller åka och möta mamma för lite shopping. Time will tell.

På återseende!



Tack för att du finns.

  

Då saker och ting inte är som sig bör är jag så enormt glad över att ha min stora kärlek vid min sida.
Just nu håller jag alla tummar jag har för att min älskade släkting ska bli bra igen. Jag går runt med en ständig oro och vill bara att allt ska vara som vanligt. Varför är det alltid fel människor som drabbas? Jag önskar inte ens min värsta fiende de ångestladdade känslorna som jag har just nu. Att skolan öser på i samma raska tempo gör inte saken bättre. Mina krafter till att plugga minskar i takt med att sömnens timmar blir allt mindre. På ett sätt tycker jag att det är skönt att borra ner mig i mina böcker så att jag slipper tänka på verkligheten som den ser ut. Matematikens värld är så mycket mindre komplicerad.

För att orka tänker jag på Michael, och att han är här hos mig om lite mer än en vecka. Jag har även bokat biljett till honom på mitt höstlov som är ungefär två veckor efter att han har varit här. Det ger mig styrka.

Nu återgår jag till matematikens värld, där jag gärna stannar tills du har blivit frisk igen.

Sliten är bara förnamnet.

Tja tja!

Jag är helt död. Jag har inte varit hemma på hela dagen, därav ingen uppdatering. Jag har jobbat på Salt hela dagen, det gick väldigt bra - säljrekord! :) Sedan hann jag inte ens äta middag, utan det var raka vägen till tre timmars dansträning. Jag brinner ju för träning - och speciellt dans, så jag gjorde mitt yttersta tills hela kroppen skakade och det svartnade för ögonen. Senast jag upplevde den känslan var då jag sprang 1 mil och 2 km då jag hade problem med min träningsnarkomani. Det är alltid läskigt när sådant händer, och det enda man kan göra är att gå och sätta sig och hoppas att det inte redan gått för långt. Får man sådana effekter har det visserligen redan gått för långt, men nu mår jag i alla fall lite bättre.

Nu ska jag göra klart min filosofiläxa och därefter sova. Min älskade mamma har lovat att killa på min rygg innan jag somnar. Det är så himla skönt, och man blir så harmonisk av det.  För att få kraft att orka plugga har jag pratat med min fina pojkvän. Att han alltid kan få mig så glad, hur dåligt jag än mår.

För övrigt vann Milan över Inter idag med 1-0. En fågel viskade i mitt öra att min extrema milanista till storebror har pratat med Michael idag (även han milanista). De håller på och ska boka biljetter inför en viktig Milanmatch i November. Klart att även jag hänger på.. =)

Nej, nu ska jag avsluta min läxa. Igår var jag förresten på fest hos Nathalie som har fyllt år för ett tag sedan. Det var trevligt, lite jobbigt imorse bara då jag var tvungen att knata iväg till jobbet. Men det var trevligt att träffa flera bekanta ansikten samt mina små snuttisar såklart. För er som undrar tog jag också bilder på min outfit innan, får se om jag slänger upp den ikväll eller imorgon.

Ciao!

Ett inlägg skrivet med hjärtat.

Det finns människor som man träffar i livet som man vet är personer som har egenskaper som är ytterst unika. Egenskaper som långt ifrån varje människa besitter. Människor som ser egenskaper hos mig som de tolkar precis på det sätt som jag försöker förmedla. De förstår min person utan att misstolka den och utan att döma mig. Framför allt så besitter de egenskaper som jag önskar att jag en dag ska ta efter. Den senaste tiden har jag fått en del kommentarer från några av er läsare att jag inte ska tro att jag är så mycket, att jag måste ta ner fötterna på jorden. Då jag umgås med människor likt de som jag beskrev ovan, är jag så ödmjuk som man bara kan bli. Med ödmjuk menar jag i den bemärkelsen att jag är medveten om min avsaknad för deras fina egenskaper, samtidigt som jag är medveten om att jag kan ta efter dem, bara jag vill och försöker.

Ikväll har jag fått höra så fina saker av en vän som jag verkligen beundrar, och de orden kan jag leva på hur länge som helst. Hennes ord inspirerade mig till att skriva detta inlägg. Ni ska veta, ni läsare där ute, att det ibland är rätt svårt att ha en blogg. Givetvis är det mitt eget fel, det är jag själv som har bestämt att jag ska lämna ut en del av mig på det sätt jag gör. Jag klandrar er absolut inte. Visst vill jag att ni ska få ha olika uppfattningar om mig, vilket jag vet att ni har. Jag skulle dock aldrig med handen på hjärtat kunna säga, vilket jag dock önskar, att jag inte tar åt mig av negativa kommentarer jag får. Vissa negativa kommentarer går bara in på ena sidan och ut på andra. Men så finns det vissa, ofta välskrivna kommentarer, som på något underligt sätt etsar sig fast inom mig. Saknar jag verkligen den ödmjukhet som hon påstår? Är jag verkligen så som hon beskriver mig, eller har det skett någon misstolkning tack vare mina ordval och mitt sätt att uttrycka mig på? Men sedan kommer en kväll som denna, då en person från min skola helt plötsligt öppnar sig totalt och berömmer mig för allt det som jag tror att varje människa någon gång behöver få höra. Jag känner mig så harmonisk inombords just nu.

Jag vet att många människor har förutfattade meningar om mig. Jag är säker på att vissa av er tror att ni vet precis hur jag är som person, bara genom att läsa den här bloggen. Men om sanningen ska fram så representerar den här bloggen endast 1 % av hur jag är som person. För visst vet vi alla, att om man vill hålla en blogg vid liv och ha fler läsare än sina bästa vänner, så måste man skriva om saker som Ni läsare vill läsa om. Och det är inte inlägg efter inlägg med tankar som rör mitt inre. Och inte heller är det alltid som jag har lusten att öppna mig i den stora utsträckningen. Alltså hamnar man ofta i facket där man skriver förhållandevis ytliga inlägg, för då är man minst sårbar.

Vad jag dock hoppas, och innerligt önskar, är att många av er har förmågan att läsa genom raderna - och se en tjej som värderar ödmjukhet, tillit och omtänksamhet bra mycket högre än en snygg bränna, stort nätverk av bekanta och perfekta naglar.

En sjuklings dagbok

Hej!

Att jag skulle kunna delta på idrotten var inte bara önsketänkande utan likväl fullkomligt idiotiskt. Efter fem minuters uppvärmning och två matcher spökboll där jag blev kvar till sist i mitt lag en av gångerna kände jag mig som om jag sprungit en halvmil. Svetten rann bokstavligt talat och fingrarna skakade. Det är toppen när man har en ny lärare som man ska göra ett bra första intryck på. Vilken kondis han må tro att jag har! Lyckligtvis såg han att jag mådde dåligt och kom och frågade om det verkligen var bra att vara med på idrotten när jag var sjuk, och så kände han på min panna och tillade att man aldrig ska träna med feber. Det vet jag ju redan, ajabaja!

Väl hemkommen från idrotten kurade jag ner mig i sängen och sov i ett par timmar. Precis som jag befarade vaknade jag upp ännu sjukare. Varför är det alltid så? Jag har inte ätit på hur många timmar som helst, men än dock är jag inte det minsta sugen på mat. Världens bästa mamma som tycker så synd om mig är nu och handlar pizza till oss. Efteråt ska jag sätta igång med pluggandet och varva det med TVtittande. Sedan tänkte jag ta vid där jag slutade igår med chips, chokladkakor, vit choklad, Magnum, lösgodis och gud vet allt vad min mamma köpt.. Nåja, jag äter godis så sällan numera, så visst får man unna sig när man är sjuk.

Jag hoppas verkligen att jag blir frisk tills imorgon då vi ska fira Nathalie stort och pampigt! :) Jag ska ju åka dit med min Putte som jag inte träffat på alldeles för länge. Men jag tänker släpa mig dit om jag så har 40 graders feber, eller något..

Ni har väl inte glömt bort att min blogg firar två år just precis idag. Har jag måntro någon/några läsare som följt mig sedan bloggen startades? Jag kan säga att jag blir väldigt positivt överraskad om så är fallet.. Ni andra då, hur länge har ni läst denna läsvärda blogg? :)

  


Sjuk

Jahapp, där bröt den förkylningen ut ordentligt. Visserligen var jag redan dunderförkyld igår kväll. Jag kan ärligt säga att jag förmodligen aldrig nysit så mycket i hela mitt liv. Men nu imorse då jag vaknade har jag även fått ont i halsen och känner mig sådär hängig. Ni vet då det inte alls är bra att träna. Med endast en förkylning går det an, men då man får ont i halsen och börjar känna sig hängig brukar det bara gå utför.

Men ambitiös som jag är ska jag ta mig till skolan och gå på dagens lektioner. Idrotten fasar jag för, men jag tänker vara med på den också. Jag hoppas bara att vi är inomhus och inte ute, hur fint väder det än må vara. För just nu fryser jag ihjäl. Efter idrotten slutar jag och då är det raka vägen hem till sängen och pluggandet. Jag önskar att jag hade kunnat skriva något annat där, men så är det. Som någon vis person skrev till en skolkompis till mig. Gymnasiet är gymnasiet, och VRG är VRG. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Imorgon blir det i alla fall en rolig dag. Jag tänker släpa mig dit om jag så har 40 graders feber.. med en liten överdrift. Nathalie ska nämligen ha sin födelsedagsfest och hon flyttade fram den till imorgon istället för att ha den förra helgen, bland annat för att jag inte kunde komma förra helgen. Mer om det imorgon.

Nu ska jag hitta någon mysig "sjukoutfit" att sätta på mig. Det blir nog någon mysig stor kofta och tjocka strumpbyxor.

På återseende!

Imorgon firar min blogg 2 år

Tänka sig, vad fort tiden har gått. Jag blir nästan lite nostalgisk då jag tänker på det. Bloggen startades då jag var tillsammans med Jonathan. Ett par månader senare gjorde vi slut vilket då var en stor kris för mig om jag ska vara ärlig. Det var efter vårt förhållande som jag mognade som mest och lärde mig enormt mycket om mig själv. I samband med att vi gjorde slut så träffade jag Bella som under en väldigt intensiv tid var min bästa vän. Vid den här tidpunkten gick jag på VRG vilket är ett av de bästa val jag har gjort. Jag började även dansa på Lasse Kühlers dansskola. Tiden som singel var både något jag uppskattade och avskydde. Killar kom och killar gick, men det är väl så det blir efter ens första riktiga förhållande. Man vill liksom testa sina vingar och se hur bra man klarar sig själv, samtidigt som man aldrig riktigt vill känna sig helt själv. Och idag är jag tillsammans med killen som fångat mitt hjärta.

Ja, det är en del som har hänt. Det är ingen årsresumé jag tänkt göra så mer än såhär tänkte jag inte anstränga mig, i alla fall inte idag. Den stora dagen är ju trots allt imorgon. =) Men visst är det härligt att stanna upp ibland och bara tänka på allt som har hänt under de sista åren. Både bra och dåliga saker. Men alla äro saker som har format mig till den människa som jag är idag. Och som jag är enormt stolt över, och aldrig någonsin skulle vilja ändra på.

Så vad passar inte bättre än att bjuda på en riktigt hemsk bild såhär dagen innan dagen med stort D. Jag tror sannerligen att jag talar för oss alla då jag skriver att det är en vedervärdig bild. Men så charmig på sitt sätt å andra sidan.

haha
Ebbs, Mands and Bells

Mat är italienarens bästa vän.

En dag då jag var i Milano åkte jag och Michael till en av hans favoritrestauranger. Det finns två olika sorters italienska restauranger som jag älskar. Den ena är den typiskt exklusiva, liksom den vi åt på med hans föräldrars första kvällen. Den ägdes av ett gammalt par som bjöd på ett glas vin då man kom dit. Inredningen var vacker och maten bestod av en massa gamla specialiteter. Den sorters italienska restauranger som jag personligen dock föredrar mer än dessa lyxvarianter är de mer enklare restaurangerna som ofta inte ser specellt märkvärdiga ut utanpå. Men faktum är att i de allra flesta fall är det just dessa restauranger som italienarna själva föredrar. På restauranger likt dessa är det nästan aldrig några turister, just för att man säkerligen behöver bli tipsad för att ens gå in där.

I alla fall har jag besökt flertalet restauranger likt dessa och det är på dessa restauranger som jag har haft mina absolut bästa smakupplevelser. Personalen som jobbar är dessutom alltid väldigt trevliga, och jag älskar att känna mig som en del av det italienska livet. Det är alltid på dessa restauranger som stora italienska familjer går ut och äter tillsammans där alla är samlade - gammal som ung. Ofta är det någon som fyller år, så det är världens stohej och sång. Det rätta ordet att beskriva det hela med är kärlek.

En sak som jag verkligen älskar med Italien är att väldigt mycket kretsar kring mat. Sitter man inte och äter, ja då pratar man om mat. Och med tanke på hur god maten är där så förstår jag varför mat är ett så stort intresse bland många.

Här är jag och Michael på en av dessa restauranger som jag nämnde, gud så gott det var! Jag blev nästan mätt efter förrätten, men älskling nöjde sig inte med bara en huvudrätt.


Jag och den utsökta förrätten.

 
Hungrig älskling?

Myskväll med mami

Hej hopp!

Skolan idag har gått bra. Jag fick tillbaka min filosofiuppsats som jag gjorde, om ni minns. Fina lovord och ett mycket fint betyg gjorde mig glad. :) Att det är jättehärligt väder ute gör mig ännu gladare. Dock har jag blivit jätteförkyld vilket är mindre roligt. Jag har lyckligtvis varken ont i halsen eller feber. Men snorig som bara den och jag nyser konstant! :(

Förutom matteplugget som skall göras idag så ska jag ha en myskväll med mami. Min pappa, för er som undrar, är författare så han är på Göteborgs bokmässa och föreläser under helgen. Synd att jag inte kunde följa med det här året. I alla fall ringde mamma mig från affären nyss och frågade vad hon skulle köpa med sig. Det blev chips + dip, vit choklad, godis, coca cola och planen var att äta kinamat till middag men det ska vi ta imorgon istället. Michael, din prinsessa kommer att vara miss fatty efter ikväll..

Nu ska jag knata ner till stallet för att titta när några sötnosar rider. Jag antar att de, liksom jag gjorde igår, rider utomhus så jag tänkte köpa en cola och sätta mig i solen och titta. Det är så härligt att rida ute i solen!

Vi hörs lite senare. Kramar till mina små barn =)



Ingen inspark, men jag har i alla fall min prins.

Det blev ingen inspark, inget tapas. Jag har varken ork eller lust att gå in på varför. Det är jag alldeles för arg och besviken för. Det hela är så synd bara eftersom att jag hade köpt en biljett och faktiskt sett fram emot att gå. Jag hade även bokat bord på en restaurang som jag nu måste betala eftersom att vi inte dök upp. Jag gick inte på insparken förra året heller, fastän att jag hade köpt en biljett. Då stannade jag hos David istället. Idag, å andra sidan, blev jag sviken av en vän. Tjejerna har i alla fall lovat att ringa om det är bra drag, men det tvivlar jag på. Förstå mig rätt, jag tvivlar inte på att det är bra drag. Jag tvivlar på att det är så pass bra drag att det ska få mig att dra på mig hiphopoutfiten (japp, det var det jag hade tänkt vara) och dra dit. Istället ligger jag och pratar med Michael och tänker på hur lycklig jag är som har fått världens finaste prins, alldeles för mig själv.

...

Vilken jävla äckelbrud du är, fyfan. Smuts är vad du är.


Bilderna från båten - Comosjön





 
Sono pazza di te, baby!









 











 


Nu ska jag göra mig iordning inför INSPARKEN ikväll. Men först ska jag och Tessie gå ut och äta tapas!

Provet i religion avklarat!

Hej!


Vilken lättnad som råder inom mig just nu. Religionsprovet gick riktigt bra. Som vanligt kändes det väldigt tidspressat, men när gör prov inte det? Jag har alltid en miljon saker som jag vill skriva och visa läraren att jag kan, papprena räcker aldrig till och provtiden tar slut alldeles för snabbt. Men som mina lärare alltid har sagt, det svåra är inte att skriva ner alla fakta man kan och sedan analysera den, utan det svåra är att välja ut det som är relevant för frågan och begränsa svaret.

Det känns i alla fall hur bra som helst, och nyss blev även jag och Rebecca klara med vår läxa i internationell ekonomi. Alltså behöver jag inte sitta kvar och göra den efter skolan. Nu väntar jag på att Tessie ska sluta så ska vi ringa och boka bord på mitt stammistapasställe, hoppas att de har bord ikväll innan vår inspark börjar. Fast först ska jag rida, roligt!

Nu har vi (Jag och Tessie) bestämt vad vi ska klä ut oss till ikväll. Jag tänker inte berätta vad utan ni kommer att få se bilder istället. Jag passar på att tacka en läsare för hjälpen med tips. Det blir inte speciellt svårt för er att kolla upp vad vi har valt att klä ut oss till med andra ord.. Ni var inte jätteduktiga på att komma med förslag, men inte ska jag dra er alla över en kam. Tack för hjälpen Anna!

Det blir läsarrekord idag igen!

 
En trött Amanda på flygplatsen..

Hej igen! Pluggandet går fortfarande jättebra. Jag följer strikt min tidsplan som jag alltid gör innan prov. Då undviker jag situationen där man klockan elva på kvällen märker att man helt missat att läsa häftet som man skulle läsa inför provet. Dock börjar det gå segt nu för jag är så satans hungrig!

Varför jag gör en liten uppdatering nu är för att jag höll på att tappa hakan då jag såg statistiken. Trots kommenterartorkan (?) mina läsare verkar ha så ökar statistiken. Innan jag går och lägger mig ikväll får ni en print screen (om jag nu lyckas komma ihåg hur det är man gör..) så får ni se.

Jag tänker inte klaga på att ni har blivit så dåliga på att kommentera. Att statistiken ökar innebär i alla fall att något av intresse för er hit, och det är ju alltid trevligt. Men för att jag i långa loppet ska vilja blotta en del av mitt liv så vill jag ju självklart få något tillbaka. Dock får jag det genom att läsa alla mail från er läsare, samt de gånger ni tar er mod och kommer fram ute. =)

Jag kan bara inte sluta fundera på vilka ni alla är där ute.. Jag menar, det lär ju finnas en och annan som jag inte för mitt liv skulle kunna tänka mig läser. Jag tror att jag väljer att lämna de tankarna därhän.

På återseende!

Såhär kommer ni aldrig att se mig igen!

Hej på er!

Jag sitter för tillfället och pluggar för fullt. Till min lycka går det riktigt bra och det är extra skönt att jag har hela kvällen på mig att repetera allt. Nu har även Michaels läxor dragit igång vilket märks enormt tydligt då jag "slipper" sms och liknande där han frågar om jag inte är klar snart så att han får ringa. Jag måste erkänna att jag kollar till mobilen då och då för att se om jag fått en bra anledning till att ta en liten paus från pluggandet..

Just det! Inspark imorgon! Jag skickade precis iväg ett sms till Tessie där jag föreslog att vi går ut och äter innan. Det vore mycket trevligt måste jag medge. Att vi ännu inte har kommit på vad vi ska klä ut oss till känns rätt pinsamt. Jag menar, nu när vi äntligen får chansen att klä ut oss under temat "Såhär kommer ni aldrig att se mig igen" så borde man ju ha en lång lista på alla saker som man alltid drömt om att klä ut sig till utan att få konstiga blickar efter sig. Att komma neutral som den Amanda jag är kommer inte på frågan. Jag menar, då måste jag ju byta stil helt och hållet efteråt.

PS! Alla tips ni har om utklädnad mottages, glöm inte att bilder kommer att komma upp i bloggen... :) Så ta chansen och kom på något roligt nu. Vem skulle tacka nej till att se mig som emo exempelvis?..


Vackra Comosjön

















De fina bilderna från båten som vi åkte kommer i nästa inlägg.. nu ska jag ägna mig åt mitt religionsplugg inför provet imorgon. Jag tror dessvärre att jag måste skippa dansträningen ikväll.

Pluggnatt...



Hej!

Vet ni vad jag har gjort nu? Jag har sovit i en och en halv timme! Det beror på att jag ska sitta uppe och plugga inatt. Jag kan verkligen inte plugga då jag är trött, och därför gynnar det mig att sova en timme eller två för att sedan plugga pigg! Detta kan jag endast göra då jag har sovmorgon mogonen därpå. Alltså blir det en sen natt för mig, men nu är jag så pass pigg så förhoppningsvis går det bra.

Ovan har ni ett litet smakprov på de kommande bilderna som kommer upp senare. Jag vill tillbaka!

Milano i mitt hjärta

Hallå!

Nu är jag hemma igen efter två lektioner: filosofi och matte. Jag har filosofi på VRG Jarlaplan och då jag stod och väntade på att lektionen skulle börja så kom en jättesöt läsare fram och berömde mig för bloggen som en så bra inspirationskälla. Det var faktiskt ett tag sedan nu som någon läsare kom fram. Jag blir lika glad varje gång, mer sådant! :)

Nu ska jag sätta igång med pluggandet inför mitt religionsprov som är på onsdag. Jag har prov på hinduism och buddhism. Jag ska göra det mysigt med filtar och andra saker som höjer mysfaktorn och gör det så mycket lättsammare att plugga. Sedan ska jag ta ett papper ur mitt block och dela det på mitten där jag skriver alla typiska saker för buddhismen på ena sidan och hinduismen på andra - så att jag inte blandar ihop religionerna.

Sedan gör jag alltid en tabell i min filofax där jag kryssar för hur många gånger jag har läst sidorna i boken. Låt säga att det slutar på fem gånger innan provet så stärker det självförtroendet inom ämnet så otroligt mycket. Detta med tanke på att man får det så svart på vitt att man faktiskt har läst det många gånger och därmed nu kan mer än vad man tror. Jag skulle nog säga att det alltid sitter i inställningen vilket betyg du får på ett prov. Ser du svart på vitt hur många gånger du faktiskt har läst den där texten som du nu ska förhöras på så går du in med inställningen inför provet att du kan det här och att du också ska bevisa det för läraren.

Nu till lite bilder från fredagen då vi shoppade i centrala Milano.

















Här ser ni förresten de gråa byxorna som jag köpte precis innan jag åkte. Jag har dem i mörkblått också. De är tunnare än jeans och sitter som ett andra skinn, men är hur sköna som helst.


Denna mysiga höstkofta köpte jag i tre färger: grått, vitt/benvitt och svart. Den butiken som jag inte minns namnet på går jag till varje gång jag är i Milano. De har alltid typiska koftor med kort ärm som bilden ovan - med en polo (som jag fullkomligt älskar!) Alltså kom jag därifrån med alla tre färger, jag är beroende av dem.

De absolut finaste bilderna har ni att vänta i nästa inlägg. =)

Lite bilder

Hej gullisar!

Usch
vilken hemsk natt jag har haft. Jag har fått spendera min natt på alla andra ställen än i min säng.. inte alls roligt. Därav var det omöjligt för mig att gå på mina två första lektioner imorse, så dåligt mådde jag. Men om ungefär en timme ska jag ta mig till skolan och gå på mina sista lektioner, det måste jag orka. Smärtorna i halsen är mycket mindre idag så förkylningen kommer nog inte bryta ut. Men min stackars mage mår inte alls bra.

Min långhelg i Milano har i alla fall varit så underbart romantisk. När jag landade på kvällen gick vi ut och åt med hans föräldrar som är så underbara att man bara vill krama om dem hela tiden. Restaurangen låg i gamla Bergamo och ägs av ett gammalt italiensk par som bjöd på ett glas champagne då man kom dit. Maten var utsökt och jag åt en gammal specialitet från Bergamo (en speciell sorts pasta).

Dagen därpå var det dags för shopping! Vi gick runt och myste i värmen, tittade i butiker och bara njöt av världens bästa stad och bästa sällskap. Då det sedan inte blev någon shopping på lördagen och butikerna hade så konstiga öppettider på söndagen så blev det ingen mer shopping förutom den dagen. Men tre tröjor och en porrig liten prinsesspyjamas som Michael så gärna ville att jag skulle ha fick jag med mig. Bilder kommer!

På kvällen var vi förbi Michaels egna lägenhet som han har fått av sina föräldrar efter att hans bror flyttat till en annan. Den ligger uppe i Bergen, fast ändå nära till allting, och är hur vacker som helst. Han har givetvis inte flyttat in i den än.. men det blir väl till nästa sommar skulle jag tro.. (: Vi åkte dock dit mitt i natten.. för att få vara lite ensamma.. och jag som har sett alldeles för mycket skräckfilmer var livrädd då vi skulle åka därifrån. Michael tyckte att det var jätteroligt och skrämde upp mig med en massa läskiga historier som härstammar från området där lägenheten ligger. Fy satan vad rädd jag var! Men då vi väl kom hem till hans föräldrar så hade de kokat te och tagit fram kakor och bullar samt tänt en brasa.

Dagen därpå tog vi Michaels bil och åkte till vackra Comosjön. Jag har bara åkt förbi där när jag var liten, men gud så vackert det är där! Perfekt för ett par att åka dit. Sedan åkte vi ut med en sightseeingbåt, därefter åt vi lunch och sedan på kvällen bar det av till Michaels faster (hon som jobbar i Pradabutiken) och hennes man. Snyggingar båda två, minst sagt. Där åt vi middag och diskuterade Milan, lyckligtvis är alla milanistas i Michaels familj. I november ska vi + våra familjer gå på match tillsammans. Efteråt åkte vi sedan och drack lite drinkar på en trevlig uteservering.

Sista dagen gick vi omkring i gamla Monza som ligger strax utanför Milano. Vi åt glass och skulle egentligen ha shoppat, om det inte vore för att vi kom då butikerna stängde. Men jag åker dit igen på mitt höstlov som är om en månad så då ska vi ta alla ställen som vi inte hann med den här gången.

Det här är bara en väldigt kort sammanfattning av mina fina dagar hos min prins. Nu bjuder jag på lite bilder från fredag förmiddag. Dagen idag kommer att bestå av plugg, plugg och åter plugg. Därav blir de kommande inläggen endast inlägg med bilder, men det är väl inget som ni tackar nej till?













Mer bilder senare..

Hemma igen!

Jag är hemma igen, flygresorna gick super och min långhelg med min prins kunde inte vara bättre. Att bara få njuta av solsken och en värme på 20 + var riktigt efterlängtat! Just nu mår jag dock jättedåligt, har feber och jätteont i halsen. Men vem vet, kanske beror det på att jag tvingades åka ifrån min älskling. ;( Nu ska jag i alla fall bums i säng! Ni har en massa bilder att vänta, ojojoj vad fina bilder det har tagits =) Men de kommer imorgon.

Vet ni vad det bästa av allt är? Min fina pojkvän bokade igår en biljett till mig om två och en halv vecka. Längtar!

Långhelg i Milano hos min prins.

  

Hej igen,

jag ska alldeles strax fixa det sista innan jag går och lägger mig i min sköna, varma säng. Det ska bli underbart att få sova i Michaels famn de kommande nätterna.. ingen hit alls att sova själv.

Tänk att jag ska få träffa min prins igen, det är obeskrivligt. Jag längtar verkligen efter att få träffa hans föräldrar igen också, och dessutom lära känna hans närmsta släktingar som vi ska äta middag med i helgen. Italienska here I come! Det är bara att köra, vad har jag att förlora?

Jag måste bara påpeka en sådan gullig liten parantes angående bilderna ovan. Vädret på bilden är en bra bit över 30 grader, en sommardag i slutet av juli. Vi vanliga dödliga springer runt i bikini och har inte en tanke på att sätta på oss en enda tygbit till, men Michael envisades med att ha tjocktröja på sig under dessa soliga dagar på stranden. 

Visst, han förklarade för mig att man lätt får en obalanserad kroppstemperatur då man jobbar vareviga dag på en varm strand i tre månaders tid och därmed får lätt att frysa . Men någonstans inom mig tror jag mer att det handlar om att han vill visa sig mer lyckligt lottad eftersom att i Italien minsann så är man van vid att få sommar då det ska vara sommar, faktiskt kunna planera in en dag på stranden med vännerna utan att tvingas bestämma en plan B.

Ifall Michaels mål var att få mig att känna som om mitt egentliga hem är Antarktis så lyckades han verkligen. Mitt lilla charmtroll!

Nåja, hoppas att ni har det bra här i Sverige medan jag är borta. Jag hoppas fortfarande att Italien ska ta sig i kragen och erbjuda den sensommarvärmen som jag fortfarande inte har fått uppleva i år. På den fronten känns faktiskt Italien som ett säkrare kort än Sverige.

Puss på er. Vi hörs inom kort igen, det lovar jag!


Det mesta är klart inför resan!

Hej flickor och pojkar!

Som ni förstår har jag en massa att fixa nu innan jag åker. Jag har i alla fall packat klart och fixat i stort sett allt inför resan. Nu har jag precis tagit en lång varm dusch och pratar med min älskling som jag får träffa inom 24 timmar. Vilken dröm!

Jag är faktiskt lite nervös för att flyga själv för första gången. Men sådana utmaningar älskar jag, för jag vet att det kommer att ge mig väldigt mycket att bara ha mig själv att förlita mig på under de timmarna som jag är ensam.

Mina tankar är på annat håll nu än här, och därav känns det som att jag inte har något väsentligt att komma med just i detta nu. Men den här långhelgen med min prins kommer att bli hur mysig som helst, och ni läsare kommer att få ta del av den på bästa möjliga sätt. Bilder kommer att tas, och jag kommer även publicera lite inlägg där nere - låta er ta del av min shopping samt mitt kommande liv i Milano. :)

Ambitiös som jag är kommer jag att gå till skolan på alla lektioner imorgon. Därefter ska jag äta lunch med pappa och sedan åker vi till flygplatsen. Klockan sex går planet.

Dessvärre missar jag två av mina favorittjejers födelsedag: Saga och Nathalie. Men dessa älsklingar ska jag fira så fort jag kommer hem. Eller, Nathalie den pinglan har flyttat fram sin fest för att vi var rätt många som inte kunde komma.

Det blir förmodligen inget inlägg imorgon i och med att dagen kommer att vara fullspäckad innan planet går. Men vi hörs igen innan jag går och lägger mig ikväll så får vi säga Hej då då!


Nytt smink!

Hej! Nu är jag hemma igen efter en skoldag, ett solariebesök samt sminkshopping. Jag köpte en ny mascara, foundation samt rouge. Jag kommer att ta så mycket bilder i Milano så där kommer ni garanterat få se mer än en bild på min nya fina sminkning.

Nu känns det som att jag har en miljoner saker som jag måste hinna med innan jag går och lägger mig idag. Men tack vare min snygga kalender där jag har gjort en lång lista på allt så kommer jag i alla fall inte glömma något. De stora sakerna är i alla fall en massa plugg som ska hinnas med till imorgon (är ni förvånade?), packa en del inför resan, ha danslektion tjugo i nio.. et cetera. Jag insåg med ens att listan över de stora sakerna är längre än vad jag först tänkt.

Nåja, tack vare min goda sömn inatt så ska jag nog lyckas hinna med allt idag. Först ska jag äta en stor och stadig middag, utan mat och energi orkar man ingenting. Är det något jag behöver nu så är det att vara effektiv.

Har jag förresten berättat att jag och Michael firar två månader på torsdag?

12 timmar sömn gör susen!

Godmorgon alla solstrålar!

Inatt har jag sovit helt underbart.
Jag somnade redan halv tio igårkväll och sov till halv tio idag = alltså 12 timmars sömn! Jag har inte känt mig så fräsch och pigg på hur länge som helst, trots att jag precis gick upp. Då jag öppnade ögonen såg jag tre nya sms från världens bästa pojkvän där han gjorde mig medveten om att jag åker till honom i övermorgon (!!)

I samma stund
som jag blev hur lycklig som helst blev jag även rätt stressad. Det är nämligen så mycket som jag måste hinna med innan. Men ikväll börjar min dansträning inte förrän tjugo i nio så jag kommer hinna fixa det mesta idag. Sedan vill jag ju shoppa så mycket där nere så min resväska behöver ju inte vara överfull. Underkläder är ju faktiskt det viktigaste. =)

Annars så var jag inne på Salt igår med mamma för att skriva på lite papper et cetera med butikschefen. I samma veva passade jag på att köpa två stycken byxor som jag fullkomligt älskar. Jag fick ju dem till ett grymt pris dessutom så det kunde inte bli bättre. Jag ska ta med mig i alla fall ett par till Milano så ni får se dem på där. Men de är mycket, mycket tunnare än ett par jeans och sitter som ett andra skinn. Enormt smickrande för rumpestumpen.. :)

På tisdagar då vi inte har prov har vi istället sovmorgon,
så därav börjar jag inte förrän halv ett idag. Innan skolan börjar nu ska jag avsluta min svenskaläxa. Sedan har jag två lektioner + handledarmöte inför hundrapoängsprojektet. Därefter ska jag sola, sedan träffa mamma för att köpa nytt smink till mig. Kan ni förstå att jag inte har ägt en egen foundation sedan i våras. Jag har inte ens saknat en! Min hy måste må grymt bra i alla fall, foundation kan inte vara det vänligaste för hyn skulle jag tro. Men nu är det höst och nu börjar jag känna att jag saknar en.

Vi hörs senare idag, hoppas att ni är på lika bra humör som jag är!

En liten parantes.

Jag känner att bloggtorkan sakta men säkert har infunnit sig även i mitt liv. Istället för att skriva en massa meningslösa inlägg med målet att hålla uppdateringen vid liv så väntar jag in Milanoresan som kommer att innebära en massa nya bilder, shopping och annat läsvärt. Givetvis kommer jag att skriva både två och tre inlägg innan jag åker, men börjar ni tröttna på mina tråkiga inlägg så vet ni varför. Att det dessutom är inlägg som inte ger er speciellt mycket utrymme till att kommentera är jag medveten om, men som sagt, inom en snar framtid kommer ni att märka en stor skillnad. Dagarna innan resan har jag enormt mycket plugg och andra förberedelser framför mig. Detta prioriteras framför min kreativitet i bloggen.

Håll ut!

/ Amanda


En lång och intensiv söndag.

Det får bli ett snabbt inlägg innan jag ska äta min försenade middag. Dagen har varit lång och intensiv. Först jobbade jag själv i butiken från halv elva till kvart över fem idag. Inga som helst problem, allt flöt på bra. Jag har lagt undan en del kläder som jag ska prova och förhoppningsvis köpa imorgon då jag får min lön. Sedan hade jag 30 minuter på mig att ställa om till tre timmar dansträning. Först var det balett där min tränare var på mig att jag faktiskt är mycket vigare än vad jag tror. Det vill säga, jag kan faktiskt stå med ena benet rakt upp åt sidan.. imponerande!

Därefter var det dags för jazzen som är med den grymmaste tränaren jag någonsin har haft. Hon är hur grym och snygg som helst. Hon kör slut på oss till sådan hög grad.. men inte klagar jag! Efter den långa styrkan så liknar våra danspass träningarna som pussycat dolls hade i tvprogrammet som gick på trean. En riktig dröm för en dansare.. eller för mig i alla fall.

Nu ska jag äta en ritkigt stor middag, till efterrätt blir det fruktsallad. Därefter ska jag ta itu med allt plugg. Det lär bli en sen natt, men jag är hur pigg som helst så det ska nog gå bra.


Gårdagen avslutades som så många gånger förr..

Godmorgon!

Kvällen igår blev inte alls som planerat. Runt sextiden fick vi höra att min tjejkompis fest blivit avblåst för att någon oinbjuden bitter person ringt polisen. Jag blev så besviken! Men Saga och jag kände att vi var sugna på party ändå så vi mötte upp hennes killkompisar och drog till en kille vid Tekniska. Det var alldeles lagom med människor och faktiskt jättetrevligt.. till en början. Det gick från att vi satt och drack vin, lyssnade på musik, shottade och bara hade allmänt trevligt till att två killar började bråka och den ene killens kläder gick sönder så han blev ännu argare.

Jag är så emot sådant där för dels är det så synd om killen som bor där, det är ofta som hans lägenhet får ta stryk för att människor som blir så coola på fyllan ska börja bråka. Sedan är det synd om alla människor som är där, för stämningen hamnar ju verkligen på 0. De killarna gick sedan ut på gatan där de skulle "göra upp". Så där mitt bland bilarna låg två killar och krälade med varandra medan de andra killarna försökte ingripa.

Väldigt snart åkte jag och Saga hem. Det var synd att kvällen avslutades på sättet som det gjorde. I genomsnitt blir det slagsmål på säkert varannan hemmafest jag går på, det är rätt sjukt. Detta får mig att bara vilja bjuda mina tjejer på min 18årsdag, men det skulle nog inte uppskattas av singlarna.

Nåja, nog om det. Idag blir det en sådan där lång söndag. Jag ska jobba själv i klädesbutiken Salt till 17.15. Sedan börjar min dansträning 18.10 och håller på i tre timmar. Vilken himla tur att jag får lite semester på torsdag, det är välbehövligt!

Vi hörs senare. =)

Sveriges väder har nått Italien..

Hej! Nu är jag vaken igen, det blev ett par timmar sömn, härligt! Nu ska jag sätta igång med filosofin, äta lunch samt prata med min älskling. Senare kommer Sagisen hit så ska vi göra oss iordning. Vi ska vara hos Annelie redan runt åtta.

K-U-L, jag som hoppades på att få lite värme då jag åker till Milano på torsdag.. 10-12 grader varmt är det.. inte direkt vad jag hoppades på. För några dagar sedan var det 32. Men men, då kan jag ta med min nya fina höstkappa i alla fall.. - samt höstmysa med min prins.

Vi hörs senare!

Uppe med tuppen

Hej på er!

I vanliga fall skulle jag ligga och sova vid det här laget. Men idag red vi redan kvart i tio, så jag var minst sagt uppe med tuppen. Ridningen gick super och det känns faktiskt konstigt att komma hem och redan ha tränat när de flesta andra ligger och sover fortfarande.

Egentligen skulle jag bara vilja fortsätta dagen nu och få saker och ting gjorda i och med att jag sällan går upp såhär tidigt en lördag. Men jag är jättetrött och ska faktiskt gå och lägga mig ett par timmar. Saga och jag hoppar stan idag just för att jag behöver vila innan kvällen. Min morgondag kommer att bli så tuff så jag passar på att vila och plugga de timmar jag kan.

Men trots det åker jag in lite snabbt med mina föräldrar senare för att köpa present till Michael och hans föräldrar. Sedan måste jag även hinna med att gå tillbaka ner till stallet och titta lite på Hufvudsta Ridskolas Jubileum som är idag. Det kommer att vara maskeradhoppning, dressyruppvisningar, en parad som går genom Solna och en massa annat skoj.

Senare kommer Saga hit så ska vi fixa iorning oss och sedan åka till Sollentuna där Annelie ska ha höstfest!

Nu ska jag sova!

Helgens planer

Sådär, nu var det planerna för helgen som jag skulle dela med mig av. Nu är det plugg som gäller, yes I know, det är fredag och bla bla.. men så är det bara. Helgen är fullspäckad och speciellt den traditionella pluggdagen (söndag) så alltså får jag ta tag i det idag.

Senare ska vi äta pizza här hemma. Inget speciellt med det men jag som har blivit sådant matvrak nu när alla mina träningar har satt igång tänker på mat konstant och därav informationen om det.. ;P Ikväll blir det sedan långfika med Caroline. Ska bli så trevligt att träffa min gulltjej, var alldeles för länge sedan!

Imorgon ska jag upp och rida redan 09.45. Sedan ska jag hinna skriva klart min filosofiuppsats och därefter ska jag gå på stan med Saga. Jag behöver hitta en present till Michael och hans föräldrar.. På kvällen är det höstfest hos gullrumpan Annelie.

På söndag jobbar jag själv i butiken hela dagen. Sedan hinner jag inte hem emellan utan ska direkt till tre timmar dansträning. Alltså inte mycket till plugg den dagen.

Men jag tror att det blir en bra helg. Förra helgen var rent katastrofal så bara den här helgen blir bättre än den så är jag nöjd.

Nu ska jag skriva på min robinsonad. Puss så länge!

Vilse i skogen

Hej på er!

Skolan idag gick jättebra tills det var dags för idrott ute vid Frescati. Som vanligt i början av varje termin skulle vi springa en halvmil ute i skogarna där ute på landet bland kossor och får. Jag sprang såklart med Tessie och vi var riktigt ambitiösa tills vi insåg att vi sprungit totalt fel. Vi båda har ett lokalsinne som inte ens kan kallas för lokalsinne, och efter att av någon idiotisk anledning ha sprungit ifrån de andra eleverna som också sprungit vilse så var det bara hon och jag - mitt i en skog med lösa kossor som gick och betade där.

Efter att vi insett att vi inte längre sprungit 5 km utan garanterat närmade oss en mil så drabbades vi av panik. Med hjälp av Tessies mobil kunde vi i alla fall få reda på att mer än hälften av klassen sprungit vilse. Jag kan verkligen inte förstå vad som gick snett idag. Vi skulle springa samma slinga som vi har sprungit i två års tid, men av någon konstig anledning sprang nästan alla fel. Skillnaden var bara att jag och Tessie sprang åt helt fel håll så vi kom i mål senast av alla..

För att tänka positivt så fick vi i alla fall dubbel träning idag. Vilken jäkla träningsvärk jag kommer att få imorgon dock. Men vem tackar nej till en riktigt fast rumpa och fasta lår såhär in på hösten? :)


Jag återkommer om ett tag med kvällen och helgens alla planer.


Ciao!


Det gömmer sig en liten filosof i varje individ.

Ajaj vad ansträngande filosofiskt tänkande är för min lilla hjärna. Det är väldigt abstrakt och man måste verkligen hålla koll på sina tankar samtidigt som man måste ha förmågan att tillåta sina tankar att sväva iväg. Helt enkelt ha förmågan att kunna vara intelligent, realistisk och abstrakt i sitt tänkande på samma gång.

Det går i vågor för mig just nu. Ena minuten skriver jag som aldrig förr, och i andra har jag skrivtorka så att jag blir alldeles frustrerad. Jag har en massa åsikter, men det är så svårt att formulera det så att det passar det filosofiska tänkandet. Men det ska gå! Jag går inte och lägger mig förrän jag har skrivit ett utkast som jag är nöjd med. Lyckligtvis är det enormt intressant och just nu sitter jag och diskuterar allt med Michael. Jag funderar på att ringa Tessisen snart, bara för att jag saknar henne så. Jag träffade inte henne på hela dagen i skolan idag.

Back to reality! Vi hörs senare alla ni minifilosofer där ute.. För visst gömmer det sig en liten filosof i varje individ? Det är i alla fall vad jag tror.


En vecka kvar!

 

Jag glömde ju berätta! Om exakt en vecka, torsdag nästa vecka, lämnar jag Sverige för att spendera en långhelg hos min prins i Milano. Gud vad jag längtar! Michael har säkert tänkt ut en massa saker som vi ska hitta på. Bara jag får shoppa en dag så är jag nöjd. Höstshopping i Milano here I come! Fasiken vad härligt, det blir ju mitt andra hem nu. Inte helt fel.

Powernap

Nu är jag vaken igen. Fy vad trött jag är. När mamma kom och väckte mig nu var jag säker på att det var morgon och att jag hade sovit hela natten. Det var skönt att fallet inte var så då jag måste sätta igång med min filosofiinlämning nu. Filosofi är ett ämne som jag bara kan syssla med då jag är klarvaken i huvudet, så alltså var det faktiskt nödvändigt med en powernap idag.  

Snart ska jag och mamma äta middag tillsammans, bara vi två, det ska bli jättemysigt.


En gammal bild på mig och mami :)

Allt jag kan tänka på är mat!

Hallå hallå!

Det har varit en trött dag idag, igen. Det är bara mitt eget fel eftersom att jag går och lägger mig alldeles för sent på nätterna, skärpning! Så idag får jag stryka de planer jag hade och istället prioritera sömn och plugg. Så det är alltså vad jag ska göra nu. Först blir det en riktigt lång powernap, därefter plugg och sedan har jag förhoppningsvis lite tid över att se Idol och Top model ikväll.

Annars är det ju helt otroligt att det inte regnar idag! Ett tag trodde jag att det aldrig skulle ta slut, fyfan alltså vad jag hatar det här klimatet. Ge mig sol och värme (en fåfäng önskan..), eller i alla fall en riktig höst med alla fina löv, frisk kylig luft men sol! Även det verkar vara en rätt fåfäng önskan. Regnar det i Milano när jag är där så tar jag första bästa plan med Michael till Egypten. I wish...

Nåja nu kallar sängen. Hungrig är jag som bara den, igen, men det får jag ta itu med när jag har sovit. Hoppas pappa lagar något riktigt gott idag. Det får väl bli höjdpunkten på den här tråkiga dagen. Mat mat mat!

Hej så länge!

Så jäkla härlig låt!



Godmorgon på er mina turturduvor!

Jag vet inte om jag ska kalla mig själv för gammalmodig men jag fullkomligt älskar gamla godingar som denna Build me up buttercup. Hur trött jag än må vara en tidig morgon som denna så blir jag på topphumör och börjar dansa runt i lägenheten med låten spelandes på en hög volym. I min radio spelas nu bara vinyl 107.1

Nu ska jag åka till skolan, slutar tidigt idag.  Redan 14.20. Då ska jag hem och sova!

Godnatt!

Okej hörrni, det där gick ju inte så bra. Jag är ju försenad.. skulle ha skrivit det här för en timme sedan. Men jag har istället legat och pratat med Michael samtidigt som jag har pluggat. En rolig situation inträffade då jag läste upp min svenskatext för Michael bara för att jag själv skulle höra hur det lät. Ett tag senare kom mamma in i rummet och frågade vem jag pratade med eftersom att jag pratade svenska, varpå jag svarade att jag fortfarande pratade med Michael. Det tycker jag var rätt roligt.. Min prins sa att det lät väldigt intressant i alla fall. Vad annars ska han säga, haha! Man kan väl säga såhär.. jag har verkligen fått som jag velat under det här samtalet då jag hotat om att läsa hela texten igen om jag inte får som jag vill. Skämt åsido för er som inte förstår det.. :)

Nu ska jag avsluta min robinsonad innan jag ska sova. Godnatt mina läsare. Vi hörs imorgon igen!


Nu ska vi plugga tillsammans!

Hej igen!

Det blir inget fotbollstittande för min del idag. Jag har helt enkelt alldeles för mycket kvar att göra på min robinsonad som jag helst vill bli klar med ikväll. För er som undrar så är det X antal timmar kvar tills jag ens så mycket som börjar närma mig målet. Men jag ska inte klaga, med sällskap av Michael i telefon varvat med msn så ska det nog gå bra. Än har jag dock inte kommit in i något flyt, men förhoppningsvis är det påväg.

Det blir nog en sen kväll igen. Robinsonaden ska inte lämnas in förrän nästa vecka, men i och med att vi har miljoner andra läxor som också skall tas itu med så ser jag gärna att den blir klar idag så att jag bara kan finslipa dagarna innan det är dags för inlämning.

Jag får be om ursäkt för ett inlägg med mycket pluggsnack,. Men vem vet, kanske påminner jag en och annan person där ute att sätta sig och plugga för att sedan komma tillbaka till datorn för att läsa mitt nästa inlägg. Vilken utmärkt strategi! Seså, plugga med er nu och kom tillbaka hit om sisådär en timme så kanske jag har något roligare att komma med då.

Hej så länge! 

Onsdag

Hej! Jag vet, uppdateringen idag har varit kass. Men för mig är onsdagar den tuffaste dagen i skolan så jag får skylla på det. Trots det har dagen ändå varit helt okej. Lunchen med mitt hjärta Tessie var jättemysig. Efter skolan åkte jag till stallet där jag nu har ridit. Det gick väldigt bra så nu är jag på topphumör!

Nu är myskläderna på och lapen finns bredvid mig i sängen där jag befinner mig nu. Lite senare ska vi äta långmiddag då Joakim och Bella kommer på besök. Vi ska titta på Sverige - Ungern, men vi får se hur mycket jag hinner titta. Jag har nämligen en hel del plugg även idag som jag måste beta av på min långa lista. Jag skulle inte klara en dag utan min stora, fina filofax kan jag säga. Ena dagen är med fullspäckad än den andra, men det är härligt.. - ibland! =)

Mamma berättade att det även är top model idag igen, finns inget bättre program. Men i och med att VM-kvalet faktiskt är betydligt viktigare så får vi spela in top model. Med tanke på allt plugg jag har så kommer jag nog behöva plugga samtidigt, och då ska jag se till att göra det mysigt med tända ljus, filtar och en massa gott att äta.

Förresten så är min älskling och köper en ny säng tills jag kommer. Något som jag också borde göra.. Min säng är på tok för liten för två personer. Å andra sidan är det som Michael säger väldigt mysigt att ligga så nära varandra. Och min fina säng är så flickig.. Men vi får se, kanske åker jag och köper en dubbelsäng inom kort.

Jag får gottgöra er med en massa inlägg nu ikväll istället, då det varit sådan dålig uppdatering idag (läs: ingen alls..) Jag återkommer om ett tag igen mina vänner.

Puss!

In och rösta på min blogg! :)

Hej på er mina läsare!

Nu är jag hemma igen efter dansträningen. Jag är inte jättenöjd med min insats idag. Jag var lite för ofokuserad för att göra tillräckligt bra ifrån mig. Men som Julia sa som också var rätt ofokuserad - det kommer fler tisdagar.
 
Nu sitter jag och pratar med Michael medan jag ska äta kvällsmål och titta på kvällens avsnitt av Top Model som mamma har spelat in. Innan jag går och lägger mig ska jag sedan läsa en svenskatext som vi ska ha läst tills imorgon. Usch, jag börjar redan 8.20 imorgon.. Jag tycker att det gör jättestor skillnad då vi börjar 8.30 istället. Men det är väl psykiskt tänkande, halv nio låter så mycket senare än tjugo över åtta. Nåja, rätt ointressant.

Det här tycker jag var lite roligt.. Hoppas jag får lite roliga recensioner som jag - och ni, kan gå in och läsa. Gå in och rösta vettja, så får ni glada inlägg
hädanefter! ;D
http://bg.matchgossip.com/index.php?option=com_content&view=article&catid=46&id=187&Itemid=81

Dags för dansträning!

Sådär, nu är det mesta av plugget gjort och jag ska sätta på mig danskläderna och alldeles strax åka till Kühlers för att dansa! Vad roligt det ska bli :) Modern dans är rätt likt fridans, vilket jag älskar att dansa. Danserna är ofta rätt känslomässiga och jag älskar att uttrycka mig med mitt kroppsspråk. Sedan är uppvärmningarna utmärkta för sådana som mig som ofta är rätt stressade. Jag tyckte att förra lektionens uppvärmningar liknade yoga litegrann, men självklart mer dansrelaterat, vilket gjorde mig väldigt avslappnad. Med andra ord ett perfekt sätt att avsluta kvällen på.


Är det nu vi ska välkomna hösten?

Ja vad ska man säga? Här i Sverige har det blivit riktigt höstkyligt nu och mina känslor för det är blandade. På ett sätt känns det som om vi går miste om en hel sommarmånad med sensommarvärmen som vi  inte har fått uppleva här i Sverige i år. Att veta att en stad som Milano, som till och med ligger i norra Italien, har över 30 grader varmt fortfarande känns deprimerande. Man blir mycket mer positiv till hösten om man har fått uppleva en lång och varm sommar.

En annan aspekt är att jag har pojkvän, och hösten är ju förhållandets årstid. Då jag ligger här uppkurad i soffan med filtar och kuddar så känner jag hur lycklig jag är som har en pojkvän att dela tiden med. Men det konstiga blir ju då vi ses nästa gång (om drygt en vecka) i Milano och jag förmodligen lär få ta med mig sommarkläderna och få njuta några dagar av sensommaren. Nåja, två veckor senare blir det här hemma vi får ligga uppkurade i soffan tillsammans och värma varandra medan kylan kryper på utanför fönstret. Vilken kontrast på så pass kort tid.

Det lär bli en riktigt lång höst i år, och än längre ett mörkt halvår. Men med Michael vid min sida kan jag inte klaga. Snarare tvärtom. Förmodligen blir min höstdepression inte lika omfattande som den var förra året.

En kappa rikare!

Hej! Efter skolan åkte jag med pappa och lämnade in en blankett till Saltkontoret. Sedan åkte jag med mamma och köpte kappan som jag så länge velat ha. Men i och med att jag vetat att den varit undanlagd åt mig så har det inte riktigt varit någon brådska att köpa den. Men nu är skönheten alltså äntligen min!

Nu är jag hemma igen och ska precis sätta igång med tyskan som är till imorgon. Därefter blir det svenska och även religion om jag hinner. 20.40 börjar min dans, och det blir väl min räddning ikväll om jag får överdriva en aning. Men nu ska jag alltså passa på att plugga riktigt effektivt innan jag ska prata med Michael som kommer hem från sin fotbollsträning. Om två dagar börjar han skolan.. jag skulle kunna tillägga stackarn men de lyckostarna har ju haft ett betydligt längre sommarlov än vad vi har haft så jag lämnar det därhän. Att de dessutom fortfarande har över 30 grader varmt varje dag gör att det inte är ett dugg synd om honom. Om 9 dagar åker jag dit, vem vet, kanske hinner jag få lite färg när jag är där. :)

Tisdag och solen skiner..

... nästan i alla fall.

Godmorgon alla solstrålar där ute!


Idag känns det som att jag definitivt har vaknat på rätt sida. Om det beror på att jag har sovmorgon vet jag inte, men orsakerna till det bra humöret behöver ju inte alltid vara så väsentliga. Under tiden jag har sovit har min käre pappa varit så snäll och hämtat alla blanketter jag behöver fylla i som berör mitt jobb, lön, skatteavdragning och sådana intressanta saker. Dessa ska jag lämna till Saltkontoret idag efter skolan tänkte jag.

Sedan var jag igår och provade den oerhört snygga kappan som jag har hängt undan på mitt jobb. Jag såg en tjej ha den på stan, men hann inte springa fram och fråga var hon köpt den. I ett par dagar letade jag runt i diverse butiker, och då jag givit upp hoppet ser jag min skönhet mitt framför ögonen på mig en dag då jag jobbade. Ibland har man tur!

Kappan skulle i alla fall ha införskaffats igår men det blev aldrig så, så istället har jag tänkt göra det idag eller imorgon. Andra planer för dagen förutom lektionerna i skolan är dansträningen ikväll i modern jazz. Tråkigt nog missar jag Top Model (visst börjar det idag?) Men jag får helt enkelt be mamma spela in det åt mig.

Men vet ni vad jag ska göra först av allt? Höra av mig till Michael! Det är ju tisdag och vår endagspaus är över..

Hoppas att ni får en trevlig dag!

En av de längsta dagarna på länge.

                                                                                                 


Inte nog med att dagen har gått långsamt på grund av min bristande entusiasm för det mesta, så finns det en annan mycket bra (eller ska jag säga mycket dålig?) anledning till varför jag bara vill att dagen ska bli till natt, och natten till morgon et cetera. Utan att gå in så mycket som 2 % på mitt och Michaels förhållande (1% har jag ju faktiskt själv valt att dela med mig av) så bestämde vi igår att vi på hela dagen idag inte får ha någon som helst kontakt med varandra.


För er som trodde att man inte kan få nog av varandra för ett tag i ett distansförhållande har megafel. Visserligen är det inte så hårt som det låter, men jag blev själv chockad över att jag och Michael skulle få det problemet. Ett problem som jag dock inte ser som ett problem. Hellre att jag känner att jag får lite för mycket av min prins vissa dagar (då vi har varandra i luren i fem timmar i ett streck utan att ibland säga något väsentligt - eller något överhuvudtaget, på över en timme) än att jag går under av saknad. Självklart saknar vi varandras fysiska närhet varje dag, varje minut. Men på något konstigt, magiskt sätt har vi lyckats skapa en närhet oss emellan där det känns som att vi bor ett stenkast ifrån varandra - och inte i olika länder.

 


Det gulliga i det hela har varit att jag känt mig bokstavligt talat halv hela dagen idag. Minst en gång i halvtimmen har jag tittat till mobilen i hopp om att det ska ligga ett romantiskt sms från Michael och vänta på mig, men icke. Under en tiondels sekund igårkväll var jag livrädd för att jag riktigt skulle njuta av min "egna tid" utan Michael, men den tanken slogs bort i samma sekund som jag kom på mig själv med att pussa på hjärtat jag har runt halsen som jag har fått av honom.



Jag vet inte om jag ska kalla det för ett litet misslyckande i vår endagspaus från varandra. Men för varje minut som går blir det svårare och svårare att inte ta upp telefonen och ringa numret som leder till min stora kärlek. Ett resultat av detta, då dessa känslor är ömsesidiga oss emellan, är att vi på msn "efter" våra namn har skrivit saker som rör vårt förhållande och den här långa, hemska dagen som vi har tvingats genomlida utan varandra. Jag skriver mitt på italienska och han på svenska. Jag tycker att det är så charmigt och samtidigt en alldeles utmärkt plan så att vi kan uthärda de sista timmarna men utan att ha direktkontakt med varandra. Jag vet att det här är enormt bra för vårt förhållande. För mig har det känts som en dag jag gärna vill glömma, men då vet jag att det har lönat sig och att resultatet blev det vi båda önskade.


Jag valde fel..

Ja vad ska man säga? Ibland har man val här i livet som är som att välja mellan pest och kolera. Vilket val jag än hade gjort ikväll, med anknytning till föregående inlägg för er som oförstående försöker läsa mellan raderna, så hade det blivit fel. Detta beror faktiskt inte bara på att jag har ett humör i dagsläget som gör att vad jag än gör skulle bli fel. Och nu undrar ni förstås vad jag sitter här och gör, ellerhur?

Alternativ 1: Jag sitter här som en helt ny människa efter att ha varit ute på en lång joggingrunda. Dock sabbades allt markant då jag blev medveten om att svinen till arbetare inte har satt på vattnet igen efter dagens stambyten. Uttrycket att jag känner mig som en helt ny människa fick genast en helt ny innebörd.

Alternativ 2: Mitt sällskap här intill mig är favoritchipsen, favoritdipen och inte minst favoritcolan. Magen börjar sakta men säkert likna gammelmormors men jag är glad ändå. Att jag valde detta framför att gå ut och springa och vara så kallat hälsomedveten väljer jag att inte tänka på. Det är faktiskt långt kvar tills Beach 09.

Alternativ 3: Vasen är nätt och jämnt fortfarande hel, och matteböckerna går inte heller säkert. För att inte tala om miniräknaren. Är det något jag har lärt mig så är det att aldrig plugga matte då jag är på dåligt humör (egentligen menar jag oroväckande lättretad) Det är nämligen då jag är som mest korkad just för att jag omedvetet (hmm..låter bättre så) vill ha ytterligare något att störa mig på - ytterligare en anledning till att smälla igen dörren och ta till med den grövsta svordomen jag kan.

För er som undrar valde jag alternativ 3. Och vasen.. än så länge är den hel, men dess framtid är oviss.

Tillåt mig att klaga.

Hallå där! Jag är inte helt säker på vad det är, men jag känner mig så arg just nu så att jag varit nära att slänga sönder en av våra finaste vaser här hemma mer än en gång. Jag är fortfarande förvånad över att den inte ligger i bitar på golvet redan. Alltid då jag får mina vredesutbrott (med risk för att låta som att jag är Sveriges värsta mentalfreak) så är det just den vasen som jag så gärna vill slå i bitar. Men å andra sidan vet jag att den dagen jag väljer att slänga den i golvet, istället för stackars fjärrkontrollen som inte ger mig lika dåligt samvete att slänga ifrån mig (om det nu överhuvudtaget ger mig något dåligt samvete alls?) så vet jag att jag då inte kan bli argare än så. Och den dagen är jag inte redo att möta.. i alla fall inte än.

En bidragande orsak till mitt förhållandevis dåliga humör är allt krångel med löner hit, skattedragning dit som skall göras innan onsdag. Då jag tidigare har fått dessa ångestgivande telefonsamtal från Pryda Eva som skall diskutera viktiga ärenden som allt för ofta berör de ekonomiska faktorerna så har jag utnyttjat min roll som minderårig och så skönt lämnat över telefonen till mor min. Men då jag numera arbetar själv är fallet inte riktigt så trevligt, snarare rätt otrevligt. Och jag måste, varesig jag vill eller inte, ta itu med skiten själv. Är det nu jag har börjat min promenad till att bli vuxen? (Läs: Min promenad utför..)

Jag kan inte bestämma mig om jag nu ska gå ut och springa tills jag stupar. Målet med det skulle givetvis inte vara själva stupningen, utan spänningarna i min kropp som förhoppningsvis skulle försvinna.  Eller om jag ska skylla på regnet som öser (snarare duggar) ner, och ta fram chipsen, dipen, colan och titta på en riktig tjejfilm. Planen var att ta tag i matten nu, men jag vågar inte tänka på vad som händer om jag stöter på ett tal jag inte kan. Kanske borde jag tänka över vasens framtid innan jag beslutar mig?

Välbehövlig dansträning

Hej på er! Den 3 timmar långa dansträningen var verkligen välbehövlig idag. Det är skönt att bara ge allt vad man har och tänka på annat. Känslan efteråt är som vanligt det bästa av allt. För tillfället är jag alldeles för slutkörd för att tänka överhuvudtaget.. en känsla jag i dagsläget finner väldigt bekväm.

Imorgon är det skola och jag får äntligen träffa min älskade Tessie. Vi har ju inte träffats på hela helgen! ;D Efter skolan ska jag köpa min kappa samt gå ut och springa om träningsvärken från idag inte är för outhärdlig.

Men nu ska jag prata med min prins ett litet tag innan det är sovdags!


Tillbaka.



Nu är det dags för bloggen att återgå till sitt normala. Jag är mig själv igen, och jag hoppas att alla ni nya läsare vill stanna här även fast jag härmed gör mitt för att avsluta debatten som kan följas inläggen nedan. För er som vill fortsätta, så tänker jag inte hindra er. Men så länge ni inte skriver något som jag av någon anledning känner ett behov av att svara på så tänker jag stå utanför allting. Igår kände jag ett behov av att svara på ett par av kommentarerna, men det gör jag inte idag. Har ni vidare funderingar så hänvisar jag till min bloggmail som ni finner till höger.

***

Planerna för dagen är att jag ska se till att bli klar med läxorna som är till imorgon innan jag går på min dans som börjar klockan sex. Sedan har jag tre timmar dansträning och därefter ska jag bara ta det lugnt här hemma och titta på film innan jag går och lägger mig. Jag vaknade nämligen inte förrän halv två idag, så jag lär inte kunna somna förrän rätt sent ikväll.

Tack till mina fina läsare som skriver kommentarer som jag har läst flera gånger om.

På återseende!

/ Amanda



...

Man kan inte alltid vara stark. Ungefär 1 dag varje år kommer en dag då alla motgångar kommer samtidigt. I alla fall är det så det känns. Trots hemskheterna som avlöper varandra i ett tempo som är omänskligt i hela dess form, kan du inte undgå att få ett flin på läpparna på grund av hur absurd och vidrigt orättvis världen är, samt ifrågasätta vad du har gjort för fel för att få så mycket skit.

Läsaren "Sara" har valt den absolut värsta dagen att skriva sin samhällsuppsats om konservatism i min blogg. Men hon vill inte bara uttrycka sig om huruvida jag skulle komma från en konservativ familj eller inte, utan hon vill i samma veva få egen sympati  för de regler hon tvingas leva utefter, men även försöka få alla medvetna om vilken "trashig" tjej jag ser ut att vara, för att bara nämna en av de hemska sakerna hon har skrivit om mig. Är det något jag aldrig skulle kunna göra så är det att sparka på någon som redan ligger. Men att jag själv ska behöva genomlida det verkar jag inte kunna göra så mycket åt. Jag hade kunnat ta Saras hånord igår, eller imorgon, men idag kan jag inte göra det. Istället lägger jag mig ner och gråter. Gråter tills tårarna tar slut.

För mig har det viktigaste i livet alltid varit, och kommer alltid vara att mina familjemedlemmar ska vara lyckliga. Jag har alltid trott att det även gäller dem, innan det visade sig att jag hade så fel man bara kan ha och fick skiten kastad i ansiktet på mig. De enda gångerna jag accepterar att jag har misslyckats är då jag vet att jag egentligen kan prestera bättre. Men då jag gör mitt allra bästa för att de ska bli nöjda, och ändå får höra att jag misslyckas känner jag mig så orättvist behandlad. Då jag vet att jag inte har gjort något fel, men ändå får ta all skuld för problem som kanske är de värsta en människa kan tvingas gå igenom under en hel livstid. Jag talar inte om skolan eller liknande prestationer nu för er som höjer på ögonbrynen. Det enda jag vill är att Du ska vara glad för min skull då jag är lycklig, inte önska livet ur mig för att jag inte valde den väg som du skulle ha valt.

...Och grattis Sara! Det du nämner på ett flertal ställen i dina kommentarer är saker jag får skit för exakt varje dag från en människa som förr stod mig närmare än någon annan. Du prickade verkligen mitt i prick. Du kommenterar att det är en öm punkt - du kunde inte ha hittat en mer öm punkt.

Det jag undrar just nu är bara.. hur mycket skit ska en 17åring tvingas bära på sina axlar innan någon säger ifrån?

Lördagen den 8e november smäller det!

Hej! Hemma igen från ridningen. Eller det var ett rätt bra tag sedan jag kom hem, men jag passade på att unna mig att ta en lång varm dusch innan jag sätter igång med pluggandet. I duschen passade jag på att börja planera min 18årsdag som äger rum lördagen den 8e november. Ajaj vilken grym dag det kommer bli! Jag har bestämt var jag ska ha festen, att det ska vara mycket folk, god mat, god dricka och väldigt bra musik. Det lär nog inte bli något krogbesök den dagen då jag vill ha varje minut med alla mina vänner samlade. Krogen lär det bli tid för så att det räcker och blir över.

Nu ska jag som sagt sätta igång med pluggandet. Det vill säga fortsätta med robinsonaden som jag började med idag. Senare kommer älsklingsSaga hit så ska vi titta på film och äta en massa gott. Skulle vilja åka till Ebbson också som kände sig lite ensam, men man kan ju inte dela på sig.. ;(

Jag återkommer om ett tag igen!


Lördag

Godmorgon!..

Jag vaknade tidigare idag än vad jag "planerat". Det beror på att butikschefen som var sjukling ringde och frågade om jag kunde hoppa in. Jag som alltid har trott att jag aldrig kan säga nej då de exempelvis ringer och frågar om jag kan jobba, sa faktiskt att jag tyvärr inte kunde idag eftersom att jag inte kan missa ridningen igen. Det är något jag faktiskt är stolt över - det är viktigt att kunna säga nej och inte ta på sig för mycket då man inte behöver.

Efter ridningen har jag pratat med Saga om att ses och ha en riktig myskväll med film och godis. Som skrivet igår så låter jag denna helg förbli en lugn och vit helg. Det finns inga krafter för annat. Men först ska jag nu sätta mig och skriva min robinsonad som är en större inlämning, medan jag väntar på Michael som ska vakna.

Vi hörs lite senare!

Temat var Moulin Rouge..
















Mysig dag på stan med flickorna!

 

Tjabba!
Som ni ser blev det ingen outfitbild idag, men det kommer fler tillfällen för er att få se mina snygga pumps och skinnjacka som matchar varandra så bra. Dagen har i alla fall varit grym. Jag och Tessie gick på stan (och hon shoppade!) jag har nämligen precis gjort klart för Michael att jag ska ta hela min höstshopping i Milano, förutom kappan jag ska köpa i veckan då.

Efter en runda i de viktigaste butikerna så ringde Nathalie och ville ses. Det slutade med en fika på Fresco; jag, Tessie, Nathalie, Annelie och Emma. Mina fina tjejer! Efteråt gick jag och Tessie vidare ett tag och senare åkte jag och solade. Nu kom jag hem för ett tag sedan och är hungrig som jag vet inte vad! Magen kurrar i ett och jag kan inte sluta tänka på mat. Men pappa håller på med en av mina favoriträtter så snart ska jag få äta. Annars ikväll ska jag stanna hemma och titta på film, äta gott och prata med Michael. Skolan tar alla krafter ur mig och nu när allt är så nytt med Michael känner jag faktiskt ett större behov av att stanna hemma och prata med honom än att gå ut och festa. Sedan är det knappt inga av mina vänner som ska ut heller, vilket kanske väger rätt tungt det med.

Nu hoppas jag att maten är klar, annars äter jag snart upp min sko.

Ci sentiamo dopo ragazzi!

En snabb uppdatering

Hallå där!

Det får bli en snabb uppdatering nu. Jag har precis haft lunch och pratat med Carro i telefon som uppdaterat mig lite snabbt om allt som händer i hennes liv..  Nu sitter jag och väntar på Tessie för att gå på vår sista lektion. Medan jag väntar på henne sitter jag och skriver med Michael på msn. Efter skolan ska jag och Tessie gå på stan, kanske shoppa lite och sätta oss och fika någonstans. Det var länge sedan jag bara gick runt på stan utan att ha något speciellt ärende att sköta. Till helgen har jag heller inga direkta planer mer än dansträning i tre timmar söndagkväll samt ridning imorgon på eftermiddagen. Men det lär dyka upp en del planer under dagen.. brukar bli så.

Innan jag åker hem ska jag försöka hinna med ett besök på Solkungen också. Längtar efter att känna mig fräscht brun igen, det var ett tag sedan jag solade nu. Nu ska jag springa och fixa sl-kort vilket jag inte har hunnit göra än.

Vi hörs senare mina vänner!

..Förresten så älskar jag min outfit idag bestående av min nya bruna skinnjacka som jag köpte i Rom samt pumps i exakt samma färg. Jag hoppas att jag kommer ihåg att ta en bild när jag kommer hem så att ni får se.

En idol som är för bra för tävlingen.

Hallå!

Nu ligger jag här i soffan och tittar på Idol, liksom de flesta andra skulle jag tro. Jag sov tidigare i tre timmar. Mamma kom och väckte mig strax innan åtta för att se om jag skulle titta på Idol. Det var lika bra att gå upp då så att jag kan somna någon gång inatt. Liksom de föregående gångerna då jag tagit min powernap har jag nu jätteont i örat samt fått feber. Jag förstår mig inte på det här, varför blir jag sjuk varje gång jag tagit en något för lång powernap? För det försvinner efter några timmar igen, men nu har jag fått knapra värktabletter igen för smärtan i örat är outhärdlig.

I alla fall ska Michael ringa mig såfort Idol är slut. Vi lär prata ett antal timmar eftersom att vi inte har pratat i telefon i mer än 5 minuter på två dagar. Sedan ska jag ta fram en massa gott att äta och titta på Sex and the city. En mysig hemmakväll helt enkelt..

Jag måste bara fälla en liten kommentar om den sista killen som medverkade i Idol nu. Han som sjöng två låtar och var så unik på alla sätt och vis. Hans sista låt som han sjöng som han har gjort själv, alltså jag finner inga ord. Vartenda hår på armarna stod upp och tårarna avlöste varandra på mina kinder. Hela han berörde mig något enormt, och hans egenskrivna låt var den bästa jag har hört på länge. Det känns som att han är alldeles för bra för tävlingen. Men oj så kul att de tog med honom så att man får höra mer från honom. En typisk artist i min smak.

Nu ringer min prins. Vi hörs senare!

2 veckor kvar..

Jag vet inte om jag ska skriva att det bara är två veckor kvar tills jag åker till Michael, eller om det är så mycket som 2 veckor kvar tills jag åker. På ett sätt har det gått väldigt snabbt, men å andra sidan är halva tiden kvar från det att han var här för ungefär två veckor sedan, vilket känns som en evighet sedan.

I alla fall är det nu dags för ännu mera träning, men framför allt börja fixa med brännan, naglar, och lite annat som rör det här überytliga som jag älskar så. Idag är det alltså vilodag och då ska jag inte göra något av det ovannämnda. Men imorgon ska jag både sola och träna. Lyckligtvis behöver jag nog inte sola så många gånger för att få tillbaka min fina bränna, men man måste ju börja någon gång. Ett par gånger hinner jag nog sola innan den 18e i alla fall. Mer än så vill jag faktiskt inte, vill inte se ut som 30 då jag är 20. Har man turen att bli väldigt brun snabbt så ska man nöja sig med att sola någon gång och få den här härliga fräscha känslan av att kunna gå osminkad, inte ha några vita ränder på kroppen et cetera. Men att eftersträva att se ut som om man varit 1 månad runt Medelhavet då man i själva verket inte har varit utomlands på väldigt länge börjar jag komma ifrån. Hur fint det än må vara.

I alla fall, två veckor kvar. Optimistisk som jag är väljer jag att skriva: Endast två veckor kvar!! Jag har en massa saker som ska hinnas med innan dess.

Nu ska jag sova, hörs senare!

 
Michael, ti amo con tutto il mio cuore, adesso e per sempre.

Vilodag från och med nu.

Äntligen hemma! Skoldagen har förvisso gått relativt snabbt, utan några större konstigheter. Att varje dag komma hem till min pojkväns fina ord skrivna på msn medan jag varit i skolan (han har fortfarande sommarlov...), förutom alla sms vi skickar till varandra, får mig att glömma bort läxorna som ligger på hög, eller magen som kurrar efter mer mat.

Jag måste passa på att säga att mitt nya ämne filosofi redan är en av mina favoritkurser. Jag är glad att vi får läsa kursen på svenska i år, då det är en rätt abstrakt kurs som jag vet blir mycket svårare för de flesta på engelska då man inte har ett lika stort ordförråd att använda för olika uttryck.

Jag var även väldigt ambitiös och flitig på min håltimme då jag satt och pluggade alla svåra C-tal i matematik C. Som ni redan vet är matematik ett av favoritämnena och det beror väl också på att det trots allt går väldigt bra i det. Jag ser faktiskt fram emot att läsa matte D och kanske även matte E efter gymnasiet. Ska jag gå Handels måste jag nämligen läsa matte D också.

Planerna var att rida idag, men då det inte fanns någon plats för mig att rida igen på (det vi gör då vi har missat en ridlektion tidigare) så ska jag ta en vilodag istället, eftersom att jag då ändå inte har några större planer. Jag har sovit alldeles för lite nu i flera nätter, så för att undvika sjukdom (?) eller liknande bör jag vila och sova mer framöver. Därför passade det ganska bra att det inte blev någon ridning idag. Då kan jag passa på att vila, sova samt plugga idag utan någon stress. Det händer inte så ofta i mitt liv som ni vet. Men det är dagar som dessa som gör att man fysiskt sett orkar med sitt fullspäckade schema. För mentalt orkar jag i stort sett alltid, där har jag nämligen världens bästa föräldrar, mina underbara vänner, min älskade dans och ridning (träning i största allmänhet) och nu även framför allt min fina pojkvän som gör att jag känner mig som en riktigt superwoman som klarar allt. Sedan är jag inte heller jätteemot skolan som många är. Som skrivet ovan är det sällan man är riktigt emot något då det är något som faktiskt går väldigt bra för en.

Nog prat om skolan. Nu ska jag göra iordning lite mellanmål. Jag tror att det blir vitlöksbröd eller baguetter. Helst skulle jag vilja äta riktig mat men då kommer middagen bli alldeles för sen sedan. Nu när jag har börjat träna så mycket igen så äter jag minst fem riktiga mål om dagen. Hinner jag inte med ett mål blir hela min dag förstörd, för blir bristen på energi alldeles för stor.

Nu, dags för mellanmål. Efter, sova!

En nyhetsuppläsning utöver det vanliga.



Haha, dessa är ju så roliga! Jag har suttit och kollat igenom säkert varje misstag som en tvprofil har gjort nu känns det som. Vill ni få er ett gott skratt rekommenderar jag er att titta på dem. Det är för mig omöjligt att inte skratta.

Vill ni veta en rolig sak?

Detta är något som jag totalt hade glömt bort tills Michael påminde mig. Innan jag berättar, så har ju jag helt glömt att berätta hur jag och Michael träffades för första gången. Jag har ju endast berättat hur allt började i somras, men då kände vi ju redan varandra. I alla fall så började allt med att jag stod inne på en toalett vid stranden och höll på med något framför spegeln när han kom in - italienare som han är - och gav mig en komplimang om mina ögon eller något liknande, jag minns inte riktigt. Jag antar att vi båda hade sett varandra innan då vi har en del gemensamma bekanta där nere. Och med tanke på att han var en snygg livräddare så kunde jag ju inte undgå att lite halvt generat le tillbaka. Vem tackar nej till en ofarlig semesterflirt att lägga lite tid på då man ändå åkt iväg med föräldrarna och mitt sällskap Ebba åkt tillbaka till Sverige?

Vi började i alla fall ses en del på dagtid då han jobbade på stranden. En dag minns jag att vi åkte ut med en tampbåt och det var där vi kysstes för första gången. Det var nog det enda magiska ögonblicket vi hade den sommaren. Det jag minns från den gången var att jag tyckte att han var enormt bra på att kyssas, till skillnad från den generelle italienaren som kör ner hela tungan i halsen på en. Kanske var det inte så svårt för min älskling att överträffa det i och för sig. (;

Nu till det roliga. Några dagar innan jag skulle åka hem så bad han om att få mitt nummer. Tydligen var detta något som jag personligen inte ville, men samtidigt ville jag inte göra honom ledsen så jag gav honom ett felaktigt nummer. Jag vet inte om jag vågar tro på det här, (inte kan jag vara så korkad?!) men tydligen hade numret jag givit honom liknat klassikern 0123456789.

Är inte världen sjuk ibland? Killen jag nobbade genom att ge ett felaktigt nummer som han febrilt ringde den kvällen, men besviket kom fram till en röst som sade att numret inte existerade, är idag min stora kärlek.



 


Grymma planer!

Sådär, nu har jag ätit en utsökt middag och satt på mig mjukiskläderna inklusive de rosa duntofflorna som är ett måste. Michael skrev nyss ett sms från sin fotboll och berättade att han inte kommer hem förrän runt elva då de har match idag. Planen var att vi skulle ligga och prata i telefon hela kvällen då jag har haft så fullt upp nu i ett par dagar. Men tyvärr lär det inte ske idag eftersom att jag måste gå och lägga mig tidigare idag. Men vi får se hur det blir, ifall saknaden blir alldeles för stor så stannar jag uppe och väntar på att få höra hans röst och se honom i webcam. Min fina, älskade prins.

Vi har så grymma planer framöver. Först åker jag till honom i Milano om två veckor. Knappt två veckor senare kommer han till mig i 4 dagar,  3 veckor senare har jag höstlov (om man räknar från fredagen då vi får lov) och då åker jag till honom och kan stanna i över en vecka. Förhoppningsvis har han sitt lov sedan första veckan i november och då åker vi hem till Stockholm tillsammans och spenderar ytterligare en vecka tillsammans - Då även min 18års dag är.

Nu ska jag poppa popcorn, ta fram coca colan och göra mig redo för Idol. Vi hörs senare!

Just dance!







Efterlängtad myskväll!

Hallå mina läsare!

Nu blir uppdateringen den samma igen, har varit lite sisådär de senaste dygnen. Men ni vet nog själva hur det är då man har en miljon saker att hinna med på ett dygn. (Notera hur jag väljer att skriva ett dygn, hinner man inte göra allt under dagen och kvällen så blir det helt enkelt sömnen man får skära ner på, ingen höjdare alls..)

Men nu kom jag precis hem från ridningen och jag är så gott som ledig hela kvällen. Jag har ett par "småläxor" till imorgon men mer än så är det faktiskt inte. Så kvällen kommer att gå åt att ligga i soffan med en massa gott att äta samt filtar omkring mig för att hålla värmen. Det är så satans kallt i min lägenhet för tillfället!

Sedan börjar ju även Idol ikväll vilket alltid är roligt att titta på, speciellt nu i början under alla auditions. Det blir en riktigt mysig hemmakväll helt enkelt. Det känns riktigt välbehövligt.

Vi hörs om ett tag gott folk!

Varning för årets tråkigaste inlägg.

Ciao ragazzi!..

Satan vad trött jag är. Timmarna på jobbet gick visserligen relativt snabbt men tankarna på att jag istället borde plugga eller i alla fall vila tog all energi ur mig. Just nu vill jag bara strunta i dansträningen och gå och lägga mig. Men all min erfarenhet säger att jag kommer komma tillbaka som en helt ny människa med ny energi efter dansträningen. Träningen har aldrig gjort mig besviken, jag blir lika pigg efteråt varje gång.

Nu måste jag byta om till minishortsen och de övriga danskläderna. Sedan innan jag går ska jag hinna läsa igenom en av mina läxor. Nu är det bråttom!

På återseende.

Läxor, läxor, läxor..

Hej mina vänner!

Nu slutade jag precis och ska alldeles strax åka till Salt där jag ska jobba i tre timmar. Idag har jag fått omänskligt många läxor till imorgon så det visade sig vara väldigt olägligt att jag skulle jobba just idag, men det finns inte så mycket att göra åt det nu. Istället får jag strunta i datorn när jag kommer hem från jobbet, göra alla mina läxor och sedan ska jag på dansträning. Då jag kommer hem måste jag gå och lägga mig på en gång så att jag är pigg imorgon då vi har vår skolfotografering. I min skola har vi numera bara de individuella porträttfotona i skolkatalogen, ni vet de bilderna som alltid blir värst. Men å andra sidan slipper man all tid framför garderoben då man ska välja kläder inför skolfotograferingen. Kläderna syns ju inte i alla fall.

Som ni förstår kommer uppdateringen idag alltså inte vara speciellt bra, men ett inlägg till lär det nog bli senare.

Hoppas att ni får en trevlig dag. Grattis igen till David som fyller 21 idag!

Tisdag

Godmorgon godmorgon!

Jag får passa på att blogga medan jag äter lunch, är nämligen lite sen. Inatt har jag haft en av de värsta nätterna någonsin. Jag drömde den värsta mardrömmen någonsin, och vaknade av att jag skrek och grät på samma gång. Skillnaden mellan den här mardrömmen och andra mardrömmar jag har haft var att jag inte slutade skaka av rädsla eller känna mig lugn av att det bara var en dröm då jag väl vaknat. I nästan en timme fick jag ligga vaken för att sluta hyperventilera. Resten av natten sov jag hos mamma. Jag minns precis vad jag drömde, men det är ingenting jag vill dela med mig av då det berör mitt privatliv alldeles för mycket.

Idag har jag två rätt långa lektioner i religion och svenska. Därefter ska jag åka och jobba i tre timmar. De behövde någon som kunde täcka upp de sista timmarna bara. Tjugo i nio ikväll börjar min moderna jazz. Jag mår förresten bättre i min förkylning idag, det var riktigt konstigt det där som hände igår. Idag känns allt helt normalt igen.

Nu måste jag skynda mig!

Paris? Egypten?



Något som verkligen piggar upp en då man är hängig och har plugg att sköta är att boka resor inför det kommande halvåret. En positiv sak i ett distansförhållande är givetvis att man får resa en massa! Perosnligen tycker jag att jag är extremt lyckligt lottad som får åka till Milano varje gång jag ska hälsa på min prins. Men nu planerar vi att i vinter åka på en resa tillsammans efter julen. Först pratade vi om Egypten, men jag tror att vi ska vänta med en sådan lång resa tills vi har lite mer tid och kommit varandra ännu närmare. Nu lutar det åt Paris, jag har nämligen aldrig varit där och vad jag har hört är det en väldigt romantisk stad med bra shopping? Stämmer det? I och med att det inte blir någon italiensk stad så känns det som ett bra alternativ.




  VS   

Det blir bättre..



Efter två värktabletter mår jag mycket bättre. Men jag känner mig fortfarande väldigt hängig och har ont lite överallt. Och då syftar jag inte på träningsvärken.. Men jag räknar med att det blir bättre imorgon så att jag kan gå på mitt danspass på kvällen.

Annars pluggar lite samtidigt som jag ligger här inlindad i filtar och med duntofflor. Jag dricker som vanligt en massa vatten och så äter jag godis och vindruvor. Väldigt mysigt är det, men..

..Just nu gör det ont i mig att du befinner dig ca 250 mil ifrån mig. Jag vill bara få ha dig nära.


Sjuk efter tre timmar powernap ?

Hallå där!

Efter sista lektionen i matematik C, ett ämne som verkar bli mitt ämne, om jag kan lita på vibbarna jag har fått, åkte jag och åt pizza med pappa. Jag kom hem strax innan fem, la mig i sängen för att ta en powernap, och mamma kom och nästan drog mig upp ur sängen nu. I tre timmar har jag sovit och nu när jag vaknade har jag så helvetes ont i öronen precis som jag hade då jag var liten och alltid fick som hål i min trumhinna, ett riktigt öronbarn är vad jag är. Sedan har jag fått feber, känner mig förkyld och har en jobbig spränghuvudvärk. Jag förstår ingenting.. Innan jag gick och la mig mådde jag precis som vanligt.. Tur att jag har sovmorgon imorgon i alla fall, ikväll lär jag ju inte kunna somna på ett bra tag.







Nu pratar jag med min älskling i telefon och efteråt måste jag plugga. Men just nu kan jag inte tänka på någonting annat än mitt förbannade öra som gör så äckligt ont. Det här sög ju ordentligt. Bli sjuk under tre timmar då man tar en lite för lång powernap? Nåja, jag räknar med att det blir bättre redan ikväll.

Nu ska jag ge Michael all min uppmärksamhet, uppdaterar mer om ett tag!

Måndag

Morgen meine Freunde!..

Varje morgon förbannar jag mig själv över att jag går och lägger mig alldeles för sent för att hinna sova så många timmar som jag behöver för att kunna känna mig pigg under skoldagen. Då man har pojkvän är det visserligen annorlunda eftersom att det är honom jag ligger och pratar med istället för att sova. Så när jag måste gå upp ur sängen med ett utseende som ett levande lik behöver jag bara tänka på honom för att alla fjärilar ska återfinna sig i magen och piggheten likaså.

Dagen börjar med tyska 5 där vi ska få information om att parallellt med tyska 5 kursen läsa tyska på universitetet nu i trean - låter spännande!. Sedan har jag Historia B, Filosofi A och Matematik C. Sedan ska jag hem och sova, därefter ut och springa, sedan plugga och gå och lägga mig tidigt fastän jag har sovmorgon imorgon. Dagen låter inte jättespännande, men lunchen med Tessie samt samtalen med Michael blir det jag får se fram emot helt enkelt. Sedan får jag se om jag knatar ner till Salt och köper världens finaste kappa som jag har tittat på sedan dagen den kom. Det är skönt med personalrabatten samt att man kan lägga undan den en period om jag skulle behöva det. Men den ska absolut införskaffas!

Förresten är träningsvärken inte alls så illa som jag hade förfarat. Självklart känns det lite överallt i kroppen. Men jag menar, lägger jag manken till så kan jag gå helt normalt. Detta betyder också att jag går ut och springer idag, det klarar jag.

Sedan tänkte jag bara passa på att önska min fina prins lycka till på hans italienskaprov imorgon. Självklart är det Michael jag pratar om (; Den jäkeln har sommarlov i nästan två veckor till. Men i och med att han har prov såhär i slutet av sommarlovet är jag inte riktigt lika avundsjuk längre. Själv har vi våran test hour varje tisdagmorgon och i och med att vi nu i början inte har några stora prov som skall göras så seriöst med prov-vakter et cetera så börjar jag inte förrän 13.00 på tisdagar. Hur skönt som helst!

Nu ska jag äta min favoritfrukost med nybakade baguetter som är helt varma från bageriet som pappa "envisas" med att köpa varje morgon.. (inte för att jag klagar) Ni kan ju tänka er varför många av mina vänner, samt Michael älskar att sova här. Pappa gör varje måltid fint som en restaurang. Frukosten består av ett stort bord med alla olika pålägg ni kan tänka er, varma nybakade olika sorter av bröd, et cetera.

Min favoritfrukost, jag har rätt svårt att äta på morgonen men detta fungerar faktiskt, är en nyttigare form av baguett som ska vara varm, på den har jag min favoritsalami - Salami Milano, till det dricker jag en kopp varm choklad och ett stort glas juice. Ingenting speciellt, men så himla gott.

Nu, dags att äta! Vi hörs lite senare. =)


RSS 2.0