Gårdagens outfit

Då har jag varit och ridit och har nu dödat min kropp med lite situps och rygglyft. Ni är många läsare som frågar hur jag kan få motivation till något så enformigt som sit-ups men faktum är att då en hard core-låt spelas hemma hos mig har jag svårt att inte börja träna tills kroppen ber om nåd. Det är något som händer med mig då typiska träningslåtar spelas på högsta volym.

Nu ska vi tända lite ljus här hemma och äta kinamat tillsammans. Sedan ska matteboken bli mitt sällskap för en stund och därefter ska jag gå på bio med min käre bror och hans flickvän. Sedan träffar jag nog Alex ett tag. Det blir nog ingen utgång ikväll då jag har en viktig dansträning imorgon.  

 


Love fridays!

Godmorgon mina solstrålar!

Jag gick upp för en dryg timme sedan och mår prima trots den förhållandevis stora mängd alkohol som konsumerades igår. Om en halvtimme ska jag gå ner till stallet och rida och därefter väntar plugg, middag och bio.

Kvällen igår var i alla fall toppen. Jag åkte till Alex runt tio där vi drack champagne och lyssnade på bra musik. Runt ett åkte vi och hämtade upp två av hans kompisar för att sedan dra in på Magenta ett tag. Dessvärre missade vi alla snygga vanityskjortor för att vi var lite sena. Väl där inne var det i alla fall många bekanta och vi dansade med mina tjejer Caroline och Malou. Sedan bar det av till White Room där jag träffade flera av mina vänner från Handels som hade haft någon tillställning kvällen till ära.

Vid fem var jag hemma och somnade sött på en gång. Jag har bestämt mig för att återgå till utekvällar med endast lite alkohol igen. En drink eller två räcker mycket väl, och jag har faktiskt lika roligt med en liten mängd alkohol som när det blir betydligt mer. Jag måste tänka på figuren så att säga. Mycket alkohol passar inte ihop med 7 träningar i veckan.

Dags att knata ner till stallet! På återseende.

Alex Pärleros med vän
Tjejen med blicken som ser ut att vilja mörda fotografen och en sötnos.

TGIF!

Hallå där!

Äntligen fredag! Det har varit en trött fredag hittills, inte alls roligt. Dock en mysig sådan med långlunch på bk, lite tacky sådär, men ack så gott. Tjejen i kassan sa att hon inte längre behöver fråga vad jag och Therese ska äta. Snacka om att lägga fram en replik som bara gör att man vill vända på klacken och aldrig mer komma tillbaka.

Sedan var det dags för idrott och rättare sagt afrikansk dans. Det var intressant och bra träning för mage och höfter. Alltid trevligt på en fredag innan utgång och allt vad det innebär. Efter skolan åkte jag till Salt och träffade mina gulliga kollegor där jag även köpte den svarta klänningen som jag nämnde igår, så sjukt söt är den. Nu tänker jag mest på hur jag ska ha mitt hår ikväll, skulle vilja köra på något wild n' crazy. Närå, det funkar inte till den lilla svarta. Men det skule vara väldigt mycket jag annars; lackleggings, killer-heels, lockigt hår och sotade ögon. Jag finner charmen i en outfit likt denna, så att säga.

Nu har jag i alla fall sovit i en dryg timme. Pratat lite med the man for tonight (killen jag ska ut med - våga inte tolka fel! ) och nu väntar duschen. Skönt att ha så gott om tid, det händer mig rätt sällan vet ni. Jag ska även försöka hinna med lite bilder på min outfit innan utgång. Det brukar faktiskt vara en av mina förkröksritualer numera. Det ska jag fasiken ha credd för alltså.

Vi hörs om ett tag mina kära.

Basic Element - Touch you right now



Jag tittar på lite bilder från nyår och man blir ju lagom taggad här med Touch you right now på högsta volym. I boken Brott och straff har jag snart läst så många sidor som jag planerat att avverka idag, känns bra! Nu väntar bara lite projektarbete och därefter ska jag sussa sött. Det är skamligt att jag inte har tränat något idag, fy satan vad dåligt jag mår. Jag är så beroende av träning som alkisar är av alkoholen. Jag fungerar inte utan träning; jag blir som en tjej som just kommit in i puberteten - deprimerad.

Nu ska jag göra lite sit-ups som plåster på såren.

Hjärtformade string

Liggandes i sängen varvar jag läsande ur Brott och straff med skrivande av texter till min bok. Strax ska jag bege mig mot Salt för att köpa klänningen till höger som nu har kommit in i svart fast utan glitter. Den tänkte jag nämligen ha imorgon på Magenta. Annars är det bara plugg och vila som gäller idag. Jag vet fortfarande inte vad som skedde inatt, om det var en allergisk reaktion eller bara en grov rethosta. Vad det än var vill jag för allt i världen inte genomlida det inatt igen.

Annars hoppas jag att ni alla har det fint därute. Ät frukt och drick mycket vatten så mår man bra, eller det gäller i alla fall mig. Jag längtar för övrigt något otroligt till att det ska bli lite vår så att jag kan börja gå ut och springa igen. Jag vet att jag har tjatat om det förut men med denna snö och slask kan man inte göra annat än att längta och vänta.

Förresten har jag en underbar vän vid namn Ebba som brukar ha för vana att köpa presenter till mig när vi ses. Jag har fått fina smycken, ofta är ett hjärta inkluderat men sist vi sågs fick jag ett par string inne på Laroys toalett som var något uteöver det vanliga. Som jag själv då, taha! Det är nämligen trosor att bära på alla hjärtans dag (eller vid något annat tillfälle också för den delen) som är formade till ett hjärta där fram, och där bak är det också format till ett litet hjärta. Sedan är det bara snören, vilket jag är ganska svag för.. Härligt med tjejkompisar som vet vad jag älskar! Vi får väl se hur det blir med dessa skönheter.. På Alla hjärtans dag väntar det just nu en singelfest hos ett par tjejkompisar och då vill jag inte vara bruden med hjärtstringen direkt. Snacka om att komma dit med avsikter!


Nåväl. Innan jag blottar för mycket av mitt liv mellan lakanen är det bäst att sluta. Jag har trots allt en bok som ligger här och väntar på mig. I brist på annat kanske jag borde tillägga.

:)


Bad n' good news!

Hej på er!

Jag börjar med det tråkiga. Inatt har jag haft den värsta natten jag har haft på flera år. Jag har legat och hostat så mycket att tårarna okontrollerat rann. Det spelade ingen roll om jag låg ner, satt upp, stod upp, drack te eller åt halstabletter. Det försvann inte. Ett tag undrade jag om det var en rejäl allergisk reaktion, men det tror jag inte. I alla fall var jag helt rödgråten och utan röst när mamma väckte mig imorse efter att jag bara sovit någon timme högst. Jag kollade snabbt vilka lektioner jag har idag och insåg att jag kunde stanna hemma. Efter lite mail till mina lärare gick jag och lade mig igen och nu sitter jag här.

Jag ska bara ligga i sängen hela dagen och skriva på mina texter till min kommande bok samt läsa ur Brott och straff. Sedan ska jag äta något riktigt gott och lite senare idag ska jag ta mig till Salt där jag ska köpa en ursnygg svart kort klänning som jag tänkte ha på fredag då jag och A ska till Magenta på Vanity fashionshow efterfesten.

Gårdagen då. A hade valt filmen Australia som jag har velat se väldigt länge. Dock vet vi inte om det var vårt bristande engagemang eller att filmen faktiskt var riktigt dålig men vi vet fortfarande inte vad filmen handlade om. För er som sett filmen, bara med några få meningar, vad handlar filmen om? Vi satt istället i sjuttioelva olika ställningar (orsakat av rastlöshet) spelade sten-sax-påse och andra lekar som A kom på. Kan ha varit det mysigaste och roligaste biobesöket någonsin, men det var alltså inte tack vare filmen.

Vi hörs lite senare mina söta!

Tidsoptimisten talar..

Nu har jag bråttom! Jag har varit och ridit och skall nu hoppa in i duschen. Om drygt en timme ska jag träffa A så ska vi gå på bio. Vad vi ska se är tydligen en överraskning så vi får se vad det blir. Jag vet inte vad jag ska ha på mig och framför allt inte vilka skor jag ska ha, och i duschen befinner jag mig inte, så nu måste jag verkligen lägga på ett kol. Varför är jag sådan tidsoptimist?

Jag är för övrigt mycket nöjd med den nya mobilen som är så snygg! Dock kunde bara halva antalet kontakter kopieras till mitt simkort vilket innebar att jag har fått sitta halva dagen och skriva in alla för hand. Jag är inte klar än heller, vilken jackpott!

Nej nu måste jag springa. Önska mig lycka till! :)



Kvällsdansträningar uppskattas!

Nu är jag hemma igen från kvällsträningen! Innan träningen, och efter allt matteplugg, låg jag i soffan och tittade på Sex and the city och kände mig riktigt hängig. Jag förstod inte ens hur jag skulle ha ork att resa mig från soffan. Sedan innan jag stängde av datorn satte jag på lite dansvänlig musik och innan jag visste ordet av det satte jag på mig de små shortsen och dansade runt i rummet. Det krävs mycket för att jag inte ska dansa. Det är en slutsats som jag kan dra med jämna mellanrum.

Nej nu ska jag titta på Top model som jag missade eftersom att jag var på dansträning då det gick och äta något gott till. Sedan är det bums i säng för imorgon väntar en ny dag i skolan, förmodligen full av överraskningar.. eller något. Och sedan ska jag göra bland det bästa jag vet: rida rida rida! När jag hette det på msn häromdagen fick jag bara en massa snuskiga svar tillbaka - både från tjejer och killar bör tilläggas. Okej att rida kan låta lite kinky, men loggar jag in med en bild på mig i en ridhjälm och heter att jag älskar att rida så säger det mer om personen som kommenterar än vad det gör om mig. Så det så!

Det är inte alltid positivt att ha lätt för siffror.

 

Jag kom att tänka på en rätt intressant grej i samband med att jag kopierar och raderar kontakter på min mobil. Jag har rätt lätt för siffror och jag kan de flesta nummer utantill av de som jag ofta ringer till. Men vad är det egentligen med mig och gamla ex's nummer? Då man bara ska radera en föredetta pojkväns nummer och gå vidare så har jag en telefonlista i huvudet där hans nummer dyker upp mer än en gång som jag tvingas dras med. Mitt första förhållande tog slut för över två år sedan och personen ifrågas mobilnummer sitter fortfarande som fastklistrat i mitt huvud. Det är riskabelt ska jag säga er, mycket riskabelt.

Finns det några knep för hur man kan glömma gammalt grolls nummer? Jag har tidigare vägrat att erkänna för mig själv att jag fortfarande kan numrena utantill, men nu när jag till och med har erkänt det officiellt kan jag ju passa på att söka hjälp från er i samma veva. Hur glömmer man ett nummer som man inte har, i alla fall inte bör ha, någon som helst nytta av att ha i huvudet?


Välj smart - välj VRG!

Hej på er mina kära.

Idag är jag på jättebra humör och energin är på topp. Innan jag åkte hem idag hade jag ett betygsamtal med en lärare som gick väldigt bra så där höjdes humöret ytterligare en aning. Nu sitter jag och leker med min nya fina mobil och kopierar alla kontakter till simkortet. Sedan ska jag lägga mig i sängen och läsa lite i Brott och straff och sedan plugga matematik.

Fram emot kvällen, tjugo i nio rättare sagt, har jag dansträning i modernt. Så fram tills dess ska jag ladda här hemma i form av en massa dansvänlig musik medan jag säkrar framtiden, så att säga. Plugg är ett annat inte fullt lika smickrande ord att använda i sammanhanget. Nåväl, veckorna rullar på i ett rasande tempo och än är jag inte bitter. Jag lider förvisso med tvåorna, för att inte tala om ettorna. Visserligen har de år kvar av trygghet och ett fast schema. Men jag är glad över att jag har den största tiden på VRG avklarad, med bravur dessutom. Men för er som funderar på vart ni ska söka: Har ni möjlighet att komma in på VRG är det rent ut sagt dumt att inte söka dit. Skolan och dess elever finns med bland de absolut bästa i Sverige och bland de bättre även internationellt sett. Ett bättre gymnasium och bättre lärare går garanterat inte att hitta. Min åsikt är det, om det nu behövs tilläggas i en blogg som drivs av.. ja just mig.

Godmorgon!

På tisdagar väntar en liten sovmorgon om man inte har prov på test hour. Jag känner mig utvilad och förkylningen känns bättre. Jag tar bättringen som en pik i och med att jag låg hemma och vilade igår, utan träning och utan vidare ansträngning och poff så mår jag bättre idag. Skulle jag ligga hemma och vila idag skulle jag må ännu bättre imorgon. Enkel matematik. Men jag kan inte vara hemma från skolan idag, jag kan inte strunta i träningarna. Däremot så ska jag ta det lugnt och klä mig varmt. En powernap efter skolan får mig säkert att bli lite bättre igen.

Igår kväll låg jag och pratade med A i ett par timmar säkert. Jag fick lyssna på en av mina favoritlåtar spelandes på gitarr och höra och se (!) på lite galenskaper. En dag ska jag lägga upp det här, så får ni se själva. Jag älskar för övrigt när människor bjuder på sig själva, finns inget bättre än det. Sedan poppade jag i alla fall popcorn och tittade på Sex and the city innan läggdags.

Nu väntar frukost och därefter en danslektion!


Mjukisdressar, deadline och språk!

Har jag inte en stor halsduk och en mysig kofta på mig, föredrar jag alla mina olika mjukisdressar när jag är sjuk. Denna sitter väldigt bra och jag älskar färgen. Dock känner jag mig inte lika hurtig och munter för tillfället som jag var då bilden togs. Men dressen är densamma i varje fall.

Jag har deadline på en tyskauppgift innan midnatt, så det är vad jag ägnar mig åt just nu. Så fort jag är klar ska jag hälla upp ett glas cola, poppa popcorn och titta på SATC! Första lektionen imorgon är en danslektion som jag tänkte vara med på.. (ni vet hur jag är med träning trots sjukdom). Träningen på Kühlers på kvällen känns dock lite väl riskfyllt då nivån och ansträngningen konditions- och styrkemässigt är betydligt mer omfattande.

Annars fortsätter jag att varva pluggandet med mail från er läsare. Det är så kul att få lite mer privat kontakt med er. Var dock inte rädda för att skriva era frågor i kommentarsfältet här på bloggen också (de som inte känns för privata) eftersom att det ofta är samma frågor från många läsare som jag får svara på. Har ni någon fråga till mig kan ni räkna med att minst fem stycken andra sitter med samma fråga.

Nu ska jag fortsätta plugga. Jag älskar språk och någon gång kanske jag kan lägga upp en videoblogg när jag pratar tyska med er. Det är ett mycket charmigt språk. Det gulligaste är när små barn pratar på i ett himla tempo på tyska. Men italienskan står mig fortfarande närmast om hjärtat. Snart, snart, kan jag prata flytande.


[email protected]

 

Jag sitter just nu och svarar på flera mail från er läsare. Jag tänkte bara påminna er om att jag gärna svarar på mail från er om allt mellan himmel och jord. Vanligast är att läsare vill ha tips på hur man klarar skolan, upprätthåller motivationen, får bättre betyg, vart man ska shoppa/gå ut om man kommer till Stockholm, hur man får bättre självkänsla, vilka bra träningsövningar det finns att göra hemma - ja allt mellan himmel och jord helt enkelt.

Ni är varmt välkomna att höra av er där och jag svarar på alla mail jag får.

[email protected]

En sjukling behöver faktiskt inte se sjuk ut.



Ungefär såhär ser jag ut då kroppen inte känns på topp. Mysigt men ändå inte någon katastrofoutfit. Jag hatar att känna mig ful och sliten, men bara för att man är sjuk behöver man ju inte klä sig i det grisigaste man har i garderoben. Att få ha en konkret anledning till att ha på sig en stor halsduk då man är sjuk är för övrigt toppen! Annars kopplar jag gärna stora halsdukar inomhus så lätt till högstadiet och brudarna utan ögonbryn som hängde vid rökhörnet på skolan varje lektion. Ibland kan jag med ett leende på läpparna fundera på vad de stackars nollorna har för sig idag.. Vad de har för mål och ambitioner i livet. VRG och de flesta högstadieskolor är som natt och dag. Tacka vet jag gymnasiet!

Nu ska jag leka vidare med min nya mobil och skriva lite bildtexter till min bok. På återseende mina kära.

Ingen hit med näsprover..

Då var jag hemma från doktorn. Jag får svar om några dagar gällande om penicillin behövs eller inte. Som liten var jag alltid livrädd för momentet där doktorn skulle ta ett halsprov med en slags pinne som han kör ner en bit i halsen på en. Numera är det dock en baggis, men idag fick jag stå ut med något som jag konstigt nog aldrig behövt erfara tidigare. Han tog nämligen fram en liknande pinne som han körde upp i näsan på mig. Jag är enormt smärttålig då jag med min reumatism fått sprutor in i knäleden i vaket tillstånd enda sedan 12-års ålder. Sprutor som de flesta får nersövda. Anyway, detta var fruktansvärt! Det kändes som att pinnen åkte upp i hjärnan och det sved och brändes som tusan. Nej fy, det var ingen höjdare alls.

Nu har jag fått en bunt bilder som jag ska granska och se ifall någon passar in och är bra nog till min kommande hästbok. Åh vad det är mycket känslor i dessa bilder! Jag är i alla fall på skrivhumör liggandes här i sängen med en varm kopp choklad. Att jag inte missar något genom att vara hemma och faktisk bara vara sjuk är en rätt skön känsla. Imorgon måste jag nämligen låtsas att jag är frisk igen.



Åh! Nu ringde de och berättade att min nya mobil har kommit. Jippi!! Nu ska jag och pappa åka och hämta den. :)

Ingen aktivitetsdag för min del :(

Godmorgon mina hjärtan!..

Idag skulle jag ha haft aktivitetsdag i skolan. Träningsälskare som jag är valde jag både spinning och ett gympapass. Efter alla utgångar den här helgen, för mycket alkoholintag samt ridning i ett kallt ridhus och dansträning igårkväll vaknade jag imorse utan röst, med feber och en igensvullen hals - igen.

Mina kära föräldrar fick nog och skall nu skicka iväg mig till min öron-näsa-halsspecialist då jag uppenbarligen behöver penicillin. Då jag blir sjuk brukar jag i normala fall bli väldigt sjuk under en begränsad tid, och sedan frisk rätt snabbt igen. Den här gången har jag dock slarvat med sena nätter, träningar, tidiga mornar et cetera. Det är omöjligt att bli helt frisk då utan man hamnar i en ond cirkel där man ignorerar kroppens signaler.

I alla fall vaknade jag för ett tag sedan av ett samtal från en vän. Nu ska jag snart försöka få i mig lite lunch och därefter väntar farbror doktorn. Sedan blir det plugg varvat med satc. Jag ska söka lite extra sympati från mina föräldrar så att de kommer hem med något gott till mig. Det mår man alltid lite bättre av.

Plugg som skall göras är matematik C, läsning av Brott och straff samt arbete med min kommande bok. Tur att dagen är lång och att jag inte har någon aktivitet jag måste titta på idag. Imorgon blir det dock värre då jag har hela två dansträningar..

Nu ska jag svara på era kommentarer som jag har missat. Vi hörs om ett tag!

KENT



Jag bara älskar KENT som ni vet. Nu när jag för tillfället befinner mig i matematikens obekymrade värld följer denna vackra låt med mig. Jag skulle vilja dansa fritt på en stor, stor scen till den här låten. Dansa som om ingen såg mig.

Sura kunder

Hemma och vänder. Idag har det inte varit roligt att jobba. Jag har nämligen fått otaliga utskällningar från kunder som klagar på vårt system med diverse regler. Det vill säga aspekter som jag, som en liten extra-arbetare, inte kan göra ett skit åt. Jag har fått reglerna som gäller och dessa måste jag följa. Jag är inte den som tar emot skiten med ett leende på läpparna utan idag högg jag tillbaka.


Jag och Alex igen på Cafét.

Nej nu börjar det bli dags att bege sig mot dansen. Vi hörs när jag kommer hem mina vänner.


Lyckad utgång åter igen.

Nu ska jag iväg och jobba. Efter många om och men träffade jag Alexander igår och gick ut. Först gick vi till Grodan, därefter Cafét och så avslutade vi på White room. Kan vara min bästa utgång någonsin. (Well, under mina knappt tre månader som myndig). Sällskapet gjorde det mesta. :) Många skratt, dans och goda drinkar. Samtal om Sveriges man, salsa och hamburgeätning präglade kvällen och skulle väl även kunna beskriva skönheten nedan. Nåväl, stackars mig bara som ska jobba ensam hela dagen nu och därefter är det tre timmar dans. Men jag är inte bitter, snarare tvärtom. Sega söndagar nerbäddad i sängen efter en utgång är slöseri med tid!

Alex Pärleros med vän

Fler bilder kommer ikväll..

Lyckade utgångar uppskattas!

Hej alla glada!

Puuh.. äntligen hemma! Gårdagen med en tre timmars fika med Olof var trevlig. Där kan man snacka en karl med ambitioner! Snart kanske vi är grannar också, ingenting jag skulle ha något emot. :)

Då till kvällen igår. Jag och Ebba åkte rätt sent till Laroy där vi började kvällen och träffade på många bekanta. Bröders kollegor som skall försöka med förbjuden frukt.. alltid lika roligt att erfara. Men schyssta grabbar är det hur som helst! Vi dansade, drack lite vin och shottade innan det bar av till White room. Där var jag med Caroline, Malou och Oskar bland annat, men träffade snabbt fler vänner och bekanta. En väldigt lyckad kväll med mina kära.

Oskar Brewitz & Amanda Bergman
Oskar och jag.

Jag känner mig alltid lika hurtig lördagförmiddagar då det vankas ridning efter en utgång kvällen innan. Positivt är dock att man inte ligger och segar och tycker synd om sig själv en hel dag, utan det är bara att bita ihop och sätta igång med träningen. Jag är i alla fall helt förälskad i min dressyrhäst nu och han är lika underbar då jag sitter på hästryggen som när man gosar inne i boxen. Ridningen har aldrig känts bättre!

Innan vi får gäster tänkte jag lägga upp lite bilder på gårdagens outfit. Så kom snart tillbaka!

Yoga

Hej mina vänner!

Just nu är jag hemma på lunch och för att hämta kläder till idrottslektionen. Jag mår nämligen mycket bättre nu och energin är på sin plats igen. Det ska även bli skönt med lite yoga, also known as balsam för själen. Efter idrotten ska jag åka till Kungsholmen för att träffa Olof.

Nu har jag precis pratat med Ebba och planerat lite inför kvällen. Riktigt roligt kommer det att bli. Taggade är vi till tusen! Det bästa är att jag mår mycket bättre nu också, då kan jag njuta av att gå ut på ett helt annat sätt. Den stora frågan är bara vad jag ska ha på mig.. och vilka skor jag ska ha.

Nåja, nog om det. Nu väntar ett pass yoga och därefter lite quality time med Olof.

På återseende mina kära.


Jag vägrar vara sjuk.

Igårkväll stängde jag av datorn vid tio, innan jag somnade såg jag ett avsnitt av SATC i hopp om att vakna piggare idag. Något gick dock väldigt fel eftersom att jag nu har vaknat och är dundersjuk - igen. Som alltid när jag är sjuk mår jag som sämst på morgonen så jag utesluter inte någon av mina planer ännu. Dock kan jag överhuvudtaget inte svälja på grund av den uppsvullna halsen, förkylningen har gjort sig påmind igen (big time) och huvudet känns som om det ska sprängas.

Jag ska i alla fall gå på mina teoretiska lektioner idag. Det vill säga religion B och general science. Därefter har jag egentligen idrott i form av skridskoåkning men det vore att utmana ödet för min del. Mor min tror att jag behöver penicillin, vilket inger väldigt lite hopp då hon inte är någon förespråkare av penicillin överhuvudtaget. Faktum är att jag varken kan eller vill strunta i mina träningar. Det ligger mer bakom det än att jag mår dåligt om jag inte tränar. Jag lämnar det där.

Nu ska jag sätta på mig en stor varm halsduk och en mysig kofta och dricka en kopp te.

Vi hörs när jag kommer hem igen mina fina.

Gandhi 1986.



Happy face. Det stämmer rätt bra in på mig. Jag sitter och skriver på mina texter till min bok och hittills har jag fällt mer än en tår. Jag bodde bokstavligt talat i stallet under en fyraårsperiod och min allra bästa vän var Gandhi, min ögonsten. Vi hade ett band emellan oss som få personer skådat tidigare. Det spelade ingen roll var vi befann oss, men så fort han fick syn på mig började han gnägga och jag blev alltid lika varm inombords. Gandhi var dock gammal redan då jag började rida och fastnade för honom. Men att han en dag skulle försvinna från mig fanns liksom inte. Ridinstruktörerna och ridskolechefen fick ha ett krismöte den dagen Gandhi inte orkade längre. Hur skulle de berätta detta för mig? De valde i alla fall fel. Jag ville få säga hej då, få försäkra mig om att han visste att jag fanns där. Istället ringde de mig på kvällen, då allt var försent. Jag har nog aldrig gråtit så mycket. Sedan dess har min relation till hästar aldrig kommit upp i samma nivå som under den fyraårsperioden. Icke-djurmänniskor förstår inte vad ett djur kan betyda för en.

För att se det positivt är jag så glad och tacksam över att jag fått den erfarenheten av att vara så älskad av ett levande djur. Att få ha den samhörigheten med något levande som inte är en människa. Jag gjorde allt för den hästen. Då brudarna i klassen började kröka och hänga på lokalfester bodde jag i stallet, med min ögonsten. Han formade mycket av den Amanda som jag är idag, hur kliché det än må låta. Då han åkte blev ingenting sig likt, och min tonårsperiod tog fart med en gång.

På gott och ont, eller vad säger ni? ;)

Jag hjärta min jeansväst!

.. och ännu finare kommer den att bli till våren då den kan kombineras med ljusa plagg och höga kilklackar. Jag försökte dölja ansiktet så gott det gick imorse då bilderna togs. Ni vet vid det här laget att jag alltid går osminkad, men halv sju på morgonen är inte ens jag särskilt attraktiv osminkad. ;)

 

Matteboken och jag har ett mycket bra förhållande.

Jag blir så arg på min hals. Jag dricker vatten och varmt te flera gånger per dag, äter dubbelt så mycket frukt och grönsaker mot vad jag brukar och är så nogrann man bara kan vara med hygienen för att minska risken att jag drar på mig fler infektioner. Trots det väljer min kropp att fokusera på det faktum att jag tränar trots infektionen vilket innebär att jag förmodligen inte blir frisk förrän jag låter kroppen vila från träningarna. But that's not going to happen.. Jag vill inte! Jag kan inte minnas när jag mådde såhär bra, om man bortser från halsen, sist. Den gör ont, kliar och är uppsvullen. :(

Imorgon ska vi åka skridskor
och jag bestämde mig för att ge det ett försök. För betygets skull, så att säga. Men med min hals ser utsikten inte helt bra ut. Yoga inomhus låter mycket bättre.. Förhoppningsvis får jag joina den andra idrottsgruppen. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Jag tycker om mitt förhållande till matematik. Egentligen borde jag skriva på min hästbok, men jag kan verkligen inte slita mig från matteboken. Det går av bara farten och jag vill inte sluta när det går så bra. Matte är verkligen mitt ämne och Matematik C är för övrigt en rolig mattekurs. Dock slår den inte Matte B. Kanske var det för att Matte A blev så tröttsamt till slut.

Kvack kvack..

Danslektion och ny mobil!

Hej alla glada!

Efter en trevlig långlunch med skvaller och planering åkte jag till Viktor Rydberg Jarlaplan för en danslektion. Vi jobbade mycket på diagonalen över golvet, improvisation och sjävfallet styrka. Hittills är nivån enkel för mig som har dansat hela livet, men som dansare blir man aldrig fullärd. Det finns alltid saker att jobba på, och även om det är enkelt mönster kan man göra det till sitt eget och höja svårighetsgraden. Det känns för övrigt som en ren lyx att få dansa på skoltid, för bra för att vara sant helt enkelt. Kursen avslutas sedan med ett solo inför de andra dansarna. Det ska bli grymt roligt!

Efter dansen kom pappa och hämtade mig och så åkte vi direkt för att kolla på mobiltelefoner. Jag älskar den jag har nu, men den börjar bli lite trött. Lite trött på livet helt enkelt. Därför ska min snälla pappa köpa en ny till mig så det var vad vi gjorde idag. Jag valde mellan två stycken: en liten, vit och söt med väldigt många funktioner samt en väldigt stilren smal och.. fruktansvärt snygg mobil (om ni tillåter mig att vara ytlig). Efter många om och men blev det den stilrena mobilen då jag förmodligen skulle tröttna på den vita färgen rätt snabbt. Sådant är faktiskt också viktigt. I alla fall var båda två sprillans nya så de hade inte fått in någon av dem än. Men beställd är den så på tisdag är skönheten min. Bilder kommer upp då!

Nu ska jag dricka ett glas vatten innan jag tänkte ladda upp ett par bilder från imorse. Kram!




En trött bambi på hal is.

Godmorgon!

Idag var det riktigt svårt att ta sig upp ur sängen kan jag lova. Det som brukar få mig att gå upp till slut är tanken på att jag kan ta en powernap när jag kommer hem från skolan. Då är det som skönast att sova! När jag somnar mitt på dagen i någon timme kan någon i princip stå och skrika i samma rum som mig utan att jag vaknar. Jag sover väldigt tungt då med andra ord.

Nu väntar en lektion i Matematik C och sedan Religion B. Religion A har vi läst på engelska förra terminen så oj vad lätt man kommer att tycka att den här kursen är med tanke på att den är på svenska. Fast då vi börjar gå in mer djupgående än Religion A kommer man nog märka att det skiljer mycket kurserna emellan i alla fall. Nåväl. Sedan blir det långlunch och ledarskapsplanering och därefter en danslektion.

Planerna för helgen har börjat dyka upp och eftersom att jag inte har någon stor examination (för en gångs skull) nästa vecka så tänkte jag unna mig en del pluggfri tid, i alla fall på kvällstid. Imorgon på dagen ska jag träffa min sötnos Olof. Vad vi ska göra vet vi inte ännu. Men vi pratade om att han skulle möta upp mig på Östermalms IP där vi ska spendera idrottslektionen. Många frågar ofta om det finns något som jag är dålig på och där har ni det. Bambi på hal is är jag i ett nötskal. Sorgligt är det med tanke på att jag var riktigt duktig på att åka som liten. På kvällen blir det sedan utgång med Ebba, förmodligen blir det någon mysig middag eller liknande innan.

Ta hand om er så hörs vi under någon av mina långa håltimmar.

Överenergisk

Klockan är tio och jag kan verkligen inte sitta still. Kroppen tror att den ska iväg på dansträning och likaså psyket. Innan jag hoppar in i duschen ska jag göra lite styrkeövningar inför idrottslektionen som jag ska hålla i skolan om ett par veckor. Ska jag drilla mina kära skolkompisar kan det vara bra att jag klarar mina hårda övningar själv också. Vad var det de sa sist nu igen? Att jag såg ut som Satan själv då jag tvingade dem att göra styrkeövningarna med mig, om jag inte minns fel.

Imorgon har jag några lektioner på morgonen och förmiddagen. Sedan blir det lunch och idrottsplanering med en vän. Därefter har jag dansträning på Jarlaplan vilket jag ser fram emot mest av allt. Vi ska börja dansa modernt vilket är en av mina favoritstilar. 

Nåväl. Innan jag går och lägger mig ska jag försöka skriva några rader till diverse hästbilder till min kommande bok. Jag blir alltid lika nostalgisk när jag ser tillbaka på bilderna som har tagits från dagen jag började rida, tills nu. Egentligen skulle jag bara vilja låta bilderna tala för sig själva - för det kan de verkligen. Bilderna är i sig väldigt berättande och innehållande så starka känslor. Dock ska en enkel text förtydliga det som bilderna försöker berätta. Barn är målgruppen och då kan det behövas.

Kram från en överenergisk bloggerska!

Lyckopiller

Nyligen hemkommen från ridningen och hela jag är som ett enda stort lyckopiller. Jag försöker få tag i stallet för att skriva upp mig så att jag kan rida imorgon också efter min danslektion. Vilka förbaskat bra dagar jag har! En massa härlig dans och ridning. Det kan inte bli bättre. Jag skulle aldrig kunna tänka mig dagar utan någon form av fysisk aktivitet. Hela jag skulle gå under. Kroppen också onekligen..



I alla fall ska vi alldeles snart äta tacos här hemma med en god kladdkaka till efterätt. Lite typisk vardagsmat sådär, men ack så gott. Sedan blir det matematik, projekt A och Top Model. Kroppen måste ju få lite tid för återhämtning också.

Satans roligt är det att alla läsare hittat tillbaka hit trots min lilla paus. Tänka sig, ni har varit ett par hundra läsare som troget gått in här varje dag i hopp om att jag skrivit något nytt. De dagar det inte har funnits något inlägg har ni istället mailat mig. Ja, vad ska man säga. Jag kunde helt enkelt inte vara utan min kära blogg och dess läsare.

Nu väntar middag. På återseende mina kära.

Förhållanden är bra, men inte sista terminen i skolan.

 

Att känna sig genuint lycklig är något som uppskattas otroligt i mitt liv. Just nu känns det som att allt går smärtfritt och precis som jag vill i mitt liv. Jag är helt och hållet singel vilket gör att jag slipper de känslomässiga dalar som ofta brukar komma i månader som januari då gammalt groll har för vana att börja höra av sig. Hur kommer det sig att ex och grabbar man dejtat alltid ska höra av sig i månader som januari och februari? Är det så för er också? Jag tycker i alla fall att det är lika.. underhållande varje gång.

Varför jag har sådant lyckorus i mitt liv nu är på grund av all min träning. Jag tjatar och tjatar om träning i min blogg och det är inte bara för att man får sådan grym kropp av det. Jag får alltid höra att jag är så positiv, inte minst av er läsare, och det har jag träningen att tacka. När jag kommer hem från träningen är jag som en ny människa full av energi. Man mår lika bra på utsidan som på insidan. Jag kan snart inte vänta längre på att det ska bli lite varmare ute så att jag får sätta på pepplåtar på högsta volym i öronen och gå ut och springa längs vattnet tills benen stupar. Man är så stolt och så glad efteråt att det är värt varenda blodsdroppe! Så vill ni ha inspiration om träning ska ni definitivt fortsätta att läsa min blogg då träning är bland det bästa jag vet. Olika träningsformer som man enkelt kan göra hemma kommer med bilder inom kort!

Åter till förhållanden. Det var nog länge sedan jag var så glad över att vara singel som jag är nu. Jag lider så oerhört med flera av mina vänner som är mitt uppe i förhållanden där de hänger kvar i varandra på en skör, skör tråd som när som helst kan brista. Vi tar studenten om mindre än fyra månader, har hela livet framför oss och en massa att uppleva. Att stanna med en kille som inte alls har samma mål i livet som en själv kommer endast innebära uppoffringar och begränsningar som man sedan kommer att få ångra då det är för sent. Jag älskar att vara kär och vara inne i ett förhållande, men sista terminen i skolan - med allt vad det innebär, då vill jag inte ha någon som begränsar mig. Friheten är nära, och så ska även mitt civilstånd förbli.

Asociala vardagar

Det första som sker då jag kommer hem från skolan är att jag tar av mig de höga pumpsen, byter den korta kjolen och tighta polotröjan till en av mina alla mjukisdressar. Har jag smink på mig tvättar jag bort det på tre röda, tar bort allt hår från ansiktet i en hög knut och sätter på mig duntofflorna. Konstigt nog är det då jag känner mig som fräschast, eller kanske naturligast. Ofta är ett stort glas vatten vid min sida.

Nu är jag hemkommen från skolan och jag ska börja arbeta med mitt projekt. Ett första utkast ska vara inne nästa fredag och jag vill verkligen att det ska vara bra. Riktigt bra till och med. För er nya läsare ska jag publicera min egna hästbok som jag kommer att stå som författare till. Mycket känslor, vackra bilder och en förhållandevis enkel text är key words i sammanhanget.

Därefter ska jag bege mig ner mot stallet för att rida vilket jag verkligen ser fram emot. Senare blir det matteplugg samt fortsatt skrivande av mina texter till boken. Ett par vänner ville ses för middag ikväll, men tråkigt nog hinner jag inte det. Vardagar för mig innebär plugg och träning, punkt. Ibland gäller det även helgerna vilket inte är någon höjdare då en tuff skolvecka sedan väntar. Men så är livet. Om några månader är det jag som står på flaket och skriker att jag klarade det.


Onsdag

Godmorgon!

Inatt låg jag i säkert över en timme
och hostade som om lungorna bestämt var påväg upp. Tårarna rann okontrollerat men jag var helt enkelt för trött för att sätta mig upp. Jag gör något väldigt dumt just nu, nämligen att jag hårdtränar fastän jag har en infektion i kroppen. Halsen är uppsvullen och trots det tränar jag tills kroppen inte orkar mer - på varje träning. Idag har jag förvisso ingen dansträning, men rida ska jag göra vilket inte är det bästa då man kommer till ett kallt stall och sedan ska anstränga sig då kroppen är stel och kall.

Jag har shoppat väldigt mycket den senaste tiden. Då det kommer till min skoshopping gäller the sky is the limit, det vill säga den har inga gränser. Jag köper högre och högre klackar och snart består hela min bokhylla av skor och endast skor. Nu har vänner börjat ifrågasätta varför jag bara köper fler och fler när jag bara har hunnit använda hälften av dem. Faktum är att jag kommer kunna ha dessa skor många, många år framåt. Mina fötter har slutat växa för länge sedan. Var ordet missbruk kommer in i detta sammanhang är väl då jag kan sitta på mitt golv och bara hålla i ett par efter ett annat och vara nöjd så. Jag behöver alltså inte ha på mig alla par för att känna att de var värda att köpa. Bara jag har dem i min hylla så att jag vet att jag kan ha på mig dem när jag känner för det. När det rätta tillfället kommer. De är mina.

Sedan har jag köpt en riktigt schysst vårjacka. Jag kommer förmodligen vara ganska ensam om den och den känns väldigt high fashion och unik. Då jag provade den kom två olika kvinnor fram och sa att om jag inte skulle ha den (det var nämligen den sista kvar) så ville de ha den. Detta fick mitt ego att gå med raska steg till kassan och göra ett av de bästa köpen jag har gjort de senaste månaderna. Jag vet att ni fullkomligt kommer att älska den och den dagen jag inviger den ska ni få se många bilder på mig och skönheten.

Nu ska jag dricka en kopp te och plugga några mattetal innan frukost. Jag får inte sätta på ett SATC avsnitt vilket brukar ske på morgonen innan skolan numera. SATC är en drog likt skoshoppingen för mig. Det är omöjligt att bara titta på ett avsnitt.

Jag är tillbaka med en fräsch design!

Guess who's back my darlings?

Med en ny design och nya tag är jag tillbaka som aldrig förr! Jag är för övrigt väldigt nöjd med den stilfulla designen som vackra Julie (http://thisday.devote.se/) har gjort. Hon har även en tävling i sin blogg där hon lottar ut en header för er som är intresserade.

Jag är i valet och kvalet om jag ska radera alla inlägg som jag åstadkommit i den här bloggen för att få en nystart på riktigt. Hittills har jag dock bara fått negativ respons på den funderingen så än så länge får mina verk finnas kvar på bloggen. Vad tycker ni? Ska bloggens nystart bli så omfattande att alla inlägg ska tas bort eller ska mitt förflutna få finnas kvar ett tag till?

I alla fall tänker jag inte ta något genomdrag om vad jag har gjort under tiden jag inte har bloggat. Men skolan går alldeles utmärkt och likaså annat som är viktigt i mitt liv. Jag har ju numera 7 fasta träningar i veckan vilket startade i söndags, och tro mig, det känns. I söndags hade jag två dansträningar och idag har jag haft en dansträning på morgonen och sedan en nu på kvällen. Visst att jag alltid har älskat att träna men såhär många fasta träningar var det länge sedan jag hade.


Kvällen i lördags spenderades först på LCL där en nära vän jobbar och därefter mötte vi Oskar med fler för att bege oss till Magenta.

Tillbaka inom kort!


Slit

Hej på er! Fy det har varit en lång dag idag. Att jobba ensam i en butik i en hel dag är psykiskt påfrestande så att det skriker om det. Men nu är jag i alla fall hemma och jag har hunnit få i mig middag. Ikväll ska jag råplugga matte samt äta lite ost och kex med min fina mamma. Ett glas vin pratade vi om att ta till det också.

Kvällen med Anna och Patrik igår var riktigt mysig. Jag vet inte hur många avsnitt vi såg, eller hur mycket vi stoppade i oss, men många och mycket var det i alla fall. Jag hann varken sätta på mig något respektabelt, fixa håret eller sminka mig innan de kom. Men oj så skönt det var att ha det i åtanke då jag skönt kunde somna i soffan senare. Detta får vi göra om snarast mina gullpigor!


Osminkad, trött och... grå. Men mysigt hade vi i alla fall. <3


SATC - maraton at my place tonight!

Lycka lycka lycka, jag kom precis hem från stallet efter att ha ridit ett pass på världens vackraste Betty. En väldigt stor och graciös ponny med ett vackert och stort steg. Det kändes som att sväva på moln men jag var trots det helt slut efter passet - dock med ett stort leende på läpparna. Ridning på en relativt hög nivå är så mycket mer konditionskrävande och kräver sådan styrka av ryttaren i en utsträckning som många som aldrig ridit aldrig kommer att förstå. Inte ens att springa en mil, vilket jag gjort många gånger i mitt liv, kommer i närheten av ett hårt pass på en ponny likt Betty som är så stark att magen blir som en tvättbräda efteråt. Lår och rumpa ska vi inte tala om! Äntligen får jag göra bland det bästa som finns. Och äntligen får min kropp världens bästa träning igen!

Nu måste jag skynda in i duschen, klä på mig, fixa hår, smink och naglar och sedan äta middag och därefter kommer mina två kärlekar Anna och Patrik hit för Sex and the city maraton med vin, ost & kex, chips + dip, godis , popcorn och gud vet allt. Vi ska ha en riktigt kärleksfull kväll tillsammans med världens bästa serie!



Jag återkommer garanterat senare med bilder och annat roligt. Puss så länge, världens bästa läsare.

Det här med att lära sig att säga nej..

Godmorgon godmorgon..

Det känns minst sagt rätt oglamoröst att vara vaken vid den här tiden en lördag. De ringde igår och frågade om jag kunde öppna idag och jobba några timmar innan jag rider för att butikschefen blivit sjuk. Jag tänkte att jag kunde ställa upp den här gången då skolan inte hunnit dra igång ordentligt ännu. Men i fortsättningen tänker jag låta sömn gå före jobbet. Jag menar, att gå sista året på gymnasiet och som den här helgen jobba både lördag och söndag och då öppna båda dagarna är ohållbart.

Men vid halv två ska jag ta mig till stallet för att lite senare sedan rida. Idag är sista gången jag får rida ponny i lördagsdressyren. Hädanefter blir det häst eftersom att jag nu har fyllt 18.. Jag har inte ridit så värst mycket häst att jag kan uttala mig om vad som är roligast. Men det känns som att jag och min ridning passar bäst på en liten busig ponny.

Ikväll kommer mina käraste Anna och Patrik hit på lite vin och något gott att äta. Vi skall ha Sex and the city - maraton och prata om livet. Jag ser fram emot att ha mina älsklingar här.

Nu måste jag klä på mig, men vi hörs när jag kommer hem från ridningen.


Lovord och gammal vänskap.

Ja ingen bättre outfitbild än såhär fick jag fram. Å andra sidan var det ingen hejdundrande outfit heller som jag hade på mig idag. För tillfället sitter jag och läser en filosofiuppsats som jag skickade in strax innan jul. Jag fick sådana lovord från min lärare via mail idag att jag bara var tvungen att läsa den igen. Det finns lärare på min skola som har en förmåga att uppmuntra mig i sådan stor utsträckning att jag blir nära till tårar varje gång, och idag satt jag således i datatorget med tårar som för ovanlighetens skull inte rörde en omänskligt fullproppad Workload planner, utan en lärares lovord svart på vitt.


Ikväll kommer min kära bror hit på middag med sin flickvän. Det blir trevligt med lite hemmamys tillsammans med dem. Vi lär garanterat titta på Let's dance vilket många människor förmodligen kommer att göra ikväll. Det kommer kännas konstigt att se en tjej, som bara för ett år sedan var min allra bästa vän och mycket därtill, tävla och att inte sitta stöttande i publiken och hålla alla tummar och tår. I dagsläget är det som om jag inte känner henne längre vilket är rätt tråkigt. Jag tycker för övrigt, ur ren tävlingsaspekt, att hela upplägget med Let's dance känns orättvist. Jag menar, hur kan det vara en tävling då en smärt och aktiv tjej på 18 år ska tävla mot någon som är 3 gånger så gammal och betydligt mindre aktiv? Nåja, det är väl mer underhållning än blodig tävling som tittare vill ha. Hur som helst håller jag tummarna för Bella. För gammal vänskaps skull.


vi :)



Fredag

                                                                    Skoldagen idag har varit bra. Jag fick tillbaka mitt prov i naturkunskap som jag var väldigt nöjd med. På idrotten fick jag dessvärre titta på då jag har blivit sämre igen. Jag hatar att titta på då andra tränar. Trots att jag själv tränar i stort sett varje dag så känner jag mig lat i närvaron av andra som tränar då jag inte kan. När ska denna dunderförkylning försvinna egentligen? Nåja. Detta bidrog till att jag fick åka hem direkt efter skolan. Nu sitter jag här uppkurad i soffan och tänkte tillfredsställa era behov så gott det går. Uppdatering med bilder och annat roligt vet jag att ni tycker om.

Annars har jag som ni vet lovat mami att vara hemma ikväll. Hon köpte till och med ett par stövlar till mig för att jag skulle stanna hemma. Hoppas att jag får en skogalen dotter en vacker dag så vet jag vilka mutor som fungerar. När hon åker hem från jobbet lovade hon att köpa med mitt favoritgodis och popcorn. Det ska faktiskt bli skönt med en hemmakväll. Jag vill bara bli frisk nu!

Nu ska jag sminka av mig och sätta på mig en av mina mjukisdressar. Jag ska även lägga in en bättre bild på dagens outfit. Hej så länge!


Godnatt

Outfitbilder från idag:

  

Hej mina vänner! Jag har börjat den här terminen riktigt bra gällande mina sovtider. Jag ska nämligen gå och lägga mig nu då det ändå känns som att jag håller på att somna vilken minut som helst. Jag lade undan skolböckerna och har tittat på Sex and the city med mamma hela kvällen samtidigt som vi har ätit ost och kex.

Imorgon är det fredag och jag ska nog hitta något trevligt att göra. Jag ska fortfarande ta det lugnt så att jag inte blir sjuk igen. Kroppen är ju som skörast då man precis har varit sjuk. Men mer om dagens planer imorgon. Jag lovar att skriva imorgon bitti. Godnatt.

Första skoldagen och nya stövlar!!

Hej mina favoriter!

Jag är ledsen för en dålig uppdatering idag. I alla fall var det första skoldagen idag och trots den första lektionen innehållande Derivatans definition blev det en ganska behaglig dag. Analysen som skall göras i filosofin innan betygen sätts har jag våndats en del över de senaste dagarna. Dock slapp jag tänka mer på det när läraren berättade att jag och några andra slipper göra analysen för att vi redan ligger på ett säkert mvg. Det lönar sig med andra ord att kämpa!

Såhär har jag sett ut idag:



Efter skolan åkte jag till Salt och hämtade nyckeln då jag skall jobba på söndag. Jag stannade säkert en timme och pratade med mina kära arbetskollegor Caroline och Julia. Sedan ringde min kära mami och frågade om jag ska ut i helgen varpå jag svarade att jag ska ut imorgon eftersom att jag mår bättre nu. Tänka sig att jag bara behövde komma ut och få lite frisk luft för att genast må mycket bättre. I alla fall tog mamma till sin mutningsteknik och sa att jag skulle hitta något jag ville ha av henne om jag lovade att stanna hemma på fredag. Pappa är nämligen i Dublin nu med en vän och hon blir alltid så nervös när jag är ute. Min älskade lilla mamma. Jag hade kunnat stanna hemma för de gulliga hundögonen hon gav mig då vi möttes, men inte tackar jag nej till en present. I alla fall hittade jag bland de snyggaste high heels - stövlarna jag någonsin har sett. De flesta snygga stövlarna jag ser har en förhållandevis låg klack och är alltid svarta. Nu hittade jag ett par nätta mörkbruna och en riktigt fin, hög klack. Dessa ska jag dock ha då det blir vår ute, inga grova vinterstövlar här inte.

Nu är jag hemma igen och mår såklart lite värre eftersom att jag varit igång hela dagen. Det hade jag visserligen förväntat mig eftersom att jag legat hemma flera dagar. Men jag känner fortfarande att jag är mer frisk än sjuk nu i alla fall och det är alltid något. Nej nu är det dags för lite Sex and the city och sedan blir det middag med mamma. Ost och kex blir det senare ikväll.

Time to sleep!

Nu är det dags att sova. Imorgon sätter skolan igång med dunder och brak. Först ut är 75 minuter i matematik C. Tänka sig, det finns nog inget bättre sätt att starta en ny termin i skolan på. Nu har jag i alla fall precis tagit en lång dusch och suttit och pratat sommarresor med mamma. Jag hoppas att jag får tid till en resa innan sommaren, men man vet aldrig med skolan. Det är ingen hit att åka iväg då man har plugg upp till öronen. Det vet jag som hade pojkvännen i Milano i ett halvår.

Imorgon slutar jag visserligen redan runt ett. Jag som inte är van vid halvdagar finner det enormt behagligt. Någon sådan dag kommer jag inte ha då vårterminen drar igång vilket är synd. Jag menar, slutar man ett har man sedan större delen av dagen fri. I dagsläget innebär det tid till att vila och försöka bli frisk. Plugga givetvis, men det visste ni redan.

Nu ska jag äntligen få sova. Tröttheten har varit påtaglig sedan flera timmar tillbaka, men rädslan av att ligga natten innan skolstart och inte kunna somna fick mig att vänta ett par timmar. Risken med att gå och lägga sig runt åtta är ju faktiskt att man vaknar runt elva, tolv och är helt pigg. Ingen hit då man ska upp halv sju dagen efter.

Godnatt. Imorgon får ni se lite nya bilder. Jag tänkte fotografera lite av de kläder som jag fick i julklapp.

Från och med imorgon återgår bloggen till det normala!

Jag försöker ignorera det faktum att jag förmodligen inte kommer att vara frisk imorgon vilket jag har räknat med. Ni läsare från skolan får helt enkelt hålla er borta från mig så att ni slipper bli sjuka såhär inför den förmodligen viktigaste terminen. För inte missar man första dagen i skolan. Det är en dödssynd, eller något.

En av alla positiva saker som sker i samband med att vardagen drar igång är att bloggen blir betydligt rikare på bilder. Jag ska bli duktig på att ta en bild innan eller efter skolan, så slipper vi alla dessa gamla bilder som ni trogna läsare har sett både två och tre gånger.

Jag tänker ofta att äsch vad gör det att jag visar den här bilden för sjuttioelfte gången, det finns alltid en hel del nya läsare som hittar till bloggen och de har ju garanterat inte sett bilden. Men det är ju ni trogna läsare som har följt med enda från starten som jag skall fortsätta tillfredsställa. Det är ofta ni som kommer med stöttande kommentarer eller mail med en massa frågor. Det är er jag har i tankarna varje gång jag bloggar. Det är era behov jag vill tillfredsställa genom att skriva om sådant som jag brinner för, eller i alla fall är intresserad av. Alla nya läsare stannar om denna bloggtaktik faller dem i smaken. För det är detta jag är bäst på att göra.

Så alla läsare där ute, gamla som nya, bara för att jag börjar skolan imorgon och pluggar bakdelen av mig för att uppnå de betyg jag vill ha betyder inte det en sämre blogg. Utan se det istället - i kontrast till partyprinsessan som sover till tre varje dag att jag nu återgår till mitt vanliga jag: en mer skolpratande, engagerad, ambitiös, fokuserad och målmedveten bloggerska, men med en massa nya bilder som krydda på det.


Vi vill alla ha vår diamant som vi själva får äran att slipa.

Jag har tänkt på det här med att gå in i ett nytt förhållande. Ju senare man träffar The one desto mer skavanker måste man ju teoretiskt sett ha att jobba med. Nu pratar jag inte om fantasihistorier där man klickar vid första ögonkastet, är som ämnade för varandra och där de största bråken handlar om vad man ska äta till frukost. Utan jag menar snarare lite mer normala och verklighetsbaserade förhållanden där personen man träffar har tydliga så kallade rester kvar från det tidigare förhållandet. För visst vet vi alla, om än vi helst vill ignorera det, att där jag nu ligger har någon annan legat innan mig.

I ett förhållande har man en tendens att bli väldigt lik ens respektive. Om man inte blir lik denne har det istället motsatt effekt - man gör allt man kan för att inte bli som ens pojkvän. Vem vill vara tjejen som inom loppet av några år kommer att powerwalka i samma träningsoverall som ens respektive eller avslutar dennes meningar inför gemensamma bekanta? Hur som haver blir man väldigt påverkad av den man är tillsammans med.

Detta betyder alltså att alla killar vi tjejer möter på ett eller annat sätt har blivit påverkade av tjejen som har varit där innan. Ofta är han sitt naturliga jag på det inte allt för djupa planet, men med tidens gång kommer man få besök av dessa oattraktiva överraskningar som man med all rätt kan skylla föregående flickvännen. Och vad ska jag säga, i 99% av fallen är det egenskaper som vi inte finner särskilt smickrande. Inte för att det nödvändigtvis behöver vara dåliga egenskaper killen dras med, utan för att man inte vill ha en grabb vars egenskaper sitter kvar från dennes tidigare förhållanden. Indirekt lär man ju då faktiskt känna tjejen som varit där innan, tjejen man helst bara vill glömma.

Därför tänkte jag i detta inlägg förespråka det som i stort sett alla människor (med mig inkluderad) på ett eller annat sätt avråder varandra från att göra: nämligen möta sitt livs kärlek vid förhållandevis ung ålder. På det här viset träffar man ju en man som förhoppningvis inte blivit påverkad av allt för många kvinnor innan du varit där och därför slipper man som dennes nuvarande flickvän få alldeles för mycket slipande av denna nyfunna diamant att ta itu med. Visst är det att föredra att slipa din nyfunna kärlek i färg och form så att Du och Han tillsammans blir nöjda i slutändan. Att hitta sin kärlek vid ett sent stadie i livet kommer att bli som att försöka lära en gammal hund att sitta. Antingen är det bara att vänja sig vid skavankerna eller så får du påbörja slipandet och således räkna med att det kommer att ta sin tid. En diamant ska slipas i tid. 

  

Kurvan ser inte direkt positiv ut.

Godmorgon!

Lyckligtvis börjar jag inte skolan förrän imorgon = En dag till på mig att hinna bli frisk. Jag förstår inte hur jag fortfarande kan bli värre och värre för varje dag som går. Det är inte rättvist! Jag överväger fortfarande om jag ska rida idag. Inte vill man missa terminens första lektion. Jag har inte ridit under hela jullovet och det är alldeles för länge. Men ska jag vara förnuftig så är det alldeles galet om jag ska rida idag. (I samband med det erkännandet tog jag precis upp telefonen och ringde och avbokade dagens lektion). Jag ska se om jag kan rida imorgon istället, då ska jag ha blivit bättre.

Idag är det plugg som står på schemat. Ut kan jag inte gå dessvärre. Nu har jag legat sjuk i en vecka och jag blir fortfarande bara värre. Om jag är bitter? Nej, jag är i upprivningstillstånd. Bara jag får vara frisk från och med imorgon, då blir jag lite gladare. Räcker det inte att jag har missat lovets sista vecka? Veckan då man har så mycket inplanerat varje dag som om dygnet hade 48 timmar istället för 24. Jag har fått ställa in allting och det är tamejfan deprimerande!

Nog med bitterheten nu. Idag har jag redan ringt runt till EU-kommissionen, EU-upplysningen och diverse andra, med hopp om att få information till min presentation inom internationell ekonomi. Det visade sig dock vara svårare än jag trodde och nu överväger jag om jag skall byta ämne helt. Jag har trots allt hela dagen idag på mig att påbörja något riktigt bra. Mja, det där tåls att fundera på.

Nu ska jag hitta något smaskigt att äta till frukost. Härligt väder det verkar vara ute förresten...

Dans 5 gånger i veckan!!

Ni som känner mig vet att dans är det bästa jag vet! Jag sitter just nu och tittar på mitt schema för vårterminen. Till min stora glädje blev jag påmind om att jag nu kommer att ha dans på schemat två gånger i veckan. Inte nog med det dansar jag ju redan tre gånger i veckan på Lasse Kühlers dansskola.

Kan ni tänka er. Dansträningar fem gånger i veckan. Precis som för några år sedan då skolan tillät en större fritid. Jag är på rosa moln just nu. Det betyder att jag har sju fasta träningar i veckan då ridningen är inräknad. Jag kan med andra ord känna mig lugn gällande beach 09 då den är ganska säkrad.

Nåja. I år är det dags för Stora showen med Lasse Kühlers dansskola. Det är inte illa. Då lär säkert många av er vara där och titta. Jag hoppas verkligen att vi får roliga danser och att det är ett roligt tema.

Nu går världens bästa film Forrest Gump på tv. Men det blir tyvärr inte så mycket tittande då jag mailar lite lärare, planerar in mina presentationer samt möte med personer som skall agera källa inför mina examinationer. Eftersom att det är två veckor kvar på höstterminen i skolorna så ska 50-poängskurserna avslutas nu vilket innebär debatter, analyser och presentationer.

Nu skall jag återgå till min stora kalender och dess rika innehåll. Det märks att skolan börjar på torsdag. Men vet ni vad? Det är sista terminen och jag ser fram emot det.

Hej så länge!


Alla former av sympatier är tillåtna!

6e januari idag då. Säkerligen en alldeles vanlig dag för de allra flesta. För mig påminner den här dagen om min allra första kärlek. För tre år sedan blev vi tillsammans den här dagen och vi var tillsammans i nästan ett år. För er nyfikna nya läsare finns vårt föhållande att läsa om i början av bloggens inlägg. Alla bilder har jag förvisso tagit bort av någon anledning. I alla fall pratade jag ett tag med honom inatt, min lille plutt. Det känns bra att vi fortfarande har kontakt trots allt.

I alla fall vaknade jag upp runt tretiden idag och var till min förtvivlan ännu sjukare än vad jag varit någon gång under denna förkylning. Det beror garanterat på att jag var dum nog att jobba igår. Det är i alla fall inte roligt att vakna upp då man blivit sämre under natten. Min ridning som sätter igång imorgon dessutom. Det blir nog inte mycket av det dessvärre.

Idag ska jag äta, vila, äta lite igen, titta på Sex and the city och äta lite till. Vad ska man annars göra som sjukling? För aptiten, ja den har jag i varje fall kvar. Den har snarare blivit even bigger och mer omfattande än den varit tidigare. Utan träning skulle man kunna tro att den här sjukperioden innebär en rask viktuppgång för min del. Dock har jag min snabba ämnesomsättning att tacka. Jag äter som en häst men jag vet inte riktigt var all mat hamnar. Det är faktiskt lycka och jag är väldigt tacksam för att ha det på det sättet.

Nej, nu vill jag faktiskt bara bli frisk så att jag klarar min vardag med 6 träningar i veckan. Jag älskar att träna och mår aldrig så bra som när jag tränar. Det syns både utanpå kroppen och på insidan.

Dags för lunch! På återseende mina vänner.


29e maj närmar sig med stormsteg!



Två filmer senare ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Såfort nysningarna som just nu avlöser varandra i ett alldeles för raskt tempo har lugnat ner sig så väntar sängen. Jag kan inte undgå att fundera på hur snabbt den här terminen kommer att gå. Innan jag vet ordet av kommer jag stå på frihetens trappa från VRG och ut i verkligheten. Den första tiden efter studenten skall jag göra sådant som jag stolt kommer att berätta för mina barnbarn en vacker dag. Resa, plugga språk och bara njuta av livet till högsta grad och göra det som jag drömt om sedan barnsben. I will make my dream come true och jag är så glad för att jag redan nu har så mycket planer som jag i och för sig inte kommer att berätta förrän saker och ting blir mer aktuella. Men Milano och USA är med i planerna i alla fall. Livet är till för att man ska uppfylla ens drömmar och mål, och redan om ett halvår kommer jag att få börja uppfylla en djupt liggande dröm.

Sedan fortsätter livet och jag ska utbilda mig och gå på den skola som kan ge mig bäst förutsättningar av dem alla. Men för en gångs skull vill jag inte att mitt inlägg ska handla om något skolrelaterat, det gör dem på grund av omständigheterna så ofta i alla fall. Att jag på bästa sätt ska använda mina betyg, och vilka jag verkligen har kämpat mig till, vet vi redan. Men jag har även drömmar där skolböcker inte är the key point, så att säga. Jag vill ha ut mer av livet än så. Och den 29e maj 2009 är jag fri. 



En toppenkväll.

Puuh, vilken dag! Väl på jobbet fick jag någon energikick i samband med att jag spelade Infinity för alla mina kunder i butiken. Klart man kan gå ut en måndag tänkte jag.. Jag började planera både outfit och tidsschema för kvällen. Felet var bara att tempen låg på 38,5 då jag kom hem för en timme sedan. Nog är jag partysugen, men helt från vettet är jag inte. Då skolan drar jag igång skall jag klara den med bravur. Jag vill ju inte att lärarna ska komma ihåg mig som den lovande och ambitiösa tjejen framtill studentskivorna och utelivet kom i hennes väg. Det är lite av en mardröm faktiskt.

Nåväl. Min pappa har åkt till Dublin med en vän och denna vecka är endast min och mammas. Vi har en massa mysiga aktiviteter inplanerade och jag är faktiskt glad över att det är kroppen som säger nej till en utgång. Då behöver jag inte få dåligt samvete för att jag går ut fastän mamma har planerat en mysig kväll för oss två.

I alla fall håller hon nu på och gör hembakad pizza till oss. Sedan har hon köpt hem godis, läsk, en massa grönsaker att doppa i min favoritdip samt hyrt hem två filmer. Jag kan säga det en miljon gånger, jag har världens bästa mamma.


Fortfarande ambitiös, trots sjukdom.

Hej alla glada!

Jag är värre idag men har trots det lovat att jag ska jobba.
Jag börjar klockan tolv och sedan får jag helt enkelt se hur länge jag står ut. Eller snarare menar jag; så länge jag kan stå på benen kommer jag inte att åka hem. Men med många pauser och en lunch där jag ska äta det största Mc Donalds - målet jag kan hitta går det nog finemang. De flesta gånger då jag blir sjuk försvinner aptiten i samband med att förkylningen och halssmärtorna kommer. Den här gången kan jag dock inte sluta tänka på mat. Jag är hungrig konstant och äter som en häst, vilket i och för sig bara är bra. En kropp som inte får näring (Mc Donalds-målet är inte inräknat) blir svårare frisk.

Ikväll var en utgång inplanerad. Vi skulle fira trettondagsafton och jag skulle ha min sista utgång för det här lovet. Men apropå lov ser det inte så lovande ut. Klyftig är jag minsann trots sjukdom. :) Det kommer vara så skönt att komma hem från jobbet att jag skall lägga mig bland mina filtar i soffan och titta på Sex and the city tills jag somnar. Men om det blir riktigt så väl vet jag ännu inte. Mamma pratade om att vi skulle få gäster. Med tanke på hur isolerad jag fick vara under gårdagen, och att jag definitivt inte är bättre idag så har ni många uppdateringar att vänta.

Dags att åka! Kram på er.

Generad och isolerad på samma gång - i mitt eget hem.

Kvällen ser ut att utvecklas i samma raska tempo som gårdagen. Jag antar att man inte har mycket att välja på som sjukling. Här hemma skulle man kunna tro att jag är pestsmittad. Jag får inte sitta i samma rum som de andra barnen. Och jag får definitivt inte andas när de går förbi mig. Kinamaten fick ätas i vardagsrummet med kvinnor som Adriana Lima, Heidi Klum och Doutzen Kroes som sällskap. Inte för att jag klagade i och för sig.

Mina kära föräldrar är inte hemma. De åkte iväg för ett tag sedan för att köpa lite godsaker till sjuklingen här hemma. Sjuklingen som ingen av oss vill ha något med att göra just nu. I min sinnesförvirring tog jag upp hemtelefonen för att ringa de två som jag håller närmast om hjärtat. Då jag fick höra min egna röst i andra ändan blev jag dock förvånad. Varför svarade jag i min pappas mobil? Hade jag inte varit så trög i huvudet på grund av den förhållandevis höga feber jag tvingas dra med, hade jag förstått på en gång att det var mitt eget nummer jag slagit, och att jag kommit till telefonsvararen på mobilen som ligger död i min säng. Men jag ska faktiskt erkänna att det tog ett par sekunder innan jag generat kunde lägga på och slå numret jag hade tänkt slå. Trots att jag visste att jag var ensam hemma var jag tvungen att se mig omkring, just in case någon såg mig.

 Jag återkommer snart mina vänner.

Sjuk, men still going strong.

                                                                    Usch usch sliten är bara förnamnet. I väntan på pappa som skall komma hem med kinamaten klickar jag mig in på diverse bloggar. Jag lämnar en kommentar här och där för att få lite nya läsare till min fantastiska blogg. Inte kan jag låta så många människor gå miste om en godbit likt denna.

Bion med Fredrik är för övrigt inställd. Dels för att jag inte kan ta mig ur soffan utan att vekt falla tillbaka igen, och dels för att smittorisken is way too big. Istället blir det Carrie och tjejerna som får hålla mig sällskap ikväll igen. Men jag klagar inte. När skolan sätter igång får jag ingen tid över för något så oväsentligt som TVn. Jag får passa på nu helt enkelt.

Annars ligger jag och tittar på Bring it on 2. Den är så mycket bättre än ettan, kanske tack vare den übersöta och charmiga tjejen som har huvudrollen. En ganska otrevlig biverkning av filmen är dock att jag vill börja med cheerleading igen vilket gör det jobbigt för mig då jag knappt hinner med den innehållsrika fritid jag redan har.

Sommarblogg

Många av mina läsare brukar kalla min blogg för en typisk sommarblogg. Jag lägger upp mycket sommarbilder, under hela året, och jag skriver mycket om solresor. Jag har bestämt mig för att jag ska ta mitt sabbatsår på en varm plats. Jag vet inte hur länge jag vill stanna, men det är i värmen som jag trivs bäst. Både fysiskt och psykiskt.

Jag uttalade mig visst lite för snabbt angående min bättring. Jag är nu ännu värre igen och känner mig sådär hängig så att jag blir alldeles yr såfort jag reser mig upp. Febern har stigit och jag har tappat rösten. Men tittar man på bilder likt dessa kan jag inte låta bli att känna mig lite bättre. I samband med att vårterminen startar blir nästa mål sommaren och det här året tänker jag inte åka hem igen från min solsemester.

 


 

   

Godmorgon bloggen!

Hej alla mina läsare! (Och välkomna alla nya läsare..)

Har ni sovit gott? Själv vaknade jag av att jag mår mycket bättre idag. Smärtorna i halsen är nästan helt borta, och det måste ha berott på allt vatten som jag drack igår. ..Samt att jag stannade hemma såklart.

Jag vågar dock inte gå ut nu på dagen och riskera att bli värre igen. Jag hade trots allt feber igårkväll. Jag har världens sug efter att gå ut i det fina vädret och promenera, en riktigt alert powerwalk med tjejlåtar spelandes i öronen. Men det vore en dödssynd. Jag skulle förmodligen hinna bli sjukare igen innan jag hunnit blinka.

Jag försökte blogga igår kväll om vilken helt underbart skön kväll jag hade. Mamma hade dukat upp ett helt bord framför TVn med godsaker så som ost och kex, en massa olika grönsaker att doppa i min favoritdip, chips, choklad, dumleklubbor och självklart det bästa då man är uttorkad - vatten.

Vi tittade tillsammans på Sex and the city, och bara njöt av att vara tillsammans. Jag blev såklart uppdaterad av mina vänner som var ute, men ångesten av att stanna hemma var som bortblåst i samband med att jag lade mig tillrätta i soffan och åt min första gurkstav.

Jag har fått en last för kinamat. Jag vill äta det hela tiden, och när jag inte äter det så tänker jag på det... eller drömmer om det när jag sover. Att jag sett så mycket tjejfilmer den senaste tiden där de äter det från en sådan där box i kartong gör inte saken bättre. Det ser ju dessutom så himla gott ut!

Med andra ord vet ni nu vad jag ska äta idag, för den intresserade.

Ikväll tror jag nog att en pöjk vill ta med mig ut på bio. Det låter trevligt. Vad vi skall se vet jag ännu inte. Men skräckfilm var tydligen helt uteslutet.. Kanske kikar vi förbi Café Opera efteråt. Det vore också trevligt. Det första jag tänkte på var dock.. vem har kläder som skall passa både på en biograf där det är allt annat än premiär, samt en utekväll på Cafe Opera? Nåja, jag får fråga mamma.

Ni är min drog - Anna och Caroline



Jag har många fina och underbara vänner. Men är det två tjejer som alltid får mig att skratta och må riktigt bra så är det dessa två skönheter. Utan er skulle jag leva ett riktigt tråkigt liv utan okontrollerade skratt och vackra leenden. Jag kan inte minnas när jag så lite som ens haft ett tjaffs med någon av er och det värdesätter jag mer än något annat.


Jag hjärta er.


Jag har bestämt mig.

Sjuttioelva sms och elva samtal senare har jag äntligen bestämt mig för att stanna hemma. Det gör till och med ont att skriva det. Jag vet inte riktigt vad som rör sig i min hjärna just nu. Jag skyller på febern. Det handlar liksom inte om huruvida jag sitter hemma på en lördag eller inte, utan det faktum att det känns som att jag missar något genom att inte gå ut ikväll. Då tänker jag inte på något så oväsentligt (men ack så lockande) som uppmärksamhet, festande män med uppknäppt skjorta eller bra stämning - utan något helt annat som jag suttit i en kvart och försökt få ner med ord. Men det går liksom inte, så jag täker inte ens försöka förklara. Åter igen väljer jag att skylla denna sorgliga sinnesstämning på min nyutbrutna förkylning. Eller möjligen är det Körslaget på TV som har framkallat denna kluvenhet om hur man kan välja att stanna hemma framför program likt dessa när andra lördagsaktiviteter finns. Inget ont om Körslaget, men det är den typen av program som är det sista man vill se då man vill befinna sig långt borta från TVsoffan.

NU, skall min fina mamma (jag kan inte säga det för många gånger) åka och köpa grönsaker och dipp till mig. Till det skall jag titta på Sex and the city, givetvis. Jag antar att jag har mycket att ta igen. Härligt att man för övrigt numera kan gå ut även på söndagar. Eller kanske är det inte något nytt, vad vet jag. Och på måndag är kvällen redan planerad och klar. Likaså tisdag. Varför känns det som om de sista dagarna innan skolstart alltid är fullspäckade? Hursomhelst, jag gillar det.

What would Carrie do?

Sedan jag vaknade har jag legat skönt i soffan och tittat på första säsongen av Sex and the city. Jag är fast!

Ena sekunden mår jag bättre och känner för att gå ut ikväll i och med att skolstarten närmar sig, och därmed mitt icke-sociala liv. Det skulle inte bli någon vild utgång, utan en drink, för höga klackar för vilt dansande (om sådana ens existerar?) och bra musik i gott sällskap. Jag skulle vilja gå ut så pass mycket innan skolstarten att jag blir så trött på utgångar i samband med att skolan börjar, och därför slippa ångesten om att min ungdom äts upp av mina skolböcker.

Andra sekunden kommer kallsvettningarna i ett rasande tempo, halsen är min fiende och huvudet känns som efter en vild festnatt. Och den andra säsongen av Sex and the city känns enormt lockande.. What would Carrie do?


Klockan tickar och jag är riktigt kluven. Vad skulle ni ha gjort?









Gårdagens myskläder för ett glas vin med tjejerna.



Såhär såg jag alltså ut igårkväll för ett glas vin med tjejerna. Bekvämt och gulligt, men absolut ingen utgångsoutfit.




Det ser ut att bli mycket uppdatering idag mellan sex and the city- avsnitten. Dock är jag fortfarande inställd på att jag klarar en utgång ikväll med min favoritbloggerska och mina grabbar! Jag vill! :(


Klockan är halv fyra och jag vaknade nyss.

Godmorgon..

Yes sir, jag vaknade nyss!
Saga skulle jag träffat för en lunch klockan tolv men riktigt så blev det inte. Istället vaknade jag nu med en massa missade samtal och en igensvullen hals. Det är så det blir när man har alldeles för många vänner som röker, och envisas med att gå ut och röka i alldeles för tunna kläder trots att det är minusgrader ute. Var jag kommer in i bilden? Självklart tvingas jag alltid följa med ut som sällskap.

Jag hade i alla fall en riktigt trevlig kväll igår. Jag mötte först Anna för att äta på taco bar vid åtta. Därefter gick vi till Ett litet hak för ett glas vin, tack vare ett ganska svagt vin gick det faktiskt ner - trots nyårsafton där jag drack för en månad framåt. Jag skämtade om att Carro säkerligen skulle sitta där på sitt favoritställe med ett glas vin i högsta hugg, och tror ni att jag hade rätt? Där satt Carro med Sofia och vi gjorde självfallet damerna sällskap. Senare kom även Linn och vi blev ett riktigt tjejgäng. Lite härlig Girl Power- känsla sådär, jag som umgåtts med endast killar en hel del den senaste tiden (vilket är väldigt trevligt det också). Men som igår vill jag att det ska förbli i mitt liv för ett rätt bra tag framöver. Lite mer känslokalla tankar och mål och alltid prioritera tjejerna och därmed välmående framför annat som kommer och går. Vilket utmärkt nyårslöfte!

Ikväll tror jag att ett födelsedagsbarn ska firas. Men för att jag ska orka det samt försöka bli av med min onda hals fick jag alltså ställa in träffen med Saga, som jag visserligen redan försovit mig till. Jag fick ju Sex and the city-boxen i födelsedagspresent så nu ska jag titta på en massa avsnitt och äta gott. Jag har ännu inte så ont att jag nog inte kan äta, lyckligtvis. Men det kittlas och svider som om en riktig halsfluss är på väg. Men icke ska jag låta det hända, inte sista veckan på mitt jullov.

Lite killkompisar ringde igår och ville ha med mig ut när jag satt med tjejerna. Jag hade säkerligen hängt på om det inte vore för att myskläderna var på. Okej, då menar jag inte mjukisdress eller liknande. Bild ska jag lägga upp nu till nästa inlägg så får ni se själva. Men jag hade medvetet satt på mig en riktigt mysig kjol (icke-utgångsvänlig) som jag köpt i Milano och relativt låga klackar (för låga för att gå ut med i alla fall) för att jag planerat att inte gå ut och istället lägga mig relativt tidigt. Ut gick jag inte, men tidigt gick jag fan inte och lade mig heller.

Nyårsafton på Victoria i bilder!






























lånad från: http://bobbysharstudio.se/blogg.php?col=bla

 

Tillbaka med en massa smaskigheter!

Dags att komma tillbaka nu Mandy?

Sådär mina vänner. Då till allt som ni har väntat på. Alla nyårsbilder kommer i nästa inlägg. Men jag håller med alla andra som var på Victoria att det var ett magiskt nyårsfirande. Middagen med det trevliga sällskapet och den goda maten gav kvällen en riktigt bra start. Det var trevlig stämning, alla dansade och var glada. Jag själv stod en hel del bakom djbåset där det spelades riktigt dansvänlig musik. Men för att inte ge en förskönad bild av verkligheten gjorde jag misstaget att dricka alldeles för mycket. Det blev champagne och shottar i mängder, men så länge man står på båda fötterna och inte skämmer ut sig mer än att man just fått lite för mycket av det goda är det ingen big deal. Men mina räddare som hjälpte mig under kvällen vet vilka dem är och jag är dem evigt tacksam. Man blir inte riktigt lika snabbtänkt med all alkohol i kroppen, så att säga. Som jag brukar hjälpa andra under dessa omständigheter vill jag givetvis själv bli omhändertagen, och det blev jag. Sedan att det finns så många grabbar som ser att man druckit alldeles för mycket, men ändå kommer fram med ett fat med 20 shottar eller en champagneflaska för att försöka sig på något är så tråkigt att erfara.

Vi drog i alla fall på efterfest och sedan fick jag skjuts av en väns mycket trevliga föräldrar till Filippa som väntade vid Fridhemsplan. I alla fall var vi hemma vid fem och då satte vi in Dirty Dancing men somnade på en gång.

Dagen därpå mådde jag sämre än vad jag någonsin gjort efter en utgång. Jag kan inte spy för er som är intresserade, och då går man med all alkohol utan att få ut den på ett egentligen ganska smidigt sätt. Det är ingen trevlig känsla att fortfarande vara full när man vaknar. Och då hade ändå alla snälla killar under kvällen (och självklart mina tjejkompisar) tvingat i mig en liter vatten innan hemgång.

Efter en snabb visit hemma för att duscha och sova ett par timmar åkte jag sedan tillbaka till Filippa. Vi tog en promenad då vi båda började må lite bättre och köpte riktigt god kinamat, coca cola och godis. Sedan tittade vi såklart på VSFS som jag för övrigt var lite besviken på. Det var ingen mäktig musik men tjejerna såg såklart bättre ut än någonsin. Därefter satte vi in Sex and the city filmen och vid midnatt åkte jag hem.

Idag ska jag börja ta tag i lite skolarbeten och sedan blir det middag med Anna. Jag kommer nog inte dricka på ett väldigt bra tag. Men hälften av de gånger jag gått ut har jag druckit i genomsnitt en drink, och därmed varit så gott som nykter. Jag har roligt som nykter, dansar bättre som nykter och ser framför allt så mycket bättre ut som nykter. Bilderna från nyår känns dräggiga och vi alla släppte nog en del på kontrollen. Men det tror jag också behövs ibland. Bara få känna att man faktiskt kan släppa på kontrollen och att man ändå klarar sig.


RSS 2.0