Efter regn kommer solsken!

Heej gullungar! :)

Min dator är väldigt instabil
för tillfället så jag har vid ett flertal tillfällen skrivit långa innehållsrika inlägg som självklart raderats då min dator plötsligt stängts av, suck! Så för tillfället vågar jag inte skriva för långa inlägg om det skulle hända igen..

Så vad har jag gjort den senaste tiden? Haha det kommer jag inte riktigt ihåg, jag var i alla fall på Loreal casting i måndags dit jag även tog med Bella. Jag hade filmkväll med Robban en dag, samt shoppat en dag. Jag har även solat en hel del solarium och gått promenader med Paulina och hennes gulliga vovve:)

Imorgon börjar jag inte förrän klockan ett eftersom att vi inte har någon idrott så det blir skönt med sovmorgon:) Efter skolan ska jag träffa Anna m.fl. sen får vi se vad som händer, fest blir det garanterat.  Tjejkväll med Bellsi då vi bara ska göra en massa tjejiga saker har jag också inplanerat, det blir i så fall på lördag i kombination med fest, hur nu det ska gå till? Haha!

Allt är i alla fall jättebra med mig, jag har haft mina halvkurssamtal med mina lärare vilka alla har gått jättebra, jag har lärt känna massor av nya människor som jag tycker jättemycket om plus att jag har kommit ännu närmare mina vänner, idag fick jag veta att jag ska få flytta upp ännu en ridgrupp och dansen går bättre än någonsin så det är underbart! :) Varför jag skriver om hur bra det har gått för mig gör jag för att hjälpa några av mina kompisar som sitter i den sitsen som jag var i för ungefär en månad sedan då jag trodde att ingenting skulle bli sig likt igen och att jag aldrig skulle bli lycklig på samma sätt som jag var innan. Jag vet hur omöjligt det känns och hur dåligt man mår, men tro mig... efter regn kommer faktiskt solsken, och det är ibland till och med så att solskenet som kommer efteråt är starkare än det solskenet man hade då man trodde att man var som lyckligast. Så ge inte upp, snart kommer medgångarna! :)

Det är jäteroligt med alla kommentarer jag får överallt, fortsätt så! :)

Love// Mandy <3

Man kan inte lösa ett problem genom att inte göra något.

Heej :)

Då har man precis kommit hem från ridningen, idag gick det helt okej. I början av lektionen så kändes det bara värdelöst, jag sov inget vidare inatt pga. att jag har fått blåskatarr; jag går alltid för tunt klädd, så idag är jag väldigt trött. Andra halvan av lektionen gick riktigt bra så det var roligt :) Det jag skulle komma till var att min ridlärare berättade om sitt motto för oss idag som verkligen har satt sig på hjärnan: Man kan inte lösa ett problem genom att inte göra något. Då tänker säkert flera av er, "har hon inte kommit på det förrän nu?"  Grejen är den att jag inte syftar på något speciellt problem i mitt liv, utan den här meningen passar in på vilket problem man än får. Det är så lätt att bara gå ner sig och hoppas på att det en dag kommer att bli bättre, och självklart, det kommer alltid en dag då man får medgångar. Men, varför ska man vänta på att den dagen ska komma när man lika gärna kan påverka det själv?


Gårdagen var bra, jag hann äntligen med att sola, vilket inte direkt var där jag hade planerat att sola. Det fick nämligen bli solariumet som fanns i vårt omklädningsrum på Frescati, där min skola har idrott , som blev mitt i 25 minuter. Nåja, brun blev jag i alla fall:)
Efter skolan gick jag till Odenplan för att möta Robban, vi åkte hem till mig där jag duschade och bytte om. Sedan åt vi bullar och åkte till slut in till stan där vi först gick runt på NK. Jag såg ett jättefint guldlinne med öppen rygg, det finns inget snyggare än öppen rygg på linnen och toppar, det slår verkligen allt, men då måste man vara brun! Där mötte vi även Anna och hennes vän Cristoffer. Men de skulle vidare någon annanstans så jag och robban fortsatte vår tur genom stan :) Vid Sturegallerian mötte vi Linus och Frank, så vi följde med dem till Kofi där de skulle möta några, dit kom även Anna sen. Senare mötte vi även Charlotte och Dello, sötnosar. Jag stannade i stan alldeles för länge känner jag nu efteråt då jag har så ont i magen så att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Någon som har haft blåskatarr som vet vad man kan göra för att lindra den?


Me
En dag då jag var sjuk satt jag och klistrade ihop lite bilder på mig, gamla och nya, så ja, fjortisbilder
finns det också; som ni kan se:) Men det är ganska roligt att se hur annorlunda jag ser ut på vissa bilder, men jag var ju faktiskt bara 14 på vissa:)


Bästa!
Samma dag klistrade jag ihop bilder på mina närmaste kompisar som alltid finns där för mig i vått
och torrt. Anna Liszke, Charlotte Nordlinder, Filippa Arnoldsson, Susanna Benckert, Jing Xu,
Isabella Löwengrip samt Elinore Stålberg:
det ni alla gör för mig är guld värt, jag älskar er!<3


Jag känner även att jag måste tillägga Paulina, alla mysiga kvällspromenader med dig där du alltid lyssnar till 100% har betytt massor. <3

Ta hand om er och kom ihåg att: Man kan inte lösa ett problem genom att inte göra något, det är bara Du som kan påverka.

Love// Mandy

Lev så att ni slipper ha saker att ångra i framtiden

Varför ska man alltid inse saker för sent?
Varför ska man lära sig en av livets läxor när man inte kan visa sin förbättring för den person som är värd att se den?
Varför är det inte en oskriven regel att alla människor är värda en andra chans? Well, inte när det gäller allt of course.

Att se tillbaka på sin hemska omognad och veta att man inte får en andra chans till att visa sin mognad är hemskt.. Som jag själv skrev i mitt svenskarbete igårkväll.. "Lev så att ni slipper ha saker att ångra i framtiden.." Det tänker i alla fall jag göra, för det här vill jag aldrig gå igenom igen..



</3


Mysig måndag!

Heej :)

Idag har varit en bra dag,
träningsvärken som jag har haft under hela helgen var som bortblåst och nervositeten inför svenskaprovet var så otroligt skönt att bli av med då jag haft provet och insett att det gick mycket bra och faktiskt över förväntan! Att ha prov på måndagar är förövrigt hemskt!


På tyskan hade vi halvkurssamtal, tyska som är det ämne som jag känner mig absolut starkast i ser jag alltid fram emot. Men så är det nog alltid med det som man är duktig på antar jag. Men jag låg på en nivå som var långt över den nivån man ska ligga på i min årskurs så det var roligt att höra :)


Jag slutar redan 14.20 på måndagar så efter skolan visste jag inte riktigt vad jag skulle göra eftersom jag inte skulle träffa Bella förrän vid fyratiden. Men så slutade det med att jag satt och pratade i telefon med Patie i en timme, vad tiden gick fort! Vi hade väl mycket att prata om ;) Sedan åkte jag till Rådmansgatan för att följa med Bellsigumman till Friskis och Svettis för att köpa terminskort, därefter tog vi en promenad hem till henne. Hemma hos henne drack vi te och tog igen allt prat vi missat då vi inte hunnit träffas på ett tag. Jag måste bara tillägga att råden som Bella ger om saker och ting här i livet, haha, det finns verkligen ingenting som slår dem! Haha! Jag ska göra dig stolt Bellsi :) Vi kom i alla fall som vanligt fram till att vi är så lika varandra och att vi måste ses oftare, så nu ska det bli ändring på det! :) <3


Imorgon så har jag en kort dag i skolan. Troligtvis ska jag träffa Robban på eftermiddagen och följa med honom på en shoppingrunda:) Dessutom så måste jag söka upp närmaste solarium och sola, det är rena terapin att ligga där i solariumet och komma fram till en massa smarta saker, det kan jag starkt rekommendera ;)


Nu är det middagsdags, inlägget idag skrevs otroligt snabbt och var inte alltför genomtänkt, men sånt behövs väl ibland också ;)?


So long! /Mandy

Slopa jantelagen!

Heej !


Åh finns det något bättre än när
man känner att allt bara går på bästa sätt? När allt i ens liv lägger sig på plats och man slipper gå och tänka på en massa problem. Okej, när det gäller mina studier så har det väl aldrig varit några problem. Så mitt MVG på det viktiga och faktiskt oerhört innehållsrika provet vi fick tillbaka idag borde inte vara speciellt överraskande. Men jag har kommit på att ett MVG på gymnasiet verkligen inte är detsamma som det var i grundskolan. Troligtvis beror det på att jag går i en skola där alla elever är sådana som varit klassens geni och man märker att det högsta betyget i den här skolan faktiskt betyder att man är riktigt smart, inte bara pluggar hårt som det ofta var i grundskolan. Jag måste bara tillägga, för att undvika kommentarer om att jag skryter; att jag sällan blir nöjd över mina prestationer, även fast jag alltid gör mitt bästa, och när det gäller skolan framför allt, i stort sett alltid uppnår bästa resultat. Det här med att inte framhäva sig själv är ju faktiskt något typiskt svenskt; den så kallade Jantelagen som säger att man inte ska tro att man är något. Är inte det helt sjukt egentligen? Man klagar på tjejers dåliga självförtroende, och säkerligen killars också för den delen, men samtidigt lever vi i ett samhälle där man knappt får vara stolt över att man är riktigt begåvad eller bra på något. Nej, ändring på det tycker jag verkligen. Samtidigt så är för bra självförtroende aldrig särskilt attraktivt, men att tro att man är något, det hoppas jag att alla människor gör.. men tyvärr är inte fallet så. Därför, slopa Jantelagen tack!


Sådär, nu ska jag fortsätta på det jag hade tänkt att skriva om, jag tappade tråden för en stund.
Anyway, ridningen idag gick riktigt, riktigt bra så den negativa inställningen jag hade inför dagens ridlektion i skolan är som bortblåst nu, thank God!  Att rida är trots allt ett av mina största intressen och så vill jag att det ska förbli!


Jag har en hel del planer inför helgen dessutom som jag ser mycker fram emot. Några av mina gullungar till kompisar har tydligen planerat en hel del för mig, det blir intressant, hoppas jag ;O Sedan har man ju alltid saker man måste göra, såsom den här helgen; sola, plugga (!), utöka min garderob samt försöka prioritera min sömn, nåja vi får väl se hur det går med den sista saken. När jag väl har bestämt mig för att jag ska lägga mig tidigt så slutar det ändå alltid med att jag ligger och pratar i telefon alldeles för länge, men det är ju såå mysigt. Håller ni inte med?!


Vill avsluta det här inlägget med att tacka för era kommentarer, det är alltid lika roligt att läsa dem. Något som är ännu roligare är att jag får fler och fler läsare hela tiden och det är väldigt tacksamt. Tänkte bara höra av er läsare om ni har något speciellt ni vill läsa om? Jag har redan fått en hel del åsikter om vad som är intressant att läsa. Det jag kan säga redan nu är att jag inte vill bli någon kopia till någon annan skönhetsblogg eller liknande, utan passa på att skriva om ni har något som ni vill läsa om som någon annan relativt "känd" bloggare inte skriver om.


Love // Mandy <3

Plugg, plugg, plugg och en promenad!

Hej alla läsare!


Känner ni igen känslan man får
i huvudet och i hela kroppen då man har suttit en hel dag och pluggat konstant varje vaken timme? Den känslan hade jag för inte allt för länge sedan!
Dum som jag var i slutet av förra terminen så valde jag att skjuta upp svenskaläxorna som vi hade regelbundet två gånger i veckan den senaste månaden. Okej, jag kommer ihåg hur jag tänkte.. jag valde att prioritera de stora slutproven framför vanliga läxor och jag skulle nog ha gjort detsamma om jag hamnade i samma situation igen. Jag bestämde mig för att ta tag i läxorna på lovet istället, hrmf, då brukar det ofta bli lovets sista dag, och självklart blev det så den här gången också! ;D Men nu är jag äntligen klar och känslan såhär efteråt är ganska skön måste jag säga. Jag har liksom gjort mig förtjänt av att bara göra saker ikväll som jag själv vill, det är härligt :)


Nu har jag precis kommit hem från en mysig promenad med Filippa och hennes osannolikt söta hund Totte :) Vi pratade som vanligt på om allt mellan himmel och jord och jag fick en hel del goda råd gällande allt möjligt, as usual! :D Vi gick längs vattnet och det var väl kanske inte riktigt så mysigt som det låter, det är alldeles mörkt ute och blåser som bara den ! Men uppfriskande var det verkligen, speciellt efter en dag med huvudet i skolböckerna.


Som skrivet tidigare så ska den här kvällen bara bestå av sådant som jag vill göra. Då blir det mycket godsaker, mysiga telefonsamtal, se en typisk tjejfilm som de flesta tröttnat på men jag själv aldrig kommer kunna få nog av, lägga ansiktsmasker, fixa naglarna samt planera lite inför veckan och helgen. Jag undrar hur jag ska hinna med allt, jaja det återstår väl att se ;)


Imorgon är det i alla fall dags för årets första skoldag. Det känns ganska naturligt eftersom i stort sett alla mina kompisar redan börjat skolan. Det ska bli ganska skönt med att alla rutiner sätter igång och slippa sova bort dagarna för att sedan få världens ångest för det... jaa jag vet att jag kommer få ångra det här om inte alltför många skoldagar, men just nu kan man ju i alla fall få försöka att tänka positivt:)


Ta hand om er! //Mandy <3

De sista lovdagarna..

Hejsan,


Då återstår endast två dagar av detta underbara lov,
framför oss har vi nu en fullspäckad termin med säkerligen många förändringar. På något sätt känns det ändå bra att skolan sätter igång nu, ta det här inte fel, så mycket älskar jag absolut inte skolan så att jag hellre går i skolan än har lov. Men personligen är jag galen i sommaren och ser hellre att våren kommer än att stanna kvar där vi befinner oss nu. Dessutom föredrar jag att vara optimist än att bara se allt ur ett negativt perspektiv... alltså, börjar skolan nu så tar vi oss flera steg närmare vårt efterlängtade sommarlov.. nåja, sportlovet i alla fall ;)


I lördags kväll var jag hos Samina sötnos som hade någon lägenhet på Söder som hon drog dit folk till. Vid tio tiden mötte jag min bebis Robban med fler för att ta oss till Samina. Väl där var det jättetrevligt, många människor man kände. Bilder finns btw i Knuts fotoalbum på playahead, om ni är intresserade av att se, haha. Tack till er som gjorde min kväll jätterolig! <3


Igårkväll var jag taggad för fest men eftersom de flesta börjar skolan idag eller imorgon, (själv börjar man på Onsdag:D) så fick jag liksom de flesta andra stanna hemma. Men det var jättemysigt :) Jag bakade bullar med Karolina och låg och pratade i telefon nästan hela kvällen, mys mys mys:D


Så vad händer idag då? Det vet jag faktiskt inte än.. jag behöver plugga en del. Skulle vara ganska nice att festa på en måndag så jag ska se om det finns åtminstone några som inte skulle banga på det. Annars blir det väl någon mysig kvällsfika, bio eller filmkväll, alltid mysigt!


Nu är det lunchdags! Ta hand om er, fortsätt gärna med de söta kommentarerna, jag blir alltid jätteglad :)


// Mandy <3

Ny mobil:)

Hejsan!

Sitter här som ett litet barn och leker med min nya mobil,
haha ganska komiskt hur mycket barn man faktiskt fortfarande har i sig. Fråga mig inte vad det är för mobil, jag är nämligen inte så bra på sådant. När jag köper en ny mobil handlar det väl mest om att ta den som är snyggast och har flest funktioner.. sen vad det är för modell har jag ingen större koll på ;)


Igår tog jag en lång fika med Robban på Kofi, det var jättetrevligt. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, det är så skönt att bara dela med sig av sina tankar ibland. Tack för att du lyssnade sötnos<3
Sedan kom Jonas och Fredrika förbi en snabbis, mysigt :) Därefter gick vi och mötte Elinore som hade varit på bio. Vi tog en liten promenad, eller vänta, speciellt liten var den ju faktiskt inte.. det slutade faktiskt med att vi stod och kurade ihop oss inne i en telefonkiosk för att ingen av oss hade en mobil att ringa ifrån. Vi var alla nämligen festsugna men hur kan man få tag på en fest utan mobil? Det hela slutade i alla fall med att vi stötte på Sanni och Elinore <3 vid Stureplan så jag kunde låna deras mobil. Men pga lite tråkiga saker så åkte jag och Elinore hem till mig och kvällen spenderades genom att prata i telefon med en underbar kille som alltid funnits där för mig (jag kan dessvärre inte nämna hans namn) och andra kompisar, samt vräka i sig godis... suck.


Helt psykiskt utmattad blev jag väckt halv fyra "imorse" av min söta mamma som hade varit inne i mitt rum och tittat på mig hela morgonen. Därefter kommer min snälla och generösa pappa in i mitt rum och ger mig en ny mobiltelefon för att jag ska må bättre, och gud vilken skillnad det blev! :) haha!
Efter att ha haft långa samtal med mina närmaste så mår jag som en helt annan människa, det känns underbart! Tack åter igen för allt ni gör för mig, jag ser fram emot dagen ni ska få tillbaka allt av mig<3


Nu är en tjej som heter Karolina påväg hit i alla fall, jag nämnde henne igår.. min brorsas någonting, är hon i alla fall :P Det ska bli jätteroligt att träffa henne, det var ett tag sen nu. Kvällen vet jag inte än hur den kommer att bli. Det jag vet är i alla fall att det ska vara en "Amanda-dag" idag, jag ska bara göra saker för mig själv; lägga ansiktsmasker, fixa naglarna, äta choklad, fixa mitt hår samt kanske åka och sola med Robban snart:)


Efter regn kommer solsken samt Tiden läker alla sår är ordspråk som helt stämmer in på mig för tillfället. Det är något som jag tycker att alla bör tänka på när det är jobbigt, då kan det ju bara bli bättre, är det inte underbart!?

Dessutom..... När en dörr stängs..så öppnas alltid en annan ;)  hur underbart är då inte det? I just love it! :)


Love Mandy <3

Sammanfattning :)

Heej alla läsare :)


Först och främst så vill jag bara tacka
för alla enormt söta kommentarer som jag får både här och på playahead och msn, jag blir verkligen jätteglad!
Jag hade ingen aning om hur många det faktiskt är som läser min bogg förrän jag såg det på statistiken och när jag har fått ett flertal inlägg på playahead från trogna läsare som vill att jag ska blogga oftare, alltid lika roligt, fortsätt så:D

När det gäller mitt så kallade civilstånd så är jag singel, jag har ingen större lust att gå in så mycket på det mer än att jag bryr mig fortfarande om Jonathan enormt mycket och vad han säger så bryr han sig mycket om mig också. Men vi båda går i väldigt krävande skolor och vi vill för tillfället satsa på andra saker i livet. Man vet aldrig vad som händer i framtiden med varken det ena eller det andra, just nu vill jag i alla fall bara vara singel och ge alla underbara människor omkring mig tid och få en så smärtfri skolstart som möjligt, mihi ;)

Julaftonen spenderades som vanligt i Småland med hela släkten på min mammas sida, det är en tradition vi har, väldigt mysigt! Tack för alla gulliga julhälsningar, tänkte på er hela tiden :)
Presenterna bestod mestadels av kläder som var det jag hade önskat mig. Så man kan väl säga att jag nästan har en helt ny garderob nu inför skolstarten, alltid trevligt. En speciell present var en kuvertväska av min ena storebror som han har köpt i Milano som var specialdesignad för mig. Får alltid underbara presenter av honom så den tillhörde helt klart en av de bästa presenterna, om man nu får säga så:$
Mamma älskar att köpa fina och faktiskt väldigt porriga underkläder till mig så det blev lite sånt också, man vet ju aldrig när man behöver användning av såna :)

Annars under lovet har jag varit mycket med mina sötnosar till kompisar. Vi har gjort allt från att ha mysiga fikastunder till galna partynätter. Ganska mycket tid har spenderats hos Jonas som bor vid Karlavägen där vi har haft lite chillkrök och fester, jättetrevligt:) Tror inte jag har träffat en trevligare kille någon gång i hela mitt liv.

Nyårsaftonen var också rolig, vid tiotiden mötte jag Anna, Charlotte, Ian och ett tjejgäng efter att ha ätit en mysig middag med familj och vänner. Vi åkte till Karlavägen där Jonas och hans kompisar hade en lokal som vi kunde vara i. Dessvärre hände lite saker som fick ca 6 tjejer och en kille att vara inlåsta under marken i något läskigt rum eller vad man ska kalla det. Jag som har cellskräck var inte helt lugn, men som tur var kunde Charlotte liva upp stämningen en aning när hon och hennes kropp inte riktigt ville samma sak, gullungen. Det var i alla fall jättemysigt att träffa alla där, sedan tog vi en taxi till slussen för att med flera tusen andra människor fira tolvslaget vid vattnet. Jag trivdes dessvärre inte speciellt mycket där.. jag vet inte hur många killar som först var vänliga och ville hälsa gott nytt år som sedan tog på en både här och där, usch vad sur jag blev! Inte blev det bättre av att jag träffades av en raket på benet, aj vad ont det gjorde! Sedan åkte vi vidare till Gullmarsplan, blev fast där pga lite onödiga incidenter för att sedan åka vidare till östermalmstorg och en annan fest på Karlavägen. Det hela slutade i alla fall med att Ian och Charlotte gjorde mig sällskap för att åka hem, sjuk kväll!
Just det, kläderna på nyårsafton var en kort svart tubklänning med ett rött sidenband i midjan, svarta skor med röda rosetter på av samma material som bandet i midjan, ganska sött :)

Dagarna efter nyårsafton har jag festat några kvällar och haft myskvällar med kompisar andra kvällar. Det är så underbart nu när jag har fått tillbaka kontakten med alla kompisar igen och träffat så himla mycket nytt folk, det kommer säkerligen bli många galna partynätter i framtiden :)
I förrgår hade jag äntligen bestämt mig för att bara vara hemma och ta det lugnt, jag hade laddat upp med massor av godis och Victoria´s secret show som jag har sett säkert sju gånger nu. I just love it!

Men så fel jag hade, när jag står i duschen ringer det på dörren, vem kommer in om inte min alldeles egna Milf Anna :D som säger att det är fest på Kungsholmen och att vi absolut måste vara där. Jahapp då var det dags att ladda om för en utekväll. Fick väl göra min egen VS show för Anna där ungefär hela garderobens kläder fick komma fram minst en gång.
Kvällen blev roligare och roligare, när jag gick därifrån var jag ett barn rikare. Haha min sötnos Robban var min bebis som jag fick ta hand om:) Killarna som hade festen var jättetrevliga och det kom fler folk hela tiden så det var trevligt. Pratade även ganska länge med Patrik som alltid är lika trevlig, haha han berättade om sin vilda nyårsnatt. Dock var festen inte lika rolig som att se på VS showen som jag faktiskt hade planerat den kvällen så jag och Anna bestämde oss för att vid ett tiden åka hem och se på den, bra val! :)

Nu har precis en kompis åkt hemifrån mig, haha det är precis som ett hotell här känns det som. Det sover folk här hela tiden, ganska mysigt ändå:) Vi får väl se vem som blir den lyckliga att få sova här inatt ;) Imorgon kommer i alla fall Karolina hit, min brorsas jag-vet-inte-vad :P Men det blir väl trevligt :) Nu ska jag göra mig iordning för jag ska in till stan och fika med Robban och sen kanske jag åker hem till Jonas:)

Btw, min mamma skrämde mig något fruktansvärt när Anna var hemma hos oss på middag häromdagen. Jag har gått och tänkt nu i några dagar och undrat om mitt brev från Lasse Kühlers dansskola inte borde komma snart, jag har ju hela tiden haft i bakhuvudet att de får kicka sämre elever när de vill när man går i en grupp som man blivit uttagen till. "Hmm det har ju gått riktigt bra för mig men brevet har ändå inte kommit..."  är väl ett exempel på hur min tankegång har sett ut de senaste dagarna. Så ser vi alla runt bordet hur min mamma ser på mig med en ledsen blick och jag känner hur pulsen ökar. Men... så säger hon bara "Det är väl självklart att du har fått brevet, snart börjar alla dansträningar för din del igen:)" Åh vilken lättnad! Och vilken rolig termin det här kommer bli med en massa dansträningar inför vår stora föreställning i vår, då får alla vänner komma och kolla:)

Det blev ett långt inlägg den här gången, har inte riktigt haft tid att blogga tidigare så nu fick allt komma med i ett och samma inlägg. Det ska bli ändring på det, jag lovar! :)


// Love Mandy <3


RSS 2.0