31a december

Hej!

Det blev inget mer solande igår ty det riktigt knöt sig i magen när jag var påväg mot solariet. Nåja, en gång innan nyårsafton fick räcka. Istället åkte jag med min bror och hans flickvän och hyrde film. Forrest Gump som han redan har hade vi redan bestämt att vi skulle se. Alla i min familj har den som sin favoritfilm, och jag har inte ens sett den. Det är helt absurt egentligen. Sedan hyrde vi en rysare som hette något med Mandy Lane. Den fruktansvärt söta Amber Heard (bild nedan) spelade huvurollen. Det var en typisk skräckfilm där ett gäng ungdomar åker ut till en ranch där de ska festa under en helg. Sedan försvinner en efter en. Filmen var riktigt usel, förvisso riktigt oförutsägbar mot slutet. Den enda anledningen till att jag tittade klart på filmen var den snygga huvudrollsinnehavaren Amber. Man blir glad av att titta på människor med sådan skönhet och utstrålning.

Men först såg vi ju Forrest Gump. Jag kan utan tvekan säga att det är den bästa film jag har sett i hela mitt liv. Jag satt och grät som ett litet barn, skrattade okontrollerat och musiken med de bästa klassikerna som någonsin gjorts gjorde det till en film som konkurrerar ut varenda en jag har sett. Jag vill bara se den igen och igen. Någon där ute som har sett den och håller med mig om hur bra den är?

Nåja. Nu ska jag äta lite lunch, sedan åker jag och mamma ner till centrum för att köpa strumpbyxor och jag ska försöka hitta ett par snygga örhängen till ikväll. Sedan börjar jag jobba halv två och jobbar till klockan fem. Därefter hem och duscha, sedan tar jag mitt pick och pack till Ebba och gör mig iordning med de andra tjejerna där. Kameran följer med under kvällen!

Jag kikar in här och önskar er ett riktigt gott nytt år lite senare. Årsresumén, om det blir någon, kommer imorgon. Jag har börjat lite smått på den. Men jag har kommit underfund med att 2008 har varit ett extremt känslomässigt år för mig, både ur en positiv och negativ aspekt, och därför är jag rädd att årsresumén skulle bli privat snarare än personlig.


Vackra Amber Heard.

Oklart.

Det blev lite ändrade planer, och jag som nyss var på språng för att åka (in till stan, inte Milano.. mitt flyg som jag skulle ha åkt med går om en timme) funderar nu på att stanna hemma istället trots allt. Patrik ville ses men kunde inte ses så länge som vi först planerat och jag hade egentligen bara planer på att träffa honom och sola idag. Jag vete fan om jag åker in mot stan bara för att sola och sedan hem igen.. I alla fall inte just nu. Jag funderar istället på att träffa en vän för att sola tillsammans och sedan gå ut och äta och/eller gå på bio. Eller så åker jag hem till min bror med en massa godis och tittar på film med honom och hans flickvän.

Nu har jag i alla fall fixat mina ögonbryn och de blev riktigt bra. Mamma gav mig en himla massa beröm för mina skills som... noppare (?). Hon bad mig självklart att fixa hennes och de blev väldigt bra de med. Det är ju skönt att jag har något att falla tillbaka på om jag mot förmodan förlorar min alldeles utomordentliga studieteknik.

Nej nu ska jag försöka bestämma mig för vad som skall ske idag. Dessförrinnan kanske det är dags för lite tjejfilm. För övrigt funderar jag på om jag ska göra en årsresumé likt andra år. Antingen med endast bilder, endast text eller en kombination av de båda. Vad tycker ni? Är det något ni skulle vilja läsa?

Adriana Lima

Godmorgon allihopa!

Jag vaknade då för bara ett tag sedan och får verkligen känslan av att jag har sovit ut idag. Planer för dagen är att jag strax ska börja göra mig iordning för att åka till Odenplan och sola lite solarium, som många andra idag dagen till ära misstänker jag. Det är inte bra att sola två dagar i rad, men jag har inte bränt mig och jag tänker inte sola på ett väldigt bra tag efter detta, så då går det väl an. Sedan blev jag så brun efter igår så då är det svårt att tacka nej till att bli ännu brunare, farliga tankar - det är jag medveten om. Sedan blev ögonbrynen ganska mörka då jag färgade dem igår och då är det lika bra att få ännu brunare ansikte så att det blir sådär snyggt och lite mer naturligt som jag alltid hade det förut. Se bild nedan.



Skillnaden på verkligheten och bilden är dock att jag ännu inte har noppat ögonbrynen utan de ser snarare ut som mörka buskiga saker. Eller buskiga och buskiga, jag har rätt smala ögonbryn av mig själv. Men då de blir relativt mörka ser de genast mycket större ut. Dags att jag ger dem en rejäl make over så att Patrik som jag ska träffa senare inte går åt ett annat håll av ren rädsla då han ser mig. Haha, det vore ju förargligt!

I alla fall ska jag som skrivet träffa Patrik vid sju då han slutar jobbet. Vi pratade om att fika men jag vill mycket hellre äta på Taco bar. Jag hoppas att han går med på det! Jag ska faktiskt jobba imorgon, dagen till ära. Jag kan helt enkelt inte säga nej, och tjejerna har ställt upp så mycket för mig så jag tänkte att jag kunde ställa upp för dem då det ändå inte rör sig om många timmar. Jag skulle väl tippa på att jag börjar runt ett, två någon gång och så stänger jag redan vid fem. Så det kommer att gå galant! Därefter blir det raka vägen till Ebba för förkrök med tjejerna och där gör jag mig även iordning. Jag kommer bli så snygg! Många bilder skall tas, och ni mina vänner, blir de första att få se dem.

Sedan bär det av för middag och sedan eftersläpp på Victoria. Många bekanta ansikten lär vara där, och det ska bli väldigt roligt att se hur kvällen utvecklas... Allt om det på nyårsdagen då jag ska hem till världens bästa Filippa igen. Vi ska handla hem kinamat och en massa annat gott och självklart se på det bästa som finns. *Trummvirvel*... nämligen Victoria's secret fashion show. Jag ska se på världens snyggaste tjejer i underkläder, få en massa inspiration och sedan orka träna som en idiot för att upprätthålla den kropp jag har. Min favorit? Det vet ni ju vid det här laget. Adriana Lima, såklart.



Vackraste människan på denna jord.

If it makes you happy, it can't be that bad.

Jag älskar låten, scenen, ljuset....



If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad

Tjejfilmer tonight!

How to loose a guy in ten days tittade jag precis på sittandes i min söta rosa mysrock gjord i ett skönt filttyg. För er som undrar är jag tjejen som bara älskar dessa amerikanska tjejfilmer, de går alltid hem hos mig. Och jag är tjejen som kan alla repliker i Legally Blonde utantill. Men trots det tycker jag enormt bra om tunga, gripande filmer där tålamod krävs och att man måste tänka för att förstå, filmer där allt inte kommer gratis. Men med det sagt tycker jag även om tjejefilmer där man som tittare inte behöver anstränga sig vidare mycket för att förstå vad som sker eller skall ske de närmsta tjugo minuterna. Beroende på tid och humör brukar jag välja någon av dessa extremer. Idag är jag på ett humör där jag vill ta del av underhållning, händelser som aldrig skulle ske i verkligheten samt kärlek som inte finns på riktigt. Eller kanske gör den det, en dag vill jag bli övertygad.




Nu funderar jag på att sätta in Crossroads igen (jag såg den häromdagen också). Sätter jag in Legally blonde kommer jag bara falla tillbaka till juridiken, vem vill inte vara som Elle Woods liksom, och jag har ju bestämt mig för Handelshögskolan i dagsläget.

Planer för dagen!

Hej på er!

Nu är min älskade mormor påväg tillbaka till Småland
och jag saknar henne redan. Min skatt. Planerna för dagen är att jag nu ska göra mig iordning för att sedan åka och sola en halvtimme, därefter ska jag möta Caroline på Ett litet hak. Vi ska sitta på uteserveringen och mysa i det fina vädret. (Fusk)Pälsen jag fick i julklapp åker nog på. Jag har även pratat med ett par andra älsklingar om att ses. Det är enormt härligt väder ute med sol och klarblå himmel och luften känns sådär härligt kall och fräsch. Tänk att vädret har sådan stor påverkan på oss människor. Nej, innan detta mynnar ut i en tråkig diskussion om vädret, vilket är ett bevis på en brist på samtalsämnen är det dags att avsluta. Vi hörs när jag kommer hem!

ABBAboxen

En av julklapparna som jag gav mina föräldrar var givetvis: ABBA The albums! Det vill säga en box fylld med alla låtar som de har gjort - kända som okända. Vi alla älskar ABBA i min familj och imorse vaknade jag av att mamma spelade skivan som låg överst i boxen, dvs deras första skiva, vilket var riktigt ljuvligt och jag blev genast på toppenhumör! Det känns härligt och hederligt att stödja svenskt, men gällande ABBA handlar det trots det inte om att man handlar nationellt snarare än rationellt, nej tvärtom i så fall! ABBA och deras musik är guld.


Hår, ögonbryn.. etc.

För tillfället sitter jag med mina gamla lap och tittar igenom dess bilder. Dessvärre kan jag inte säga att jag har några gamla bilder att bjuda på, för så gammal är nämligen inte datorn. Men lite bilder jag glömt bort att jag tagit har jag i alla fall skrattat, gråtit och slitit mig i håret för - med ett vekt försök till en övertygelse om att det där är inte jag, det kan bara inte vara jag. I alla fall hittade jag lite bilder med lilla luggen (och en jävligt fin hårfärg efter en lyckad slingning!) som jag skrev om i ett inlägg tidigare idag. Här är luggen dock inte lika märkbar som den är nu då jag har klippt den så att den är kortare. Hur som helst, är den inte söt? :) (På den här tiden orkade jag för övrigt fixa mina ögonbryn. Något jag ska börja med... imorgon igen.)

 

 

 

Jobb i butik = grym träning för magen!



Hej! Nyligen hemkommen från jobbet och ikväll ska jag bara umgås med min fina mormor. Imorgon åker hon hem igen och då ska jag itu med allt som måste göras. Ikväll blir det pizza, cola och godis! Det känns som en sådan söndag. Jag har för övrigt märkt att jag går och spänner min mage under varje liten sekund som jag jobbar i butiken. Inte konstigt att magen känns mer tränad än någonsin nu när jag jobbar en hel del på lovet. Det är ju i och för sig positivt att man håller sig fit trots att det är lite ledighet från ridningen och dansen.

Idag har jag haft på mig ett par relativt ljusa jeans, en vit tröja och min lilla jeansväst över. Min lilla snedlugg var även nere som jag börjat tycka så mycket om att jag själv ska klippa till den imorgon så den blir mer märkbar. Nej, nu åker sminket av och mysdressen på! Hörs senare!

Söndag

Godmorgon godmorgon!

Jag hade så mysigt här hemma i går kväll att jag helt glömde bort att skriva en rad eller två här. Jag låg i sängen med lapen, en bra bok, gott att äta och en söt grabb i telefonen. Kan det bli bättre? Det kan det i och för sig bli, för jag vet precis vad som är väldigt fel just nu. Men jag vet att allt kommer att bli bra igen. Det finns inget annat alternativ.

Det var så typiskt bara att jag inte gick och la mig strax innan nio igår som jag hela tiden tänkt att göra. Jag var hur trött som helst och skulle ha somnat i samma stund som huvudet la sig till rätta på kudden - och därmed fått betydligt fler timmar sömn än vad jag nu fått. Men istället la jag mig betydligt senare än så, hade förvisso en mysig kväll i mitt rum, men det är alltid jobbigt såhär på morgonen när man inte får sova ut ordentligt.

Jag fixade dessvärre inget av det som var tänkt att jag skulle ha fixat igår. Jag tog det istället bara väldigt lugnt vilket behövs det med. Jag riktigt njöt av att bara vara hemma. Men som skrivet ovan, det saknades någon, och den känslan är aldrig rolig att tvingas uppleva. Jag ska se vad jag får gjort idag efter jobbet, annars har jag ju faktiskt två hela dagar, måndag och tisdag, för förberedelserna inför nyår.

Nu ska jag få i mig något att äta. Puss och kram!

Bilder från imorse!

Morgonbilder är då ingen hit, men här har ni tre bilder i alla fall. Jag är just nu hemma själv då övriga familjemedlemmar är på Karolinska om jag inte misstar mig. Jag ska nu ta en varm dusch och sedan fixa mina ögonbryn. Jag hade velat göra något roligt ikväll, men omständigheterna tillåter inte riktigt det. Istället ska jag nog ha en egen liten spakväll och sedan lägga mig tidigt och läsa en riktigt bra bok innan jag somnar som jag började läsa igår. Jag jobbar trots allt imorgon och då vill jag inte vara lika trött som jag varit idag, men därefter är jag sedan lite ledig.

Jag återkommer om ett tag igen.






Morgoninlägg

Godmorgon folket!

Dags för jobb om ett tag.
Sitter just nu och funderar på vad jag ska ha på mig. Det har helt plötsligt blivit ännu viktigare än vad det redan var förut eftersom att vår publik (kunder alltså) har utökats av någon konstig anledning. Allt fler grabbar kommer in och vill ha hjälp att hitta kläder till syrran, mamman eller dessvärre flickvännen. Men det är liksom ett skönt sätt att starta den hjälpande handen på; att fråga vem som skall ha presenten. Då vet man nämligen var utgångsläget är, så att säga.

Jag vaknade dock till en inte allt för rolig nyhet. Jag känner mig ledsen och orolig. Egentligen vill jag åka raka vägen till sjukhuset men jag vill inte att tjejerna ska få stå en man kort på jobbet. På den fronten måste jag ha världens bästa jobb, inräknat de jobb man kan ha i min unga ålder såklart. Vi ställer upp så mycket för varandra att det aldrig är några problem om man behöver komma lite senare, gå tidigare eller ta en längre lunch av någon anledning. Vi ger och tar helt enkelt.

Nåväl, nu har jag lite brådis. Jag övervägde att inte blogga, men jag ville trots allt försöka tänka på något annat för en stund. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: bloggande fungerar som en liten dos av terapi för mig. Jag skriver mitt, och sedan ger ni mig er syn på det hela. Alldeles utmärkt om jag får säga det själv.

Jag tar garanterat en liten bild eller två på min valda outfit, antingen nu innan jag går eller när jag kommer hem från jobbet. Så kika gärna in här då mina rara läsare. Var rädd om era nära och kära, för det ska jag vara. Man vet aldrig hur länge man får ha kvar dem vid sin sida. Hemskheter kan ske över en natt..

Hej så länge!

Ny mjukisdress i härlig lila!

Såhär ser jag ut just nu.. En mysig mjukisdress har jag på mig som jag fick i julklapp. Jag hade egentligen tänkt sola idag (det hade behövts ser jag nu...), men det blev aldrig så. Tänka sig, förr stod det högt upp på prioritetslistan, men numera orkar jag inte ens ta mig till solariet. Det finns liksom betydligt viktigare saker att göra. Börjar jag bli gammal och vis? ...Eller bara lat?

Mina ögonbryn måste också fixas innan nyår ser jag nu. Nyår är liksom dagen då allt ytligt ska vara fixat (bortsett från mina små skönhetsprojekt som sker i början av nästa år någon gång). Ögonbrynen som varken är noppade eller färgade på alldeles för lång tid. Imorgon ska jag fixa dem. Så får det bli. Sedan är mina naglar långa och starka nu igen, så en fransk manikyr ska jag göra ett par dagar innan nyår. Sedan solningen då som får bli ett par gånger innan nyår så att jag får en härlig färg till min lilla svarta. Och att inte glömma: kissande hunden och lite rygglyft. Vem kan motstå en vältränad brun svank som mynnar ut i något tight och fast? Inte jag i alla fall.

Nu ska jag titta på How to loose a guy in ten days. En film vars innehåll för övrigt skulle passa fint på grund av dess höga underhållningsfaktor i mitt liv. Någon tjejkompis där ute som är sugen? :)


Nu ska ni få se på uppdatering framöver!

Sådär mina vänner, vad säger ni om lite ordentlig uppdatering hädanefter?

Gårdagen då.. Jag mötte Anna runt tio för att gå till Mange på förkrök. Jag + Anna och sedan dussintalet grabbar, eller ska vi säga män. Det kan inte gå fel, eller så är det just det som det kan. Men gårdagen var i alla fall väldigt trevlig. Jag fick ett mycket fint mottagande av dessa killar som spelade Mandylåten med Westlife på högsta volym då jag kom. Tänk om man fick ett sådant fint välkomnande varje gång man lämnar lägenheten för lite festligheter.

Efter förkröket gick jag och alla stiliga grabbar till Sturecompagniet, mitt favoritställe i dagsläget. Vi drack en drink, dansade till den grymma musiken på Kontoret - dvs trotsade värmen och sedan var det dags för mig att åka hem. Det var alltså en lugn utgång igår med tanke på att jag har jobbat idag. För övrigt har det skett en helt sjuk grej på mitt jobb som sedan blev even better när jag var ute igår. Ödet alltså, fy satan vad jag tror på ödet.

Min blogg är, som många av er vet, en kombination av mitt privatliv med mina djupa tankar och sedan med mer krydda på det - den mer ytliga delen av mig. Jag måste bara ägna en mening eller två åt att försöka förklara min tacksamhet från människor runt omkring som ger komlimanger för såväl ytligheter som kunskap och tankar som finns innanför mitt pannben. Faktum är att jag nyligen blivit fri från ett förhållande där min respektive har gjort mycket för att jag ska se mig själv som avskum, just för att då kan denne linda mig runt sitt lillfinger och i samma veva veta att jag inte har självförtroende nog till att låta andra killar ragga på mig. Ordet fri passar ypperligt i detta sammanhang, och en komplimang gör mig alldeles varm inombords.

Förr, med färre erfarenheter på nacken kunde jag fnysa åt stackars killar som tagit sig mod att gå fram till mig på stan för att säga något som ofta rörde mitt utseende, eller tjejer som berömde mig för min blogg eller kanske klädstil. Jag visste ju redan att det dessa människor sa stämde. Att det berodde på en saknad av ödmjukhet känns för hårt, men en ignorans av ödmjukhet känns mer realistiskt.

Idag, suger jag ofta åt mig allt av en komplimang på alla möjliga sätt. Det spelar egentligen inte så stor roll om den kommer från mamma, en främling som kommer in i butiken när jag jobbar eller en bloggläsare. Jag hoppas att ni förstår att rop efter en på gatan inte är inkluderad, utan det får mig bara att vilja gråta. Det är smuts, och inget annat. För att knyta an till min början av detta inlägg tänkte jag bara säga, då jag vet att ett par från gårdagen och säkerligen bekanta från andra sociala sammanhang tar sig in här och läser en rad eller två, att många tror att jag är tjejen som får en del komplimanger och glömmer dem i samma veva som jag får dem. Men faktum är att i dagsläget blir jag näst intill rörd i samband med att en person säger något fint till mig. Fint kan somliga tycka, men att det skulle krävas en person som man varit kär och som har gjort allt för att trycka i en hur värdelös man är känns enormt tråkigt.

God Jul!.. lite i efterskott =)




Trött på att mina strumpbyxor alltid får mina ben att se bleka ut ur en så pass stor utsträckning att det inte är okej längre.. Men här är jag i alla fall på bild med mormor som ligger mig närmast om hjärtat.




I det paketet låg en pälsjacka
:)


Love tröjan.

Trötta bilder.. men det är mest tröjan jag vill visa upp. Den söta tröjan som jag fick av Filippa! Den sitter som en smäck. :) Jag får för övrigt sluta ta outfitbilderna på morgonen då jag ser ut som hej-kom-och-hjälp mig + att jag ska somna vilken minut som helst. Men som skrivet ovan, tröjan är fin i alla fall. Nu: sova. Jag är helt slut - både i kropp och själ, så att säga.

  


Som ett levande lik känner jag mig nu.

Hemma igen, ganska många timmar senare från när mitt inlägg skrevs imorse. Fy satan vad trött jag är. I 12 timmar har jag jobbat och hur fruktansvärt låter inte det? Vi tjejer var så trötta till slut att vi bara gled runt, skötte jobbet på ren rutin. Det måste ha sett riktigt charmigt ut. För er som vill fynda har vi för övrigt riktigt grymma reor och många fina nyårsklänningar.

Jag ska nu äta middag och sedan blir det nog sängen och sova för natten. Jobb imorgon igen, nästan lika många timmar som idag, men sedan blir det lite ledighet under juldagarna. Men jag ser verkligen inte jobbet som något påfrestande rent psykiskt. Man blir trött i kroppen som efter ett hårt träningspass, men man är fortfarande glad och lätt i huvudet vilket inte brukar vara huvudord i samband med skolvärlden, så att säga. För er som undrar är det jag själv som har valt att jobba en del nu på lovet. Detta på grund av att jag ska göra ett par "projekt" som jag velat göra väldigt länge, förmodligen sker det i februari någon gång, skulle jag tro, och då vill jag inte ta pengar från mitt sparkonto.

Jag tog kort på min outfit imorse. Dock var jag så trött att jag knappt minns var och hur jag tog bilderna. Jag tänkte i alla fall kika lite på dem nu så kommer förmodligen i alla fall en bild upp innan jag går och lägger mig.



Denna spelades flitigt idag..

Uppe tidigt idag...

Färdigsminkad och snart redo att åka! Det blir en tung dag idag, men jag är ändå glad över att jag faktiskt har ett jobb. Det är så många människor som inte har något jobb, och som nu under finanskrisen ger upp hoppet helt och hållet. Men jag kan inte låta bli att redan nu längta efter att få komma hem igen och bara lägga mig i soffan framför en bra film. Det vore något.

Önska mig lycka till idag. Vi hörs när jag kommer hem igen! 

Rehab ikväll

Trött är bara förnamnet för vad jag är just nu.. Tänk er att jag jobbade i endast tre timmar ikväll och är nu helt slut (jobbade visserligen i 10 centimeters klackar på grund av att jag inte äger några lägre som inte är för små..) och imorgon har vi arbetstiderna 07.30 - 20.00. Det är ju helt sinnessjukt egentligen. Visst att vi lär byta av varandra under dagen, men jag kommer att vara helt död. Tur att jag jobbar med världens gulligaste tjejer. Vi får spela all grym musik som vi alltid gör, samt så får jag fortsätta min hjälp till alla tjejer som kommer in och letar nyårsklänning. Idag hittade jag min, på Salt såklart.

Myskväll ikväll. Jag ska nu byta till mjukiskläder tänkte jag, samt gå och fixa natchos med smält ost. Mums mums. Eftersom att jag sov till tre idag lär det bli en sen kväll, dessvärre. Jag ska ju som sagt upp tidigt imorgon. Men det är inte mycket att göra. Det är en himla tur att jag trivs så bra på jobbet. Jag är ju som ni vet inte tjejen som har föredragit att leta arbete och sedan arbeta och slita på min lediga tid. Men på Salt har jag riktigt roligt, det är härliga kunder, jag själv använder kläderna som vi säljer (och kan därför sälja dem helhjärtat) och framför allt älskar jag tjejerna som jag jobbar med.

På återseende!

Dags för tre timmar jobb

Nu är det färdigvilat för ett tag. Jag ska nämligen till Salt för att jobba från 17 - 20. Det är riktigt jobbiga tider nu i juletider vilket innebär att vi tjejer får ställa upp för varandra. Att hoppa in tre timmar är en baggis. Morgondagen blir då värre.. 12 timmar?!

Ikväll blir det sedan vila framför någon bra film. Jag fick ju Sex and the city - boxen på min födelsedag av Ebba och gänget, och det lär bli mycket av dess innehåll nu på jullovet. Inte minst nu när jag befinner mig i samma situation som fröknarna ofta hamnar i.

Nu ska jag göra mig iordning lite snabbt och sedan är det dags för lite jobb!

Gårdagens outfit kändes sådär.








Såhär såg jag ut igår. Inte jättenöjd med min valda outfit, har märkt att det här flickiga inte är något jag trivs med då jag ska gå ut. Då vill jag hellre ha killer heels, svarta lackbyxor och även svart upptill.

 


Tack för en trevlig kväll!

Godmorgon!..

Jag vaknade nyss.
Riktigt skönt att få sova ut och därmed sova bort den baksmälla som annars hade gjort mig väl påmind om gårdagen. Allt som allt var det en lyckad kväll tack vare trevligt sällskap. Jag mötte Fredrik vid halv tolv då vi knatade till hans vän där vi förade och tittade på VSFS. Vi stannade där ett ganska bra tag och jag fick verkligen känna på att vara en minoritet bland grabbarna, så att säga. Å andra sidan är jag ganska härdad då jag har vuxit upp med två storebröder.

Vi tog en liten promenad till Laroy där vi inte stannade länge. Istället gick vi till LCL där jag inte varit tidigare och mitt sällskap jävlades med den duktige bartendern som tydligen jobbar för dem under sommaren, vilket resulterade i alldeles för mycket av det goda, för oss alla skulle jag tro. Men jag hade jättetrevligt och det blev många skratt under kvällen. :) Sist men inte minst tog vi oss till White room, men där stannade jag bara ett tag. Jag var nöjd med kvällen som den var och började känna mig trött av lite olika anledningar.

Skönt i alla fall att ha sovit ut ordentligt idag. Jag känner mig pigg och det känns skönt att jag har en vecka framför mig där utgångar inte står på schemat. Utan snarare jul, harmoni och en massa tid med familjen (och jobbet...). Jag har nämligen själv valt att jobba en hel del den här veckan (självklart inte juldagarna). Eftersom att planen var att jag skulle vara borta i Milano under halva lovet, och därmed inte ha möjlighet att jobba. Men i en ung flickas liv ändrar man sig från en dag till en annan och nu har jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och bestämt mig för att jag stannar i Stockholm. Inga mer dumheter nu, Mandy!

Jag tog lite bilder på min outfit igår. Jag ska ladda över bilderna till datorn om ett tag, så kika in här igen då! 

Min last, förutom MER-festisar

Sitter för tillfället inlindad i filtar och omgiven av kuddar. Tänk att det är såhär man kan sitta nu en bra tid framöver. Jag njuter för fulla muggar. Jag hoppas att det blir en tidig middag idag, är hungrig som en.. *piip*

I alla fall så hade jag en last för något år sedan. Det enda jag åt under den tiden då jag hade myskvällar var att jag lade ut en massa natchochips på ett fat. Och så skivade jag ett ganska tjockt lager ost på - sedan in i micron och låta osten smälta. Gud så gott! Så nu har pappa köpt hem de natchochipsen som det ska vara, så ikväll innan utgången kommer min mage vara sådär härligt mjuk och go. Raggningsreplik för kvällen?

- Vill du följa med mig hem och sova på min mjuka mage? :)

Ut med Fredrik ikväll alltså. Det kan inte bli bättre med andra ord. Ikväll vill jag köra på någon rolig outfit. Varför vill jag hellre öppna ett par julklappar i förskott så att jag kan inviga innehållet kvällen till ära? Nåväl. Päls blir det i alla fall. Synd att favoriten är inslagen i en julklapp till mig. Men det vet jag ju egentligen inte, kan vi låtsas.

Galoppombyten över bom

Hej mina solstrålar!

Jag inser mer och mer ju längre tiden går att jag inte klarar mig utan ridningen. Hästarna är en stor del av mitt liv, och därför passar mitt kommande projekt i och med hästboken alldeles utmärkt. Bara så att ni vet, bilderna som läggs upp i bloggen kommer inte att användas i boken. Omvänt gäller att jag inte får lägga upp bilder som kommer att användas i boken på bloggen.

Trots att jag var trött från gårdagen gick ridningen bra och idag stod galoppombyten över bom på schemat. Lite klurigt på en ponny som lilla Linnéa som finns på bild nedan. Men vi klarade det! Hon var så duktig så och det blev som ett hoppsprång över bomen varje gång. Min lilla favorittjej. Det suger att man inte får tävla ponny hela livet. :(

Jag kikade igenom bloggen lite och såg lite hästbilder tagna det senaste året, med undantaget julavslutningsbilden som är ett antal år gammal.

Nej, nu ska jag hoppa in i en varm dusch! Vi hörs lite senare.

image330
Min ögonsten.
 
Klicka f�r att st�nga bilden
Dags för klubbtävling!

image297
Spex på julavslutning!

Klicka f�r att st�nga bilden

Klicka f�r att st�nga bilden
Framridning inför KM i dressyr.

Klicka f�r att st�nga bilden
Vi kom trea.


Lyckad utgång!

Godmorgon!

Det var ett bra tag sedan jag var såhär trött.
Jag antar att det är för att allt bara släpper nu när man har fått jullov. Kroppen tillåts att slappna av och det är även därför jag är orolig att en förkylning med allt vad det innebär är på ingång. I alla fall var gårdagen toppen!

Jing kom hit vid nio och vi gjorde oss iordning och förade här tillsammans. Sedan åkte vi in mot Stureplan (där vi skulle fira vårt välförtjänta lov!) och gick först till Laroy som planerat. Men det var inte mycket folk där då vi var en aning tidiga så vi gick istället och mötte Fredrik med vänner på Soap bar och förade lite till, eller en hel del till för oss tjejer, beror på hur man ser på det. Sedan gick vi allesammans till Sturecompagniet där vi stannade hela kvällen och dansade och hade väldigt trevligt. Jag och Jing kom dock hem hit lite senare än planerat med tanke på att jag ska ut ikväll också, men jag har sovit mycket tryggt med min lilla sötnos vid min sida.

Idag är jag uppe redan nu för att jag ska rida om ett tag. Sista ridningen på terminen och det vill man ju självklart inte missa. Sedan känner man sig sådär härligt alert att trots utgång föregående kväll, ta sig ner till ett kallt stall och göra iordning hästen och rida ett dressyrpass. När man kommer tillbaka hem är man på g och den här sega känslan dagen efter har med ens försvunnit.

Dumt av mig så tog jag inga bilder igår. Jag tror även att vi gömmer oss lite för ställenas fotografer.. Men ikväll ska jag försöka ordna lite bilder åt er. I alla fall ett par outfitbilder brukar uppskattas.

Dags för lunch, kram på er!

Me today!

Hejsan! Hemma igen efter en lunch med pappa på Ciaociao, julavslutning där VRG fortsatte att överskrida alla mina förväntningar (tänk er att det faktiskt finns skolor där julavslutningen är riktigt mysig, de som sjunger är enormt begåvade och rektorns tal är precis lagom långt och dessutom har hon något att säga. Och att världens, i mina ögon, överhuvudtaget bästa lärare sedan vann pris som skolans bästa lärare gjorde inte saken sämre). Sedan träffade jag i alla fall Olof för en lång fika med varm choklad för min del som inte dricker kaffe. Riktigt mysigt var det i alla fall..

Ikväll ska det efter många om och men firas med Jing att vi har lov!! Vi börjar på Laroy och sedan får vi se vart kvällen tar oss. Jag är i alla fall jättetaggad och vill bara dansa tills benen stupar ikväll. Föra ska vi göra här hemma tillsammans. :)

Såhär har jag sett ut idag. Tröjan är köpt i Milano och kjolen är från Gina.





  



 


Julavslutning idag!

Hej snuttisar!

När jag kom hem igår orkade jag inte uppdatera,
så jag får skriva om gårdagen nu istället. Filippa hade världens sötaste lägenhet som hon dessutom hade inrett väldigt stilrent och smakfullt. Väl där blandade hon en dagens till oss båda och till det åt vi chips och pepparkakor. Vi uppdaterade varandra och jag fick som vanligt en massa råd om diverse saker. Det var i alla fall på tiden att vi sågs och Filippa är utan tvekan en av de personer i mitt liv som jag tycker allra mest om. Så enkelt är det. Precis innan jag gick så gav hon mig en riktigt fin (!) tröja som var inslaget i ett paket. Jag tänkte ha på mig den idag så det kommer garanterat lite bilder i samband med det. :)

Julavslutning idag!
Min gulliga pappa vill såklart följa med och det är klart att han får göra det. Julavslutningarna på VRG brukar vara väldigt mysiga faktiskt. Jag ska även träffa Agnes utanför. Därefter ska jag träffa min vän Olof, vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det blir väl en julfika och kanske lite knatande på stan.

Nej, nu ska jag göra mig iordning. Vi hörs senare!

En perfekt start på lovet!

Hej på er mina vänner!

Då var det dags att åka till Bromma och Filippas nya lägenhet. Tänk er att hon bodde två minuter från mig förut.. :( Det var tider det. Det ska i alla fall bli en perfekt kväll att fira in lovet med. Pepparkakor och vin! Vad mer kan man begära? Och så världens bästa sällskap dessutom. Nu ska jag även passa på att få råd gällande lite olika saker. För er som inte vet är Filippa som en storasyster till mig. När hon var 17 om jag inte minns fel, blev hon tillsammans med min bror Sebastian och de var tillsammans i många år. Och de var tillsammans under den tiden man som tonårstjej behöver som mest råd - och då råd från någon som suttit i samma sits för inte allt för länge sedan. Hon hjälpte mig igenom krisen som tillkom i samband med uppbrottet med min förra pojkvän, och hon lärde mig att tjejer är elaka. Något jag har fått smaka på många gånger. Men å andra sidan, vem har inte det? Samtidigt är jag lyckligt lottad som får ha läsare i min blogg, ni tjejer, som verkar vara så härliga människor och skriver så fina och kloka kommentarer att jag inte har förlorat hoppet om mänskligheten, ännu i alla fall.

Jag tar nog lite bilder så hörs vi när jag kommer hem igen. Många kramar!


"Har du dött?"

Jag vet inte vad det är med den frasen, men om någon (ofta är det ytligt bekanta) skriver och frågar:

- Har du dött? Man ser ju aldrig dig!

Altlså jag vet inte vad det är, men jag kan bli så provocerad av det. Det handlar alltid om att då man inte har varit ute på krogen (alternativt hemmafester innan jag var 18) och bara för att man inte har blivit sedd där, av denna enormt viktiga person, så har man dött - dvs man har inget socialt liv. För jag menar, det enda man kan göra en fredagkväll är ju att gå ut på krogen!? Det värsta är att människor likt dessa verkligen har en sådan uppfattning. Människor som inte syns ute existerar inte. Och det är ju både fruktansvärt och skrattretande.

Fyfan vad jag är bra!

Då var jag hemma igen.. Och lyckligtvis slipper jag äta upp min sko, för provet gick alldeles utmärkt! Jisses vilken lättnad! Nu är det lov på riktigt och jag kan inte förstå det. Ingen ångest, inte längre endast ett par timmars sömn per natt för att man suttit och pluggat resterande timmar.. Satan vilken befrielse!

Förbannad är jag dock på automaten vid Solkungen. Jag hade ju tänkt sola ett tag idag, för första gången på två månader, och jag hade bara på mig en femtiolapp kontant och tänkte sola för den vilket blir 25 minuter. Men istället var automaten fucked up och den ställde in sig på att jag skulle sola 15 minuter, vilket är som att inte sola alls. Och eftersom att jag hade plånboken hemma, och endast denna femtiolapp med mig fick jag lägga mig i det kalla solariet som inte ens hann bli varmt. Suck! Hinner jag imorgon så får jag sola ordentligt då. Jag vill verkligen vara brun till nyår och Milano. Brun likt bilden till vänster. Älskar mitt pigment.

Sedan är jag dock lite arg på mig själv för att jag aldrig kan planera ordentligt. Jag är en sjutusan tidsoptimist och idag hade jag och Carro en inplanerad fika på Ett litet hak halv sex. Men tiden räckte inte till, och ska jag hinna till Filippa vilket har varit planerat jättelänge så var jag tvungen att ställa in det. Läser du det här älskling så bjuder jag på allt nästa gång, och jag hoppas att det blir snart!

Måste bara avsluta med fyfaaan vad jag är bra när det gäller skolrelaterade saker!!! Ahh så underbart härlig känsla att vara klar med allt och helt fri.


Skit skit skit.. måtte kvällen bli lyckad!

Hej igen!..

Var påväg att bli på bättre humör där ett tag men *pling* så kom ett nytt sms och gjorde allt skit igen. Synd att jag inte har förmågan att bara stänga av och tänka på annat. Jag ska låtsas bli sådan för en dag och stänga av mobilen helt och hållet istället. Orkar helt enkelt inte mer.. inte idag.

Nu har jag och Filippa i alla fall bestämt att det blir myskväll ikväll i hennes nya lägenhet i Bromma, om jag inte minns helt fel. Det blir pepparkakor och vin i min favorits sällskap. Ojojoj vad jag ska tigga råd här. Tjejen som hjälpt mig att ta mig igenom många kriser i mitt typiska tonårsliv. Av henne har jag mycket att lära.

Jag ser att det är fint väder ute med lite sol, och som alltid då jag är arg får jag tillbaka mina tankar som träningsnarkoman. Då jag kommer hem från skolan och solariet vill jag ge mig ut och springa en halv mil med hög musik sprängande i öronen i form av Pinks So what och få ut lite aggressioner. Det skulle sitta fint.

Det fattas bara att provet ska gå dåligt idag också, eftersom att det redan visat sig vara en ren skitdag. Men går provet dåligt lovar jag att jag ska äta upp min egna sko.. Det finns liksom inte att jag ska misslyckas på det här provet. Fan vad det inte får hända! :( Går det dåligt finns det bara en person att skylla, och då blir det inte kul för denne. Och ja, det är ett hot.


Godmorgon!

Trist att ett litet sms som man tvingas vakna till kan förstöra en hel dag. Inatt har jag sovit hur bra som helst, och blev lyckligtvis inte väckt av telefonsamtalen inatt som inte hade varit allt för smickrande att vakna upp till. Men det där smset som jag tvingades läsa när jag vaknade räckte gott och väl, och nu är mina arga tankar där istället för var dem borde vara i och med naturkunskapsprovet idag.

Nog om det. Idag väntar ett prov i naturkunskap klockan två. Glöm inte att keep your fingers crossed så att det går bra trots min minsta förberedande pluggtid i historien. Därefter ska jag sola. Det var alldeles för länge sedan, men som tur är har jag verkligen ingen ångest för att jag är för blek eller liknande, och därför vet jag att jag kommer lyckas hålla ett av mina nyårslöften i form av max ett solariebesök i månaden.

Sedan blir det en träff med Caroline på Ett litet hak, för att därefter sedan träffa Filippa, där vi fortfarande inte riktigt bestämt oss för vad vi ska göra. Men hennes nya lägenhet skulle vara trevlig att se i alla fall, samtidigt som jag är sugen på både bio och att gå ut och äta. Jag känner att det är dags att se Twilight. Någon av er som har sett den? Är den lika bra som alla påstår?

Nej, nu ska jag sätta igång med pluggandet. Men vi hörs innan jag åker till skolan.

Hej så länge!

Sommaren har aldrig känts så långt borta..













Blandade bilder från olika somrar.. Rom, Eraclea Mare och Franska rivieran

Varför ska män vara så svåra?

    Prov imorgon och jag gör allt annat än att plugga. Detta är inte riktigt likt mig och jag vet inte riktigt hur jag ska beté mig. Det är väl dagen innan prov som man sitter fast vid ett bord, pluggar och knappt har tid att äta middag? Detta bådar inte gott för morgondagen.. men någonstans känner jag på mig att det kommer att gå bra i alla fall. Tvi mig!

    Förresten, julklappshandling imorgon. Varför ska det år ut och år in vara samma gamla problem med att det är så svårt att handla julklappar till män? Det spelar ingen roll om det är pappa, storebrorsan eller pojkvännen. Till oss tjejer finns det verkligen väldigt mycket som man kan köpa och egentligen inte fråga tjejen personligen vad hon vill ha eller tycker om. Ett klassiskt underklädesset i svart (förutsatt att man vet någorlunda storlek), ett diorkit eller något fint smycke fungerar alltid. Det behöver i alla fall inte bli någon pinsam tystnad där man ska försöka se glad ut vilket ändå alltid misslyckas - ungefär som då pappsen ska försöka le då han får något helt annat än vad han egentligen ville ha, till exempel en Stenströmsskjorta.

Har ni någon gång gett bort en riktigt lyckad present till någon av det manliga könet är alla tips välkomna. Vad gäller kreativa presenter är det något jag avstår från i år. Det ska alltså finnas att köpas i en butik.


Magsmärtor!

j aj aj vad ont i magen jag har! Jag har ingen aning om vad som har hänt, men jag kan knappt stå på benen för att det gör så ont i nedre delen av magen. Visst att mensvärk kan göra skrämmande ont, men den här smärtan i magen har jag aldrig någonsin känt av tidigare. Riktigt obehagligt är det hur som helst. Något ni har varit med om?

Samtidigt som jag pluggar på det sista inför provet imorgon tänkte jag lägga mig i soffan med huvudet i mammas knä och vila. Det är så sällan man får lite tid för sådant, så det ska jag ägna kvällen åt. Mys!

Annars
var det lite trist då Alex frågade om jag ville med på Laurent WolfBon Palais. Men precis som vanligt står plugg i vägen och jag var tvungen att tacka nej. Men nu med mitt magont hade jag inte kunnat röra mig ut i alla fall. Fy satan vilken sjuklig smärta!

Nu ringer det här... gotta go!


Gymkana!

Hemma igen! På ridningen körde vi gymkana. Ni vet leken där man är i två lag och man ska rida slalom så fort man kan ner till en kona och där ska man antingen fånga någonting med spöt i farten eller bara rida runt konan och skena så fort man kan tillbaka igen. Hästarna blir som vanligt helt galna och det var ett par som var väldigt nära på att åka i backen! Jag hade dock oturen att knäcka till ryggen ordentligt när jag bara hade kört några omgångar, så jag fick vila de sista tio minutrarna. Jag vill inte riskera något såhär inför lovet.

Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Vi ska äta min favoritförrätt Toast skagen med rom och allt där till. Sedan blir det lax till huvudrätt. Det sista jag känner för är att plugga senare.. Jag brukar, som ni vet, vara duktig på att peppa mig själv och håller på så sätt alltid motivationen uppe. Men idag så känner jag bara fuck it vilket är ett steg i rätt riktning för mig. Det är viktigt att kunna prestera utan att ha pluggat sig själv gul och blå (nytt uttryck?) innan en examination. Och för den delen slippa den här stressen, som ofta visar sig ha varit helt i onödan.

Nu ska jag ta mig en klementin och ett äpple. Jag försöker få i mig så mycket vitaminer som möjligt nu i dessa förkylningstider så att jag slipper bli sjuk på mitt lov. Än så länge verkar jag ha klarat mig.. peppar peppar ta i trä.. 

Zzz

Istället för att plugga i tre timmar har jag nu sovit. Kanske dumt, men jag tänker alldeles för sällan på att kroppen ska må bra också. Och istället för att komma som ett levande lik till ridningen är jag nu pigg och glad. Jag får plugga riktigt effektivt ikväll och på morgonen/förmiddagen imorgon istället. Det klarar jag mig nog på.

Tänk er, imorgon är jag fri. Efter provet imorgon ska jag sola solarium inför helgens utgångar med en person (han vet vem han är om han läser detta) som jag beundrar skarpt, och det kan vara den person som jag har som roligast med just nu. Jag ska även möta mami för lite julklappshandel och sedan på kvällen ska jag träffa Filippa. Kanske går vi ut och äter samt går på bio och/eller så vill jag se hennes nya lägenhet. Mer om det imorgon!

Nu ska ridbyxor, världens snyggaste ridstövlar som jag gärna hade haft på mig till en vanlig outfit samt sporrarna på. Sedan knatar jag mot stallet. Vi hörs när jag kommer hem!


Ögonfärg

Jag har kikat runt på lite bloggar nu under tiden som jag fått i mig lite lunch. Garanterat 99% av de bloggar som jag har varit inne på har skrivit ett inlägg om att de vill få hem gratis färgade linser. När jag läste detta kom jag att tänka på en casting till en "modelltävling" jag var på för några år sedan. Juryn som bestod av människor från Stockholmsgruppen om jag inte minns helt fel bad mig snällt att ta ut de färgade linserna som jag hade på mig för att se mitt naturliga ansikte. Då jag vänligt förklarade att jag inte hade några linser på mig var det en annan tjej bakom mig i kön som sa att det är fusk att ha färgade linser och därmed ha större chans att komma med - och juryn höll med.

Det är även bloggläsare som har skrivit arga kommentarer om att jag ljuger om min ögonfärg, alternativt photoshopar mina ögon på alla bilder (photoshop är för övrigt något jag varken äger eller besitter någon kunskap om som kan användas) - något som jag givetvis tar som en komplimang. Visst är det tråkigt att folk tror att jag går runt och ljuger, men uppenbarligen måste mina rackare till ögon vara ganska speciella då människor är så säkra på att jag har färgade linser.

I alla fall är ögon det första jag ser hos en annan människa. Jag har sett så oroligt vackra färger på människors ögon i mina dagar och är det något jag kan ge komplimanger till både killar och tjejer för så är det just deras ögonfärg.

Somliga säger att jag har isblå ögon, andra säger klarblå och vissa säger ljusblå. Jag vet inte riktigt själv vad jag har. Men jag tycker om dem massor i alla fall. :)














Onsdag och terminens sista plugg!




Godmorgon alla solstrålar!

ag har haft lite problem med
inlägg som försvinner som jag har publicerat. Så varför uppdateringen inte var den bästa igår beror alltså på det. Satan vad jag är less på att plugga nu. I samband med att projektet startade i början av december och de vanliga lektionerna upphörde tog man lov redan då mentalt. Men imorgon har jag alltså mitt prov i naturkunskap och det känns väl bra. Såfort jag har publicerat det här inlägget kommer jag att plugga som en idiot fram till läggdags, med en paus då jag ska rida kvart i fem. Nu när allt har gått så bra den här terminen vore det tråkigt att avsluta med ett dåligt skrivet prov.

För er som undrar blir det Milano den 30e december. Mer än så vill eller kan jag inte gå in på, men lägger ni ihop 1+1 så lär ni snabbt förstå att saker och ting har löst sig, utan att för den delen vara sopade under mattan. Det ska bli riktigt skönt att komma bort, då det känns som att jag behöver det nu mer än någonsin. Det enda jag mår dåligt över är att jag missar det storslagna nyårsfirandet på Victoria som jag skulle ha firat med tjejerna. Men jag har aldrig varit i något annat land under nyår, och Milano under fyrverkerierna lär inte bli helt fel.

Riktigt roligt med så hög statistik alla tjejer och killar, kvinnor och män. Jag hoppas att ni trivs, och går igenom bloggen lite översiktligt som jag vet att många av mina nya läsare gör. Har ni några frågor är det bara att ställa dem, ganska duktig på att svara är jag i alla fall. :)

På återseende mina kära!

Önskelistan blir allt tråkigare med åren.

Hej bloggen! Nu får det vara slut med deppandet! Jag har vaknat upp på ett alldeles strålande humör, trots att dagen endast kommer att bestå av plugg. Jag fick tacka nej till en trevlig fika med Caroline och rida finns det inte heller tid för. Men naturkunskapen som jag sitter och pluggar på går alldeles utmärkt trots att allt är på engelska och vi därmed måste lära oss hela periodiska systemet både på engelska och svenska då ämnena ofta inte har liknande namn på de båda språken. Är det inte lite dubbelt arbete här känner jag!? Var glada ni som läser ämnet på svenska, snacka om vad bra mycket lättare allt skulle vara då. Fast å andra sidan klagar jag inte heller, detta är universitetsförberedande så det skriker om det och så tvingas man bli mer uppmärksam då ämnet är på engelska.



Sedan börjar jag få lite panik över julklappshandlandet. Jag har inte ens börjat vilket känns sådär. Men på fredag då vi får lov så jäklar! Finast presenter ska mina älskade föräldrar få så där måste jag tänka ut något riktigt fint. Jag själv och min önskelista blir nog bara tråkigare och tråkigare med åren. Det är bara kläder och skor som gäller vilket är fruktansvärt tråkigt. Nu skulle det väl i och för sig inte sitta helt fel med lite extra resepengar till Milano den 30e december...

Sömnlös 05:17

Nu klarar jag inte mer. Tårarna kan inte sluta rinna. Jag vet inte vad jag håller på med, detta är så fruktansvärt typiskt mig. I fem timmar har jag suttit och läst igenom två hela bloggar med ungefär ett års bloggande där jag har läst vartenda inlägg av två cancersjuka patienter som skrivit om sina liv i varsin blogg som är så olika men ändå så lika. Den ena bloggen skrivs av en 40årig mamma som fick cancer i maj månad, helt plötsligt bara, och de smärtor hon beskriver kan inte en enda av oss friska ens föreställa oss.
 
Den andra bloggen som har fått mig att inse att jag aldrig kommer att kunna somna inatt, då jag helt enkelt inte kan sluta gråta, började jag läsa nu på småtimmarna från hennes allra första inlägg. Denna vackra och så starka tjej är nyblivna tjugo år gammal men med en mognad och tacksamhet som lyste igenom i varje inlägg hon skrivit. Jag var inte beredd på att något drastiskt skulle ha hänt tills jag kom till sista inlägget utan kände en lycka med henne varje gång hon skrev att hon kände på sig att det skulle bli bra igen, trots hennes 20% chans att överleva. Men då jag läste de sista inläggen av hennes mamma och pojkvän som skrev att hon inte klarat det kunde jag inte hålla mig längre. Jag finner inga ord.

Jag uppmanar alla människor där ute att läsa bloggar likt dessa. För mig personligen, som redan tänker för mycket och har en ingrodd medvetenhet från min barndom om sjukdomar och annat elände, är det inte det bästa att läsa bloggar likt dessa. I samband med att jag läser vill jag nämligen direkt lägga ner min förhållandevis ytliga blogg, aldrig röra mig på något så ytligt som Stureplan igen, skänka allt jag äger och har till forskning samt aldrig någonsin läsa någon mer skitblogg från någon av oss friska ungdomar som i slutändan inte ger mig någonting i ärlighetens namn.

Men där har jag fel. Om man bortser från läsandets effekt med att jag vill skänka en massa pengar, så gör de andra effekterna inte läget bättre för de drabbade. Och inte heller kommer jag att bli mer tillfreds med mig själv för att jag slutar leva, för att på så sätt hoppas att jag ger liv åt någon annan. Det man dock lär sig då man läser bloggar likt dessa är vad som är viktigt i livet. Och för mig blir det alldeles för privat och djupt att gå in på - då jag har en läsargrupp där majoriteten läser min blogg för att jag har en schysst klädstil, tar söta bilder eller på sin höjd har schyssta åsikter. Med en gnutta överdrift absolut, för jag vet att för många av er är min blogg mer än så. Men en blogg i min stil generellt sett - vid första intrycket - blir det helt fel att jag ska sitta och skriva vad jag hädanefter, med mer erfarenheter på nacken, värdesätter i livet.

Jag skulle vilja ha den enkla och okomplicerade synen på livet där jag kan skriva att mitt mål är att bli känd och rik, och att min största rädsla är att behöva diska min egen disk eller på sin höjd gå upp 10 kg. Men det där kommer aldrig att vara jag, hur mycket jag än kan vilja det ibland. Ibland önskar jag att jag vore en av dessa korkade brudar som tror att en cancersjuk patient som går på cellgifter blir tjock som en tomat i ansiktet för att hon inte längre kan träna. Men hur mycket jag än vänder och vrider på situationen så är jag glad och tacksam över att jag slipper vara en av alla de unga tjejer som saknar känslan av sympati och medvetenhet. Att jag slipper se mig själv i spegeln och veta att en majoritet av mina tankar består av vad jag ska ha på mig till min nästa utgång. Fast å andra sidan, dessa tjejer behöver inte sitta uppe en alldeles för sen måndagnatt - sömnlös, efter att ha påverkats så starkt av två cancersjuka kvinnors bloggar.

Hilf mir fliegen <3

När jag ändå är igång med att tipsa om låtar kan jag även lägga upp den här vackra balladen som jag fastnade för direkt för några månader sedan. Jag själv pratar tyska och älskar språket vilket gör denna Tokio Hotel -låt ännu bättre. Jag är inte något Tokio Hotel fan egentligen, men den här låten är just nu en av mina favoritballader. Underbart vacker är den. För känsliga mig blir ögonen alltid lite vattniga då jag hör den.




Min stora kärlek





Jag vet inte vad det är med mig och den här låten. Men i samma sekund som den startar känner jag mig likt en maratonlöpare 20 meter från mål, i väntan på att refrängen ska strömma ut ur högtalarna och förgylla min tillvaro ytterligare. Jag får en konstigt kittlande känsla i kroppen och får en känsla av att alla minnen jag har från mina arton år på jorden spelas upp i mitt inre i en rasande fart. Jag blir nostalgisk och vill skrika ut att det här är min låt, min stora kärlek.

Jag tröttnar inte trots att jag har den på repeat i genomsnitt tre kvällar i veckan, vanligtvis på helgen då positiv energi behövs fås på konstgjord väg. Och denna konstgjorda väg behöver inte innebära så mycket mer än att den här låten spelas. Det här är kärleken som alltid kommer att jämföras med diverse nyare småförälskelser, den första kärleken som alltid kommer att förbli bättre än de efterkommande. Kärleken som jag alltid kommer att minnas med en frånvaro av dess negativa bitar.

För att vinna måste man våga!

Ungefär såhär ser jag ut idag, fast jag ligger nu i min säng och inte i soffan och pluggar naturkunskap. Tungt går det definitivt. Detta är det sista provet på höstterminen och tro mig, det känns. Men om jag ska kunna njuta ordentligt av lovet måste det här provet gå bra, så det är bara att bita ihop.

Det är en trött men bra måndag idag. Bra ur den aspekten som kan läsas om i föregående inlägg. Men trött på grund av pluggandet som inte längre går att rymma ifrån.

Idag pirrar det ännu mer i kroppen än vad det gjorde igår. Rädslan av att det trots allt inte kommer att gå som vi vill och önskar är som bortblåst. För att vinna något här i livet måste man våga chansa och jag vill hellre ångra saker i livet som jag har gjort, än behöva ångra att jag aldrig gjorde det jag kände för att göra.

Nu ska jag gå och hämta ännu en festis och därefter blir det fortsatt plugg liggandes i min sköna säng, väntandes på ett efterlängtat samtal. Jag återkommer i nästa pluggpaus.

Auf Wiedersehen!

Det går riktigt bra nu! :)

Det är inte sant! Åh vad glad jag är! Minns ni att jag skrev något kort litet inlägg för ett tag sedan om att jag håller tummarna för att något ska bli av. Skolan har nu gett klartecken och likaså ett bokförlag. Jag ska få publicera en egen bok!!! Jag gör det här i samband med mitt hundrapoängsprojekt i skolan, alltså byter jag inriktning nu i december vilket kan tänkas vara dumt. Men jag har en stor del av allt material redan i form av bilder, samt så har jag så mycket planer och tillgång till stöd och hjälp från förlag och handledare om jag behöver. Boken ska främst rikta sig till barn och ungdomar och den skall handla om en hästtjej (moi) och innehålla en massa vackra och en del fartfyllda bilder och text. Och det bästa av allt är att det inte stannar vid ett hundrapoängsprojekt utan publicering är med i bilden. Det gör bara allt ännu bättre.

Det går bra nu för mig. Äntligen. Det har ju även skett en del andra positiva förändringar i mitt liv som jag inte tänker gå in på än, men som gör mig till världens lyckligaste. Om jag inte berättar det rakt ut lär ni märka det i slutet av månaden. :)

Såhär har jag sett ut i helgen!

Gårdagen då.. luciatåget genom Solna var lika rörande som alltid. Att se alla människor längs gatorna, äldre par som står och vinkar i fönstrena och julmusiken som hörs upp till varje lägenhet och framför allt hästarna som med sina juloutfits är finare än någonsin gjorde mig rörd. Efter två timmar ute i kylan åkte jag hem för att göra mig iordning till en av mina bästa vänners födelsedagsfirande.

Jag mötte Hanna och vi gick till Laroy dit Anna kom bara några minuter senare. Vi stannade någon timme och dansade och hade roligt för att sedan dra vidare till Pans där jag aldrig har varit tidigare. Där träffade vi Olof, Thengill och de andra grabbarna. Jävlar vilken lokal alltså! Hur nice som helst. I alla fall drog vi vidare till Huset efter tre för lite "efterfest" där vi var med de som jobbar med Huset och/eller Pans.

Kvällen slutade otrevligt dessvärre. Mer än så vill jag inte gå in på. Men det viktigaste är att vi tjejer hade roligt under större delen av kvällen. Jag kom hem fem imorse.. alldeles för sent i min mening. Men snart är det dags för dansträning, vilket ska bli enormt skönt.

Såhär såg jag ut igår:









Och såhär såg jag ut i fredags då jag var ute med Fredrik och hans vänner:

 

LITTLE SHOP OF HORRORS

Nu börjar det närma sig ytterligare en musikal som Viktor Rydberg gymnasium står för. Tidigare musikaler har bland andra varit We will rock you (2007) som väldigt många valde att se inte bara en gång - utan även två gånger just för att de inte fick nog. Och för er som tvivlar på VRG elevernas kreativa talanger kan jag bara berätta att förra året låg vi på Ticnets best seller lista (före Singing in the rain), över sålda biljetter i hela landet.  

Årets musikal Little shop of horrors är en romantisk musikal med inslag av skräck och humor. Premiären är den 15e januari på Maximteatern i Stockholm.



Såhär skrivs det i ett pressmeddelande:

"Vi kan även med glädje meddela att ett samarbete har inletts med stiftelsen

MinStoraDag. Tillsammans med Sveriges barnsjukhus hjälper MinStoraDag svårt sjuka

barn att få uppleva något utöver sin sjukhusvardag genom att förverkliga deras

önskedrömmar. VRG:s musikalensemble hjälper till med denna uppgift genom att

erbjuda dessa barn att komma och se musikalen på genrepet den 14 januari."


Hemsidan:
http://www.littleshopofhorrors09.se/


Biljetter köpes här:
http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=LITTLE+SHOP+OF+HORRORS

Jag vet att det är många av er bloggläsare som var och såg VRGs musikal förra året och då fick jag även ett par mail om att ni valde att köpa biljetter en gång till för att ni inte fick nog av den första gången. Vill även ni andra få chansen att bli totalt trollbundna, samt se unga talanger som ni en dag kommer att få se i ännu större sammanhang tycker jag att ni ska göra som mig och många av mina vänner - köp en biljett och få chansen att drömma er bort till en annan värld och lämna er egen med dess bekymmer för ett tag.

Har ni några frågor kan ni maila mig på [email protected] så vidarebefordrar jag dem till de ansvariga för musikalen.

Grym utgång igår - Lucia idag!

Hej allihopa!..

Slänger iväg ett snabbt inlägg
innan jag ska ta mig ner till stallet för att rida. LUCIA idag. Och jag vill ha glitter på min hjälm när jag ska rida, så det så! :) I eftermiddag är det ridande luciatåg utomhus i ett par timmar som gäller, mys mys!

I alla fall, gårdagen, fy satan vilken rolig utgång. I alla fall var jag ute igår med Fredrik och i början även hans sköna vänner. Vi gick till Sturecompagniet och där gick vi direkt till V där vi var resten av kvällen. Varför jag skriver detta är för att musiken inne på V var enormt bra, bästa under mina ynka veckor som myndig uteslirare i alla fall.. Bara en massa klassikerlåtar och det var så härlig stämning med härliga människor.

Det blev inga bilder därifrån igår, men kanske slänger jag upp min outfitbild när jag kommer hem igen idag.

Puss så länge!

Dagens mysoutfit och utgång tonight!

Hejsan!..

Idag har det blivit julklappsshopping med mami 
men innan så var jag i skolan och hämtade mina nyinkomna skolkläder samt lite böcker jag behöver under helgen. Det blev även shopping på Salt. Ajaj vad mycket fint jag hittade!

Klädseln idag var ganska mysig faktiskt. Min nya tröja, de svarta nya skorna och ett par tigerjeans som sitter tightare än tightast.. och mössan - inte att glömma.

 

Nu kom pappa hem med en massa godis och jag ska ta en snabb dusch innan Idolfinalen börjar. Efter Idol blir det utgång. Lutar åt Sturecompagniet och/eller Magenta ikväll. :)

Shopping och quality time med vänner!

Vilken bra dag det har varit! Efter ett möte med min danstränare gick jag lite ensam på stan tills min vackra Ebba kom och mötte mig. Tack och lov tänker nog min käre far. Jag var nämligen mitt uppe i min egna shopping, och att Amanda ska shoppa ensam är ingen hit. Jag har bara en röst i huvudet som säger: Köp det, någon gång kommer det komma till användning! ...Sedan om det är en maskerad fem år senare hör inte riktigt dit.

I alla fall var jag påväg att köpa ett par tighta mjukisar som var riktigt smickrande för rumpestumpen och de hade den härligaste färgen jag sett på länge. Vad gör det då att de är 10 cm för korta tänkte jag. Men då Ebba sa att till och med hon skulle vara för lång för dem förstod jag hur illa det hela måste ha sett ut. No offence hjärtat, men då förstod jag helt plötsligt vidden av att de faktiskt var korta.

Det enda jag kom därifrån med, åter igen tack vare Ebba, var världens mysigaste tröja som dessutom är ganska fin. Att tröjor både kan vara fina och sköna är något jag allt för sällan får erfara. Dock var Ebba (fjärde gången detta namn nämns, varför? - Ett av mina favoritnamn) på mig med mina skoköp jag gjorde innan hon dök upp. Jag hittade nämligen ett par skor med klackar som gav mig känslor som inte många killar har lyckats framkalla hos mig. Killar, förstår ni nu varför vi tjejer älskar skor? Många gånger ger dessa tjocka, höga klackar oss mer än vad era motsvarande ger. Med en gnutta överdrift, bör tilläggas.

I alla fall köpte jag två par skor i identiskt lika färger. Men tanken är att det ena paret ska vara vinröda och det andra paret är svarta. Mamma såg dock ingen större skillnad, men jag väljer att skylla på dagsljusets frånvaro. Jag älskar dem i alla fall redan och har tänkt inviga något av paren redan imorgon. Det andra paret får ställa sig bland sina nyfunna vänner. De lär inte känna sig ensamma i alla fall. :)

Senare på eftermiddagen träffade jag Nathalie och efter en fortsatt tur på stan satte vi oss på Ett litet hak under deras värmelampor.








... och jag ramlar en sekund senare! ;P Det är tamejfan svårt det här med självutlösare. Man måste vara snabb som attan att inta rätt pose!



Och nu kommer ett par bilder på min söta tröja.. Såg ni förresten någon skillnad på färgen på skorna?






Hoppas hoppas!!

Åh vad jag hoppas, hoppas, hoppas! Jag kan inte hålla mig, men måste göra det eftersom att ingenting är säkert ännu. Men imorgon får jag veta! Ahh detta räddar mitt lov om det går i lås. Hoppas att Gud är på min sida och att jag får förverkliga en av mina drömmar jag haft sedan flera år tillbaka. Allt är upp till en person och jag kan inte göra mer än att hoppas. Nu är det upp till henne. Keep your fingers crossed babes!



Solariestrejkat 2 månader men brun ändå!

Tack för fina kommentarer och mail på facebook och min bloggmail.

Jag tog precis bilden till höger för att visa vad jag myst runt i här hemma ikväll. Jag såg i min kalender (bild nedan för er som tjatat att ni vill se den) att jag inte har solat på över en och en halv månad, och ändå ser jag inte helt blek ut osminkad. Riktigt skönt är det. Ett av mina nyårslöften är just att dra ner på solariesolandet just för att minska risken för hudcancer samt att jag sett alldeles för många unga tjejer som ser minst fem år äldre ut på grund av för mycket solande. Det är inte smickrande någonstans.

Imorgon bitti ska jag ha en intervju med min danstränare på ett café. Det är till hälsotidningen som är mitt hundrapoängsprojekt. Därefter ska jag gå på stan hela dagen. Jag ska träffa vänner och leta nyårsklänning, köpa födelsedagspresent till Hanna som fyller år i helgen (och ska firas ordentligt!!) samt julklappar till mina föräldrar. I år ska mycket pengar läggas på deras julklappar, så mycket som de gjort för mig och gett mig genom åren. Även mormor ska få något riktigt fint.

Kläderna som jag har lagt undan på Salt skall införskaffas på fredag, så alla bilder kommer alltså upp på shoppingen därifrån då. Jag är hur trött som helst nu så jag ska gå och lägga mig så fort det här inlägget är publicerat. Tack igen för allt fint ni skriver. Ni måste vara världens coolaste läsare.




 
  
Ja, här får ni då äntligen se mig och min stoora lärarkalender som knappt är stor nog åt alla mina anteckningar och måsten - ofta skol- eller träningsrelaterat kan tilläggas. Jag skyller det helt och hållet på VRG! Anyway, I just love it!

Förresten, innan jag går och lägger mig. Imorgon mina vänner, kommer ett inlägg om någonting som varken ni eller jag själv vill missa. Så vi hörs imorgon flickor och pojkar!


Hur kan människor vara så äckligt egoistiska?

Det här med att hänga ut folk på bloggen har aldrig varit min grej. Jag tycker inte om det faktum att personen man hänger ut inte får någon ärlig chans att försvara sig. Men i det här fallet finns det ingenting av relevans till hennes försvar. Ni som kan läsa mellan raderna förstår precis vad jag menar.

I inlägget nedan kan ni se att middag + bio var inplanerat ikväll. Efter lite samtal med mina trogna tjejer ikväll har jag komiskt nog fått höra att de hela tiden visste att personen ifråga skulle avboka utan att dyka upp eller ens höra av sig idag igen. En gång mytoman alltid mytoman. Och ni som har läst min blogg ett tag minns nog att jag skulle ha gått på min skolas inspark för ett par månader sedan. Och då, precis som idag, fick jag stå ute i regnet och vänta på en person som uppenbarligen inte värdesätter mig ens i den minsta grad att hon kan ringa och berätta att hon råkat dubbelboka vilket förmodligen var fallet idag, eller som då - att hon valde pojkvännen före och lät mig både missa en ridlektion samt betala pengar för biljetter och ett bokat bord på en restaurang. Att hon inte längre tänkt gå på insparken skulle jag alltså gissa mig till, för inte ringde hon mig och sa att hon inte skulle komma. Nej, efter hundratalet samtal från min sida kände hon att det kanske var dags att låta mig veta att hon låg och knullade sin pojkvän istället.

Men just det här att jag har fått stressa som ett djur å hennes vägnar, avbokat ridning samt förlorat pengar för att jag bokat både bord på restaurang vid ett tillfälle och köpt biljetter till en inspark jag egentligen inte ens ville gå på, i kombination med att jag är så lite värd att hon inte ens kan ringa och berätta att hon inte tänker dyka upp, utan stänger av mobilen för att sätta på den då hon skickar korta sms att hon inte tänker prata med mig- hur kan man vara så elak? Att inte ens visa mig så lite respekt som att försöka komma på en bättre bortförklaring än "min mamma tvingar mig att åka på julplanering hos min mormor så jag får inte gå ut ikväll", nej jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Att hon sedan kallar mig galen för att jag skriver att hon är opålitlig i ett sms och att hon tycker att det är sjukt hur arg jag kan bli för att jag inte "får gå på ett litet biobesök ikväll," då börjar jag genast tro att hon är dum i huvudet på riktigt. Tror människan på fullaste allvar att det är biobesöket det handlar om? Att det är därför jag är besviken och arg? Bion skiter jag fullkomligt i. Men det som jag lackar sönder och samman av är att det är andra gången hon vägrar svara på något av mina hundra samtal då vi har bestämt en tid att ses på som jag helt och hållet förhållit mig till och står ute och väntar på henne. Hon är så liten som person att det enda hon vågar är att skriva korta sms om att hon inte kan ses och ej kan göra något åt saken. Ingenting om att jag står ute i regnet och väntat på henne i 40 minuter. Att jag till en början är orolig att något hänt henne gör att jag vill banka mig själv gul och blå.

Visst förstår vi alla att har man råkat dubbelboka något så skulle i alla fall jag endast uppskatta om man ringde och berättade att man tyvärr råkat dubbelboka men gärna tar det planerade biobesöket eller vad det nu kan vara vid något annat tillfälle. Vi alla är mänskliga - klart att man kan råka dubbelboka. Men att vägra svara på mobilen och endast svara med korta, otrevliga sms då jag står ute och väntar vid den bestämda platsen är inte acceptabelt.



Our project rocks!

 

Hej bloggen!

Imorse vaknade jag av Tessisen som var påväg till mig.
Vid elva satte vi oss ner i våra myskläder och började skriva frågor till de personer som vi ska träffa. Bland andra Tony Irving och Måns Zelmerlöw - som är namn som ni förmodligen känner igen.

Sedan tog vi en paus för lunch då papi kom hem med pizza och coca cola. Till det tittade vi på Sunes Jul och Saltkråkan, riktiga klassiker. Nu sitter vi åter igen med vårt grymma projekt och planerar in möten med sponsorer et cetera. Vid fyra ska jag gå ner till stallet för att rida och då ska Tessie möta personen som hyr ut flaket till oss för att skriva på papper. 

Efter ridningen blir det fortsatt planering över en middag i stan. Och därefter blir det Saw V på Sergel. Jag ville inte se något romantiskt skit på grund av omständigheterna så Twilight får vänta, är säker på att jag kommer älska den då allt lagt sig lite som har med just kärlek att göra. 

Till helgen blir det utgångar båda dagarna så det kommer bli grymt! Dags att tagga till redan nu känner jag. Ebba hörde dessutom av sig igår och har nu planer för oss två samt Erika på nyår. Fy satan vad grymt det kommer att bli! Både middag och festen som äger rum på samma ställe är fixat, sällskapet är grymt och jag har endast nyårsklänning och skor att bekymra mig över. Ingen ångest med andra ord. :)

Nu ska jag och min prinsessa plugga vidare här i min soffa. Inga bekymmer, inga konstigheter. Kan det inte vara såhär under en större del av skolåret?

Puss och kram! 

Old pics

Hej!

Pjuuh, jag fick goda nyheter på sjukhuset idag. Efter en undersökning innehållande bland annat ekg vilket ger resultatet på en gång kunde professorn försäkra mig om att jag inte har något hjärtfel utan allt ser väldigt bra ut. Det han dock sa var att mina smärtor är ett varningstecken som jag måste ta på allvar. Pappa berättade om hur mitt liv ser ut och då sa läkaren att kroppen omöjligt kan klara av allt som mitt liv består av och har bestått av i flera års tid. Nu tvingar mina föräldrar mig att sluta med något för att jag inte ska dö i för ung ålder.. Min mardröm att tvingas välja mellan det jag älskar. Vi får se hur allt blir, jag är inte redo för att lägga något på hyllan än. Men å andra sidan, inte fan är jag redo att dö heller?..

Ni minns väl att jag var på halloweenfest för någon månad sedan? Riktigt grymma bilder om jag får säga det själv. Här kommer en del av dem till alla nya läsare - samt till alla gamla som inte kan få nog av dem. ;)

















15 timmar sömn

Godmorgon!..

I 15 timmar har jag sovit inatt..
Inte illa, helt förstörd var jag igår. Tanken var att jag skulle jobba en timme bara, hoppa in för Julia när hon skulle gå på lunch. Men hon mådde inget vidare och jag tänkte att jag lika gärna kunde ta över helt eftersom att jag ändå gjort mig iordning och tagit mig dit. Det var väldigt mycket att göra, vi får ju egentligen inte jobba ensamma i butiken på vardagar men nu gick det inte att lösa på något annat sätt. Men allt flöt på bra i alla fall.

Efter jobbet var det tänkt att jag och Marcel skulle gå till Ett litet hak för ett glas vin. Det var länge sedan vi träffades och jag har i ärligehetens namn "inte fått" träffa honom förut. Ni klipska förstår nog varför. :) Men jag var helt enkelt så utmattad då jag kom hem att jag bara kastade i mig middag och förklarade för Marcel att min kropp var för trött idag. Och sedan gick jag och la mig efter lite telefonsamtal - några trevligare än andra.. Men nu är allt smuts från de senaste fem månaderna utkastade och det känns skönt att börja på ett nytt kapitel i mitt liv. Vilka svin det finns alltså..

Idag ska jag till Karolinska sjukhuset för ekg. Jag vill helt enkelt ha det svart på vitt att det inte är något allvarligt jag går med. Och eftersom att pappa samarbetar med Karolinska instiutet ska jag redan idag få träffa en hjärtspecialist. Beroende på vad han säger kommer jag sedan få planera min dag. Får jag inte träna ikväll blir det nog plugg + middag + bio med Tessie. Annars har jag träning och då blir det nog mest plugg som får prioriteras. Med plugg menar jag jobba med vårt projekt vilket inte är helt fel.

Nu är det dags för lunch! Vi hörs senare mina vänner.

Det värsta som kunde hända..

... var att jag skulle försova mig, och vad tror ni att jag gjorde? Klockan var ställd på 09.00, det var då det var tänkt att jag skulle gå upp och finslipa på mitt arbete. Jag skulle ha många timmar på mig och kunna äta frukost, äta lunch för att där emellan läsa och putsa på arbetet. Halv ett vaknar jag, skrikande, av att jag inte har hört mitt alarm. Stress, stress och åter stress! Men i och med att jag har tid för att skriva här så förstår ni att det inte var så illa i alla fall. Arbetet är så gott som klart och jag har en timme och 45 minuter på mig att få det ännu bättre. Hade jag gått upp klockan nio hade jag för det första haft en mycket tröttare hjärna som inte skulle ha sett misstagen jag kan se nu, och dessutom hade jag inte gjort något vettigt fram till tolvtiden då deadlinen närmar sig.

Det blev alltså rätt bra till slut i alla fall. Men jag kan omöjligt undgå att tänka på vad som skulle ha hänt om jag försovit mig till efter deadline. Fy, vilken mardröm!

Back to Judaism, Christianity and Islam! 

Religious studies take-home exam..

... är det jag sitter med nu. Tack vare hjälp från världens coolaste och bästa moster är nu det engelska språket oklanderligt och innehållet är jag väldigt nöjd med. Jag som trodde att jag skulle behöva köra en repris från min och Tessies natt då vi både förberedde en engelskapresentation samt skrev klart ett geografiarbete under en natt och gick till skolan för att hålla presentationen utan att ha sovit en blund. Men icke, jag ska gå och lägga mig efter att jag har publicerat det här inlägget. Jag brukar nämligen ta för vana att göra något som inte har med skolan att göra precis innan jag går och lägger mig. Imorgon är i alla fall deadline 15.00 så jag har många timmar på mig att finputsa arbetet imorgon.

 Jobbet idag var ganska otrevligt till en början. Vi hade ny babsterminal (där kortkvittona kommer ifrån) vilket förvirrade mig ganska ordentligt då kunderna stod i kö och hade bråttom, och jag hade inte allt för bra koll på var saker och ting låg i butiken vilket alltid är frustrerande. Kunderna var dessutom riktigt otrevliga ett tag och det gjorde ont att besvara dem med samma gulliga leende jag alltid försöker ge mina kunder - otrevliga som trevliga. Men sedan efter att ha pratat med min söta och trevliga butikschef samt fått ett besök från Bianca som har jobbade på Salt då jag började blev jag på bättre humör - och de inkommande kunderna likaså. Jag fick många komplimanger idag för min stilrena klädsel och "charmiga leende", haha vilken osis att det inte syns på bilderna nedan! ;P Fem plagg hängdes i alla fall undan och de skall införskaffas imorgon. Halleluja! Då blir det bilder vill jag lova!

Då jag pluggar seriöst och effektivt sitter jag rakt upp och ner på en stol - vid ett bord - utan musik och allt annat som gör livet värt att leva.. En (läs: en multiplicerat med fem) festis(ar) MER har jag i alla fall unnat mig.. Bilder på hur jag ser ut för tillfället kommer nedan, men först en bild på hur jag såg ut då jag skulle till jobbet imorse.



Och så här ser jag ut nu.. varning för slitna bilder !!







Godnatt mina snöflingor, imorgon är jag en glad Mandson. :)

Dags för jobb!

Godmorgon alla läsare!

Att gå upp
vid den här tiden var då inte roligt. Fy satan vad trött jag är. Halv elva börjar jag förbereda i butiken och klockan elva öppnar jag och sedan stänger jag klockan fem. Jag sitter just nu och funderar på vad jag ska ha på mig.. Det blir nog en av mina nya kjolar, bekvämast och finast så. Jag är känd av mina kollegor för två saker skulle jag tro.

1. Istället för kaffekoppar bakom disken, vilket alltid finns där då de har jobbat, står det små MER festisar där bak varje gång jag har jobbat. Ja, jag är beroende.

2. Jag jobbar alltid, trots att vi inte får sitta ner på vad är det, sex timmar? i klackar. Och klackarna ligger väl på 8 - 10 cm. Jag trivs helt enkelt bäst så. Men för att inte få bristningar på mina smalben som jag har blivit varnad så försöker jag varva med platta, fula varianter. Problemet är bara att jag inte äger några helt platta skor.

Nåväl, efter jobbet
blir det raka vägen till dansen. På grund av några saker som jag så gärna skulle vilja dela med mig av får jag inte träna idag, egentligen inte på ett bra tag, men det kommer jag aldrig klara. Jag berättar mer då jag fått lite mer kött på benen för än vet vi inte säkert. Men att jag tränar sex gånger i veckan och pluggar som en idiot med en massa stress som jag aldrig kopplar av ifrån har börjat visa sig. Jag hoppas att det bara är tillfälligt men det kan man aldrig veta. Bröstsmärtor och extrem vidrig jäkla smärta så fort jag andas känns alarmerande. Framför allt eftersom att det nu har suttit i två veckor och blir bara värre. Jag vågar helt enkelt inte träna. Tack gode gud har jag en pappa som är författare inom populärmedicinsk och skriver för karolinska institutet tror att det beror på stress eller att jag har fått hjärtmuskelinflammation på grund av att jag har tränat när jag haft en infektion i kroppen - vilket jag vet att jag har gjort. Och är det, det sistnämnda, är det inte det bästa att träna direkt.

Någon av er som har haft dessa extrema bröstsmärtor någon gång, under en längre tid?

Inatt sitter jag i alla fall uppe hela natten och skriver klart mitt arbete. Klockan 15.00 imorgon är min deadline så förmodligen hinner jag sova ett par timmar för att sedan gå upp och korrekturläsa och skicka in texten för att sedan fira friheten med att först och främst sova tills jag själv vaknar. Vilken lycka!

Nu ska jag välja kläder och äta frukost.

På återseende mina vänner!

En gräddbakelse

ASOS Colour Block Bow Jersey Dress

Denna sötnos till kjol skall klickas hem.

Kan jag inte få stanna där jag är nu?

Kände att det var dags för en liten uppdatering såhär under lördagskvällen.. :)

Jag har det faktiskt riktigt mysigt här hemma tillsammans med mina föräldrar och andra sötnosar som håller mig sällskap i telefonen. Pluggandet går bra, dock kan jag inte sitta uppe allt för länge eftersom att jag ska jobba imorgon. Äntligen! Nu när jag bara jobbar en söndag i månaden - om jag ens hinner det, blir det så enormt kul när jag äntligen får jobba. Hoppas att det har kommit in mycket fint i butiken, love personalrabatt.

Måndag klockan 15.00..
Ja mina vänner, jag tror inte ni förstår vilken lättnad och frihet det kommer att innebära. Eller jo, med tanke på att jag delger er om all den tid jag pluggar så förstår ni nog i alla fall en del av hur mycket detta betyder för mig. Höstterminen är snart slut och jag har klarat även den - på absolut bästa sätt.

Ni har fått vara med om ett flertal inlägg där allt bara ser hopplöst ut och jag har inte sett något ljus i tunneln. Dagen jag började räkna ner till i oktober är snart här. Det är en obeskrivlig känsla.

Förresten fick jag hårda ord från mina föräldrar idag. Jag kan inte medge att jag inte har hört det förut, för är det något mina föräldrar, mina vänner och mina släktingar försöker få in i mitt huvud så är det att det inte är normalt att satsa på skolan i den stora utsträckning jag gör, och dessutom ha dansträningar och ridningar kontinuerligt i veckan samtidigt som jag vill hinna med fester på helgen och tid för vänner samt även i bästa fall pojkvän. Jag har börjat förstå att jag gör något som väldigt få tjejer i min ålder gör. De allra, allra flesta slutar med sina aktiviteter redan på högstadiet då betyg måste satsas på och fester skall gås på. Men jag har fortsatt med allt - tagit mig upp till högre nivåer samtidigt som mina krav på min skolgång stiger för varje dag som går. Faktum är att jag tror att det är just detta, denna kämparglöd, som gör mig unik. Slutar jag upp med något av detta, försvinner en stor del av Amanda - och den delen är jag inte redo för att släppa - inte än i alla fall.

Måndag 15.00 = fri!

Godmorgon mina solstrålar!

Angående rubriken
så har jag min sista deadline på måndag 15.00. Därefter börjar arbetandet med mitt och Tessies projektarbete som absolut kommer att bli tungt och innebära mycket arbete, men det kommer att bliså fruktansvärt roligt och framför allt så bestämmer vi själva när och var vi ska jobba. Vill vi inte så behöver vi inte befinna oss i skolan alls under dessa 2 veckor. Frihet!

Eftersom
att jag av olika skäl inte mådde vidare bra igår så var jag bara hemma och pluggade på mitt religionsarbete och patade länge med Olof under tiden han stod och väntade på att inträdet på hans klubb skulle stänga :) . Idag har jag vaknat upp på bra humör och med en massa energi (jag har förvisso inget val..) till att börja bli klar med mitt arbete. Den underbara prästen som döpte samt konfirmerade mig ska jag träffa vid fem för att få svar på lite frågor till mitt arbete. Och därefter är det bara att skriva för fulla muggar!

Det ska bli underbart med projekttiden och få mitt sociala liv tillbaka. Jag kan träffa vänner på en vardag, eller varför inte gå ut en onsdag för att sedan ha ett planerat jobbschema med Tessie från och med eftermiddagen nästa dag. Mycket jobb kommer det bli som skrivet ovan, eftersom att det här är de enda två veckorna vi får skoltid till att göra vårt projekt, vilket vi måste ta vara på. Men eftersom att vi inte har några läxor utöver det blir det här frihet med stort F för oss båda.

Nu ska jag äta frukost: nygräddade pannkakor med grädde och sylt och ett kallt glas mjölk till. =)

What's left of me



Låten vars text går rakt in i mitt hjärta.


Jag tänker på dig.

Dagens outfit

Hej på er!

Efter en dag i skolan åkte jag på eget initiativ till Judiska muséet för att få lite research till mitt arbete. Där hade jag ett bokat möte med en judinna som är i sina äldre dagar. En av de sötaste små tanter jag har träffat, tror jag. Meningen var väl att vi skulle sitta där en halvtimme och jag skulle få svar på mina frågor. Istället satt vi där i nästan tre timmar och drack te, åt bullar och pratade om allt möjligt. Jag älskar som bekant äldre människor och finner det enormt givande att samtala med dem, de har ju varit med om mycket av det som väntar mig i livet. Det är de äldre som har byggt upp det vi lever i idag, och vi har mycket att tacka dem för. Att göra annat än att visa respekt tyder endast och åter endast på okunnighet och brist på moral. Hon sa i alla fall att hon fastnade för mig och min optimism direkt och att mitt leende gjorde henne alldeles lycklig. Haha, så himla söt :) Sedan gav hon mig flera böcker som egentligen kostar ett par hundra kronor styck, och hon försäkrade sig om att vi skulle ses igen.

Jättehärligt att jag har blivit så vänligt mottagen av både mannen vid moskén och nu kvinnan på judiska muséet. Att jag har hört av mig till fem olika kristna församlingar både via mail och telefon, och antingen fått ett otrevligt nej vi har inte tid med dig, eller att de har ignorerat att svara överhuvudtaget skäms jag över. Jag är själv kristen och det är tråkigt att bli så illa mottagen av ens egna om ni förstår mig rätt.

Såhär ser jag i alla fall ut idag:






Himlen kan vänta

Att ha sina dagar räknade, att inte kunna planera framtiden överhuvudtaget, utan endast leva i nuet och vara glad för varje ny dag man får vakna upp till - det är saker som människor får göra dag ut och dag in medan vi bortskämda, friska ungdomar fortsätter våra liv med att bekymras över de enligt oss största problemen som ofta rör ytligheter alternativt kärleksbekymmer.

För tillfället skäms jag ögonen ur mig att jag för en timme sedan satt och deppade för att jag för tillfället inte har något socialt liv på grund av att jag har så mycket läxor och inte har hunnit göra något annat idag, något som jag för övrigt har valt helt själv. Att tvingas lämna de man älskar utan att ha något val, eller att vara den som blir lämnad kvar må vara det värsta som kan hända i en människas liv.

Jag har alltid varit en djup person som enligt somliga tänker alldeles för mycket. Killar, framför allt, blir ofta förvånade över att jag inte är den här typiska Stockholmstjejen där min hjärna består av ytligheter till en stor majoritet. Istället är jag nog ganska lillgammal och kan säkerligen trötta ut de människor som tar livet med en klackspark med mitt prat som ofta är motsatsen till vilka skönhetsingrepp jag skulle vilja göra eller hur jag kan sabotera min fiendes liv på bästa sätt.

Gång på gång får jag påminna mig själv om att inte bli förlorad till det ytliga samhälle vi lever i där man varken ska vara djup, känslig eller begåvad. Vad denna påminnelse består av är ofta en inblick i någons liv som har motgångar med en innebörd som gör ordet rättvisa. Detta kan till exempel göras genom att se på ett program likt det jag såg ikväll, något jag uppmanar alla att göra för att få lite perspektiv på livet. Det är ett program med människor, i alla åldrar, som är så sjuka att de flesta av dem har sina dagar räknade och endast har två alternativ: att intala sig en hoppfullhet och försöka leva livet de dagar man har kvar tillsammans med det och de som man älskar, alternativt ge upp och få slut på lidandet.

Varför jag är den jag är, med väldigt mycket känslor och medvetande av det i livet som har relevans, beror nog på olika aspekter. En sak tror jag är att sjukdomar har avlöst varandra i min omgivning sedan barnsben, och jag har förlorat många som har stått mig nära i mina dagar - framför allt många personer som har lämnat vårt liv på jorden, men även människor som har lämnat mitt liv. Jag kan omöjligt fortsätta mitt liv oberörd, vilket jag vet att många människor väljer att göra för att orka leva ett normalt liv, efter att ha förlorat någon jag älskar. Personligen kan jag inte bita ihop och fortsätta utan att först ha släppt ut mina känslor och därefter får kraft att ge plats åt ny energi.

Det finns inga människor jag beundrar så mycket som dessa människor som jag följer varje vecka i det här programmet som jag nyss såg. Det är så fina människor som olyckligt nog fått olyckan på sin sida men ändå kämpar på med mottot att himlen kan vänta. För att inte tala om deras anhöriga som gör allt för att leva som vanligt för att ge sin älskade det bästa slut, alternativt början på livet som den insjukne kan få. Människor likt dessa ger mig viljan att lägga ner min själ för att bli den bästa läkare jag bara kan bli. Vill jag göra något av relevans, något som kan förändra inte bara en - utan flera hundra människors liv till det bättre, förstår jag inte hur jag skulle kunna vara så dum och använda all min intelligens till något av så förhållandevis litet värde som ekonomi.

Skönhet personifierad

Pjuuh! Jag har suttit och pluggat sedan halv elva imorse framtill för ett litet tag sedan då jag tog en paus för middag. Min kropp är stel likt en kvinna med en ålder som är min multiplicerat med fyra. Min hjärna känns lika utarbetad som våra arbetare här hemma som äntligen, två månader senare än planerat, har blivit klara med vårt badrum. Allt har gått minst sagt riktigt bra, men än är det mycket kvar. - Med mitt arbete alltså.

För att koppla av sitter jag och googlar efter bilder på skönhet personifierad. Jag pratar givetvis om Christiano Ronaldo. Tanken var att jag skulle koppla av i samband med att mina ögon vilade på hans vackra linjer och vältränade kropp. Att jag aldrig lär mig, denna man framkallar endast och åter endast motsatt effekt i en flickas kropp. Sedanfortsätter googlandet och jag får fram en bild där han kysser en annan kvinna. Mina första känslor blir tragiskt nog känslan av att jag får se bilder på min pojkvän som är otrogen. Tänka sig vilken fel magkänsla man kan få ibland! Jag googlade trots denna mardröm vidare och fann sedan en bild med honom och en annan tjej då de låg och minst sagt myste på en strand. Jag såg, tack och lov, inte längre mig själv som offret, utan vad hände med den andra kvinnan? De två kvinnorna var trots allt som definitionen av skönheten och odjuret.


Kissande hunden och sidlyft



Hej! Det blev en konstig dag idag. Jag mådde inget vidare imorse och bestämde mig ganska snabbt för att stanna hemma idag. Jag har ofantligt mycket plugg att ta tag i, och skolan kändes föga lockande respektive givande idag . Jag tjänade mer på att vara hemma och skriva på mitt religionsarbete än att gå på de få lektioner jag hade på förmiddagen. Så får man göra ibland om man prioriterar en hemtenta framför närvaro. Mycket har jag i varje fall fått gjort, och jag pluggar fortfarande, mår förhållandevis bra dessutom.

Det blir ingen rolig helg den här veckan. Plugg upp till öronen gällande denna hemtenta samt jobb som jag ser fram emot men egentligen inte alls har tid med. Men detta pass tog jag på mig för månader sedan för att Caroline ska fira sin ettårsdag med sin pojkvän och ville vara ledig då. Klart att jag ställer upp! Men att det skulle bli jobb på lördag också var inte lika planerat. Vi får helt enkelt se om jag mår bättre imorgon..

Vet ni förresten att jag gör ett par hundra situps om dagen? Vilken tvättbräda man har minsann! Det gäller att göra dem på rätt sätt så att det överhuvudtaget blir någon träning för magen, annars är det både meningslöst och tidskrävande. Sedan brukar det bli kissande hunden för lår och rumpa, rygglyft för svanken, sidlyft för midjan samt en armövning för oss som är dansare och vill behålla våra fina långa armmuskler - feminina och nätta ska armmusklerna vara.. inget annat - det får killarna stå för istället.

På återseende mina vänner!

 



Detta är min absoluta favoritlåt med Abba just nu. <3

ABBA - kan vara det bästa som hänt singeltjejen!

Skulle någon fråga mig vilka mina absolut största idoler är skulle jag utan en sekunds tvekan svara: ABBA! Jag kan nog varenda låt utantill och för tillfället dansar jag omkring i mina underkläder till deras grymma låtar. Dessa är typiska låtar som jag tror att varenda tjej älskar. Jag känner mig som den coola singeltjejen med killar efter mig där ingen duger då jag hör deras låtar. Girlpower med andra ord!.. Om jag får säga så utan att få ruttna frukter kastade efter mig med skrikande ord som "Feministäckel". Skämt åsido. I alla fall, bättre grupp har inte existerat. Ni kan väl gissa vilka låtar som kommer att vara en klar majoritet på mitt studentflak den 29e maj? ABBA och Gyllene tider, såklart!




Jag satt precis och funderade på vilken min favoritlåt med ABBA är. Men jag blev föga förvånad då jag insåg att jag omöjligt kan säga någon favorit. De har allt från ballader som sliter hjärtat ur kroppen på mig, till dansvänliga låtar som får mig att vilja vara singel livet ut. Har ni någon favoritlåt med ABBA?


Idag var det "mysdag" på VRG!

Hejsan!

Nu är jag hemma igen och massor med muslimska värderingar rikare.
Det var intressant att få höra om religionen från någon som själv är troende. Jag vet dock inte om jag ska säga att det är objektiv eller subjektiv fakta jag fick ta del av, men det är i varje fall från ett inside perspective och det var vad min uppgift handlade om.

Jag glömde berätta att min skola hade mysdag idag. Detta innebar att vi enligt Elevrådet hade gjort oss förtjänta av en dag i pyjamas, mjukisbyxor eller varför inte morgonrock. Jag såg en kille med morgonrock, ett par tjejer hade duntofflor och sedan var det mjukisbyxor här och där vilket annars inte är klädval som är vanliga på VRG. Själv hade jag på mig strumpbyxor och midjekjol samt mina moon boots vilket för mig var = mjukiskläder! Men min ansträngning var inte vidare godkänd av mina klasskamrater. Well, jag försökte i alla fall.

Inte nog med mjukiskläder hade vi även stora godisskålar, bullar och kakor som det bjöds på. Mycket trevligt inslag i den annars rätt tråkiga vardagen. Vi fick även godis på religionslektionen igår, mycket trevligt.

Nåja, nu väntar jag på att tacosen ska bli klar. Därefter blir det plugg, mys och chips med dipp. Det sistnämnda var allt för länge sedan.. riktigt gott ska det bli i alla fall :)


Den här mysdressen är i alla fall inte fy skam!


Vilken är din favoritjulkalender?



Hej bloggen!

Jag är på språng igen,
skall alldeles strax åka till en moské och göra lite research inför mitt religionsarbete. Så seriös är jag förstår ni.. :) Det blir ingen ridning idag eftersom att det är hoppning och mitt skolarbete är viktigare. Jag får rida igen det nästa vecka då det har lugnat ner sig lite. Gah, vad hungrig jag är! Den meningen kom från min mage som skriker efter mat.

Jag vill ha måndag nu så att min sista deadline är inne och jag och Therese kan jobba med vårt projekt, ta sovmorgon när vi själva vill och helt enkelt lägga vårt eget schema. Det kommer att bli grymt. Mycket plugg sittandes på restauranger och cafén. Det kan inte bli så mycket bättre än så.

Vet ni förresten vad jag gör nu varje dag i december? Eftersom att julkalendrarna bara blir värre och värre för varje år som går (de är pinsamma rent ut sagt) tittar jag nu på ett avsnitt av Mysteriet på Greveholm varje dag. Där kan vi snacka en riktig handling och den passar alla åldrar. Andra favoriter är Sunes jul, Pelle Svanslös, Ronny och Julia var söt samt När karusellerna sover, Trolltider och Julens hjältar älskade jag som liten :) .. nu känns det som att jag har glömt många av de bästa men jag kommer verkligen inte på någon mer som jag fortfarande skulle kunna titta på. Vilken bra julkalender har jag glömt? Och vilken är din favorit? Finns det någon som ser årets julkalender och vad tycker du om den i så fall?

 
Mina favoriter

Vad brukar du göra för att bli på bättre humör?



Hej på er!

Jag sitter för tillfället och ringer runt till lite olika skolrelaterade saker.
Nu ska jag sätta igång med filosofin och därefter blir det dansträning ikväll. Jag känner mig i alla fall på mycket bättre humör nu, men det känns fortfarande tungt - såklart. Kanske känner jag mig lite gladare för att det kändes på svenskan idag som att min lärare visste om allt som har hänt i mitt liv då hon strök allt seriöst vi skulle göra idag och istället gav alla lappar där vi skulle skriva våra namn och sedan skicka runt till alla elever i klassen där alla skulle skriva något positivt om en.

Detta borde man göra mycket oftare än vad man gör! De flesta elever satt och läste sina kommentarer om och om igen eftersom att man blir så glad. Majoriteten av mina kommentarer handlade om att elever i klassen beundrar min person och min styrka att jag aldrig ger upp och att jag kommer att lyckas i livet. Det är nog det finaste någon kan skriva till mig. De tycker även att jag sprider sådan positiv energi omkring mig och att jag är snäll mot precis alla vilket de tycker tyder på styrka. Sedan kom de fram att jag var klassens coolaste bloggerska vilket kom från en viss kille, haha härligt att höra att även grabbar läser!! :) Sedan skrevs mycket privata saker som jag behåller för mig själv. Hur som helst en underbar uppgift där man får öva sig på både på att sätta ord på andra människors bra egenskaper samt man får det svart på vitt vad andra beundrar hos en.

Det blir kinamat till middag idag. En av mina favoriter. Då man är lite nere så ser man verkligen fram emot de små sakerna och mat är en typisk sådan grej. Hela dagarna i dagsläget ser jag fram emot tiden då jag får äta, och det är endast mina favoriter som det blir nu. Det är ju faktiskt lite synd om mig i dagsläget. :(

Sitter ni fantastiska läsare på några andra tips som kan muntra upp mig i dagsläget skulle jag bli överlycklig om jag får ta del av dem. Vi alla har ju våra egna knep för att bli gladare, och era kommentarer hjälper inte bara mig, utan alla ni läsare som väljer att läsa mina läsarkommentarer. Tack på förhand i alla fall! Får jag förresten många tips tänkte jag välja ut det bästa tipset samt länka om denna person har någon blogg.


Ikväll ska jag i alla fall göra något som jag vet fungerar för mig då jag är ledsen: träna! Jag ska träna tills jag får blodsmak i munnen och inte har någon möjlighet att ens tänka för att jag är så slut. Någon mer som tycker om det knepet? :)



Guten Morgen

Godmorgon alla solstrålar där ute!..

Detta kommer nog att bli en helt okej dag,
i alla fall med tanke på att jag har sovit mer än 12 timmar inatt. Det var välbehövligt, men inte bra för pluggandet som knappt blev gjort. Å andra sidan är jag bara mänsklig, vem har krafter att sitta och plugga och låtsas som att ingenting har hänt när en stor jäkla förändring har skett i mitt liv? Den 18e samt 30e december kommer att bli värst.. vill inte ens tänka på det. Men i dagsläget känns det helt okej. Det är ju dock alltid flera parter inblandade i ett förhållande, fler personer än den kille och tjej som är tillsammans som blir ledsna. Och det känns inte bra just nu.

Det är som vi alla vet aldrig roligt att bli singel. En av de värsta sakerna är allt smuts rent ut sagt samt gamla ragg som hör av sig och erbjuder "ett helande bad tillsammans" eller varför inte en träff för en cigg trots att de vet att jag inte röker, eller varför inte en natt på ett hotell för att jag behöver vila upp mig? Vad tror de egentligen? Dessa grabbar får mig att vilja kasta mig i en normal killes famn och hävda att vi är tillsammans tills jag hittar "den rätte". Killar likt dessa är smuts, och de får mig att känna mig som smuts också.

Nåväl, eftermiddagen med Ebbson igår var trevlig. Vi gick först runt i affärer och jag köpte två kjolar. Jag älskar alla flickiga kjolar som finns som man nu i vintertid kan matcha med ett par ribbade strumpyxor och under sommarhalvåret kan man ha dem till solbrända ben. Den här gången blev det en fluffig prickig kjol som är så flickig och söt så att det inte är sant. Den andra är en enkel marinblå med knappar längst upp, även den skall sitta i midjan - snyggast så! :)

Planerna var att äta på Vapiano, men dum som jag är tjatade jag på att vi skulle äta riktig snabbmat istället. Av någon anledning känns allt alltid lite bättre efter att man ätit riktigt fet mat. Jag vet att det är tvärtom för vissa, men för mig är det helande.. eller något. Men som Ebba sa; alltid har jag någon anledning till att äta snabbmat. Är det inte mycket plugg, är det något sorgligt som har hänt eller så har jag tränat massor och behöver ett riktigt skrovmål. Nåja, får ta tag i det där när våren och studenttider närmar sig. Men så länge jag tränar sex dagar i veckan är det nog ingen större fara rent fysiskt i alla fall.

Strax ska jag åka till skolan och få hemtentan som vår klass ska göra istället för provet vi skulle ha haft imorse. Hemtenta känns både bra och dåligt. Lärarens förväntningar blir alltid skyhöga i samband med en hemtenta. Efter skolan blir det plugg i mängder och därefter dansträning 20.30 ikväll. Jag hoppas att det blir en bra dag idag, men chansen är väl inte jättehög. Nej, nu ska jag försöka vara positiv.

Puss och kram!

Bilder från i lördags!








Någon ser lite missanpassad ut.. ^^









Nu ska jag göra mig iordning, därefter blir det staden för att träffa Ebba för shopping och middag. Tröstshopping here I come! Ska växla in mina euro till kronor samt hoppas på att det går att avbeställa Milanoresan så blir det pengar till mitt lilla skönhetsprojekt i början av året. Vad nu det kan vara ;)


Herregud...


It's over.

Hej mina hjärtan..

Det har skett en del drastiska förändringar i mitt liv som jag inte vill gå in på i dagsläget
mer än att berätta att det är slut mellan mig och Michael och så kommer det också förbli. Människor visar ibland inte sina riktiga sidor förrän efter en tid och det har jag nu fått erfara. Jag vet inte vad jag känner, en tomhet helt klart, samt så känner jag mig lurad. Detta var väl det sista jag behövde i mitt liv. Men någonstans i all tomhet känns det bra. Det är absolut rätt beslut som har fattats, och den känslan är väldigt positiv i sådana här sammanhang.

I alla fall, en liten återblick på lördagen. Jag och Therese började föra här hemma med champagne och bra musik. Vi var riktigt taggade och drog som planerat först till Huset dit vi åkte mest för att ha varit där liksom. Det är ju mina vänner som har det och jobbar där så det kändes aktuellt att ha varit där i alla fall. Det hela liknade en klubbfest på både gott och ont. Vi dansade för fullt och det var inte alls stelt på något sätt - dock svettigt och en helt annan skara människor i jämförelse med andra uteställen.

Sedan åkte vi till Stureplan vid ett där vi mötte Fredrik och Tom och då gick vi till Laroy och stannade där till stängning. Där hade vi riktigt roligt också och killarna beställde in dricka i mängder. Fick ett samtal dagen efter där sötnosen ifråga frågade hur vi tjejer fortfarande kunde stå på benen då vi druckit nästan lika mycket som fullvuxna män som till och med de blev väldigt dragna. Men vi klarar mycket vi! :) Det blev shotrace och goda drinkar, precis i min smak. Sedan mötte vi även Calle vilket var jättemysigt! Det var jätteroligt att gå ut med Therese och åter igen med Fredrik som lär mig Stureplan. Fick sedan mysigt sovsällskap här hemma och en mysig adventsfrukost åts i form av nygräddade pannkakor med grädde och sylt och tända ljus till det.

Idag är ingen toppendag vilket ni alla lär förstå. Jag ska äta, äta och äta. Inte göra ett skit nu på förmiddagen rent ut sagt. Jag är så glad över att jag har världens underbaraste och finaste vänner. Jag upphör verkligen aldrig att förvånas över allt de gör för mig. Jag har varit lyckligt lottad som fått så många, fina vänner.

Jag har precis pratat med min underbara Ebba. Vettigare tjej får man leta efter och därför passar det extra bra att få kloka råd från henne i sådana här sammanhang. Hon kom på den utmärkta idén att vi ska ses idag runt fem och titta i affärer och gå ut och äta tillsammans. Lite kvalitétstid sådär samt så kan jag muntras upp lite i min prinsessas sällskap. Det är nämligen inte förrän imorgon som jag får min hemtenta som vi ska ha i relgion A, så därför har jag inte mycket plugg att göra idag. Det är även lektioner inställda idag, vilket är ett minus med VRG då vi inte får vikarier, så jag har ingen mer skola idag. Men det känns som en skänk från ovan, hade nog inte klarat att gå mer i skolan idag, förutom tyskan som jag var på imorse.

Amanda Bergman, Therese Forsberg
Jag och Tessiebabe på Laroy i lördags!


RSS 2.0