Italienska advokater, trasig kamera med mera!

Ciao ragazzi!

Sitter kvar i skolan och pluggar (Detta ar vad jag kallar en bra mix av seriositet och inte lika seriosa Amanda, namligen: en riktig kamparanda dagtid for seriosa ting, och pa kvallen lever jag garna loppan ute, hihi. Btw onsdag idag ju och saledes Armani som galler!)

Jag har en hel del laxor till imorgon. Forutom en massa grammatik sitter jag nu och ska skriva ett recept pa italienska samt tillvagagangssatt for allt. For mig som aldrig lagar mat var den har laxan ett skamt. Jag bara sa hogt: "Men om man aldrig lagar mat da?!" Haha.. typ sa. Men nu sitter jag har med ett kottbullerecept ni skulle doda for. Kanns mycket bra. ;)

iih jag ar for ovrigt sa glad for imorgon kommer basta mamisen hit! Men det var inte det jag skulle skriva nu utan jag tankte beratta lite om gardagen. Jag och Andrea blev bjudna pa ett valdigt fashion stalle har i Milano for coctails men de hade aven supergod mat som vi provade. (Choklad-desserten var.. jag finner inga ord!) Dessa tva killar som vi umgas mycket med for tillfallet ar otroligt trevliga och framfor allt har de lite vett i skallen. Inte den vanligaste egenskapen hos Milanos killar kan jag bestamt lova..

Den ena ar skadespelare och har varit med i ett par italienska storfilmer. Vi tittade pa ett par klipp igar, mycket imponerande. En nazifilm, bland annat, om andra varldskriget. Den andra killen ar inte bara varldens festprisse som kanner allt och alla har, utan hor och hapna ar han kriminal-advokat inom maffian i Italien. Sa han jobbar i Milano, rom och pa sicilien.

Jag reagerar overhuvudtaget inte om en kille sager att han arbetar som modell eller nagot annat ytligt, men en san grej som advokat inom maffian tycker jag ar det coolaste som finns. Dar kan man snacka om nagot som ar beundransvart.. (las: livsfarligt, bokstavligt talat). Ikvall ska vi hur som helst ga ut med dem igen. Jag ska aven fa bli "sponsrad" med ett gymkort i 4 manader har nere pa Milanos basta gym tack vare honom. Life is good! :)

En trakig grej ar att jag rakade ha sonder min kamera hemma igar. Jag borjade typ grata. Det borde finnas granser for hur klumpig man far vara. Lyckligtvis (!) kommer mamma ner med en annan kamera jag kan anvanda i fortsattningen sa ni blir inte utan bilder sa lange, tack och lov. En annan trakig grej ar att jag anvant upp mina 100 h internet som ar det vanliga att man har here nere per manad. Den 8e har jag internet i min dator igen. Men ska formodligen fylla pa internetstickan med fler timmar innan dess.

Nej, nu maste jag plugga vidare. Ta hand om er sa lange!


Fancy middagsplaner ikväll!

Sitter för tillfället och pluggar, men det är oväder i Milano nu och i skrivande stund började det precis åska. Jag brukar skoja om att det är det enda i världen jag är genuint rädd för. Men det stämmer tyvärr. Sitter här och skakar så rädd är jag. Var är mami när man behöver henne?!

Nu ska jag i alla fall försöka göra klart läxorna. Sedan ska jag göra mig iordning för kl 22 blir jag upphämtad av Andrea och våra nya vänner som för övrigt är heeelt underbara. De ska bjuda oss på middag, igen. Haha, tror det var V jag berättade det för igår, att jag onekligen äter varierat här. 50% av middagarna är lyxmåltider med Italiens i särklass bästa mat, medan 50% är smaklös spagetti och gammal tomatsås. Haha! Så det kan bli hörrni!

Tar lite bilder ikväll som jag lägger upp när jag kommer hem om det inte blir för sent, annars får ni dem imorgon. Ska ta bilder på shoppingen i samma veva tänkte jag ;)

Puss på er!

Just nu saknar jag..

Det har kommit in en regnperiod i Milano och just nu saknar jag..


att ha söndagspicnic i parken med skumpa och jordgubbar. Solens varma solstrålar som värmer på ryggen ger rysningar i hela kroppen.


Att sitta och sola på min mysiga balkong i flera timmar.


Att sitta med en fin vän på en uteservering och se på alla människor som går förbi.

kent

för varje dag som går. för varje låt som spelas. jag blir bara mer och mer fast. med kent i öronen spelar det fan ingen roll vilka känslor man känner, för hela ens själ fylls med något så mycket större. poesi.

Mår sådär :(

Efter skolan idag gick jag och lunchade med min sötnos Dafne. Sedan tog vi en tur på stan och jag gjorde världens fynd. En läskigt snygg liten skinnjacka som jag vet att jag kommer bo i framöver. Allt var verkligen perfekt på den. Sedan köpte jag även en likadan t-shirt som jag lånade av Dafne. Så kan hon få ha sin ifred, hihi.

Tanken var sedan att jag skulle åka hem och ta bilder på all ny shopping där jag har varje nytt plagg på mig.. Men istället fick jag världens huvudvärk så jag tog en powernap i hopp om att må bättre. Men istället vaknade jag efter bara en kvart med världens smärtor i magen så nu ligger jag här nedbäddad bredvid Dafne bara och tar det lugnt.
Ikväll var vi egentligen bjudna på middag av lite nya killkompisar som jag och Andrea lärt känna. Men jag fick tyvärr avboka det då jag inte känner mig helt hundra. Mår dock mycket bättre nu vilket är skönt. Men men, får se om jag orkar ta bilderna lite senare. Annars får jag visa er all shopping imorgon.

Nej, nu måste jag gå. Dafne ska lära mig att koka pasta. Japp, ni läste rätt. Man kan inte vara bra på allt hörrni! Hehe.. Puss på er!

Torsdag kommer mami!

Heej!

Sitter for tillfallet i skolan. Har dock rast mellan halv elva och elva. Nar vi kom till skolan idag var det listor med alla elevers namn i entren dar det stod vilken aula och vilken niva man numera tillhor i 3 veckor fram, framtill nasta tenta. Jag sag till min gladje att jag far fortsatta lasa formiddagspassen. De delade min klass mitt itu (verkar dock som om de delat upp oss i tva nivaer, hehe) och halften borjar istallet efter lunch, medan vi borjar pa morgonen och slutar innan lunch. Mycket skonare, aven om jag forvisso hatar tidiga mornar.. Men pa det har viset blir dagarna langre och man kan njuta av det fina vadret.

Efter skolan ska jag se om jag kan sno at mig Andrea for en lunch tillsammans. Sen blir det en dag pa stan i det varma och soliga varvadret. Ar sa himla glad idag da det bara ar 3 dagar kvar tills mami kommer hit. Ska bli sa himla mysigt att ha henne har. Har planerat en massa roliga saker vi ska gora :) Vi har nastan varit ifran varandra en hel manad nar hon kommer hit. Aldrig varit ifran mamsen sa lange.. och det kanns kan jag lova!

Ta hand om er prinsar och prinsessor sa hors vi lite senare!


Nu kör vi!

Bloggen är minst sagt igång och ni kan således gå in här regelbundet så lovar jag att visa det bästa av Milano. Ni kommer inte bli besvikna :) Nu kör vi!


Min skola!

Här får ni två bilder som är tagna utanför min skola. Det är väldigt fint måste jag säga. Den sista bilden är på min klass. Dock tillkommer/faller det bort elever hela tiden då alla stannar olika länge.








Celestino

Just det! Jag har ju glömt att berätta om en galen utekväll jag och Andrea hade i veckan. Vi blev upphämtade i en gammal folkbuss vid namn Celestino (vi trodde länge det var en vän till grabbarna, men nej det var den gamla bussen vi blev upphämtade i). Allt var ganska surrealistiskt och jag och Andrea höll på att skratta ihjäl oss. Vi bev sedan bjudna på en fantastisk middag i en vinkällare som jag inte kommer ihåg namnet på. Det underbara med att bli bjuden av italienare är att du får adressen till guldkorn som turisterna ofta inte kommer åt. Dit ska jag definitivt ta med ett par personer som kommer på besök inom kort..

Efter middagen försvinner plötsligt en av killarna iväg, kommer tillbaka med 2 rosa partyhattar till mig och Andrea, och samtidigt spelas den svenska nationalsången högt för precis hela restaurangen. (Det var livemusik där, helt underbart). Jag och Andrea blev röda som tomater, allt var så planerat och fint! Sedan skulle vi då ta den gamla Celestino till Armani för att festa vidare, men vid ett rödljus bestämmer sig han för att vila lite och vill inte åka längre. Detta resulterar i att Andrea får sätta sig bakom ratten, medan fyra- fem killar får putta på där bak. Jag tror aldrig jag skrattat så mycket. Efter ett tappert försök, men alldeles för få meter i rätt riktning, fick vi lämna kära Celestino där och ta en taxi till Armani istället. Superlyckad kväll!





























Jag vet, några bilder har ni redan sett, men det fick bli så nu :)

Min fina kusin Emily kom på besök!


Jag tog självklart med dem till mitt favoritlunchställe som de verkligen uppskattade. Inga turistfällor här inte! Väldigt italienskt ställe med fantastisk mat.


Efter spöregn började det så smått spricka upp väldigt snabbt, som alltid i Italien.


Och det slutade med klarblå himmel, strålande sol och vaaaarmt!


Kvällen avslutades med grym aperitivo på nya stammisstället!

Kanondag igår!

Igår var verkligen en helt underbar dag. Några timmar efter att min kusin och hennes pojkvän åkt hem åkte jag till Duomo för att möte finaste Andrea och hennes mami. Vi satte oss på en uteservering i det 20gradiga (i skuggan!!) vädret. Sedan gick vi till Marc by marc jacobs butiken som duktiga Andrea hittade åt oss. Ut kom vi med två sommarväskor som jag är jätteglad att jag köpte. Visar bild när jag använder den sen!

På kvällen sen åt vi 3 middag i ett område som jag hittat där det är uteserveringar efter uteserveringar med fantastisk italiensk mat. Egentligen skulle vi gått på ett aperitivoställe men vi kom inte dit förrän vid halv tio och då var det mesta uppätet. Istället åt vi lasagne och pasta.

Vid tolv blev vi upphämtade av två nyfunna vänner som var helt underbara. Väldigt involverade i Milanos nattliv vilket känns bra :) Vi gick till Armani en sväng och sedan Hollywood. Jag kan utan att överdriva säga att det var en av de roligaste utekvällarna jag någonsin haft. Var egentligen inget speciellt som hände men både jag och Andrea känner likadant. Allt var bara så himla lyckat, och framför allt så himla roligt. Här dansar du verkligen nonstop när du går ut vilket är riktigt kul.

En rolig grej var att jag verkligen kände på mig att klubbarna inte skulle gå efter tidsomställningen inatt. Typiskt italienare, haha. Så vi var på Hollywood till sex imorse. Snacka om lyckad kväll!

Idag är jag otroligt seg. Ska ta ett bad snart och sen blir det bara mys resten av kvällen. Ska lägga upp lite bilder från i fredags då kusinen var här också. Men först, bilder från igår.
















Gårdagens outfit!


lånade Dafnes t-shirt som jag blev fullkomligt kär i!




milano milano milano

hemma från en av de bästa utekvällarna jag någonsin haft. Bilder kommer imorgon! Nu ska jag sova lyckligt och länge. Puss babes!


23 grader, blå himmel och strålande sol!

Nu ska jag möta upp Andrea för att njuta av det underbara vädret på stan. Tar med mig kameran så hörs vi när jag är hemma igen. Puss på er!





Haha :)

My rocksister and me!


Hemma hos mig innan utgång!


Med Mikael på Just Cavalli


Vi blev upphämtade i denna en kväll, haha!


Mums!


Haha, vi skulle försöka köra biljäkeln.


Det komiska är att vi INTE planerade att ha likadan outfit.


På Armani!







Far tillbaka min dator idag!!!

Hej babes, sitter i skolan. Skippar sista lektionen nu for jag ska aka och mota min kusin och hennes pojkvan som ska vara har till imorgon. Fick by the way tillbaka mitt prov i italienska idag. Fick hogsta betyg, iih :)

De ringde precis fran datorbutiken och sa att min dator ar klar!! Dock ar hela datorn pa italienska nu, men det ar val kanske bara bra. Helsike vad mycket bilder ni ska fa nu. Kommer bli sa bra!!

Pa aterseende mina kara. Inom kort kommer en massa bilder och en rolig story om vad som hande i onsdags kvall ;)


Finalmente ho finito il test di italiano!

Jag har precis avklarat forsta examinationen i italienska. Examinationen bestod av en skrivdel, en lasforstaelse, en horforstaelse, en grammatikdel samt muntligt. Allt gick super sa jag ar in heaven just nu, hihi. Dessutom efter nagra dagars regn ar det nu stralande sol och jattevarmt har. Sa nu ska vi satta oss pa en uteservering och luncha. Ska aven ringa och dubbelkolla nar jag far tillbaka min dator sa jag kan lagga in alla bilder. PUSS

Plugg, plugg och ater plugg!

Hej vanner!

Jag tankte bara publicera ett snabbt inlagg innan jag atergar till min varld dar endast plugg existerar, for 2 dagar framat. Just nar det kommer till studier och plugg ar jag lite laskig. Jag blir sa forbannat asocial och som den perfektionist jag ar kan jag sitta instangd i ett rum i flera timmar och inte gora nagot annat forran jag kanner mig nojd. Laskigt, men javligt bra trots allt. Jag onskar att jag kunde lara er hur man gor, da det ar en valdig hjalp pa vagen till att na fina resultat.

Pa onsdag ar det stora provet sa idag och imorgon kommer jag endast plugga konstant. Visserligen kanns allt mest som repetition da jag verkligen hangt med pa allt under lektionerna varje dag. Det ar definitivt mitt rad nr 1. For nu nar jag ska plugga infor provet som inkluderar 3 olika delar tror jag bestamt det var, kan jag lugnt och sansat bara repetera allt dar jag redan har hyffsad koll pa allt.

Nu ska jag plugga vidare! Puss pa er


Lyckad helg men jobbig sondag :(

Hej pa er!

Gardagen var riktigt lyckad. Andrea kom hit vid 8 och sa at vi middag med Dafne och hennes pojkvan har hemma. Strax efter elva kom Mikael och hamtade upp oss och sa drog vi till Just Cavalli, forsta gangen for bade min och Andreas del. Guud vad jag tyckte om det stallet. Andrea kallade det for lilla Kallis da hela klubben under varm var och sommar ar utomhus. Valdigt pampigt. Igar regnade det dock lite sa alla holl sig inomhus. Vi dansade och korde bord.

Sedan drog vi vidare till Hollywood men tog ganska tidigt en taxi hem sa vi var hemma strax efter tre i alla fall. Andrea sussade hos mig. Idag har varit en riktigt seg sondag. Allt kanns inte helt hundra hemma, mina vanner har nere har annat for sig, min dator ar fortfarande inlamnad, kylen ar tom och det regnar ute. Riktig skitsondag med andra ord. Sa forsokte jag rycka upp mig och ga ut i duggregnet och ga och handla mat. Men i Italien ar precis allt stangt pa sondagar sa det enda som var oppet var, sjalvfallet, McDonalds. Blev en promenad efter det for att kompensera snabbmaten.

Pa onsdag har jag mitt stora italienskaprov sa kvallen, mandag och tisdag lar agnas at plugg storre delen. Klarar man inte provet far man ga om, far man bra pa det far man hoppa upp en niva. Det sistnamnda ar givetvis det jag raknar med.

Jag har nu annu mer bilder att bjuda pa. I veckan lar ni fa se dem!!

Kramar,

Amanda.

Dags för casting!

Jag och Andrea blev bjudna på en fantastisk middag igår av självaste modellagenturen Elite's förra chef. Eller okej, det var vi tre plus hela italienska tjocka släkten, kändes det som. En mycket komisk upplevelse. Italienare är onekligen speciella. Efter middagen blev det en sväng förbi loungen Eleven. Nåväl, nu väntar en superviktig casting. Wish me luck!!

Lyckad torsdagsutgang

Hej hopp!

Gardagen var helt fantastisk. Blev upphamtad av Mikael vid nio for att aka och ata middag pa en otroligt fin liten italiensk restaurang. Huvudratten bestod av som en stor stekpanna (tank er som en plankstek fast dubbelt sa stor) dar man sjalv stekte sitt kott och sa var det en massa olika konstiga men jattegoda gronsaker som ocksa stektes. Till det drack vi otroligt gott rott vin. Bara rott vin som galler for mig numera.

Darefter lite runda om fotterna borjade var runda. Vi hann med 4 stallen totalt. Har i Milano ligger inte stallena med gangavstand fran varandra som Stureplan exempelvis, utan det blev saledes manga taxirundor. Vi gick forst till Armani, darefter Toqueville dar nagon kand tvprofil hade en fest i vipen (Mikael jobbar som fotograf for de storsta modellagenturerna har nere, men aven sjalv modellat samt jobbat i tv.)

Darefter drog vi till Holliwood och sa avslutade vi pa The Club. Mycket dricka for lilla mig. Kom inte hem forran vid fem imorse men pallrade mig anda till skolan. Dock struntade jag i de tva forsta lektionerna men kom till 11. Riktigt strongt om jag far saga det sjalv, hehe.

Efter skolan motte jag fina Andrea som kommit ner for att jobba har nere en manad. Vi gick till mitt favoritlunchstalle och nu kom jag precis hem. Ska vila lite sen kommer Andrea hit och sa ska vi fixa oss. Ikvall vankas det middag med lite modefolk och darefter blir det nog en runda ute. Tar det dock lugnt ikvall da jag maste vara pigg och frasch imorgon.

Tar en massa bilder ikvall som ni far se nar jag fatt tillbaka min dator om nagra dagar. Puss pa er!

Utgang pa ingang!

Hello kids!

Idag testade jag pa ett fantastiskt solarium har nere. Har inte solat pa valdigt lange sa det satt verkligen fint. Stasolarium pa en valdigt fin skonhetssalong vid min skola. 12 minuter (!!) dar inne och jag blev en liten chokladboll. Ikvall ska jag ut med en kille jag larde kanna via Marcus som jag var ute med ett par veckor innan jag akte hit. Han jobbar sjalv som modell har nere sa han ska presentera mig for lite bra manniskor ikvall. Ska bli skitkul faktiskt. Blir en middag innan runt nio.

Imorgon ar det skola sa allt for hart blir det nog inte ikvall anda. Imorgon kvall pratade min tjejkompis Andrea som landat har idag att det var en modemiddag hon ville att vi skulle ga pa. Men det blir nog bara en liten runda ute sen for jag har en megaviktig casting pa lordag!! Men mer om det senare. Hoppas att ni far en toppenkvall! Kramar fran Milano.


Killen till vanster gor mig galen. Exakt 3 veckor kvar tills vi ses igen. Miss you V.

Bloggen kommer snaaart igang igen!

Heeej babes!

Forlat for kass uppdatering men det suger verkligen att blogga utan bilder. Men fortsatt att ga in har for jag vet inte riktigt nar jag kommer fa tillbaka min dator. Safort jag far tillbaka den har jag namligen sakert ett femtiotal bilder att visa er. Hall ut darlings!! Nu borjar snart min tredje lektion. Har fyra lektioner om dagen for er som undrar. PUSS

Svar på era frågor!

Hur gör du med träningen i milano?

Jag har precis kommit igång med träningen här nere. Jag har nu lagt upp ett träningsschema med 90 min kondition + 30 min styrka varje dag 7 dagar i veckan. Jag startade idag och drog givetvis med mig Dafne som är väldigt glad över att hon fått en egen personlig tränare här nere, hehe. Jag är djävulen själv när det kommer till träning, men faktıskt väldigt uppmuntrande.. ;)

Vad hände med v?

Still going strong, hoho. Nej men vi hörs varje dag och han kommer faktıskt ner hıt och hälsar på om tre veckor. Så allt känns så bra så.

Vad har hänt med din storebrors flickvän? Har hon hört av sig efter det som hände?

Jag vıll ınte kommentera det mer än att varken jag eller mına föräldrar vıll av förklarlıga skäl ınte ha något mer med henne att göra. Detta är ömsesıdıgt mellan mıg och S.

Hur mycket väger du?

Nu när jag ınte tränat ordentlıgt med styrka under vınterhalvåret som jag brukar väger jag strax under 50 kg.

Berätta om agenturen i milano!!

Info kommer!! Just nu väntar jag besked från ett jobb jag verklıgen vıll ha. Det är ett par olıka agenturer som kontaktat mıg så vı får helt enkelt se vad som händer. Men det ser helt klart ljust ut :)


Hur kom det sig att du åkte till Milano? Ordnade du med boende och så själv, eller hur gjorde du?

Oh det var många år sedan jag bestämde mıg för det. Jag behövde dock en spark ı baken och ett gıvet datum att åka så jag kontaktade ESL språkresor som hjälpte mıg att boka det som tılltalade mıg. Dock är det ınte helt rıskfrıtt då jag har flera ı mın klass som är väldıgt mıssnöjda med sın bostad. Det där är så olıka. Personlıgen skulle jag aldrıg kunna bo ı ett råtthål bara för att kunna bo mıtt ı smeten. Vı bor ı cıty men ca 10-15 mın med tunnelbana ın tıll Duomo som verklıgen är mıtt ı smeten.. å andra sıdan har vı en rıktıg lägenhet som en hel famılj skulle kunna bo ı. ı ett bra område dessutom.

För övrıgt måste man plugga ı den skola jag pluggar för att få bo ı någon av deras lägenheter som de hyr ut. Alltså, skulle jag sluta plugga ıtalıenska här skulle jag vara tvungen att hıtta någon annanstans att bo.

Har du fåt en modellagentur än? Eller är det ett mål?

Modellandet kommer defınıtıvt vara det som försörjer mıg här, men om det blır vıa en modellagentur eller att jag kommer jobba för ett specıellt märke återstår att se.

Har du och Signe blivit sams? Eller är det helt ute ut bilden?

Det är helt ute ur bılden.

Hur många kände du där nere innan du åkte?

Jag kände rätt många, men nu lär jag känna nya männıskor varje dag här vılket är superkul!

Snackar du och Dafne svenska eller är det italienska som gäller för hela slanten?

Nej gud nej hon kan ıngen svenska alls. I dagsläget skulle jag säga att det är engelska för hela slanten med lıte ıtalıenska då och då. Dock tvıngar jag mıg själv att prata ıtalıenska med alla som är från Italıen.

Kommer du plugga italinska hela tiden du är i milano?

Det beror helt på vılket/vılka jobb jag får. Men tanken är att jag ska göra det under hela mın vıstelse här, dock ınte lıka ıntensıvt som jag läser nu med 4 lektıoner om dagen plus en massa hemläxor.

Hur går det med modellande i milano? när komme du bärja?

Se ovan!

Vart i Italien kommer du tillbringa din sommar?

Det vet jag ınte ännu. Jag lär stanna ı Mılano tıll början av julı ı alla fall.

Ska du börja dansa i milano?

Jag ska se vad det fınns och om tıden kommer fınnas sen när jag börjar jobba. Men tränar daglıgen gör jag nu ı alla fall, lycklıgtvıs.

Ska du gå på ngra fotbollsmatcher i milanO? för visst hejade du på milan?

Det är gıvet. Måste bara kolla upp när de går för så stor koll har jag ınte. Mılanısta for sure. ;)

Vart köpte du bharna du köpte i stockholm innan du åkte?

Twılfıt!

vad heter signes blogg?

Jag tänker ınte göra reklam för en blogg jag av förklarlıga skäl verklıgen ogıllar.

hur kom det sig att ni började 'gräla´/tjafsa' ?

Vı ser väldıgt olıka på det hela, men jag förklarade hur jag kände och hur dålıgt jag mådde över det hela ı ett ınlägg som jag skrev för en knapp vecka sedan och därefter bröt helvetet lös.

Tjänar du pengar på din blogg i nuläget?

Inte ı nuläget, nej.

vad heter 'v' ?

Vadå, han heter ju V ;)

hur träffades ni?

Haha jadu.. jag var ute med några som han också kände, vı var på cafet närmare bestämt, han var rätt (läs: ınte så lıte) nonchalant haha och jag sa dırekt tıll mın tjejkompıs att: honom ska jag ha. Och det gıck ju ganska bra måste jag säga.. ;)

Vad tycker sebastian om det här med dig och signe, tycker han att jocke bör göra slut osv?

Jag vet faktıskt ınte om jag ska vara ärlıg. Jag har lämnat det där bakom mıg nu, har så mycket annat att tänka på.

hur lång är du och vad väger du?

172 eller 173 cm och strax under 50 kg.

vad händer med V nu när du är borta så länge? har ni uppehåll eller är ni fortfarande tillsammans?

Som skrıvet ovan, ı dagslaget kanns allt valdigt bra. Vi har bestamt oss for att vara seriosa och forsoka fa det att fungera. Jag kommer ju inte stanna har for alltid heller sa allt kanns valdigt bra just nu.

Vad heter V egentligen?

Haha, nı kommer få veta, jag lovar.

Vad hade du för poäng när du gick ut gymnasiet?

Hmm nu mınns jag ınte exakta poängen bara för det, men ett par VGn och resten MVGn.

Var ska du plugga juridik? Har du redan sökt och vet att du kommer in?

Uppsala är tanken. Man söker ın nu från mıtten av mars tıll mıtten av aprıl. Jag har dock ınte heeelt bestämt om jag vıll börja nu tıll hösten eller tıll januarı. Jag är sugen på att resa mer. Sen om jag ınte skulle komma ın tıll hösten, vılket jag dock är ganska säker på att jag kommer göra, är det alltıd lättare att söka ın tıll våren.


Okıdokı, där var svaren på frågorna jag fått som rör Mılano / är aktuella. Fıck precıs ett tıotal tıll frågor men de hörde ınte rıktıgt tıll ämnet och nu måste jag gå.

Angående mın dator så är den ınlämnad för reparatıon tıll Asus servıc nu och jag kan börja blogga normalt med en massa bılder ıgen ınom 10 dagar.

Men tılls vıdare får nı följa mıg vıa text ı alla fall.


Shopping!

Nu har jag precis slutat och vi ska dra och luncha. Skolan ligger pa en av Milanos mest kanda shoppinggator sa ni kan ju tanka er att jag har en hel del nytt i garderoben att visa er. Som sagt: svar pa fragestunden, en massa utgangsbilder + andra bilder och bilder pa all shopping kommer sa snart som mojligt. Vantar nu samtal fran datorbutiken dar jag lamnat in min lilla lap. Haller er uppdaterade om hur det gar!


Still no computer..

Still no computer. Jag aterkommer imorgon med mer info om nar jag kommer kunna blogga normalt igen. Ni kommer seriost bli drankta i bilder safort jag har en fungerande dator. Hur som helst trivs jag fortfarande som fisken har nere, men jag tycker det ar fruktansvart jobbigt att inte ha nagon dator sa jag kan lagga in bilder . ha regelbunden kontakt med mina kara dar hemma och dylikt. Angaende skolan gar det verkligen super. Som den plugghast jag ar pluggar jag som en idiot for att fa ut maximalt av kursen. Och det gar valdigt bra sa jag ar supernojd. I dagarna ska jag forlanga kursen samt lagenhten ett par manader. Svar pa era fragor kommer ocksa inom kort, sa passa pa att fraga det ni undrar over till fragestundsinlagget innan dess. Puss pa er!

Frågestund!

Okej mina vanner nu ar det sahar att min dator har slutat fungera och jag kommer inte fa reda pa varfor och om det gar att fixa forran imorgon. Supertrakigt da jag har massor med bilder att bjuda pa bade fran gardagens jattelyckade utgang men aven fran dagen idag da vi tjejer legat pa en filt i parco sempione hela dagen med jordgubbar och champagne. Det var 17 grader och stralande sol. Fantastiskt!

Givetvis kommer jag se till att jag kan borja blogga normalt igen forhoppningsvis imorgon. Men tills vidare kor vi en fragestund dar ni far fraga om allt som ror Milano till dt har inlagget. Det kan vara precis vad som helst sa ta chansen nu och fraga allt ni undrar sa godkanner jag kommentarerna imorgon och ni far svaren safort datorn ar fixad. Manga kramar till er!



Nu drar vi ut!

Ciao ragazzi. Nu ska vi vända upp och ner på Milano. Puss.


Underbara, underbara Milano

Jag ber om ursäkt för enformighet men gaaaaah vad underbart allt är här. Idag har vi gått på stan precis hela dagen. Vi kom nyss hem. Vi har shoppat skor som ni får se sen. Höga, högre, högst skulle jag kalla dem. Lovely! Sedan var vi på Dolce Gabbana's café som var jävligt fancy måste jag säga. Kändes som att människorna som var där var tagna direkt från en catwalk.

Nu ska jag ta ett bad och titta på lite sex and the city. Ikväll vankas utgång igen! Vi hörs lite senare. Tills vidare bjuder jag på lite bilder från dagen. Jag har gått helt osminkad hela dagen (tar varje chans jag får till att låta min hy vila från makeup) och således har jag sett ut som ett levande lik hela dagen. Men det får ni ta, hihi.












Playing with my webcam


Gårdagen

Hej babes!

Slänger in lite bilder från gårdagen nu innan vi ska ge oss ut i det varma vårvädret och shoppa high heels bland annat. Igår bestämde vi oss ganska sent för att dra ut bara jag och Dafne. Alla ska ut ikväll nämligen men vi blev så taggade igår så vi drog till Le banc (The club på fredagar). Det enda jag hört om det stället är att mycket modeller hänger där (och således?) är det väldigt mycket droger. Jag märkte dock ingenting utan vi hade bara jävligt kul. Vi tog det lugnt (höhö) eftersom vi ska dra ut jättemånga ikväll till Armani och lite andra kända ställen här. Vi stod mest och skakade rumpa uppe på vad det nu var. Redan taggad för ikväll!

(Btw fy satan i gatan vad drinkarna är starka här. En drink och så är lilla mandy kalasfull. Haha.. inte riktigt, men fan nästan alltså.)

Nej nu åker solbrillorna och skinnjackan på så ska min plånbok få lida lite idag. Tar med kameran så hörs vi när jag är hemma igen!











 






Bildregn!

Jag är ledsen att säga det här men jag tror fan inte att jag vill komma hem igen. My god vad lycklig jag är här. Idag har det varit ännu en toppendag. Först 3 timmar skola som gick utmärkt. Därefter mötte jag Carlos för en lunch på mitt favoritlunchställe. Sedan åkte vi till en agentur (iih) och därefter blev det shopping för fulla muggar. För mig var Abercrombie & fitch där jag ev ska börja jobba (har inte bestämt mig om jag vill än) en såå rolig överraskning. Allt de har är verkligen inte snyggt. Men det finns sådana guldklimpar utan dess like. De hade sjuukt många små magtröjor som sitter precis så de ska sitta. Oj vad jag kommer ha på mig det nu när det bara blir varmare och varmare här för varje dag som går.

Sedan hittade jag till min lycka en stor Sephora-butik där de hade hyllor efter hyllor med de bästa lip injections jag testat. Jag köpte på mig en del sådana. Svindyra men så sjukt bra. Man får fylliga läppar utan att spruta in något. I like!

Nu är jag och le model här hos mig. Han ska snart åka och jobba (den jäveln får betalt för att gå omkring och se snygg ut på en av Milanos trendigaste klubbar) och jag väntar på Dafne så ska vi dra ut. Ska bli sjukt nice. Det är by the way en marknad här imorgn bitti där man tydligen kan fynda rena drömmar till skor. Får se om jag orkar upp till det. Annars har jag ju ganska många lördagar jag kan göra det på istället... :) iiih!

Bjuder på ett litet bildregn!


På min balkong som jag har på mitt rum.


Dafne i vårt vardagsrum.


Hennes killkompis hemma hos oss igår kväll.


Carlos på mitt favoritlunchställe tidigare idag som ligger precis vid skolan.


Jag och Carlitos vid min skola.


Han stod och pratade i telefon oh jag lekte lite fashion fotograf ;)


Vi shoppade vid Duomo!



TGIF

Godmorgon bloggen!

Strålande sol här idag igen. Underbart! Tack vare en otroligt fin och välskriven kommentar från en läsare, Sofia, och ett mail från min ridlärare igår kunde jag somna någorlunda bra trots allt som hänt under dagen. Att ni tar er tid att skriva, lyckönska och stötta betyder verkligen allt för mig. Tack.

Fredag idag! Hur skönt som helst. Först är det skola och sen ska jag möta upp Carlos för en lunch och en tripp på stan. Ikväll blir det nog utgång. Får se med vem och vart, men det lär jag återkomma med. Ska ta en massa bilder idag i det fina vädret.

Just det! Gårdagen var hur trevlig som helst här. En underbar brasilianska/italienska och en italiensk producent och sångare kom över på middag. Vi satt och tittade på konserter där han stått på scen med Mariah Carey, Eros Ramazzotti (min idol!!) med fler och jag satt mest med hakan nere i golvet och bara gapade. Typiskt mig. Men jag faschineras verkligen av människor som är duktiga på det dem gör. Sen var han så gullig och la in flera hundra låtar på min dator. Både hans egna och en massa partymusik. Hörde jag förfester hemma hos oss? Nu måste jag springa.

Stor kram till er!

Dags för middag hemma hos oss!

Det blev lite för mycket för mig förut så efter att ha gråtit ut på telefon med mamma somnade jag helt utmattad och sov i 2 timmar tror jag. Nu kom söta Dafne här och väckte mig och påminde mig om middagen vi ska ha här i vår lägenhet ikväll. Några av hennes vänner kommer över, Dafne ska laga mat till oss (!!) och så ska vi dricka lite vin. Precis vad jag behöver just nu.

Inte nog med det hade hon tappat upp ett kokhett bad till mig för jag gått och pratat om att jag längtar så mycket efter att ta ett varmt bad. Hemma i Sverige har vi inget badkar hemma hos mig nämligen. Så det här ska verkligen bli skönt. Jag känner mig fortfarande ganska tom, men börjar nog snart bli mig själv igen. Jag är inte van vid att få så hårda ord av någon som står någon i min familj så nära. Tack i alla fall för fina kommentarer och mail, det värmer verkligen mer än ni någonsin kan ana.

Nu ska jag hoppa i badet så bjuder jag garanterat på lite bilder senare från kvällen. Mycket kärlek till er!




Nu kommer värmen till Milano!

Var precis och tog lite bilder ute på en av våra balkonger där vi får den härliga eftermiddagssolen. Tjatade på Dafne att hon skulle visa sig men hon hälsar att hon gör det imorgon istället då hon känner sig lite fräschare, hihi.










Utdrag av ett mail från * efter mitt blogginlägg.


Jag vet att du är en bortskämd liten äcklig skitunge som inte står ut att alla inte faller på knä för dig så fort du kommer med dina befallningar. Det måste vara därför du hatar mig så? För att du inte har mig lindat runt ditt lillfinger. Kan inte vara lätt att inte alla ser dig som den gudinna du själv tror du är.

"Du kommer få ångra att du skrivit dessa ord". Är det ett hot eller? Jag vet att du inte känner mig eller min familj, men om du vågar kan du ju fråga *** hur det bara krävs ett telefonsamtal för min del för att ta hand om folk som hotar mig.

Du är fan den äckligaste och mest vidriga människa jag någonsin haft att göra med. Du lyckades fördriva alla i din närhet utan att du själv ser det. De enda som umgås med dig är sådana som själva vill synas på stureplan.

Du är pinsam och patetisk och jag önskar dig verkligen allt illa här i livet.

Att en vuxen människa skriver såhär till sin pojkväns lillasyster man överhuvudtaget inte känner är för mig skrämmande. Att dessutom få skulden för ett trasigt förhållande är otroligt orättvist. Hon läser min blogg och tror därmed att hon känner mig. Jag mår illa när jag läser det här. Jag kan inte föklara varför jag publicerar det men någonstans vill jag att hon ska få stå för de hårda ord jag verkligen inte förtjänar. Jag gör ingen illa och är så jävla tacksam för allt här i livet så de påhopp jag får saknar verkligen grund.

Att dessutom gå på mina vänner i samma veva, som inte gjort henne ett skit, är helt oacceptabelt.

Jag vill även tillägga att vi alla alltid kommer ha människor man inte går ihop med och/eller människor vars livsstil man inte riktigt klarar av. Men att ha mitt festande på Stureplan som en huvudanledning till att inte stå ut med mig tycker jag är ett tecken på att man bara ser skalet på sina medmänniskor, och inte vad som finns innanför. Man behöver inte tycka om de val människor i ens närhet gör. Men man måste ha kommit så långt att man i alla fall kan respektera dem och inte nedvärdera så som ovanstående visar. Så länge man inte skadar någon annan, och det tror jag inte direkt mina bilder gör, förtjänar man inte att klankas ner på. Jag är väldigt ledsen för att behöva bli behandlad såhär av någon jag verkligen respekterat och accepterat sedan dag 1.

Happy!

Godmorgon!

Testade att sova 40 min längre imorse då jag inte alls gick och la mig tidigt igår som jag skulle. Och det gick ju bra för här sitter jag ju nu och hinner blogga till och med. Hur som helst har jag än en dag vaknat upp på ett superbra humör. Trots grått väder idag också. Men redan imorgon skulle det bli sol och varmt igen.

Jag är så glad för nu har min älskade mamma och även min baby V bokat biljett hit i april. Mamma kommer den 1-6 och V kommer den 8-11. Wiie! Blir en massa shopping med mamma när hon kommer skulle jag tro. Och att V även kommer ner känns helt underbart. Lär bli en väldigt fin helg.

Nej nu ska jag dricka upp mina drick-yogurthar, dra med mig en bakis Dafne och åka till skolan. Still so excited!

Fortsätt ställa frågor så svarar jag i eftermiddag. Pussar!

Befinner mig i en minst sagt knepig sits.

Det här med att vara syster till två storebröder är onekligen något speciellt. Ännu mer speciellt blir det i relationssammanhang om det dessutom är lite åldersskillnad. Personligen var jag i många år ganska kräsen då det kom till mina bröders flickvänner. Jag ville som liten vara med och "godkänna" dem men med åren har jag lärt mig hur viktigt det är att ens pojk- respektive flickvän i alla fall blir accepterad och respekterad av ens familj. Ett sådant val måste man få göra själv, men om familjen inte respekterar ens val gör det allt så mycket mer invecklat.

Hur som helst har jag nu fått erfara något jag under mina 19 år aldrig fått erfara tidigare. Nämligen att en tjej kommit in i bilden och verkar göra allt för att sära på mig och min bror. Lite hårddraget skulle jag säga att hon försöker få honom att välja. Syster eller flickvän. Vilket är helt absurt. Kanhända är det inte alls något hon medvetet tänker på, men alldeles för många händelser tyder på just detta.

Bägaren rann över nu när jag såg att personen ifråga som förut varit inne på att plugga i Milano och/eller i alla fall åka hit i vår nu sitter och totalsågar staden och att dit ska minsann hon och hennes pojkvän INTE åka. (Det råkar vara hans favoritstad numero uno dessutom). "Var som helst men INTE INTE INTE Milano." Jag förstår inte ens hur man orkar vara så genomskinlig. Hmmm undrar varför hon inte längre vill åka till Milano som hon förut ville plugga i, shoppa en ny garderob i osv osv.

Detta är kanske dumt av mig att ta upp i en blogg men jag fick fan nog nu. Dessutom sitter jag ensam i en stor lägenhet i Milano och jag har för tillfället ingen annan att prata med. Så nu får ni vara mina räddare som så många gånger förr. Detta är hur som helst endast EN av alla de faktorer som tyder på att jag förmodligen har rätt gällande hennes avsikter. Hur det än ligger till har människan något emot mig. Är det för att det tack vare min existens finns en annan tjej i min brors liv än henne kommer hon få kämpa länge. Flickvänner kommer och går men en syster kommer alltid vara en syster. Visst, det är ingen man själv har valt yada yada, men samtidigt är det någon man aldrig skulle välja bort utan anledning.  

Svar på kommentarer!

Gillar din blogg :)
Kan du inte ta lite bilder på din lägenhet?

Guud självklart! Jag kommer ta så mycket bilder på ALLT här nere så för er kommer det kännas som att ni är med mig här. Dock väntar jag tills det är sol ute så blir bilderna mycket härligare. :) Men håll ut så kommer det bildregn efter bildregn snart. Tack förresten!

Hej!
På vilken gata i Milano bor du?

Jag är alldeles för nojig för att lägga ut det på en offentlig blogg. Hoppas att du förstår!

Fortsätt ställ frågor så lovar jag er att uppmärksamma varenda en!


Blir en hemmakväll full av lyckokänslor

Hej mina fina! Som jag saknat er!

Fick ett levnadstecken från min fina V som befinner sig i Barcelona för tillfället så nu kan jag verkligen inte må bättre. Jag kom hem för en stund sedan. Min snälla vän Carlos följde mig ända hem till porten så att jag skulle slippa gå ensam. Då snackar vi om en resväg på över en halvtimme. Någon är lite överbeskyddande, hihi. Men fantastiskt snällt och framför allt skönt är det att ha någon här nere som är så mån om att jag mår bra och känner mig trygg.

Ikväll skulle jag egentligen gått ut med antingen Carlos och hans vänner till Armani, Dafne och några svenska tjejer och ta en drink eller några från min klass som skulle till Old fashion dit många studenter går. Men idag är det riktigt kallt i Milano med regnsnö och jag har verkligen ingen lust att sätta min fot ute i sånt väder. Istället har jag krypit i mjukisdressen, lagt ansiktsmasker, gjort middag och så var jag och handlade lite chips. Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och sen sova tidigt. Känns som att jag utan tvekan tagit rätt beslut ikväll, så blir jag pigg till helgen igen.

Sen vill jag faktiskt få en kväll ensam här hemma och bara få lite tid för mig själv att ta in allt. Som jag skrivit förut har jag aldrig känt denna lyckokänsla någonsin tidigare i mitt liv. Och då vill jag inte att allt bara ska svischa förbi utan att jag hinner stanna upp och tänka.. och njuta. Så det är vad jag ska göra ikväll.. efter endast 3 dagar här. Men det känns som att jag varit här det fyrdubbla. Man kommer in i det så himla snabbt.

Ska hinna med och plugga lite italienska ikväll också. Ni som undrar hur det går för mig på språkfronten kan jag bara säga att jag 100% av tiden redan nu tänker på italienska. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle gå såhär fort att komma in i ett helt nytt språk men det gör det tydligen. Kan bara tänka mig hur det kommer vara om någon månad.. jisses.

Jag tror att det kommer vara dåligt väder imorgon också, sen skulle det bli minst 10 grader varmare och sol så då kommer jag bjuda på en massa härliga bilder. Ska försöka ta några i skolan imorgon också så att ni får se :)




Svar pa kommentarer!

vart fick du all information om till din "språkresa"? :)

Jag ordnade allting sjalv, men jag tog hjalp av ESL sprakresor som har fantastisk radgivning och hjalper dig att boka det som passar just Dig. Det finns en massa olika alternativ men jag behovde en liten knuff i baken och da var ESL perfekt for mig i occh med att de faststallde datum tillsammans med mig.

Har du läst italienska något innan du åkte? Annars känns det som att det borde vara ganska svårt att bara börja i en italiensk skola helt plötsligt ;-) Hoppas du har det skit bra iallafall och jag hoppas på många underbara uppdateringar!
Kram på dig

Ja, det har jag gjort. Ett ar i skolan (tva lektioner i veckan) vilket jag dock blivit val medveten om nu har gett mig lika mycket som 3 dagar i skolan har i milano gett mig. Det ar heeelt sjukt vad vi lar oss mycket har. Sedan har jag haft italiensk pojkvan tidigare som jag pratade italienska med, italienska vanner och varit valdigt mycket i italien sa det mesta har jag lart mig pa den vagen.


Hur ser en nyttig frukost ut för dig? :)

Nyttig och nyttig.. jag vet att jag anvande mig av det ordet men for mig som kan ata vad jag vill utan att det syns ar det sallan jag valjer de nyttigaste alternativen. Men imorse at jag nagot nyttigt alterntiv till cornfakes av market fitness och nagon kosttillskottsliknande bar. Supergott!

Bara att stalla fragor nu sa lovar jag att svara pa dem i ett inlagg varje gang.


@ Carlos

Hello people!

Vi sitter just nu hemma hos Carlos for att ata lite lunch. Far fardiglagad mat idag igen. Am I lucky or what? Jag tankte pa en grej idag nar jag akte till skolan, namligen att jag inte gatt in i knappt en enda butik sen jag kom hit. Hur sjukt ar inte det? Men nagonstans tror jag anda att jag verkligen tar ett helt annat ansvar har nere och forstar att om jag inte helt och hallet ska vara ekonomiskt beroende av mina foraldrar under min vistelse har kan jag inte ga in och kopa nyaste burberryvaskan forsta veckan. Det ar ju en sak att komma hit pa en 3 dagars weekend och en annan att stanna i nagra manader.  

Lyckligtvis har jag sa jag skulle kunna ata enbart ute alla maltider under min vistelse har. Men istallet marker jag nu att genom att ata hemma/hos nagon sparar jag javligt mycket pengar och darmed kan jag sen shoppa annu mer vilket ar nagot jag verkligen vill. Da pratar vi inte en massa krimskrams-klader utan jag vill lagga pengar pa dyrare vaskor och skor som man kan se som en investering snarare an onodig shopping.

Sen ser jag verkligen fram emot nar mami kommer ner, och sedan pappa igen hihi, for da blir man minst sagt bortskamd med allt och jag kan ater ata treratters utan att kanna att det ta fran nagot annat. Haha. Vad lojlig jag ar. Naja, nog om mina barnsliga tankar nu.



Carlos


Ny design

Min snälla tjejkompis Julie (http://yousnoozeyoulose.blogg.se) har fixat min design för sjuttioelfte gången. Nu är den mer vårig och den känns lite "Milano" också. Jag är supernöjd och jag hoppas att ni tycker den är fin också.

Sitter och äter en väldigt nyttig frukost och ska snart åka till skolan. Skitkallt här idag så det blir att ta på sig dubbla kläder eftersom några vinterkläder minsann inte är nerpackade. Veckan innan jag kom hade folk gått runt med t-shirt här. Typiskt. Men de säger att de ska bli varmt igen om några dagar. Så snart är värmen säkert här! Hur är vädret hemma? Fortfarande snö? Sol? Håll mig uppdaterad är ni snälla :)

Jag har inte läst en enda blogg sedan jag kom ner och det är faktiskt väldigt skönt. Genom att läsa andras bloggar hamnar man ofta i en ond cirkel där man lägger för mycket tid åt att avundas någon annan, istället för att leva ens eget liv. Här vill jag att ni ska inspireras till att kanhända göra samma sak som jag, eller i alla fall ta ett kliv som innebär en förändring i er vardag. Det ger en så himla mycket.

Nu ska jag göra mig iordning här. Men vi hörs igen lite senare! Pussar

Lycka

Sitter och pluggar på italienskan för fullt. Samtidigt sitter Dafne och pumpar musik i sitt rum medan Carlos tittar på tv i vardagsrummet. Gud vad jag älskar att inte behöva vara ensam. Ni förstår inte hur otroligt tillfredsställd jag känner mig med livet just nu. Jag önskar verkligen att alla fick känna känslan jag har nu där man helt plötsligt kan ta ett skutt av lycka för att det är för svårt att hålla lyckoruset inombords.

Hela tiden går jag liksom omedvetet och drar in Italienluften för att det känns som att jag fyller hela mig med kärlek och lycka. Ni kommer tycka jag är knäpp men det är verkligen så jag känner. Ska snart sova så jag orkar med morgondagen. Får som pricken över i:et väldigt bra rutiner här gällande sovtider (bortsett från de kommande utgångarna då) samt en massa daglig motion.



Blir en massa bilder imorgon så kika in här då vettja!


Och nu har jag fått min egna personliga kock!

Precis fått mat lagad av min brasilianska modellkompis som kom över. Nu står han och diskar allt och jag känner mig inte så lite bekväm. Ändring Amanda, det är ju nu jag ska klara mig själv. Fast vad är det egentligen för fel på att få utsökt mat lagad åt en i ens egna hem? Imorgon ska vi hur som helst till klubben Armani vilket ska bli sjukt kul. Ska bli presenterad för Carlos alla modellkompisar så jag lär ju onekligen trivas som fisken. Lovar att ta lite bilder.

Nej, nu ska jag ta min mätta mage och få lite hjälp med italienskaläxan. Vi hörs mina fina!

 

Carlos lagar mat och jag har precis vaknat upp ur min en-timmes powernap jag tog under tiden.

Påväg hem från skolan tidigare idag..







Såhär mina vänner såg det ut när jag var påväg hem från skolan tidigare idag. Nu har jag interne på min lilla rosa sötsak, samt att jag tar bilder hela tiden så bara kika in här kontinuerligt om ni vill följa mitt fantastiska äventyr här nere. Nu kommer en killkompis Carlos jag lärde känna sist jag var här över till mig och Dafne. Får se vad vi hittar på :)

Nu börjar mitt äventyr!

Och så har pappa åkt hem igen. I 2 dygn har han köpt allt jag pekat på vilket således för mig till det riktiga allvaret nu. Inte minst lär mitt matintag se annorlunda ut hädanefter då vi ätit trerätters både till lunch och middag. Aldrig äter jag så bra som i Italien. Men jag har aldrig i hela mitt liv varit så lycklig som jag är sedan jag kom hit så det gör absolut ingenting att jag måste börja ta eget ansvar nu.

Skolan har startat med dunder och brak med läxor och muntliga förhör varje lektion. Men jag trivs verkligen super både med läraren, eleverna och skolan i sig. Jag ska ta bilder imorgon tänkte jag så att ni får se hur allt ser ut. Väldigt fancy.

Jag läser italienska måndag - fredag med start kl 9 och vi slutar runt ett. Nästa månad läser man från lunch fram till fem och så varvar det så varje månad. Unikt med denna kurs är att lärarna inte kan ett ord engelska. All undervisning sker således på italienska och vad man än ska säga måste det ske på italienska. Jag har varit här i två dygn och känner redan att jag börjar tänka på italienska, ganska sjukt. Eleverna i min klass är mestadels för övrigt från Asien, Holland, Israel och Sverige.

Jag ska se om det går bra att ladda upp lite foton så har ni det att vänta om en stund. Har ni några frågor om Milano, min skola eller något som helt enkelt bara rör mitt äventyr här får ni mer än gärna ställa dem till det här inlägget så svarar jag i så fall i ett eget inlägg lite senare. Puss så länge!

Ps! Fan vad kul att se att ni är ännu fler som följer min blogg nu. Underbart!

Lever som i en dröm jag inte vill vakna upp ur

Heeeeeeeeej mina fina lasare. Ett livstecken fran mig!

Jag sitter just nu inne pa internet i skolan och har nyss gjort ett muntligt och skriftligt test for att skolan ska se var jag ligger. Klockan elva borjar min lektion och sen ska jag ga med pappa som stannar har till imorgon och fixa internet, italienskt nummer och annat viktigt.

Alltsa jag vet inte var jag ska borja. Allt ar verkligen over alla mina forvantningar. - och jag hade anda sjuuukt hoga forvantningar pa allt!

Lagenheten ligger centralt i ett mysigt villaomrade i Milano (villaomrade i Milano visste jag knappt fanns, helt lovely!) Vi har 3 balkonger, jag har en i mitt rum dar det ar sol hela dagen fran morgon till kvall och aven tva sangar bara i mitt rum sa jag kan fa ha besokare nar jag vill i princip. Det basta av allt? Tjejen jag bor med verkar vara en kopia av mig typ. Alltsa vi verkar sjukt lika, ser typ likadana ut och har samma intressen, haha. For bra for att vara sant nastan. Hon pluggar fashion&design har och har bott har ett halvar nu och kanner i princip alla promoters till de storsta natklubbarna. Hennes forsta kvall var hon pa en klubb Armani och da var sjalvaste Georgio Armani dar. Hoppas min forsta kvall blir liknande ;) Onsdagarna ar tydligen bast har.

Pappa och jag hade hur som helst en jattetrevlig dag igar. Vi storhandlade till lagenheten sa jag har allt som behovs. En nackdel med Milano ar att allt ar sa fruktansvart dyrt. (Rankas som en av varldens tio dyraste stader). Vi gick ut och at pa en valdigt fin restaurang pa kvallen dar det exempelvis kostade 300 kr bara for att sitta dar, i kuvertavgift. Sedan kan ni ju bara ana vad resten gick pa. For att ata pa de lyxigare restaurangerna har far man med andra ord rakna med att lagga ut ett par tusen for 2 personer. Men det positiva ar att du faktiskt kan ata billigt har och anda fa den basta mat man typ nagonsin atit. Ar det nagot italienarna kan ar det att laga fantastisk mat. Typ aldrig atit sa gott som under det har dygnet. Och da at vi anda en ganska billig lunch. Forratterna ar for ovrigt typ det basta under hela maltiden!

Jag tar en massa bilder hela tiden sa nar jag fatt igang internet senare idag kan ni rakna med en massa updates och bilder. En ny design ar pa g ocksa!

Ville bara hora av mig och delge er som bryr er att det inte kunde varit battre har. Det kanns som att jag lever i en drom jag inte vill vakna upp ur. Det enda som saknas ar mina narmsta som jag skulle ha det sa himla underbart har med. Laser ni det har vet ni att det bara ar att boka biljett pa direkten.

Pa aterseende darlings!


Arrivederci Stoccolma

Nu sticker jag iväg till flygplatsen. Fick precis den här meningen av en väldigt fin killkompis:

"Ida när ja va ute, gick ja runt o trodde att alla va du, bara för ja saknar ditt ansikte o du har inte ens flyttat......!"

How sweet?! Shit, jag har många jag kommer sakna. Men snart ses vi igen. Förhoppningsvis i ett varmt Italien :)

Sista natten i Stockholm!

Hej mina vänner!

Jag är så sjukt uppe i varv. Samtidigt är jag så trött, så trots nervositeten kommer jag garanterat somna som en stock. Kvällen blev lite annorlunda än jag tänkt mig. Fick nämligen besök av V här hemma som varit här några timmar nu på kvällskvisten. Väldigt trevligt.

Nu blir det sängen direkt i och med att jag ska upp halv sex imorgon bitti. När ni drar hem från White room går jag upp liksom. Lovely. Å andra sidan är jag i ett någorlunda varmt Milano när ni vaknar. Inte heeelt fel. Jag vet inte när vi kommer höras igen men förhoppningsvis imorgon eller måndag, bara jag får igång internet. Men det ska nog inte vara några problem.

Fyfaaaaaaaaaan vad jag är lycklig nu. Äntligen äntligen äntligen. Som jag längtat!

Bilder från den lyckade gårdagen!



































 


"Amanda för stan e inte bra asså"

.. Så löd smset jag fick av Jesper under min avskedsfest på Magenta igår som drog ett så stort antal gäster som ingen av oss kunnat drömma om. Jag känner mig verkligen smickrad och enormt glad.

Vi tjejer började på Vapiano med god mat och en flaska rött. Sedan anslöt lite killkompisar som snart beställde in både en och två stora skumpaflaskor. Det var då det startade.. Vidare till magenta där det kändes som att alla jag bjudit och lite till kom. Jag var helt överväldigad! Kändes otroligt bra. Att en person jag trodde skulle vilja vara där mest av alla inte ens dök upp kunde ha förstört min kväll. Istället firade jag och tjejerna (och killarna? haha) min nyblivna singelstatus och visst känns det gaaanska nice att sticka till Milano då. Det måste jag faktiskt erkänna. No hardfeelings där nere liksom, lovely. Att mitt "ex" A dessutom kom dit helt själv för att säga hejdå och önska mig lycka till satte genast allt i lite perspektiv.

På magenta sprang jag ett tag runt som en virrig höna och försökte hälsa på alla som var där. Men jag märkte ganska snart att det blev outhärdligt då det kom nya människor hela tiden och det blev för mycket stress så istället drog jag med några av mina tjejer ner till nedervåningen och min fina vän Johan som körde gaaalet bord. Vi dansade och hade sjukt roligt. Bästa på hela kvällen!

Sedan drog vi en sväng till White och körde bord med samma sällskap. Mycket, mycket lyckad kväll och det känns helt ofattbart att människor i min närhet bryr sig så mycket. fantastiska sms och lyckönskningar konstant nu. Jag är så tacksam!


Jag och Jesper på Magenta.


Sommarflicka på Magenta :)


Jag med "Knappen och Hakim" på Magenta.


Me and Dave på White room


Svar på kommentar!

Postat av: Sebastian
Jag vet att du har fylliga läppar, men de där borde ändå vara tillgjorda! De ser inte verkliga ut.
Tycker det är synd, när du sen tidigare har fylliga och fina läppar.

Svar: Jag kan svära på allt jag äger och har att jag inte gjort ett skvatt med mina läppar. På bilden du kommenterat nedan har jag inte ens lip plumper-läppglans på. Däremot har jag läpp-penna runt läpparna vilket automatiskt får dem att se större ut. Jag älskar mina läppar och skulle aldrig spruta in något i dem.



Mina läppar är helt naturliga och jag skulle aldrig spruta in något i dem.

Am I really that interesting?

Hittade detta precis på min brors flickväns blogg:

Idag har jag..

(Snabbinläggen fortsätter, då jag inte hinner så mycket mer...)

..."..."
...suttit och pluggat på Le Café i sturegallerian (nya favvo-stället, kändes dock lite konstigt när det satt ett fika-gäng precis bredvid mig och pratade om Joakim's syster "bloggerskan"-deras ord, inte mina. Funderade på att säga något men lät bli...).
... "..."
..."..."

Ja, vad är det man brukar säga, är det nu jag är stor? Haha, skämt åsido. Men detta händer oftare och oftare nuförtiden och det känns lika wierd varje gång. Am I really that interesting?

Att folk orkar lägga så mycket tid och enegi på att prata om andra. Don't get it.

So damn happy!

Trots jobbiga beslut man tvingas ta i samband med att man inte kommer att bo i Sverige på ett halvår, något jag kände mig tvungen att göra igår kväll, känner jag mig så förbannat lycklig idag. Ögonblicket jag gått och väntat så länge på är i övermorgon här och det känns såååå bra. Alltså jag springer omkring här och dansar till Eros Ramazzotti och känner mig so damn happy!. Eller okej, det där var lögn. Jag får fortfarande nämligen inte stödja ordentligt på benen så jag sitter snarare och diggar. Men ni förstår lyckokänslan i alla fall.

Snart ska jag röra mig iväg till jobbet. Stannar kvar en stund efteråt också då världens snällaste Julie fixar en ny design åt mig som ska vara uppe under min tid i Milano. Därefter rör jag mig hemåt för att packa lite, färdigställa listan inför ikväll samt göra mig iordning för kvällen. 19.30 ska jag träffa några av mina tjejer för middag på Vapiano och kl 23 kan man komma och dricka drinkar med mig på Magenta. Blir en riktigt bra kväll!

Vi hörs lite senare alla gulliga läsare!


älskade alexandra!

Sitter och skriver med en av mina favorittjejer Alexandra på facebook. Hon planerar att komma och hälsa på i Milano i april och vi diskuterade bland annat det faktum att mina besökare får bo hos mig mot att de betalar en liten principsumma per natt till landladyn jag hyr lägenheten av. Alexandra förstod inte riktigt varför och fortsatte med:

Men hur gör du med hemsläp då? Ska du be om honom betala 20 euro för en natt då eller?

HAHAHA underbart!


egoism rocks



Going Away Party imorgon kl 23 @ MAGENTA!

Vänner & fiender. Imorgon bjuder jag in er till en storslagen sista-utgång-i-Sthlm-på-ett bra-tag för min del på Magenta. Temat för kvällen är sommar och jag uppmanar alla till att glömma vinterkylan och istället klä sig i somriga kläder i den utsträckning man vill och kan. Tjejer: en somrig klänning är ett måste!

Vi startar redan kl 23 med en drink tillsammans. Därefter ska vi tillsammans se till att få en toppenkväll där ni visar mig vad jag kommer få sakna nere i Italien. Sounds like a plan? OSA till [email protected] Fri entré fram till 00 och jag vill se så många av mina läsares söta ansikten där som möjligt. Sista chansen nu ju liksom. För ett tag i alla fall.. ;-) 



Till min lycka är listan redan nu riktigt, riktigt bra så jag kan nästan lova att detta bli en kväll ni inte vill missa. I alla fall vill ni väl inte missa en liten Mandy dansandes på bardisken?


Gårdagens lilla outfit

Såhär såg lilla jag ut igår.

 

Hemkommen från Karolinska

Hej!

Kom precis hem från Karolinska där jag fått behandling för mina knän och får således inte anstränga mig på ett dygn. Känns väl sådär med tanke på att jag har väldigt mycket att fixa idag, men någonstans går ju faktiskt hälsan i första hand. Dessutom är det skönt att ha det gjort innan jag åker så jag slipper oroa mig för att behöva besöka reumatologen i Milano.

Jag är väldigt trött idag. Sov hos V och vi låg och pratade väldigt många timmar. En väldigt fin och speciell natt på många sätt så det var helt klart värt det. Tidigare på kvällen såg vi hur som helst The ugly truth som jag även sett med Filippa dagen innan. Riktigt rolig film som jag varmt kan rekommendera om man vill se en lättsam och riktigt rolig film. Passar både killar och tjejer vilket inte alla romantiska komedier riktigt gör. 

Tack förresten för er konstruktiva kritik. Det var väldigt fina kommentarer och mail som jag fick efter det inlägget. Ska definitivt ta till mig av allt ni skrivit.


Me Yesterday

 

Ge mig konstruktiv kritik!

Att blogga är inte endast något jag gör för min egen skull utan jag vill även göra mitt yttersta för att skriva en blogg som fler än jag själv finner intressant. Att hela tiden utvecklas är nog något som vi alla strävar efter. Men det är svårt att utvecklas utan konstruktiv kritik.

Därför ber jag er nu så innerligt att ta ett par minuter och skriva vad just Du uppskattar med min blogg eller mig som bloggerska. Välj ut den eller de saker du gärna vill att jag fortsätter med och typiska inlägg man riktigt uppskattar/finner intressanta/underhållande när de publicerats.

Dessutom vill jag att Du skriver något som du saknar i min blogg. Det behöver egentligen inte vara några konkreta ting som fler frågestunder, fler inlägg om dagen eller dagliga "dagens outfit", utan kanske bara något i mitt sätt att skriva som du stör dig på. Kom ihåg att ni måste vara kosntruktiva för att jag ska kunna förbättra mig.

Orkar ni inte göra något av ovanstående får ni mer än gärna skriva vilket ert favoritinlägg som jag publicerat är. Det blir kul för mig att se vilken typ av inlägg ni uppskattar.

Tusen tack på förhand!

Sömnlös 04:11

Klockan är 04:11 och jag kan av fysiska anledningar inte sova. Jag kommer inte kunna göra det heller som jag känner just nu. Börjar jobba om några timmar. Oh, jag hatar att dygna. Men jag har inte något val den här gången. Blir en härlig dag imorgon med andra ord..

Myskväll i Bromma!

Har haft fullt upp idag, precis så som resterande dagar denna vecka kommer se ut. Jag och V skippade bion igår för att istället mysa hemma framför The Road. Jag låg och grät som ett litet barn till filmen, men det är å andra sidan inget ovanligt såfort jag ser en sorglig film. Idag följde jag sedan med honom en snabbis till en casting för en nystartad modellagentur. Därefter lunchade vi en snabbis innan jag begav mig till doktorn.

Jag har fortfarande ett ordentligt hål på trumhinnan men lyckligtvis såg han en avsevärd skillnad. Jag har alltså svarat på antibiotikan. Jag får dock inte få in något vatten i örat nu på ett halvår för att undvika inflammation. Lite halvjobbigt men bara jag slipper en operation blir jag glad. Jag som alltid försöker se allt från den ljusa sidan är just nu väldigt glad över att jag kommer slippa få så förbannat ont i örat under flygresan på söndag. Nu kommer det istället vara ett jämnt tryck i hörselgången och jag har bara ett öra att förbanna.

Sedan träffade jag min elev för en sista mattelektion. Därefter blev det en snabbfika med mina föräldrar, träffade på Saga och även Sofia en snabbis och sedan blev det fix av lite nödvändiga saker. Nu ska jag åka hem till Filippa för film hela kvällen. Jobbar tidigt imorgon så jag ska försöka komma i säng hyffsat tidigt ikväll. Hoppas att ni får en trevlig kväll!


Yesterday's look




Och så spårar vi ut (stretchar?) mot slutet.

Så var februari förbi och precis som i januari möts jag av detta..

"Mest fotade på Stureplan"
 
 
5. Amanda Bergman
Favoritspot på Stureplan: Ambassadeur
Fotast oftast med: Exakt samma pose
Återkommande accessoar: Pärlhalsband

Ja vad ska jag säga mer än, tur att jag sticker snart så jag slipper göra mig själv till ännu mer åtlöje, synd att de stavade mitt namn rätt den här gången, det går framåt i alla fall.. nu var jag bara på plats nr 5.. osv osv. Hur som helst märks det att jag inte är *piip's* favorit i alla fall. Visst är jag inte den bästa vad gäller lite fantasi på bilder, utan det blir liksom snarare samma säkra kort på varje bild. Nykter, onykter, funkar ändå hyffsat för det mesta. Så utlåtandet om fotoposen stämmer onekligen. Men att leka cool för att man har något otalt med min bästa vän är ju bara komik på hög nivå.

Blev minst sagt en del shopping igår..

Var ju iväg och shoppade med mami igår. Blev ju en hel del mer än jag tänkt, men allt var nödvändigt. Ehh.. NOT. Blev i alla fall ny mascara, foundation, brunpuder, manikyr-set, ögonbrynsfärgning, underkläder (var tvungen att köpa C-kupa i bh:arna.. Mycket märkligt), 4 olika ansiktsprodukter (nu ska jag äntligen börja ta hand om min hy precis som alla andra). Blev någon ögonkräm, bra sminkborttagning ("bra".. I hope so, för de pengarna jag la ut.. jisses) och allt vad det nu var. Sedan ett par high heels.. Alldeles för höga.. alldeles för somriga men jag kunde inte låta bli. Ni vet hur jag blir när det kommer till heels. Bild kommer!


Shopping, bio och mys!

Hej på er!

Ska precis iväg för lite shopping med mamma. Måste köpa nytt smink, bh:ar, gympaskor och en massa annat inför resan. Passar på att göra det här hemma. Smidigast så.. :)

Annars idag har jag varit och tagit prover så jag har det gjort innan jag drar. Senare blir det bio och mys med prinsen nedan. Kommer förmodligen få ångra stort att jag lagt upp en bild på honom när jag sitter i min lilla mörka kammare i Italien helt hjälplös i slutet av veckan, tihi. Får tvinga honom att bära en t-shirt med "Not available" hädanefter eller något. TROLIGT.. Haha.


"Avhopp skakar underklädesvisning"

Kom precis in på http://stockholmsposten.se/index.php/Mode/avhopp-skakar-underklaedesvisning.html om ni minns? Haha, sjukt kul ju. Får mig att sakna min Carro hur mycket som helst. Hon är otroligt begåvad som stylist och de av hennes visningar som jag gått har varit superkul. Snart ses vi älskling!

2 bilder från en av Lidmans visningar jag gått!




RSS 2.0