Ställ er fråga!

På en gullig läsares begäran drar jag nu igång en liten frågestund! Jag har en testshoot vid Como hela dagen imorgon (söndag) så under den tiden kan ni ställa precis vilka frågor ni vill. Jag svarar på alla på måndag!


Här sitter jag och chillipillar utanför en casting..

För exakt ett år sedan..

... fick jag vara med om den bästa, lyckligaste och mest fantastiska dag i mitt liv. Ett helt år har gått och det är både med vemod och en oerhörd lycka som jag ser tillbaka på just det faktum att ett helt år har gått sedan jag tog studenten. Så mycket har hänt, men samtidigt har det gått så fort. Men med facit i hand har det varit ett underbart år. Här sitter jag i Milano, med fantastiska betyg i bagaget och har redan nu förverkligat ett par av mitt livs drömmar sedan jag tog studenten. Det kan egentligen inte bli bättre.

Dagen till ära bjuder jag på några citat från min dag 29e maj 2009. Det är både mina citat samt människors i min närhet skrivna dagen efter min student.

"Det här var den absolut bästa dag jag någonsin har upplevt och det finns ingenting som hade kunnat göras, bli bättre. Jag vill tacka mina föräldrar för allt fix inför den här dagen, samt givetvis alla som närvarade på min student med sitt bästa humör och gjorde den oförglömlig. Jag kan inte vara lyckligare."

"Igår tog underbara Amanda studenten, och jag har nog aldrig gråtit så mycket på en studentmottagning nånsin!
Det finaste hon fick var nog ringen från hennes farmor. Hennes farmor har varit död i ganska många år nu, men hade för länge sen bestämt sig för att Amanda skulle få en av hennes ringar. Och den fick hon alltså igår. Får rysningar när jag tänker på det."


"Det har varit massvis med tårar denna kväll. Både under talen, present-öppningen men allra helst under den mest oväntade överraskningen av alla: Amandas farmor (som gick bort när Amanda var 7 år) hade valt ut en ring som hon skulle få på sin student. Så när Thomas kom och överlämnade den till Amanda kunde knappt någon hålla tillbaka tårarna. Jag själv har gråtit vid flera tillfällen ikväll. Första gången redan när Amanda sprang ut på trappan på VRG, och därefter vid hennes tal till sina föräldrar, och också i samband med att kortet från mig och Sebbe lästes upp kom tårarna. Det var en så fin text han hade skrivit till henne."

"Jag grät mer på Amandas student än min egen."
























Att solen dessutom lyste starkt och värmande på denna dag var pricken över i:et. Jag får tårar i ögonen av att skriva det här inlägget och inser att jag inte kunde få en finare studentdag. Den 29e maj 2009 kommer vara inristat i mitt hjärta föralltid.


"Här hemma"

Flera av mina tjejkompisar som varit här nere någon månad säger ofta att de inte känner sig hemma här. För mig är det helt tvärtom. Jag kan komma på mig själv med att inte ha tänkt på Sverige eller Stockholm på flera, flera dagar. I början tänkte man nästan hela tiden "undrar vad som händer i Stockholm just nu.. " osv. Men numera känns verkligen Milano som mitt hem. I alla fall temporärt.

Det beror säkerligen på flera olika anledningar. Först och främst har jag alltid haft otroligt lätt för att anpassa mig till nya miljöer. Jag var alltid den av mina kompisar när vi var små som "vågade" lämna mamma och pappa för att sova hos kompisarna istället. Jag längtade aldrig hem och gråtandes ville bli hemkörd mitt i natten. (Alla har vi nog varit där när kompisen längtar efter mamma och vill åka hem mitt i natten).

Men alla mina svenska vänner som spenderar någon/några månader här åker eller har åkt hem för att hälsa på redan efter några veckor. Det har jag inte gjort just för att jag inte vill få känslan av att jag är här på en längre semester. Jag vill inte bli för involverad i livet hemma igen, utan det är livet här i Milano som är aktuellt för mig nu. Jag vill ge 100% till att försöka känna att jag verkligen bor här och det gör man enklast genom att skippa uppdateringarna från Stockholm så mycket som möjligt.

Jag kom hur som helst på mig själv igår, då jag pratade med Emilia, att jag kallade Milano för "här hemma" gentemot Stockholm. Jag blev helt chockad då jag hörde mig själv uttrycka de orden. Men just nu känner jag mig 100% hemma här och jag har gjort det ett rätt bra tag. Jag känner inget behov av att komma hem på ett tag utan mitt liv är här just nu. Självklart känns det ibland som att jag bara vill ta första bästa flyg hem över en dag. Men sen skulle jag garanterat vilja komma hem igen, tillbaka hit, väldigt snabbt. För just nu i mitt liv är det här jag ska vara, och det blir således mitt hem.

Jag är så otroligt tacksam över att jag även mentalt bor - känner mig hemma, i ett annat land. Att jag får känna på känslan att för ett tag inte kalla Stockholm mitt hem. Få känna på känslan att bli så hemma någon annanstans. Det är en rikedom ingen kan ta ifrån mig.

Pics from yesterday!

Igår hade vi bara tänkt gå ut och äta middag med våra vänner, men eftersom jag som alltid blev lite för taggad följde vi med älsklingarna till Cavalli. Innan dess blev jag dock inputtad i baren och gjorde sjukt goda shottar till hela sällskapet. (Kan vara de starkaste och vidrigaste shottarna jag någonsin druckit. Men som tur var drack jag bara coca cola efter det i princip) Det var hur som helst riktigt bra igår. Jag går inte ut så jättemycket här längre (i alla fall om man jämför med mina 4 dagar i veckan de 2 första månaderna) så när jag väl går ut ser jag till att ha riktigt roligt istället. Träffade på Albin utanför Cavalli som är från Bromma ursprungligen och som spelar i Juventus här nere, riktigt ballt för övrigt, så vi hängde med honom och hans polers nästan hela kvällen. Blir alltid lika härlig stämning när man känner igen någon, som i sin tur känner igen en själv, och så vet man att man gör det från facebook där man har varandra som vänner, haha!

Med 5 castings idag kände hur som helst jag och Emilia vid 2 att det var dags att bege sig hemåt. Tog sin lilla tid av olika anledningar men oj vad gott jag sov sen. Nu är jag dock så trött att jag snart ska bums i säng. Bjuder innan det på lite bilder från gårdagen.










Lååååång dag

NU (!!!) kom jag hem efter en dag full med castings. Lyckat att jag fick som flest castings dagen efter utgång. (Japp igår blev det en liten sådan.. bilder kommer om en stund!) Jag hade i alla fall 5 castings idag vilka alla mer eller mindre låg i Milanos ände. Jag har sprungit omkring som en tok för att efter lunch hinna med 3 av castingsen som alla låg under samma tidpunkt i helt olika delar av stan.

Nu är jag helt slut. Detta tar på krafterna ska ni veta. Jag har hur som helst varit på castings för show rooms, visningar och en underklädeskollektion idag. Spridda puckar med andra ord.

Trots allt prat om carbs, alla spyor i toaletterna mina modellvänner hittar och droger de ersätter måltider med ska jag som fortfarande är normal (och har givetvis tänkt fortsätta med det) nu ta en tur till närmaste mc donalds.  Nu kommer kycklingbitar sitta helt perfekt!

Castings och snygga manliga modeller

Hej gullisar!

Idag kom jag hem vid sju efter en lång dag som avslutades med en promenad i sommarvärmen med Carlitos och hans vän. Jag hade 3 castings idag varav en var underkläder eller badkläder (jag vet inte riktigt vilket) för United colors of Benetton. Kul! Lunchade gjorde vi med några andra modeller och våra gulliga killkompisar på AMA.MI

Jag måste bara säga en grej. Sedan jag kom hit har jag varit väldigt besviken på Milanos utbud gällande killar. Och jag vet att jag inte är ensam om att känna så. Men så har jag börjat springa på castings och jag kan inte låta bli att undra vart fasiken håller alla dessa sjukt snygga killar till annars?! Framför allt nu när jag varit på ett par castings för underkläder/badkläder har killarna som varit på samma casting fått mig att börja stamma (och det händer fan inte ofta ska ni veta!) när man ska prata, om man så bara frågar vem som är sist i kön till castingen.

Givetvis är de i flesta fall inte italienare, precis som de kvinnliga modellerna här nere som springer runt på castings. Men till skillnad från många kvinnliga modeller, ser de manliga riktigt riktigt bra ut. Det är absolut fler kvinnliga modeller som faktiskt är riktigt vackra än vad jag trodde att det skulle vara. Men man ser ju helt klart oftare tjejer som inte ser mycket ut för världen (på bild är det givetvis dock helt andra bullar...) än killar. De är ofta brunbrända, muskulösa, besitter världens finaste leende och en farlig blick. Gahh!! Sen om de är kapabla att överhuvudtaget utnyttja sin hjärnkapacitet längre än näsan räcker ska jag ta reda på!.. Fortsättning följer mina kära!


Äntligen hemma igen!

Finally at home! Shit vad jag sprungit runt idag. Och då har ändå inte en massa castings varit på schemat. Efter mötet med kvinnan jag skulle träffa åkte jag mot Duomo för att träffa en fotograf som ska plåta mig i helgen. Jag behöver ju bara samla på mig så mycket bilder som möjligt nu så jag har mycket att visa kunderna på castings. Det vill säga så måste jag ligga på alla fotografer jag kan hitta (och som är professionella givetvis) som en igel. Det är inte lätt att hitta professionella som kan göra det for free. Det gäller att ha mycket testplåtningar nu så jag får bilder som kan ge mig jobb, och som därmed ger mig fler och bättre bilder till mitt portfolio. Men jag har nu gjort det! Så till helgen blir det alltså inte Toscana utan plåtning hela lördagen utomhus. Är riktigt exalterad för det!

Annars hann jag träffa min lilla heta donna Miranda för lite chitchat och en runda på stan. Jävligt bra by the way att jag införskaffade mig en bikini idag då det står på en av castingsen som jag ska på imorgon att jag ska ta med bikini. Känns inte helt hundra att sätta på mig min burberry då.. haha!


DÖR av värmeslag.

Kom precis hem från agenturen där jag varit och plåtat bikinibilder i polarid. Svettades som en gris under tiden, mycket trevligt. Alltså det är så varmt här nu så ni förstår inte. Jag är inte det minsta känslig för värme men nu kan man inte gå en meter utan att svetten rinner precis överallt. Inget hav att svalka sig i och det blåser inte någonting. Blåser det någon gång är vindarna kokheta. Jag klagar inte, så börja absolut inte regna nu istället!!! Men det är verkligen superdupervarmt.

Nu ska jag iväg igen !!! alltså skoja inte vilken superdupermega kondition jag kommer få efter att springa runt såhär dagarna i ända. Jag ska möta en kvinna och diskutera eventuellt nytt boende för mig. Agenturen har rekommenderat mig att sluta skolan här och satsa på modellandet full tid och därför kan jag inte bo kvar i lägenheten i så fall.

Jaja sluttjatat. Nu måste jag springa! Puss så länge!


Mina första castings

Hej hopp!

Nu är jag äntligen hemma från mina första castings. Det har gått jättebra idag så det känns skönt att vara igång. Nu väntar jag på mail om hur många och vilka castings jag har imorgon samt eventuellt när min testshoot är så jag får lite mer bilder!

Annars har det varit en liten pina att springa omkring till olika adresser här i Milano då det är värmebölja här för tillfället. Skönt var det dock vid lunch då vi fick skjuts från och till en casting av våra prvänner. Lunch blev vi bjudna på, på vår prväns restaurang där det är gratis luncher för modeller. Det tycker vi om! Btw träffade jag min gamla räv i modellbranschen, Carlos, på en av våra castings. Känns sjukt att gå på samma som honom, men såklart jätteroligt.



Jag och vår prvän Fabio som tidigare jobbade som bokare.






S U C K

Egentligen hade jag velat och behövt sova för över en timme sedan. Men nu är det så att min landlady bestämt att det är jag och inte hon som ska ta emot en student som ska bo med mig i den här lägenheten från och med idag. Nu är det bara så att det som alltid med italienare är lite sisådär med tiderna.

Först sa min hyresvärd att tjejen skulle vara här vid tio imorse. Så jag låg lite på helspänn imorse för att inte försova mig när hon skulle vara här. Om hon kom? Nej. Sedan var det andra bullar. Då skulle hon egentligen vara här kl 22 ikväll istället. Om hon kommit? Nej.

Det kan inte vara meningen att jag ska sitta vaken halva natten för att ta emot en student vilket är hyresvärdens jobb. Alla nyklar har de lämnat här också för att jag ska lämna dem till tjejen.

Gah jag är så förbannad just nu så jag kokar. Inte svarar min hyresvärd heller. Hon ligger förmodligen och får den skönhetssömnen som jag behöver inför mina första castings imorgon. FUCK!

En sommardag

Inatt sov ju Emilia hos mig. Ytterst mysigt att ha en liten sötnos i samma säng, haha! Trångt men mysigt att inte vara ensam ännu en natt. När vi vaknat idag gick vi ut och satte oss på en uteservering för lunch. Därefter blev det sempione för att njuta av det fantastiska vädret. Dock fick vi varva sol och skugga då ingen av oss hade solskyddsfaktor. Fan jag brukar aldrig ha det, nu måste jag börja med skiten! Vilket dock verkligen är på tiden..

Jag var inte hemma förrän vid åtta ikväll. Man vill aldrig gå hem när det är så fint väder. Det mysiga här är att det nästan är lika varmt när solen går ner på kvällen. Det blåser ingenting utan är verkligen sommarvärme.

Förutom Sempione gick vi lite på stan och jag köpte ett par skitsöta shorts samt ett marinblått linne från Zara :)






Inter

Milano var minst sagt galet igår kväll.. Att ta sig in mot Duomo en kvart innan avspark var bland det dummaste jag kunde göra. Alla supportrar gjorde att de fick stänga av och släcka ner hela den perrongen och man kunde således inte åka dit. Hur som helst kom jag äntligen fram till slut och det var bland det mäktigaste jag skådat. Hade jag varit interista hade jag utan tvekan stått med tårar i ögonen. Det var dock nästan så jag gjorde det när de gjorde mål. Det är en sjuk känsla att se sådan gemenskap och jag är sjuk glad att jag såg matchen bland alla tusentals supportrar.

Det absurda var dock alla sjukstugor fulla med bårar dit ambulanser kom varje minut med nya skadade personer. Det var riktigt otäckt att se då det lika gärna skulle kunna vara en själv som blev träffad av smällare eller dylikt. Stackars krakarna som var där för att se matchen och så fick de ligga på en bår/köras till akuten istället. Fyfan..

Efter matchen hade jag och Emilia hur som helst bestämt sedan innan att vi inte skulle palla utgång. Men att ta tunnelbanan hem var ju bara och glömma. Det var avstängt överallt. Då kom vi på den utmärkta lösningen att gå tillsammans ända hem till mig. Termometern ute igår stod på 26 grader kl halv elva på kvällen! Så hem ville vi inte komma på en gång. Men även om det går rätt snabbt med tunnelbanan hem till mig så är det en lång väg kan jag lova er. Ett par timmar tog det nog bestämt. Dock var det jävligt mysigt då det var glada intersupportrar precis överallt, så det var en härlig stämning att gå hem i!




Sådana här orangea sjukstugor stod det utplacerat lite här och var. Sjukt!




Yesterday's look


2 år sedan...

För exakt två år sedan träffade jag Emilia för första gången. Vi träffades under en skolresa i Berlin som på en miljon olika sätt alltid kommer vara minnesvärd. Vi "sattes" i samma rum trots att vi aldrig träffats förut. Något som jag är otroligt tacksam för idag.

Vi hade en hel del galna upptåg i Berlin och trots att vi lovade varandra att hålla kontakten även hemma sprack det - som så många gånger förr, tyvärr.

Men vi kom att få en till chans.

I fredags kl tio i elva står jag utanför agenturen här i milano och väntar på att klockan ska bli elva. Amanda! hör jag någon ropa från andra sidan gatan. Vem är det inte då utan Emilia, som precis kommit hit från Sverige för att jobba för samma agentur som mig här nere. Vilken överraskning! Tror att det kommer bli mycket galenskaper med denna tös vid min sida här nere. Alla turer till och från castings lär hur som helst bli mycket underhållande..

Det blev lite ändrade planer ikväll så just nu sitter jag och väntar på just Emilia att komma hit innan vi ska bege oss ut och se matchen.

Hittade lite bilder på oss från Berlin..

image588image591
image578image579

Bildregn från dagen igår!

Innan jag liksom alla andra också ska njuta av vädret (har fått stränga order om att jag inte får sola för agenturen så det är ju verkligen skitkul för en soldyrkare som mig..) tänkte jag slänga upp lite bilder från gårdagens solande med carlitos samt den roliga utekvällen.

Nu ska jag bege mig utåt och få lite mat i mig. Sedan ska jag möta upp Miranda, Jens och hans vänner så ska vi se champions league finalen. Milanista är man ju egentligen men kvällen till ära kan jag nog inte undgå att vara interista för några timmar. Jens och de hade bokat bord på något ställe nära duomo där de ska visa matchen på storbild. Kommer nog bli grymt!



























lördag

Godmorgon godmorgon!

Blev en trevlig kväll ute igår med start med sushi och sedan Just Cavalli och därefter Holly. Jag hade dock ett par killerheels på mig (bild kommer) så jag som aldrig brukar få ont i fötterna ute led verkligen där mot slutet.

Idag är det över 30 grader igen så jag vill bara ututut på direkten. Jag har suttit och fixat med min nya italienska mobil ett tag så att det blir lite struktur kring det. Blir för dyrt att ringa med min svenska här nere..

Var precis inne på min mail och såg att jag har 3 castings på måndag, riktigt kul att det sätter igång lite på en gång! Det ska bli roligt att se hur jag med endast en karta som hjälp (fick en läskigt stor från agenturen) ska hitta till Milanos alla hörn. Man får endast adressen man ska till i princip. Tror det är bäst att ni önskar mig lycka till. Mitt lokalsinne är under all kritik..

Nåväl. Nu ska jag ut i soooolen! Blir dock ingen solning för mig för då lär jag inte få ett enda jobb. :(

PERFECT DAY!

åh åh åh vad jag är lycklig! Den här dagen har varit helt perfekt. Över 30 grader varmt. Mötte upp Carlos i parco sempione vid fyra och låg där och njöt av vädret tills Emilia kom och gjorde oss sällskap som anlände till Milano igår. Hon är med i samma agentur som mig och vi lärde känna varandra under en minst sagt galen berlinresa som vi gjorde i tvåan då vi gick på VRG. (Ikväll är det sagt att vi ska köra the berlin style, vågar man?!)

Hur som helst mötte jag sedan upp Jens som är på jobb i Milano en vecka och vi satte oss på Rinascentes takterass i solen med en flaska champagne och firade mitt modellkontrakt. Mycket, mycket trevligt. Blev en massa tilltugg och skratt till det.

Nu kom jag precis hem, lite rund om fötterna men framför allt glad och ska slänga på nya kläder inför kvällen och så är vi massor som ska ut ikväll och slå klackarna i taket. ANDREA DU SAKNAS!!!! Annars hade kvällen varit ultimat.

Nu måste jag kila. Puss puss puss på er och tack för alla grattis!!

Precis skrivit kontrakt med future models!

Hej hörrni!

Idag kl 11 var jag på en av milanos absolut större agenturer future models för att visa mina bilder. Men jag var rätt säker på att det inte skulle bli så mycket mer än så. Men så fel man kan ha! Efter att de tittat på mig och bett mig vänta i receptionen medan de tittade på mina bilder så bad de mig komma in igen varpå de kort och gott sa welcome to future.

Nästkommande timme skrev jag på kontrakt (en hög med minst tio papper att läsa igenom och skriva på) samt så fixade de min bok och bilder&info till hemsidan http://www.futuremodels.it In och checka vettja!

På måndag ska jag vara på agenturen strax innan tio för att få mina comcards och sedan har jag castings direkt efteråt. Det känns rätt overkligt men förbannat roligt.


Bildregn från gårdagen!

Hej på er!

Igår åkte jag som sagt till Andrea för lite vin och skitsnack. Vi blev senare upphämtade av vår killkompis Davide och drog då till något aperitivoliknande ställe för att fira igång kvällen! Senare drog vi ett tjugotal till Cavallis öppning för deras otroligt mäktiga uteservering. Det var minst sagt smockat med folk men oj vilken nice sommarklubb det kommer bli. Ikväll är vi apropå det bjudna till the beach clubs officiella öppning med middag innan. Dock är både jag och Andrea superförkylda så vi ska bara gå ut och äta middag tillsammans med en vän istället. Ska bli väldigt mysigt!

Då de andra åkte vidare mot Hollywood fick jag och Andrea skjuts hem till henne där vi slocknade på två röda. Imorse orkade jag bara inte ta mig upp endast för att se provresultatet så vi sov till tolv någon gång. Sedan blev det lunch i solen.

Togs en hel del bilder igår..:


























Milano continua ad impressionare!!

"Blir jag ens bra på bild?!"

Jahapp då sov man någon timme för att bli piggare (check) och friskare (en fet icke-check). Sedan när blev man sämre av att sova lite? Det som inte hade brutit ut förkylningsmässigt innan har garanterat gjort det nu. Men what the fuck, jag är på topphumör och ska precis åka hem till Andrea på vin och en massa gott (inga dieter här inte!) och sedan blir det middag med hela gänget och därefter utgång.

Mycket ska firas ikväll! Istället för att vara ledsen och "sörja" Andreas sista utgång här med oss så ska vi fira dessa grymma 2 månader som varit. Man ska alltid ta tillvara på vartenda tillfälle man har i livet som man på något sätt kan fira. Jag ska lite för mig själv även fira provet som varit och att allt här nere äntligen börjar klarna. Jobbmässigt kanske jag i slutändan inte får ett enda jobb, men då har jag i alla fall försökt.

Ni förstår inte hur många här nere som sagt till mig att jag är rent av dum som inte ens försökt kontakta någon av de större agenturerna när jag är här nere. I början fick jag liksom panik. Kommer jag klara kritiken jag kommer tvingas ta? Är jag verkligen tillräckligt lång? Blir jag ens bra på bild? Och jag har ju inget typiskt modellutseende!? Ja ni vet, jag kunde komma på hundra anledningar till varför jag istället ska ta den enkla vägen och plugga lite italienska, gå ut en del och bara vara här.

Men nu har jag äntligen sparkat mig i baken och börjat tro på mig själv. Än är det en bit kvar men när jag är hemma i Sverige igen kommer ingen i alla fall kunna säga att jag inte försökte. Jag börjar så smått få ihop lite bilder, träffa agenturer som faktiskt tycker om mig & mitt material (varav en vill börja jobba med mig på direkten) och har även blivit kontaktad av internationella agenturer i andra länder och ska nu ge det här en ärlig chans. Det som jag säger till så många andra, har jag äntligen börjat följa själv. När jag är gammal och grå vill jag hellre ha saker att ångra att jag en gång gjort, än saker jag aldrig gjorde.



Tappat mobilen..

Fanfanfan! Jag var så klantig när jag åkte hem från skolan idag att jag tappade min mobil på perrongen. Jag skulle springa till tåget samtidigt som jag hade händerna fulla och några minuter senare insåg jag att jag tappat min italienska mobil. Jag brukar inte vara så klantig!! Positivt (alltid ska man tänka positivt) är i alla fall att jag inte tappade min svenska mobil eller exempelvis plånboken. Men just nu känns det måttligt kul. Tänker inte gå och köpa en ny mobil för att ha i någon månad här nere bara.. Speciellt inte när jag fortfarande har min svenska som är så pass ny.

Något riktigt skönt i denna misär (hehe..) är dock att när jag kom hem hade städerskorna precis varit här och diskat upp all min disk, tvättat alla handdukar & dylikt samt städat hela lägenheten. Så nu är det rent och fint igen!

Angående bilderna jag lagt upp så är ni några som frågat om retuscheringen och vad jag retuscerat. Självklart är det inte jag som retuscerat bilderna utan fotografen som tagit dem. Jag har sett några av bilderna oretuscherade, men inte alla. Men de jag sett oretuscherade älskade jag redan då! Med en bra fotograf och bra ljus så behövs det inte så mycket mer. Jag hoppas att det inte var alla av er som blev så "chockade" över att bilderna är lite retouched som vissa av er verkar ha blivit. Om ni inte visste att man självklart ser betydligt bättre ut på en retuscherad bild, samt att det är något fotograferna alltid gör, så förstår jag verkligen att unga tjejer mår dåligt över dagens så kallade ideal. Öppna vilket skönhetsmagasin som helst, se vilket omslag som helst, och jag lovar er att varenda bild är mer retuscherad än ni tror. Hur som helst är mina bilder inte mer retuscherade än normalt.

Här har ni 2 helt osminkade och självklart oretuscherade bilder på mig som jag personligen faktiskt tycker ännu mer om än de retuscherade men ack så grymma bilderna jag lagt upp från de senaste plåtningarna.


Il test é finalmente finito!

Mama mia.. Fy vad jag var less pa detta plugg igar. For forsta gangen i mitt liv pluggade jag inte ett skvatt dagen innan ett prov. Jag madde sa pyton igar att safort jag tog upp bockerna forstod jag helt plotsligt inte nagonting. Saker som varit glasklara innan innebar nu endast en stor jakla forvirring. Panik fick jag! Eller rattare sagt, panik hade jag fatt i vanliga fall. Men jag la relativt lugnt och sansat (las: uppgivet) ner bockerna och fortsatte att gora ingenting pa facebook istallet. Imorse vaknade jag varje timme for att jag trodde att jag forsovit mig. Snacka om angestladdat.

Jag tanker inte saga att provet idag gick galant. Det var betydligt svarare an jag trodde att det skulle vara. Just nu kanns det som om jag lika garna kan fa underkant som nastan alla ratt. Jag har absolut ingen aning. Svarare blir det ocksa nu nar jag bara laser 2 lektioner om dagen istallet for 4, men ska anda gora exakt samma prov som de som laser 4 lektioner om dagen. De gar ju igenom nya saker pa lektionerna da jag inte ar dar. Men anda forvantas jag kunna det pa provet. Det komiska ar dock att vi som laser 2 lektioner om dagen ska fa ett annat prov pa de saker som vi gatt igenom. Men enligt min larare kan jag allt annat ocksa sa jag kan lika garna gora samma prov som de andra. Njaa jag ar inte sa saker pa det jag.. aterstar att se imorgon da jag far tillbaka provet.

Nu ska jag njuta av att provet ar over och det fantastiska vadret. Senare ska jag hem till Andrea pa vin och skitsnack innan det bar av mot cavalli!



Milano


Skola, möte med agenturen, plugga!

Hej på er!

Ah vilken lång dag det är idag. Först var jag likt igår i skolan på tre lektioner. Egentligen skulle jag varit där till 15.00 idag (alltså 09.00 - 15.00 puuh!) Men eftersom jag hade appointment hos agenturen så kom min snälla killkompis och hämtade mig vid skolan runt kl 14 och skjutsade mig dit. Jag visade lite material, de tog mått och sedan var vi klara. De sa något som jag blev väldigt glad över, nämligen att jag inte behöver vara exklusiv med den här agenturen så jag får alltså jobba med andra också. Grymt!

Min snälla vän väntade på mig och skjutsade sedan hem mig direkt. Nu är jag hemma och mår riktigt pyton. Har inte hunnit skriva det men jag är dunderförkyld och dras med feber nu sedan 2 dagar tillbaka. Men det är så mycket roligt som händer nu så jag hinner liksom inte bli sjuk. Smällarna får jag istället ta här hemma då jag är kokhet som en kamin samtidigt som näsan & ögonen rinner och huvudet värker. Men, jag ska inte klaga. Det är nästan 30 grader varmt och värmebölja väntar i slutet av veckan då jag är leeedig. Wiie!

Men först: plugga plugga plugga! Imorgon har jag tenta i italienska och sedan väntar lite ledighet från skolan!!



Såhär ser jag ut idag!

Update: Yeey nu fick jag precis veta av en bokare jag känner att agenturen han jobbar för sett mina bilder och vill att jag ska komma dit på fredag. Först ville de att jag skulle komma imorgon, men då har jag ju tentan. So, friday it is! Då kanske förkylningen hunnit försvinna också.


Gör om, gör rätt!

Banala problem i vår vardag som ur en utomståendes ögon kan verka minimala, men för oss som upplever dessa känns livsavgörande - med en gnutta överdrift, tvingas vi gå igenom varesig man vill det eller ej kontinuerligt under vår livstid.

Men problemsituationer vi sätter oss i gång på gång, trots att man är fullt medveten om att man suttit i exakt samma båt förut, får min frustration att nå oanade höjder. Lär jag mig aldrig? Hur många gånger ska man behöva säga den meningen till sig själv innan man faktiskt lär sig? Men positiv jäkel som jag är, alltid ska jag i alla möjliga situationer se saker och ting från den ljusaste sidan av dem alla, kom jag ikväll underfund med något väldigt skönt såhär i min ensamhet.

Det positiva med de misstag man begår om igen och de problemsituationer man således satt sig i, för i alla fall minst andra gången, för med sig ett agerande av en klapp på axeln och de lugnande orden att det snart blir bättre - från oss själva! Meningen som våra nära och kära försöker med varje gång man av någon anledning känner sig nere, men som alltid känns lika långt borta. Men just i dessa fall, vet man ju faktiskt att det snart blir bättre. För man har ju klarat sig igenom dessa ångestblandade känslor förut.

Så, nästa gång vi når frustrationens klimax för att vi oturligt nog lyckats sätta oss i en jobbig situation vi redan suttit i en gång för mycket i livet, ska vi se det från den ljusa sidan och tänka att vi kommit ur skiten förut - och kan således göra det igen. Det enda vi behöver minnas är hur vi lyckades ställa oss upp förra gången, och vilka varningsklockor vi ska lyssna på i framtiden.

Är det något jag har lärt mig under min vistelse här i Milano so far, är det att det inte finns något som vi lär oss så bra av som våra egna misstag och fel. Och det, mina vänner, gäller inte bara i skolan.


Min nya älskling

När mamsen och papsen var här blev ju som sagt en Furlaväska min. Jag är en riktig skotjej men nu börjar även väskor komma till i min lilla samling. Denna har samma modell som min burberryväska (absolut min favoritmodell!) med ett fack i mitten, rätt fyrkantig och enligt mig perfekt storlek. Jag älskar min burberry men då man vill ha något mer lättmatchat alternativt inte vill se ut som en liten reklampelare är denna perfekt. Den inhandlades på Furla på La Rinascente här i Milano som kan liknas vid Stockholms NK, dock får väskavdelningen här, Stockholms att se ut som ett skämt..








GRATTIS MAMMA!

Idag fyller min stolthet, mitt allt - min vackra mamma år. Jag önskar att jag hade kunnat vara med henne på hennes dag, men jag vet att hon har haft ett underbart firande med alla nära och kära omkring sig. Min mamma är min idol och min bästa vän. Faktum är att jag älskar henne mer än livet självt och det går inte en dag utan att jag tänker på henne. Stort grattis på födelsedagen jordens absolut snällaste och mest fantastiska människa. Jag älskar dig.


1



Fick precis en bild från en av plåtningarna denna vecka. Här har jag på mig badräkt och det är lite beachtema på det hela. Älskar den här bilden!!

Solterapi

Jag har legat sedan klockan 11 imorse på balkongen och solat. Varvat med musiklyssnande och italienskaplugg. Mitt pigment är som vi alla vet freakat så jag har redan nu fula, skarpa linjer där hotpantsen och bikiniöverdelen legat. Det är det värsta med att bli så lätt brun ute. Men men..

Snart ska jag fortsätta plugga, eventuellt ta en powerwalk och sedan plugga lite till. Äntligen har sommaren kommit till Milano och jag känner mig som pånyttfödd. Bjuder på lite bilder som jag tog mitt uppe i solandet för ett par timmar sedan.











SOL!

Nu är det sommar! Jag ligger på balkongen och steker i väntan på att mina bundsförvanter ska vakna som var ute igår. Själv somnade jag vid tio och vaknade vid elva så jag har sovit måånga timmar. Idag väntar en massa plugg då jag har tenta på onsdag. Men att kunna plugga ute i solen gör det så himla mycket enklare!

Träningskväll!

http://www.youtube.com/watch?v=QAn44IN1iy4&feature=fvst Och så slår vi på bästa träningslåten just nu och tränar igenom hela kroppen. Vi gör det tillsammans! Jag har redan hållit på i 30 min. Benen skakar och det känns i vanlig ordning fantastiskt bra. Bikinisäsongen är snart här och vi gör alla en tjänst genom att hålla oss slanka tills dess! ;)


Nu köööör vi!

Jag har tappat det..

.. härmed abdikerar partypinglan. Nej då, inte riktigt. Men jag har verkligen ingen som helst lust att gå ut ikväll. Jag ser fram emot en tidig kväll så att jag kan vakna pigg och fräsch imorgon. Sedan jag kom hit vet ni att jag gått ut väldigt mycket, ännu mer än jag gjorde i Stockholm. Vilket självklart är naturligt. Man har många nya ställen att se och mycket kontakter att knyta. Men nu har jag varit här i 2 månader, vet rätt bra vad nattlivet har att erbjuda och har inget behov av att gå ut flera, flera gånger i veckan.

Hur som helst ska jag nog träna lite här hemma ikväll, men sedan sova. Och sova mååånga timmar inatt. Det ska bli riktigt skönt. Och så är jag pigg och fräsch inför tenta, möte med agentur och annat roligt efter helgen!

Rosé

Kom precis hem från en dag på stan med Miranda. Jag och mitt osminkade anlete tog en runda med Miranda för lite shopping innan vi slog oss ner på taket på Rinascente. Hade det varit sol hade det varit optimalt, men lite värme har vi i alla fall. (Ja jag vet att Stockholms väder är amazing för tillfället). Fick ett sms av mamma som satt i solen på Sturehof med en flaska rosé tillsammans med min pappa och bror. Vet ni vad hon fick för svar? Fuck you! :( Blev inte lite avis då.. Men rosé och lite sol fick vi också minsann!







En riktig pina

Igårkväll var en kväll jag gärna glömmer. Okej, såå farligt var det väl inte. Men jag och Miranda var på en middag angående katalogsjobbet som eventuellt drar igång nästa vecka. Vi satt på en middag som vi trodde skulle ta circa en timme, men istället tog det fyra timmar. Det pratades endast och åter endast italienska. Alla fördomar man har om italienare att de pratar non stop (och gärna med munnen full av mat) och att de låter dödsarga även om de pratar om något positivt och roligt bekräftades.

Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta när vi bytte position vid bordet en gång i minuten - allt för att hålla oss vakna. Och ögonlocken kändes lika tunga som under historia B lektionen en torsdagmorgon klockan 8. Vi hade pratat om utgång efteråt men successivt under middagen kändes sängen som det enda alternativet. Aldrig har jag varit med om sådant sömnmedel! Det pratades 10% om jobbet och 90% om konst och världens alla problem.. Kunde inte bli mer upplyftande!..

När jag lite diskret (trodde jag..) fick nog, visserligen sedan 3 timmar tillbaka.. och gäspade högt samtidigt som jag tittade på klockan fick vi äntligen höra det vi suktat efter i timmar. Andiamo! Och så var vi ute som skott från restaurangen. Men då var vi bara tvuuuungna att se den enes våning som skulle vara så enastående. Och visst var den fantastisk med all konst på väggarna som hängde fastkedjat från taket. Men för mig var det enough. Aldrig har jag sovit så gott som efter den här kvällen.. Miranda och jag somnade hos mig såfort vi kom innanför dörren.

Pinsamt

Jag ligger hemma och har bestämt mig för att göra det hela dagen. Ikväll blir det självklart andra bullar! Hur som helst har jag idag haft tid för att surfa runt på lite svenska bloggar och dylikt vilket jag varken vill eller hinner lägga tid på här nere annars.

För första gången såg jag Bella och Tyras show som jag först och främst måste säga var väldigt bra. Bella som jag nu inte träffat eller pratat med på ett par år var vackrare än någonsin och hon skötte tveklöst programmet imponerande bra. Men gästen, vars namn jag överhuvudtaget inte har någon lust att nämna. Vad händer med världen?

Att tänka så kortsiktigt, naivt och trångsynt skrämmer mig verkligen. Är det såhär dagens svenska tjejer ska eftersträva att bli? Big Brother 2005 på utsidan (jävligt sant sagt av Bella) där mest fake vinner och med en intelligens som fullkomligt lyser med sin frånvaro?

De få gånger jag nedvärderat mig själv till att ens delta i diskussioner om denna blogghysteri har jag kunnat hålla med om att det förmodligen gömmer sig en jävligt smart tjej bakom denna roll. Men nu har jag helt och hållet ändrat uppfattning. För att kunna sätta sig och leva ut sin "roll" sådär i verkligheten som hon faktiskt gjorde i det här programmet behöver man vara psykiskt rubbad. Okej att sitta och leka cool framför datorn, det har vi alla gjort. Men att ta med den rollen, den fasaden ut i det verkliga livet kräver ett tankesätt där något inte står helt rätt till. Jag förstår bara inte hur man kan vara så besatt och desperat efter pengar och "kändisskap" att man är villig att göra sig själv till åtlöje för hela svenska folket.

Utgång efter plåtning igår

Hey folks!

Efter en tre timmar lång plåtning igår där jag var inoljad, fullt med saltvattensprej i håret och sotade ögon (vi fotade bland annat i badräkt med världens sommarfeeling, woho!) ville jag inte bara åka hem, istället vid halv elva blev jag upphämtad av en av mina prvänner och lite tjejer så drog vi på aperitivo på något ställe där det bara var en miljon modeller och prkillar. Mycket märkligt.

Därefter blev det Hollywood där jag och Miranda gick all in. Vi båda var taggade maximalt och jag kände att jag behövde ta igen onsdagens utgång där självaste Beckham infunnit sig på Just Cavalli. Pfft!






Dags för plåtning!

Nu har mina föräldrar åkt hem och det känns tråkigt och tomt. Men de har gjort så himla fint här och fyllt mitt kylskåp och mina skafferier med hur mycket mat och godsaker som helst så nu trivs jag verkligen som fisken här hemma igen.

Jag har precis fått i mig en stor lunch och ska nu klä på mig (kliver alltid i mjukiskläderna när jag kommer hem). Blev också dubbla lektioner i skolan idag då vi har tenta på onsdag nästa vecka. Idag står plåtning på schemat och jag är jättetaggad! 

 
Lilla jag igår!

Bilder från idag!

Gahhh har tagit en miljon år att ladda upp bilder ikväll. Nu måste jag bums i säng. Får skriva mer imorgon. Vi har hur som helst haft en supermysig sista dag tillsammans i Milano. Bjuder på lite av bilderna från dagen och kvällen..
















Paniiiiik

Det finns en massa bra och en massa dåliga saker med att bo i Milano. - Precis som i alla städer. En mycket, mycket stor nackdel är som många vet all smog här. Läskigt mycket utsläpp, avgaser and so on. Något som får ta skrämmande mycket stryk av detta är vår hy. Jag är lyckligt lottad med en väldigt fin hy utan finnar och andra icke önskvärda prickar. Men nu när jag varit här i 2 månader har jag börjat se som små knottror i pannan. I dagsläget är det visserligen så smått att det endast är jag själv som ser det, men jag tror tyvärr att det bara blir värre.

Men så har jag inte pratat om detta med någon utan bara förbannat både luft och vatten här nere. Så häromdagen nämnde jag detta för Andrea varpå hon sa precis detsamma som jag skrivit ovan. Hon hade dessutom blivit förvarnad om detta sedan innan: att alla som befinner sig i Milano under en längre tid får mer eller mindre problem med hyn på grund av den skrämmande dåliga luften. Ma perchéééé?! :((

Om någon har några bra tips att skydda huden på från dålig luft så please lämna en kommentar!

Oroväckande växlande väder

Hej hopp!

Fick precis ett roligt telefonsamtal om ett katalogsjobb jag ska göra för kosmetika, ett nytt upcoming sminkmärke. Ska träffa dem imorgon så får jag veta mer, men låter hur som helst riktigt kul. Framför allt sitter det aldrig fel med lite kosing i plånboken!

Vädret här är så skumt i dagsläget. Ena sekunden är det skyfall. Regn som jag endast skådat här i Milano faktiskt. Översvämning på gatorna och vi som inte är vana vid sådana skyfall blir nästan rädda. Nästa sekund är det 23 grader, strålande sol och en delvis blå himmel. Såhär har det varit idag. Tröttsamt! Men i helgen står det att det ska bli en bit över 20 grader och strålande sol. 
 
Ikväll ska vi hur som helst åka till en flod och äta & dricka gott. Blir nog en tidig kväll då mami&papi åker tidigt imorgon bitti och jag ska givetvis till skolan. Slänger upp lite bilder från dagen sen också.. Puss på er!


Desperata svin finns det gott om..

Gahhhh! Har precis avslutat min skoldag och sitter nu och vantar pa mamma och pappa. Jag kokade sonder idag pa tunnelbanan pavag till skolan. Otaliga ganger nar jag akt tunnelbana pa morgonen och det ar smockat, har nagon acklig desperat italienare statt bakom mig och antinget juckat eller bara haft mage att ta sin hand rakt pa min rumpa - och tro att 1. ingen annan ser (vilket nagon alltid gor och ibland hinner lacka sonder innan jag gjort det) och 2. att jag ska tillata det alternativ inte marka det. Nu snackar vi inte snudda pa mina privata delar utan ta for sig mer eller mindre som om han lika garna skulle kunna vara min pojkvan.


Jag vet inte vad jag ska gora for jag star inte ut langre. Hadanefter blir det fan taxi till skolan for nu tanker jag inte utsatta mig for det har langre. Pa morgonen ocksa, nar man ar trott och bara vill fa en bra start pa dagen, ar jag som minst 'mottaglig' for sana idioter. (inte for att jag forvisso skulle vara mer mottaglig for sadant skit annars).

Men alla blickar och rop pa gatan kan man liksom stanga av, eller jag har blivit tvungen att lara mig att gora det. Man maste gora det har. Annars skulle jag akt hem efter en dag. Men nar folk tar det hela ett steg langre och borjar ta pa en far jag nog. Jag kanner mig smutsig och blir tveklost aggressiv av sadant respektlost agerande. For hur mycket Stockholm an borjar likna medelhavsstaderna gallande just sadant har respektlost beteende mot tjejer sa gar det inte att jamfora med vilken skit i alla fall skandinaviska tjejer far sta ut med har.

Och kom nu for fan inte och sag att vi blondiner far skylla oss sjalva. 1. Det spelar ingen jakla roll om man gar med kort klanning eller hoga klackar. Man behover inte vara billig eller det minsta villig for det, det ar jag personligen ett levande bevis for. 2. Aven pa morgnarna da jag ser ut som ett levande lik, har dubbla plagg pa mig for att det ofta ar kallt pa morgonen, ar det absolut ingen skillnad mot da jag ar festkladd en lordagkvall. Killar kladdar, ropar och ger precis lika manga slangpussar som innan utgang en lordag. Kill'em!

Nu ska jag lugna mig lite och mota mina foraldrar.


Hemma från lång plåtning!

Hey folks!

Kom för inte alls länge sedan hem från plåtningen. Vi höll på i många timmar med andra ord.. Plåtade utomhus, i regnet samt studio. Tror det blev rätt bra faktiskt. Ska bli kul att se! Temat var wet och lite rockigt. Det jag trivs bäst i faktiskt.

Nu ligger jag här med filt, rätt frusen efter allt vatten, fläktar och utomhusplåtande och har precis ätit varma mackor med mami & papi. Ska skriva klart en italienskuppsats därefter sussa. Skola imorgon!.. Boo. Men men, inte långt kvar nu.


En trött Manda just nu.

Obika!

Aperitivon igår var mysig. Vi drack vin, åt gott och pratade om livet. Timmarna flög iväg men sedan blev det hemgång. Idag har jag inte gått till skolan för jag behöver se lite pigg ut och behövde således sova ut. Egentligen skulle jag träffa agenturen idag och visa lite bilder. Men istället har jag en plåtning så jag får lite nya bilder, så jag ska träffa dem om en vecka istället. Är jätte-exalterad inför plåtningen. Hoppas bilderna blir bra!

Ett par bilder från igår.




My new Furla bag made my day!

Kom ganska nyligen hem från en dag på stan med mina favoriter! Det har ätits gott, shoppats och fikats. En Furla bag som fick mig att rodna har inhandlats och jag är således mycket glad och mycket nöjd. Bild kommer så småningom! Det blev hur som helst den mörkbruna efter många om och men.. Min nya älskling!

Annars är vädret skittrist. Temperaturen ligger på stabila 17 grader men det känns som 10! Detta beror nog på att det översteg 30+ för bara någon vecka sedan. Hur som helst blir det aperitivo med mami, papi och Andrea ikväll. Mysigt! Lite bilder från dagen..













Pics pics

Hej hopp! Slänger upp lite bilder från dagen med mami & papi. (Första bilden är dock från igår kväll) Fram till kl 16 idag var det varmt och strålande sol, men sedan öste regnet ner och vi fick slå oss ner på ett mysigt café för att inte bli dyngsura. Nu är vi hemma för att vila lite och ska om någon timme åka iväg igen. Måste först dock vänta in min landlady som ska hämta Dafnes nyklar.

















Är så glad att ha dem här, svårt att beskriva i ord men ni som bott själva utomlands känner nog igen känslan. Helt fantastiskt är det hur som helst!

Nu har de landat!!

iiiiih att man kan sakna någon så mycket som jag saknat mami & papi! Nu ska jag åka till stationen och möta mina fina, så blir det långmiddag sen! På återseende kära ni!


Från igår.


Happy!

Idag har jag utan tvekat vaknat på rätt sida! Solen har kommit tillbaka till Milano och lyser alltså inte längre med sin frånvaro. Världens bästa föräldrar kommer till Milano ikväll. Med sig har de lovat att ha svenska tidningar och godis, iih! Ikväll blir det långmiddag och en massa updates. Jag har inte träffat min pappa på 2 månader, helt sjukt! Mamsen var ju här för en månad sen. Men jag saknar henne lika mycket för det!

Jag ska ta en massa bilder nu under vårt turistande i en av världens bästa städer. På måndag ska vi åka till Florens, yeey! Nej nu ska jag sätta igång med städningen, hinner nog lägga mig en stund och sola lite på balkongen också. Puss på er!

2 bilder från AMA.MI




Helt slut efter 3-dagars festande

Gahh nu får det vara nog med festande! Det ska bli heelt underbart att mamma och pappa kommer ikväll. Nu har jag festat klart för ett tag. Gårdagen var trevlig, men jag var så himla trött så jag kunde inte riktigt släppa loss som jag brukar, hehe.. Först var vi på middag med en ägare för en agentur här nere. En massa modeller och pr killar som vanligt. Men man börjar vänja sig nu. Det kändes dock som en jäkla djurpark. De här agentursmännen gör onekligen som de vill. Den ena tog med sin (sjukligt väldresserade förvisso) fågel till restaurangen. Den andra tog med sin hund som mer eller mindre satt med vid bordet. Mycket märkligt.

Sedan gick vi i samlad trupp till Holly. Jag hade som sagt inte jätteroligt där. Dels var jag jättetrött och dels saknade jag min lilla Andrea som inte var med. Att Dafne åkte hem imorse också gjorde inte mitt humör bättre precis. Men det var en helt okej kväll!

Jag bjuder på lite bilder från kvällen..

 











 

Bilder från en GRYM torsdagsutgång!

Jag har inga fler internettimmar utan har nu loggat in på den svindyra varianten som jag inte ens tänker nämna vad det kostar i minuten (då förstår ni hur desperat jag är). Hur som helst bara måste jag delge er bilderna från gårdagens superlyckade utgång. Och vet ni en sak? Jag drack coca cola hela kvällen (en shot slank ner, men annars var det alkoholfritt hela kvällen!) Bästa utgången och ingen alkohol. Detta resulterade i att jag lätt som en plätt skuttade ur sängen imorse när klockan ringde.

Det enda tråkiga var en norsk modell som var med, som på något sätt kom i kontakt med droger under kvällen då det hela slutade med att både ambulans, securitas och polis fick rycka in på klubben. Jag har som sagt inte sett "drogvärlden" i Milano trots att alla säger att den är så synlig och aktuell. Men det här var första gången jag såg någon som var så bortom denna värld att det var läskigt. Det var läskigt att först se en så trevlig och social tjej helt förstörd och rent ut sagt galen bara ett par timmar senare. Nåväl, lite bilder från innan det hände..
(Hon är dock inte med på bild för er som undrar).
























Opening party!

Ikväll är det Opening party för vår vän och hans nyöppnade bar/restaurang. Tanken för övriga är Hollywood efteråt, men jag åker gärna hemåt. Hur stor den chansen är, är dock minimal. Jag brukar inte vara den som kastar in handduken när kvällen knappt börjat.







Såhär ser jag ut ikväll!


Sen lunch

Istället för att gå 50 meter till pizzerian som jag bor vid, såhär dagen efter. (Typ 3 euro för den godaste margheritan jag ätit på länge) gjorde jag som vanligt min lilla lunchtallrik bestående av mozzarella, tomater, parma, balsamico, olivolja och färskt bröd. Trots att jag bor så nära den hälsofördärvade pizzerian kan jag lätt räkna på en hand hur många gånger jag varit där under mina 2 månader här. Det tycker jag är bra jobbat!


Bra onsdag!

Godmorgon!

Jag unnade mig en lång sovmorgon imorse, OM det behövdes! Igår var vi först på sushimiddag med våra vänner. Vi fortsatte sedan i sedvanlig ordning i samlad trupp mot Just cavalli. Dit kom även Fedde efter ett tag, killen som fått det fina smeknamnet av mig och Filling! ;)

Då vi var påväg hem tog vi en liten avstickare mot minst sagt okända områden. Kvällen fick ett annorlunda och jävligt sjukt avslut, oväntat och spontant precis som det ska vara.

Lite bilder från kvällen..












12 lyor att titta på!

Fick precis veta av min killkompis att han tagit fram 12 lyor till mig och en tjej som heter Miranda som jag lärt känna här nere. Jag kan nämligen inte bo kvar i den här lyan efter denna månad, på grund av att jag inte vill plugga kvar på skolan (sommarlov då ju, haha!) och då kan jag således inte bo kvar. Det ska bli jävligt nice att bo med henne så nu ska vi alltså börja kolla på lägenheterna och se vilken som faller oss bäst i smaken. I like!

Just nu sitter jag här med världens huvudvärk. Är det bara jag som får svåår huvudvärk varje gång det regnar? Det är världens regnvecka här nu så mitt huvud har inte mått vidare bra de senaste dagarna. Men istället för att ligga hemma och tycka synd om mig själv blir det sushimiddag med våra vänner. Miranda följer med för första gången också, kul!

Nu ska jag hoppa in i duschen, lägga hårmask och ta det lite lugnt innan tjejerna kommer hit. PUSS!

"Vi som kan ha kul utan alkohol"

Nu mina vänner ska vi reda ut en sak här. Jag har fått någon kommentar här och där varför jag dricker fastän jag säger att jag har roligare utan alkohol. I samma veva har mamma har gått med i gruppen Vi som kan ha kul utan alkohol på facebook. Ja mamma jag fattar hinten! "Har du inte festat lite väl mycket den senaste tiden?" är frågan jag fått otaliga gånger.

Såhär är det. Jag går ut massor, I know! Men när man går ut här är det så så såå mycket mer än hemma. Med det menar jag att det startar alltid med en middag tillsammans då man är mellan 15 - 30 pers, man äter en stor stadig middag och börjar dricka långsamt. Då man är ute står man inte och trycker i något litet hörn eller vid bardisken och sveper shot efter shot utan man dansar fötterna av sig - varje kväll! Du har med andra ord riktigt, riktigt roligt.

Det finns inte att man står och trycker i en toalettkö för att rätta till håret och sminket (Jag älskar white room, men varför stå i toalettkö 1/3 av kvällen där när man istället skulle kunna dansa och ha kul med sina vänner?) Nu kom jag av mig.

Hur som helst, när vi går ut här är det som att ha fri bar vart vi än går. Du står inte med tomma händer eller ett tomt glas i en minut, utan snarare har du ofta ett glas skumpa i ena handen, en drink i andra och en shot från en tredje hand.. Jag tyckte att det var så på Stureplan, men det här går inte att jämföra med Stureplan ens. Och det är nog många, till och med många av er som läser det här och tycker att jag festar så mycket, som inte hade klarat en kväll med så mycket dricka. Många kan nämligen inte dricka med måtta, inte säga nej och vet framför allt inte var ens gräns för hur mycket alkohol man faktiskt klarar går.

Jag ser inga problem med att dricka när jag går ut (trots att jag tränar dagligen och håller mig i väldigt bra form). Däremot super jag mig aldrig redlöst berusad, för att använda det gamla uttrycket. Jag vet precis när jag ska sluta dricka, mycket på grund av att jag är livrädd för att spy och har inte gjort det sedan jag var 4 år gammal.

Så, vart jag försöker komma är att det är skillnad på att dricka och dricka. Många tror säkert att jag och Andrea spårar ut totalt här nere. Men de har så fel. Visst dricker vi och går ut ofta. Men vi gör det alltid med full medvetenhet om oss själva och vår omgivning. Det är inte förrän man nått den självdisciplinen som man faktiskt kan gå ut och festa 4-5 gånger i veckan utan att kroppen lägger ner totalt.


Milano model events

Våra pr-vänner anordnar middagar och en massa annat precis hela tiden här. Nu är det dock snart sommar och de har tagit det till en ny nivå. De har länge pratat om att det är dags för franska rivieran snart och här kom mailet:

Hi girls the summer is getting closer and finally this weekend we organize a trip to cannes! we will be in an amazing villa on the hills with swimming pool terrace and panoramic view on the cote d'azure sea (some of you already saw the pictures). We will have a pool party on friday night and aperitivo at Nikky Beach in St Tropez and table at Jimmy'z in Montecarlo on Saturday night...then, during the day...sea, swimming pool and fun! look forward to see u there girls!

IMPORTANT:
IF U ARE IN TOWN AND U WANNA COME PLEASE LET ME KNOW ASAP, CAUSE WE HAVE ONLY 8 PLACES...
WE WILL GO WITH A CARS FIRDAY AFTERNOON AFTER CASTING AND BACK SUNDAY EVENING..ONLY 2 HOURS FROM MILANO.



Jag i Palma förra sommaren..

If it makes you happy it can't be that bad..

http://www.youtube.com/watch?v=dyihQtBes1I&feature=fvst En av mina absoluta favoritlåtar sedan flera år tillbaka. Ni måste lyssna på den. Lycka. Låttiteln är även ett av mina livsmotton.

 

Bra dag!

Hej på er!

Sitter och äter tomater och mozzarella. Mumsigt! Nu har my little pony Anna åkt hem. Har varit jättehärligt att ha henne här. Idag har jag varit på casting för en agentur vid namn Bookin här nere. Det blev dock lite dramatiskt där ett tag då min killkompis som skulle skjutsa mig var fast i trafiken och kom 30 min sent. = jag kom nästan en timme sent till agenturen.

Detta bidrog till att jag inte direkt blev prioriterad på plats (läs: mer eller mindre ignorerad). Aldrig har bögar (var väl ett trettiotal på plats som sprang omkring som yra söta höns) känts så dryga. Jag började snart få tankar om att lämna agenturen och hoppas på bättre lycka nästa gång, då en kvinna som endast pratade italienska bad mig komma med varpå hon hämtade ytterligare en kille som sa kort "The boss of the agency has seen you, and he likes you. That is why I'm here".

Jag ska dit igen om en vecka för att ta alla mått och då förväntas jag ha med lite bildmaterial från plåtningar jag förhoppningsvis hunnit ha denna vecka. Samt så ska de fixa en plåtning till mig så jag får bilder till boken. Sedan drar det förhoppningsvis igång! Jag ropar inte hej än men om ingenting går snett vill de ha med mig och bara jag får ihop i alla fall en plåtning under denna vecka (mest för min egen skull) ska nog allt gå toppen. Känns bra att det är en agentur alla här nere känner till väl också, så är det inget oseriöst jag åkt på.

Nu ska jag äta lite, plugga lite och snart lägga mig. Känns väldigt lägligt att jag bara har en lektion om dagen nu när min tid verkar behöva utnyttjas på annat framöver.

:)

Lite besviken

Slänger iväg ett snabbt inlägg innan jag ska sova. Vi kom precis hem från en trevlig middag i mysiga Brera. Vi var på ett ställe jag varit en del på med min bror och italienska vänner. Idag blev jag dock lite besviken. Dock inte på maten. Den var i sedvanlig ordning utsökt. Däremot gjorde hovmästaren/servitören misstag då han först och främst knappt lyssnade på våra beställningar och var tvungen att komma tillbaka och fråga vad vi skulle dricka när vi redan beställt det en gång.

Sedan innan vi får in förrätterna kommer han med en flaska mousserande och vi frågar förvånat om det är vårt verkligen, eftersom vi bara beställt en flaska vatten såhär efter en helgs festande. Så log han bara, nickade och hällde upp till oss. Överraskade drack vi något glas, jag fick dock knappt ner någonting alls med min hals. Det var vatten för hela slanten som gällde.

Sedan ber vi att få in notan och ser då att ett par hundra plussats på. Alltså har han tagit betalt för flaskan som vi överhuvudtaget inte beställt. Ingen av oss var ett dugg sugna på att dricka alkohol efter den här helgen. Men det slutar inte här. Jag och mitt alltid lika heta temperament säger att vi givetvis inte ska betala för något som vi inte beställt och dessutom inte ens druckit något utav knappt. Hovmästaren/servitören som är så förbannat rädd om deras rykte vände sig till de övriga gästerna i närheten när han sa att han självklart stryker det från notan - och att det helt och hållet var hans fel.

Vi betalar för notan kontant och väntar på att få pengar tillbaka när han 15 minuter senare kommer bakom mig och viskar att han måste ta betalt för i alla fall 2 glas mousserande och att vi således inte får tillbaka växeln vi satt och väntade på. Nu handlade det inte om så mycket pengar så vi tackade för oss och gick därifrån rätt snabbt. Men hur oförskämt är det inte att göra så? Hade vi varit äldre hade han aldrig vågat göra så och jag kommer defintivit inte gå tillbaka dit igen. Och apropå ålder.. när vi gick därifrån kom han och gav mig en chokladbit som kompensation. En chokladbit! Ska jag börja få klistermärken efter tandläkarbesök nu också?


Too much party

Likt rubriken förklarar har min arma kropp fått nog av allt party för en tid. Jag ligger nerbäddad med feber och absolut ingen röst (jag skojar inte. Jag har gått från hes, hesare, hesast till något som jag aldrig upplevt tidigare.) Anna fick till slut nog av mina försök till ett normalt samtal och är nu ute och slirar själv på Milanos gator. Känns förjävligt rent ut sagt. Nu ligger jag dock och väntar på att värktabletten ska börja värka så blir det en lite tidigare middag ikväll på ett av favorithaken. Att det finaste jag har, mami och papi, kommer på lördag känns heeelt underbart. Mycket efterlängtat!


Magic

Kvällen igår var helt magisk. Vi startade på ett ställe med milanspelare över hela väggarna. Bara det gör ju fan stället komplett, hehe. Hur som helst har jag varit där en gång förut, men bara för drinkarna.. hoho. Vi var inte mindre än 25 små barn på middagen och det var så mycket mat så vi rullade därifrån. Antipasti, primi piatti, secondi och givetvis dessert. Rissotto alla milanese, kött, potatis, fisk och en massa annat var "huvudrätterna". Desserten missade jag för då var jag ute med några grabbar och tittade på den enes röda ferrari. Galen!

Vid ett åkte vi i samlad trupp till världens bästa Just Cavalli. Där körde vi bord med ett helt galet stekargäng från Tyskland. Helrör efter helrör. Var givetvis bara jag och Anna av vårt forna 25pers-gäng som stannade med de galna tyskarna. Bara vi som pallade trycket haha... Nej då, men senare drog vi vidare till Hollywood vilket vi dock bestämt under dagen att vi minsann inte skulle göra. Vi dansade på borden och en kille kom fram som var topp 15 i amerikanska So you think you can dance. En personlig tränare samt danstränare kom också fram och rent ut sagt dansade skiten ur mig. Aldrig dansat ute så mycket som igår. Äntligen fick dansaren i mig komma fram! Just det, inte nog med det hann jag växla några ord med den holländska Milanspelaren på Hollywood också, riktigt trevlig.

Vi fick skjuts hem av en killkompis runt halv sex.. Blev en helkväll igår också med andra ord.






















So you think you can dance - killen som var helt sinnessjuk på att dansa..




1a maj i Milano

Vi kom precis hem från en dag på stan. Det var demonstrationer runt hela Duomo. Efter en lunch samt långpromenad genom stan åkte vi hem. Nu ska vi börja fixa oss inför kvällen. Vi kör ikväll igen med andra ord! Killarna från igår ville ta med oss på någon middag och sen blir det party. Lite bilder från dagen..



















Fler bilder från igår!


Maskerad, woho! ;)








 

Mamma mia, what a night!

Duomo står fortfarande kvar, blev ingen brasa där med andra ord. Men OJ vad roligt vi hade igår. Alla gick totally all in och det blev sent, väldigt sent. Vi var mer eller mindre samma gäng som alltid. Modeller, bokare och pr:s - som en enda stor djurpark ;) Idag mår jag hur som helst prima och nu ska vi bege oss ut på stan och äta lite gott. Nedan bjuder jag på bilder från kvällen!




















RSS 2.0