Dags att göra bloggen större?



Hej mina läsare!

Tror ni att jag har blivit friskare under dagen? Inte ett skit.. snarare värre. Jag är i alla fall stolt över mig själv som klarade mig igenom skoldagen och har en grym närvaro den här terminen. Inte för att jag brukar ha mycket frånvaro men ni förstår vad jag menar.. Jag är dessutom överlycklig att jag inte skulle ha engelska nationella muntligt idag. Jag hade inte kunnat prestera ett skit. Istället kunde vi andra åka hem eller vara kvar i skolan för att börja på oral presentation som är vår slutuppgift i engelskan. Då kände jag att jag gjort mig förtjänt av att åka hem.

Egentligen ska jag rida idag men på vägen hem mötte jag My som berättade att ridningen är inställd idag. Visserligen hade jag verkligen sett fram emot att rida men då man är sjuk är det lika bra att strunta i det så att man inte blir värre. Men för att jag ska avboka något på grund av att jag är sjuk så ska jag vara näst intill dödssjuk. Alltså var det en himla tur att ridningen redan var inställd idag. Så nu ligger jag här i soffan med lapen i knät och filtar omkring mig och väntar på att repriserna ska börja som jag aldrig annars har tid att titta på. Repriser mitt på dagen = att man är sjuk. Nanny och Top Model är favoriterna. Vad hände med Beverly Hills? Det var fan varje morgons höjdpunkt måste jag erkänna!

Annars då jag åkte hem idag fick jag positiv kritik för bloggen från en läsare och sen fick jag höra lite andra roliga saker från en tjej i min parallellklass om mig och bloggen. Det var bara positiva saker så det var jätteroligt att få höra! Jag måste nog dock bli ännu noggrannare med vad jag skriver om eftersom att jag gång på gång får klart för mig att jag verkligen inte har någon aning om hur många ni faktiskt är samt vilka människor det är som läser bloggen - även fast jag gärna vill tro mig veta vilka det är som gör det. Jag blir lika förvånad varje gång någon jag verkligen inte trodde läser bloggen erkänner att han/hon gör det. Jag förstår inte riktigt var ni hittar den eftersom att den ofta inte är länkad någonstans. Var hittade ni min blogg någonstans? Hur länge har ni läst den?

Jag har by the way funderat på att börja länka den så blir vi ännu fler.. =)

Puss på er!


Förkyld :(

Godmorgon!

I säkert en veckas tid har jag inte andats ordentligt här hemma på grund av att min mamma är dunderförkyld. Jag har så mycket att göra för tillfället vad gäller en massa olika saker så jag hinner verkligen inte med att bli sjuk. Vad tror ni hade hänt när jag vaknade idag? Jo, även jag är numera dunderförkyld. Ibland när man blir smittad på det här sättet håller det bara i sig i en dag eller så och sen försvinner det. Jag hoppas innerligt att det är så den här gången.

I alla fall börjar min samhällskunskap om knappt en timme så det är bara att slänga på sig kläderna och åka till skolan. Sedan ska jag rida och därefter fira Valborg med nära och kära.

Puss och kram! 

Positiv kritik

Godkväll coolingar!

Nyligen hemkommen från dansen och idag har jag åter igen samma känsla som jag i vanliga fall alltid har efter varje dansträning. Man får en sådan adrenalinkick! Men som ni vet har jag skrivit om den härliga känslan... mer än en gång.. så jag lämnar beskrivningen av den känslan därhän. Annars var det extra roligt idag för vår tränare pratade om att det är vissa elever som snor showen från de andra just för att man har sådan utstrålning och sådant passande ansiktsuttryck till dansen man dansar. Det är nämligen så när man går och tittar på dansföreställningar.. - den som ögonen fastnar på är sällan den som dansar grymmast utan den som har mest utstrålning. Även om jag personligen tycker att det förstnämnda är enormt viktigt också.. (;

På träningarna nu innan showen så är vi i alla fall två grupper tillsammans som har tre och en halv timmars dansträning utan paus. Meningen med det är att vi dansar upp för varandra så att fokuseringen är maximal och man kan ge varandra kritik. I alla fall så kom en tjej från den andra gruppen fram till mig i slutet av lektionen och sa att jag har så fint ansikte, så fint ansiktsuttryck när jag dansar vilket gör att man tittar på mig hela tiden. Jag blev så glad! Jag menar, vi har aldrig pratat med varandra tidigare och tar man danstränare som exempel - då är ju det deras jobb att ge kritik. Men om man som elev går fram till någon helt spontant och säger att denne gör något så bra så måste man verkligen mena det. Jag blev i alla fall jätteglad! =) Mer sådan spontan positiv kritik!

Imorgon är det valborg och jag är så grymt taggad!! Planerna är ännu något oklara men fasiken, när har man klara planer inför mindre högtider som valborg? Då man har det spårar det bara ur i alla fall. Men vi är många som har pratat så vi har lite alternativ. Mer om det imorgon.

Viktigast av allt är att min köra broder och hans flickvän kommer hem från Asien imorgon efter flera månader där och jag har saknat honom mer än vad jag någonsin hade kunnat ana, och mer än jag någonsin kommer erkänna för honom. Äntligen kommer den skitungen hem!! =) Att jag kommer få presenter är bara ett litet plus i kanten.. ;)

Godnatt mina sötnosar. Sov sött nu!

Gårdagens outfit

Här får ni lite bilder som egentligen är lite småslitna.. Vill inte gärna visa mitt osminkade ansikte vilket ni ser (; Det spelar ingen roll hur ofta vi tjejer får höra att vi är som vackrast utan smink. Ibland har man dagar då man varken med eller utan smink känner sig attraktiv. Men en himla tur är det att de dagarna kommer väääldigt sällan.. ;)

image491 image492

image493

image495

image496 image497

Linnet är från Veromoda
Jeansen är från Acne
Jackan är från Åhlens egna märke att.

Vita pumps

Hej mina vänner!

Natten med David var lika mysig som alltid.. :) Sjukt mysigt att somna i hans stooora famn och vakna likadant. Det är nästan så att lilla jag försvinner..;P  Vi gick i alla fall upp vid tio idag och då åkte han till sitt jobb och jag åkte till min skola för att ha matte. Sedan efter geografin så kom mamma in och mötte mig så gick vi runt i lite affärer och jag fick ett par vita pumps för att hon är så stolt över mig och mina resultat i skolan :).. lilla älsklingsmamma. Jag lägger upp bilder senare! Jag älskar dem redan. Ännu ett par i min samling vars antal jag inte håller koll på längre...

Ikväll är det dansträning hela kvällen men dessförrinnan ska jag lägga upp bilderna från igår samt äta middag.

Hörs snart!


Sommar

Hello there!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för förseningen av bilderna på min outfit idag. Bilderna är tagna och kommer upp imorgon istället! Då jag mötte Patrik ikväll så hade han precis pratat med David och Linus som tyckte att vi skulle komma till Sommar så vi begav oss dit. Väl där hade vi jättetrevligt, förutom att Linus mobbade mig ganska rejält. Inte snällt.. Jag kom hem för bara någon timme sedan. I alla fall så slutar David om en timme och ska då komma hit och sova här. Myspys med sovsällskap :)

Sov sött!

Grym måndag! :)

Åh vilken bra dag det har varit idag! Det var inte speciellt roligt att kliva upp ur sängen imorse medveten om att tre prov stod på schemat. Men jag vet inte vad jag ska säga, alla tre har gått bättre än vad jag vågade hoppas på i min vildaste fantasi. Det är bara att bocka av tre saker på listan nudå! ;D

Då jag på min sista lektion, psykologin,  inte trodde att det kunde bli bättre berättade vår lärare att vi skulle få tillbaka psykologiproven vi skrev för någon månad sedan. För att göra historien kort så fick jag lovord så att jag blev alldeles rörd och var fan nära till tårar om sanningen ska fram. Fredrik som han heter är en lärare som jag beundrar mer än någon lärare jag har haft tidigare och jag har nog aldrig träffat någon som är så otroligt allmänbildad och kompetent till det han gör. Han är väldigt rättvis och ganska hård så när man får sådana lovord från honom kan man inte annat än ta åt sig av det han säger.

Efter skolan var jag så lättad och så glad så jag gick raka vägen till solariumet och ser nu ut som om jag varit vid Medelhavet på semester. Ni får se senare då jag lägger upp bilder på min outfit idag! Jag solade ju bara för några dagar sedan också och behöver egentligen bara sola en gång i månaden för att vara riktigt brun så ni kan ju tänka er hur jag ser ut nu. Men jag kände att jag var värd det och det var även dags att ta min färg ett steg högre upp på brunskalan.. :P

Nu ska jag hoppa in i duschen och hör och häpna så ska jag inte plugga på flera timmar nu idag. Jag har fortfarande en hög med plugg men jag är så nöjd över mina prestationer idag så jag har gjort mig förtjänt av en pluggfri dag. Jag ska möta Patrik så ska vi sätta oss på en uteservering och bara ta det lugnt. Innan det ska jag ta kort på min outfit så får ni se den. Väldigt enkel men ack så söt.

Men nu, duscha!

Bara två prov kvar idag då!

Hello!

Nu har jag skrivit engelska nationella vilket gick hur bra som helst. Är det några av er som också skrev nationella i engelska B idag? Vilken av punkterna skrev ni om? Jag valde den första - Becoming an Adult.

I alla fall så var vår samhällskunskapslärare så snäll och ställde in lektionen som vi skulle ha direkt efter provet. Visserligen hade tjugo minuter av lektionen redan gått men vi är inte speciellt bortskämda med att lektioner ställs in. Då bestämde jag mig för att åka hem och äta en ordentlig lunch här hemma samt plugga min italienska. För vet ni vad jag har gjort inför det här provet? Inte pluggat ett skit. Jag satte mig igår och började plugga, men inom fem minuter bestämde jag mig för att läsa preparation material inför nationella istället. Så nu sitter man här och ska  om en timmeha terminsprov i italienska! Därefter blir det muntligt prov i italienska.

Jag säger ofta att jag inte har pluggat tillräckligt men jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte har pluggat såhär lite inför ett prov någonsin. Men jag förstår inte var min panik har tagit vägen. Jag känner mig lugn. Språk är min grej och det känns som att jag kan allt. Men ändå, framför allt eftersom att jag i början av förra provet upplevde min livs första blackout. Provet gick visserligen smidigt efter bara några minuter. Jaja, förmodligen hinner jag plugga ett tag innan jag åker till skolan.

Klädsel idag är ett aprikosfärgat oversizelinne (för mig är L oversize) och till det mina ljusblå acnejeans. Jag lägger upp bilder senare! Tänkte nämligen bli lite duktigare vad gäller att visa er mina outfits. Men kalla det för guds skull inte "Dagens outfit" :P Oversizelinnen är inget som jag har testat speciellt mycket tidigare men nu är jag fast! Det är så snyggt när man är smal och brun och har ett löst sittandes linne då man ser mycket av ryggen.

When you need me

Hej!

Idag har jag haft en massa nya läsare här,
hoppas att ni stannar. :) I varje fall sitter jag för tillfället och pluggar -engelska just nu. What else? Nej men det är inte så illa faktiskt. Jag får hjälp av Jonathan, för er som kommer ihåg honom, så det är ingen fara. För att hålla mig vaken äter jag lakritsnappar och dricker coca cola med en citronskiva i - en favorit sedan barnsben ;) Till det lyssnar jag på musik och av någon konstig anledning började jag för ett tag sedan lyssna på Therese Anderssons låt When you need me, så nu har jag den på repeat. Jag minns att jag tyckte att den var riktigt bra då jag hörde den i Melodifestivalen men nu sitter man här och diggar den stenhårt. ;P Haha, men hon är ju grym på att sjunga och jag tycker fan om låten.



...Hoppas att ni sover skönt, lyckliga jävlar.

Att det kan krävas så lite trots att känslan säger att världen håller på att rasa samman.

Hejsan!

Nu är jag hemma igen
och jag har redan kommit igång med italienskaplugget inför provet imorgon. Därefter blir det engelska. Men något att glädjas åt är att det är kort vecka den här veckan vilket vi alla har gjort oss förtjänta av. Annars gick dansen bra idag, trots att jag var ganska ofokuserad. Nu på slutspurten är det sådan finslipning vilket gör att det blir näst intill outhärdligt en lektion som denna då vi var tre grupper samtidigt i danssalen för att vi skulle få se hela numret bestående av de tre olika grupperna. Luften blir dålig och trots det måste koncentrationsnivån ligga högt, men det gick bra i alla fall.

Annars får jag nog inte så mycket roligare söndag än såhär. Plugg för hela slanten ikväll. Innan jag går och lägger mig ska jag dock ta en lång varm dusch och äta lite vit choklad så att jag slappnar av. Det är en viktig dag imorgon innehållande engelska nationella, italienskaprov skriftligt samt italienskaprov muntligt. Men det klarar jag! Bara jag går och lägger mig tidigt ikväll.

För övrigt var jag hemsk idag då jag för ett tag råkade glömma bort dansträningen, redan var väldigt stressad, varpå jag fick springa hela vägen till tunnelbanan och egentligen hade behövt stanna hemma och plugga istället. Jag var så förbannad och så känslig som om jag var 7 år igen och inte fick den dockan som jag bara skulle ha. Alltså allt var bara fel, jag kunde inte gå ut så ful som jag var, kläderna satt åt helvete och framför allt hade jag inte tid. Sedan kunde jag inte ha dem skorna jag först sat på mig och under tiden jag letade efter andra så tickade klockan på och jag blev ännu mer förbannad för att jag skulle komma för sent också till råga på allt. Ja, ni förstår poängen. Det är väldigt sällan nuförtiden som jag under en så kort, begränsad tid får den här känslan av att allt bara är fel och vid minsta lilla motgång vill man lägga ner det man var på väg att göra. I alla fall så kom jag till dansen i tid (!) och hade väl fått ut mig lite aggressioner på vägen men fortfarande var allt bara fel.

Sittandes bredvid Julia då jag skulle få henne att förstå hur jäkla förbannad jag var så sa jag, med en aning överdrift, att det kändes som om jag skulle kunna döda någon. Varpå Julia, som alltid är så skön, bara stirrar på mig och säger att hon kanske borde sätta sig lite längre bort. Haha, därefter kunde jag inte sluta le. Tänk att det kan krävas så lite för att man ska le igen, trots att man en minut innan tyckte att hela världen rasade samman.

Rätten att utnyttja sin position.



Hej mina vänner!

Nu har min matteelev gått härifrån och jag tänkte precis äta lite lunch. Därefter ska det dansas för heta Danne.. Haha snacka om att grabben har utnyttjat sina privilegier som en av våra koreografer. I hans koreografi som är enormt "streetig", "yoyoyo" - ja kalla det för vad ni vill ;) Så har han lite diskret sådär lagt in steg som skaka rumpa och svanka så mycket man kan.. Fuling är vad han är. ;P Men säg en kille som inte hade utnyttjat sin position i en sådan situation.

Kläderna han har valt för oss, notera att det är street, är tighta jeans och en ganska tight t-shirt som vi i mitten av dansen ska knyta upp om ni förstår hur jag menar. De kläderna ska vi öva med idag så vi får se hur det ser ut. Men jag tror att det kan bli en riktigt snygg kontrast. Jag menar, en helt och hållet tung streetdans som förvisso är väldigt feminin på sina håll - innehåller som skrivit ovan enormt feminina och smått porriga steg som på ett väldigt professionellt sätt är invävda i en grymt skicklig koreografi, det kan inte bli annat än grymt! ;)

Nu, dags för lunch!

Vi hörs senare mina trogna läsare.

Det enda jag önskar mig just nu är mer tid!

Tjena!

Jag gick och la mig tidigt igår. Well, tidigt för att vara lördag. Jag satt för övrigt och hade lite intressanta diskussioner med mitt ex igår parallellt med pluggningen som trots allt fick mig att inte tänka på hur tragiskt det är att sitta hemma en lördag för att plugga. Men igår var det alltså ingen fara.

Idag ska jag till att börja med hjälpa lillkillen en timme eller så med matten. Därefter är det dansträning som gäller. Jag har så fruktansvärt mycket plugg som ska hinnas med till imorgon då alla lektioner jag har innebär någon form av examination. Men det får väl bli efter dansträningen..

Vi hörs senare!














Såhär har ni aldrig sett mig tidigare..

...och ta vara på det, för det kommer inte att inträffa igen!

image486

Jag tillsammans med älsklingarna Hanna och Kajsa för ett år sedan. Lagom schletna..

image488 image490

Såhär snygg har ni aldrig sett mig tidigare. Eller ska vi säga sexig?


A piece of Mmmmandy

image482Hej igen gott folk!

Nu har vi varit och ätit på ett väldigt mysigt ställe på Sturegatan, precis vid Stureplan, som jag verkligen kan rekommendera. Det blev tidig mat idag men det fick bli så eftersom att mina föräldrar har ärenden att fixa nu.

För tillfället är jag såå frustrerad och behöver be er om råd. På måndag har jag stort italienskaprov som jag inte alls (!) har pluggat på det minsta. Visserligen pluggar jag alltid kvällen innan till språkprov, men jag har även muntliga i italienska plus engelska nationella som vi kan förbereda, samma dag.

Imorgon ska jag hjälpa lillkillen med matten ett tag igen och därefter är det lång dansträning. Jag kommer att dansa ännu mer nu än vad jag gör annars inför föreställningarna. Dock har jag lovat A att ta med mig tjejerna och komma till hans kompis ikväll som ska ha stor hemmafest. Det är hur lockande som helst men mitt förnuft säger att jag måste vara hemma och plugga.






image483 image485

Gårdagen.

image478Hej mina vänner!

Vad hände med vädret? Lyckligtvis hann vi rida innan regnet började ösa ner. Ridningen idag gick super, min prinsessa var så duktig så :).. Trots att hon stod och sov i solen innan lektionen då vi gick omkring lite i solskenet.

Jag förstår inte hur jag lyckas. När jag vaknade imorse hade jag inte mindre än 22 missade samtal och 7 nya sms. Är det mina kära vänner som onekligen inte klarar sig utan mig eller är det jag som isolerar (?) mig från omvärlden onödigt mycket även på helgerna? Jag väljer att tro på det första alternativet - för igår var jag faktiskt ute.

Bara det att jag inte kan strosa runt ute fem på morgonen nu när jag har så otroligt mycket att göra varje dag. Med risk för att låta som en gammal avdankad kärring..

Gårdagen då. Förlåt till er som fick lida på grund av att jag inte kunde bestämma i vilken ordning jag skulle göra saker och ting. Fikan på en uteservering med Carro hade varit planerad i säkert en vecka. Grillningen och krökanded på Djurgårn var knappt planerat alls men otroligt lockande. Sedan A och hans kompisar som ville att jag skulle komma emd mina tjejkompisar och föra med dem.

Allt slutade efter många om och men med att jag och Carro satte oss på en uteservering och drack gott samt uppdaterade varandra om än det ena än det andra. Vi satt där i flera timmar och jag glömde bort mina andra planer för ett tag. Sedan ringde Saga och de andra från Djurgårn och tyckte att jag skulle komma dit, men då jag sedan var beredd att åka från Carro så skulle de flesta dra från Djurgårn och jag kände mig inte så jättesugen på att dra dit längre. Runt tolv var det inte speciellt varmt heller, minst sagt. A ville sedan att jag skulle komma dit men ovissheten om att de inte riktigt visste när de skulle dra ut på krogen fick mig att ta sällskap med Carro och sedan bege mig hemåt. Blev inte allt för sent vilket känns ganska skönt idag.

Jag skulle aldrig klara så här lite festande i mitten på en termin. Men nu då skolan och dansen kräver sådan enorm fokusering från min sida, och sommarlovet numera är inom räckhåll känner jag att det fungerar helt okej trots allt. Jag lär förhoppningsvis känna att det har varit värt det då skolavslutningen kommer.. :)

Om någon timme ska jag ut och äta med mina föräldrar. Uppdaterar er mer om vad som händer därefter!

Bilder på g..

image477Godmorgon!

Jag hinner inte skriva något om gårdagen i det här inlägget eftersom att jag ska hjälpa mammas kompis son med matten i en timme klockan 12.00. Därefter ska jag rida i det fina vädret men efter det har jag en miljon bilder som jag kommer att lägga upp i de kommande inläggen. Så det blir förmodligen mycket uppdatering nu! :)

Det är så härligt nu när det är så fint väder, det enda smink man har och bör (!) ha är mascara. Annars är det ganska meningslöst att sitta i solen med ansiktet mot solen eftersom att man ändå inte blir brun! Trots allt är det halva tjusningen med det hela..

Den här bilden togs igår kväll vid 21.00. Ser ni vad ljust det är? Därav den stora tjocka koftan jag hade på mig... Kvällarna är ju inte jättevarma ännu. Men det kommer, det kommer.

Vi hörs sen då!











Grillning på Djurgårn.

Tjaaa!

Förlåt förlåt förlåt för dålig uppdatering men jag sitter aldrig vid datorn längre känns det som. Men jag ska skärpa mig. Jag hade nationella i tyska idag vilket gick jättebra. Därefter slutade jag och då ringde brodern min och ville bjuda mig på lunch. Det blev vårt stammisställe på Karlavägen. Underbart att kunna sitta och bli helt gyllenbrun på en uteservering samtidigt. =) Sedan gick vi till hans jobb för att han skulle ha ett kundmöte så jag väntade där under tiden. Han jobbar, för er som inte vet, som finansiell rådgivare - kapitalförvaltning alltså. Mycket imponerande om jag får säga det själv.

Sedan gick vi och satte oss i Kungsan och solade och åt glass. Det ser ut som om jag har somnat i solariumet, är hur brun som helst! :) Därefter var det dags för dansträning och nu är jag hemma och ska alldeles strax iväg igen.

Ikväll ska jag träffa Carro och ta en mysig kvällsfika men nu har flertalet vänner ringt och pratat om grillning på Djurgårn vilket låter himla lockande faktiskt. Dessvärre lär det bli rätt kallt så fort solen försvinner men det har sin lilla charm också. A ska förmodligen komma förbi med sina kompisar också.. :) Jag hinner dessvärre inte lägga upp några bilder nu men jag får ta det imorgon!

Hoppas att ni får en trevlig fredag gott folk!


Underbart väder!

Hej sötnosar!

Jag kom hem från skolan för ett tag sedan. Har dock hunnit luncha och sola sedan min sista lektion slutade. Nu ska jag snabbt som bara den hoppa in i duschen och sen tar jag nog en promenad längs vattnet till stan så ska jag möta upp Patrik och Anna som sitter på någon uteservering och myser. Sedan kommer A förbi så ska vi göra något mysigt =)...

Vi hörs senare! Då har jag förmodligen lite nya bilder att lägga upp.. =)

Matematik.

Hej!

Eftersom att jag alltid har fullt upp så är jag enormt beroende av min almanacka som i dagsläget är proppfull på varje sida fram till den 18e maj då jag åker till Berlin. I alla fall så har jag nu fyllt i allt skolrelaterat från course manager och antecknat det i almanackan och är sådär läskigt stressad när jag får allt som ska hinnas med så svart på vitt.

Men det har varit en bra dag idag. Jag fick tillbaka mitt matteprov som jag fick MVG på. Min lärare är helt otrolig. Vi skrev proven igår, hon har alltså rättat dem över en dag. Mycket imponerande tycker jag! Men jag blev lite orolig då det inte alls var lika många som fick MVG som det brukar.. Det var ett svårt prov med andra ord. Men jag fick i alla fall MVG med god marginal så det känns jättebra inför nationella. 

Att vara duktig på matte tycker jag är beundransvärt. Vi satt och diskuterade det idag. Antingen är man duktig på matte eller så är man det inte. Jag kan hålla med om det till viss del. I min ålder är det nog omöjligt att gå från en medelmåtta i matte till att bli grym. Men då jag gick i sexan - sjuan var jag långt ifrån ett geni i matte. Jag har alltid haft väldigt lätt för mig i skolan, men matten har aldrig kommit gratis om jag säger så. Jag tog mig i varje fall i kragen, började plugga flitigt och nu sitter jag här idag med matte som mitt absoluta favoritämne just för att det går så bra. Så ge inte upp! =)

Nu ska jag ta en liten promenad ner till stallet. Jag rider lite senare idag än vanligt,

Pussar Mandy

Det finns ingenting värre än att inte bli pratad om.

Godkväll underbaringar!


Vissa av er läsare är tamejfan bara för underbara. Det är härligt att få höra att jag berör och inspirerar er så mycket som ni skriver. Då gör jag någon nytta i alla fall! (; Samma sak är det lite med er som stör sig på mig, men ändå går in här varje dag och kommenterar och har er - då vet jag att det trots allt är något av intresse som för er in på den här sidan every single day. Det känns bra. Jag tillför något. Folk har åsikter om mig. Så har det alltid varit.

Annars gick dansträningarna bra idag. Känner mig dock lite energilös såhär efter ett rätt krävande matteprov och sådär.. Och energilös är ingenting man kan vara i de danserna vi dansar för tillfället. Men man kan inte vara på topp jämt! Det är oerhört viktigt att tänka på. Så länge ens "dåliga" prestationer fortfarande är bra mycket bättre än många andras bästa prestationer så ska man vara nöjd. Det duger i alla fall.

Sedan känner jag mig kvällen till ära lite svag och känslig rent mentalt. Sömnbrist och stress tror jag är huvudfaktorerna till det. Just i denna stund, är första gången på hela dagen som jag slappnar av och tillåter mig att bara vara - och då släpper allt. Har omedvetet hört av mig till några av mina närmsta vänner och sagt några värmande ord bara för att jag saknar dem så mycket. Det känns så underbart när sådant kommer naturligt och man verkligen kan stå för det man säger utan att det på något sätt blir tillgjort och krystat.

Så, mina vänner, hoppas att ni har överseende med ett betydligt känslomässigare inlägg än vad ni numera är vana att läsa.

But hey! Don't get used to it, cuz tomorrow everything will be just like always.. whatever that means.


Sommar = Krök och grillning på Djurgårn med Gyllene tider på högsta volym!

image475

image476

Efter mitt föregående inlägg började sommarkänslorna pirra i hela kroppen och snabbt som fan satte jag på klassikerna med Gyllene tider på högsta volym. Ett som är säkert är att då jag tar studenten ska mitt flak endast pumpa Gyllene tider låtarna. Det finns inga som helst alternativ.


Sedan ska ni vara glada att jag lägger upp ett par bilder ni inte har sett tidigare. Bilderna är på mig och världens bästa och sötaste Hanna. Dräggiga som fan är vi men ni skulle bara veta hur många timmar vi hade krökat innan bilden togs. Dessutom kommer jag ihåg att den här kvällen på Djurgårn var min åttonde dag i rad då jag krökat. Satan vad ofta jag får höra av Janne om den här kvällen alltså. Han brukar säga att han aldrig sett någon så full. Nu kommer det föredömliga in... (ni visste väl att det skulle komma? ;P) Jag gick på penicillin vid den är tidpunkten. Jag hade nämligen varit i Frankrike och fått världens värsta bihålsinflammation. Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv och jag åt två olika typer av antibiotika. Visserligen var detta några veckor senare så jag höll precis på och friskna till. Jag blev i alla fall stupfull och har enligt Janne suttit på en trottoarkant och hade ögon som vägrade titta åt samma håll. Helt borta var jag.. Dessutom blev jag aldrig frisk vilket det verkligen inte var värt. Men jag lär mig av mina misstag =)..

Ge mig sommar, Gyllene tider, Djurgårn och älsklingshanna !!

Nu är det dags för dansträning hela kvällen. Hemma igen runt elva ikväll.
Ciao suckers!


Simon and Garfunkel

image470

image471

image473

Någon mer än jag som älskar Simon and Garfunkel? De är sommar och lycka för mig. Jag har skrivit så mycket om min oerhörda kärlek till Gyllene tider som  förvisso fortfarande har största platsen i mitt hjärta rent musikmässigt. Men idag är det Simon and Garfunkel som får mitt hjärta att slå lite snabbare.. =)

Då var allt åter igen som det ska vara.

Hej mina vänner!

Nu är provet gjort och en tung sten har lyfts från min bröstkorg. Visserligen har jag inte bekymrat mig det minsta över matten de senaste veckorna då min mattehjärna har varit häpnadsväckande grym på att lösa i princip alla utmaningar den tvingats tagit sig an.

Gårdagen kom dock att sluta riktigt illa. I mina mått mätt bör tilläggas. Men panik var bara förnamnet för vad jag kände och då jag repeterade kapitlen vi hade till provet märkte jag till min vrede hur all min kunskap var som bortblåst. Trots att jag var väl medveten om att precis detta händer inför varje typ av prov jag ska skriva så är det lika hemskt varje gång. Bilderna i huvudet om hur jag skulle få tillbaka ett prov med bokstäverna VG fick det att vrida sig i magen på mig.

Jag kunde inte heller somna på kvällen, utan låg och vred och vände i flera timmar. På morgonen hann jag inte äta upp frukosten och till råga på allt satt jag och pappa fast i bilköer så att jag kom till provet på sekunden då vi skulle börja. Allt talade för att jag skulle skriva ett prov jag sent skulle glömma - och då menar jag inte på grund av dess lyckade resultat.

Men jag tycker om då saker och ting förvånar mig positivt, vilket jag fick uppleva idag. Provet gick finemang, utan svårigheter och hör och häpna så blev jag klar en halvtimme innan provtiden var slut. Jag kan räkna på en hand de gånger i mitt liv som jag har gått innan provtiden är slut. Det finns alltid svar man måste korrekturläsa, vilket jag idag hann med att göra flertalet gånger trots att jag gick tidigare.

Såhär löd smset jag fick av A igår då han fick (läs: försökte) trösta mig i min frustration då jag tyckte att mina mattekunskaper var i nivå med en 12åring. Han gjorde sitt bästa med att trösta mig, lyckades väl sådär men ett leende på mina läppar lyckades han i alla fall  framkalla. Någonstans kände jag att det var det viktigaste.

Du kan ju alltid trösta dig med att du kommer vara den snyggaste tjejen på komvux :)

Förberedelse inför matteprov innebär isolering från omvärlden.

Hello guys!

Jag tänkte bara skriva några rader så att ni har lite koll på varför jag inte uppdaterar. Det är nämligen matteprov imorgon. Vad annars!? Uppdaterar jag inte på x antal dagar kan ni alltså dra slutsatsen att det förmodligen är ett uppkommande matteprov på g... snarare än något annat.

I alla fall går pluggandet för tillfället segt, väldigt segt. Jag vill sova nu nu nu men har en del sidor att repetera innan jag får mitt efterlängtade möte med John Blund. Matten har gått ännu smidigare än vanligt den senaste tiden och man kan minst säga att pluggandet följer traditionen att man dagen innan matteprovet ska känna att all kunskap är som bortblåst. Förmodligen jobbar mina hjärnceller som de ska imorgon igen.

Tills vidare får jag fortsätta bli underhållen av mina kära föräldrar som till sin frustration har råkat boka två resor till Italien istället för en, och nu alltså har fått betala för två resor istället för en. Visst är det hemskt men jag kan inte hålla mig för skratt. Komiskt är det i alla fall.. Självklart skyller de på teknologin. Bättre förr? Yeah right.

Nu ska jag fortsätta med min vita choklad och kanske det mest aktuella... matten.

Ryggträning!

En läsare bad mig att skriva lite om ryggträning, och i och med att det är så otroligt viktigt så skriver jag ett helt inlägg om det. Detta är i dagsläget aktuellt för mig då jag fått lite ont i ryggen från dansen. Det är inte speciellt konstigt så mycket som vi kastar bak nacke och hela ryggen i all världens tempo.

Först och främst har vi självklart rygglyften. Men innan dess måste du värma upp! Att värma upp ryggen är något som vi dansare får lära oss som nybörjare. Jag hinner bara ta upp ett exempel, som är någorlunda lätt att förklara, gällande uppvärmning för ryggen. Denna uppvärmning innebär att du står med fötterna isär, parallella, med ungefär en fotlängd emellan. Sedan fortsätter du att hålla höfterna rakt fram men tippar överkroppen till höger - fram - vänster och sedan upp. När du lutar överkroppen åt sidorna så gör du det med sidan neråt, inte magen. Gå så långt ner som dina förutsättningar tillåter dig och beroende på hur det känns. Nacken ska vara avslappnad och följa med i rörelsen. Upprepa övningen flertalet gånger tills du känner dig varm.

Gällande rygglyften så är det viktigaste att tänka på att hålla blicken i golvet och ha nacken som en förlängning av ryggen. Såvida du inte, när du är riktigt uppvärmd, ska göra dessa stora rygglyft då du går upp med benen samtidigt för då ska man titta upp i samma veva. Annars ska övningen vara en enda stor rörelse - inte hackig som många gör. Variera att ha händerna precis framför pannan och rakt fram samt åt sidorna. Variera även höjden över golvet men var försiktig!

Stretchen av ryggen är enormt viktig. Denna övning fungerar när som helst. Har du haft en jobbig dag på jobbet och stått länge är det väldigt skönt att lägga sig i denna "köttbullesposition" och sträcka ut ryggen. Den innebär i alla fall att du sätter dig på knä och intar en position som om du skulle be. Tanken är att du ur den positionen liksom ska trycka dig bakåt men ha kvar armarna i golvet och på så sätt ska sträcka ut ryggen.

Får du ont i ryggen av att göra situps så handlar det förmodligen om att du spänner dig och inte använder magmusklerna på rätt sätt. Det du ska tänka på när du gör situps är att magen ska vara helt platt, eller så platt som just du kan få den i alla fall ;) Det som händer för många är att man får som en "limpa" på magen vilket inte är korrekt. Tänk istället att magen ska vara som om du drar upp blixtlåset i ett par väldigt trånga jeans. Dra den liksom uppåt och inåt. Att göra 300 situps utan att tänka på detta kan i princip vem som helst göra. Det är först när du använder magmusklerna rätt samt inte svankar som du arbetar korrekt med din kropp och därmed kan uppnå resultat. Du får absolut inte svanka under situpsen, det är nämligen enormt påfrestande för ryggen och ger inte träningen rättvisa.

Hoppas att detta hjälper er någorlunda med träningen hädanefter. Det finns så många ryggövningar som är bra men jag hinner verkligen inte skriva ner så mycket som jag kan. Det har trots allt tagit mig 13 år att lära mig allt. Men jag tar lite då och då i sådana här inlägg så lär ni er successivt mer och mer om träning.

Sedan kan jag bara avsluta med att säga att detta kan vara ganska givande även för er som i vanliga fall inte finner det speciellt givande eller intressant med träning. Detta är inte bara något för de som har ryggproblem utan jag förmodar att alla tjejer vill ha en mer eller mindre häpnadsväckande svank att visa upp? ;) Det får du genom allt som står ovan! Ju oftare du tränar ryggen desto mer "elastisk" och stark blir den, och med regelbunden träning och stretch kommer du bygga upp en grymt het svank.

Pretty Woman

 
Hejsan!

Vilket väder vi har! Gick på en promenad längs vattnet tidigare idag. Sedan satte jag mig ner på bryggan ett tag och solade ansiktet - vilken färg jag fick! Solen är ju som starkast såhär års, nog känns det vill jag lova. Härligheter! Idag är det annars matte som gäller för hela slanten. Skulle ha träffat A idag igen men det hinner jag alltså inte =(...
Ikväll är det dock Pretty Woman vilket är en av mina favoritfilmer. Jag älskar Julia Roberts och jag älskar Pretty Woman. Som jag har berättat är jag och pappa ensamma hemma den här helgen och han skämmer bort mig ännu mer än någonsin, hur nu det är möjligt. Igår köpte han upp en hel godiasaffär tror jag. Han ville så gärna att jag skulle stanna hemma med honom så självklart gjorde jag det. Det var ju ytterligare en favoritfilm på tv igår: Helens små underverk och jag satt här och grät och skrattade om vartannat. En riktigt känslomässigt stark film det där. Rekommenderas starkt för er som ännu inte sett den!

Ikväll blir det alltså Pretty Woman och en massa gott att äta till det. =)



24 timmar med Magnus Uggla är en låt som jag inte alls tyckte om första gången jag hörde den. Nu kan den inte försvinna från min hjärna och jag får sommarkänslor i hela kroppen då jag hör den. Ojoj vilken sommarplåga den kommer bli. Sedan lägger jag upp Watching the stars bara för att den är så himla fin.


 

Gårdagen

Egoism rocks! Här ser ni hur jag såg ut igårkväll.

image465

image466  image467

image468

image469

image464

Ojoj vad mycket bilder det blev.. Ser ni hur snabbt mitt hår växer? Visst att det alltid har vuxit fort och trivs bäst som långt men såhär snabbt? Jag klippte det ju jättekort för inte allt för länge sedan. Men detta gör mig överlycklig. Äntligen kommer jag få ha långt, blont hår i sommar igen.

Kvällen igår började senare än planerat. Pappa var gullig och skjutsade mig till Kungsholmen där bland annat Charlotte, Sarah och Johanna var. Problemet var bara att Charlotte och jag inte riktigt förstod varandra så jag och pappa åkte till en helt fel gata och stod där ute och väntade i evigheter. Resan tog 50 minuter.. var då medvetna om att jag hade kunnat gå till festen hemifrån mig - så nära är det.

Det roligaste av allt var då vi stod och väntade på Charlotte och en tjej på en cykel kommer i full fart vinglandes på gatan mot våran bil. Av någon anledning var jag säker på att det var Charlotte, hon är så galen så hon kan ta en cykel och vingla fram på det sättet. Pappa är så rolig, för han trodde också att det var Charlotte och frågar mig varför hon alltid dricker så kopiösa mängder alkohol - hahaha! I alla fall så börjar pappa gasa som fan för att han tror att hon ska köra in i bilen. Sedan hoppar jag ur bilen och skriker något i stil med "Fan Charlotte hur mycket har du druckit egentligen och vems cykel är det?"  Varpå tjejen som sitter på cykeln stannar och tittar frågande på mig och jag då ser att det inte är Charlotte som sitter på cykeln.

Väl framme hos Stefan som för övrigt var så snäll och pratade med mig i telefon i säkert 45 minuter så att jag skulle hitta blev jag bjuden på gott vin. Sedan körde vi lite lekar och hade riktigt trevligt faktiskt. Om man bortser från den halvtimmen då jag fick ett samtal av en kille som jag inte längre har någon kontakt med men ringer då och då. Den här gången ringde han för att ifrågasätta hur jag tror att jag kan satsa både på modellande och mina fritidsintressen och samtidigt vad jag nu väljer att bli yrkesmässigt. Jag måste ju välja något av det tycker han! Det hela var bara skrattretande och ibland undrar man hur folk kan ha så lite att göra. Kvällen fortsatte sedan trevligt och jag fick två smeknamn kvällen till ära: Modell-amanda och Rid-amanda. Väldigt kreativt måste jag säga..

Vid tre gick jag och mötte A, för att sedan gå hem till honom. =)


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Någon som är grym på att rocka!



Någon mer än jag som såg denna söta lilltjej på Talang 2008 igår? Jag och pappa nästan satt och grät då vi såg henne för att hon är så söt så att det inte är sant men samtidigt så grymt skicklig på det hon gör! Tjejen är 5 år. Jag smälte. Garanterat ett av de sötaste barnen jag någonsin har sett. Notera hennes lille finger som hon har med som koreografi i sitt nummer.

Våfflor med grädde såhär dagen efter?..

Godmorgon!

Idag är man sliten.. Jag hinner dock inte skriva någonting nu då jag verkligen måste hinna plugga matte innan jag går ner och rider. Först ska jag dock äta våfflor och grädde! Efter en liter vatten får vi hoppas att det går ner.. ;P Men jag tog bilder innan jag gick ut igår så jag lägger upp dem direkt efter ridningen samt skriver några rader om vad vi gjorde igår. Det blev dock en riktigt, riktigt rolig kväll måste jag säga.

Här bjuder jag på en låt från gårdagen..riktigt porrig låt är det. I nästa inlägg tänker jag lägga upp en annan låt som vi lyssnade på igår. Den var så nostalgisk att lyssna på så det var helt sinnessjukt. Jag lyssnade alltid på den innan varje klubbfest i åttan.  




Vi hörs senare!

Pussar / Mandy

TGIF!

image463Tjaaa!

Thank God It's Friday!

Jag får väl börja med att be om ursäkt för en långt ifrån oklanderlig uppdatering idag men jag har helt enkelt inte haft tid för er mina stackars arma läsare.

Jag hade i alla fall världens underbaraste utegympa, som vanligt vid Frescati, idag. Vädret var helt underbart med blå himmel och värmande sol. Dagens alternativ var Lacrosse och 5 km jogging i den fina naturen där borta. Ganska självklart vad jag valde. Idag bestämde jag mig dock rätt snabbt för att inte vara lika ambitiös som jag brukar och springa de där fem kilometrarna i ett tempo så snabbt att jag nästan stupar.

Vädret var nämligen så fint och min kropp kändes lite trött så jag och Rebecca bestämde oss för att promenera sträckan istället vilket även det känns i benen såhär några timmar senare. Det blir så mycket lättare att njuta av det fina vädret och den fina naturen med hästar och kor då man promenerar. Rebecca och jag kom in på ett av de djupaste samtalen jag har haft på länge, vilket var enormt betydelsefullt - för oss båda skulle jag tro.

Debatten på engelskan gick bara bra idag, och det är en himla lättnad att en av alla miljoner examinations som skall göras innan sommarlovet tar plats kan bockas av. Efter skolan åkte jag till Stureplan och mötte sötnosarna Janne och Tim. Vi satt på en bänk i solen en bra stund och därefter åkte vi på lite rundtur genom stan.. :P Därefter var det dags för mig att bege mig mot Tegnérlunden för ett danspass och nu är jag hemma.

En mysig middag med pappa väntar, mamma är nämligen i Småland över helgen. Tur att man har en pappa som lika gärna skulle kunna jobba som kock. Det har aldrig varit några som helst oklarheter gällande varför mina kompisar alltid vill äta middag här om man säger så. =)

Ikväll ska jag festa med mina kära vänner. Dels har jag en killkompis som går i min klass, Kalle, som fyller 18 och ska ha förkrök hos sig. Sedan fyller även min lilla snurpa Tessie år idag också. Grattis igen min lilla älskling! Planen är i alla fall att jag ska träffa Charlotte och tjejerna och dra på en fest på Kungsholmen till att börja med. Men vi får helt enkelt se var det hela slutar. Jag håller dörrarna öppna tills vidare.

Zandra - ett inlägg om ryggträning skriver jag imorgon i ett eget inlägg. En väldigt bra grej att ta upp i och med att man så lätt skadar ryggen vid träning. Bilder har ni att vänta er senare också!

Hoppas att ni får en trevlig fredagkväll!


Lycka

image461Godkväll mina beundrare, fiender samt likgiltiga jävlar!

Idag är jag på ett alldeles strålande humör. Och vet ni vad det bästa är? Absolut ingenting speciellt har hänt som har orsakat denna lyckokänsla. Det är en väldigt genuin glädje då man bara känner att mungiporna pekar uppåt och man är satisfied med livet i sin helhet utan att något speciellt har behövt hända. Denna känsla ska jag leva länge på! =)

Annars sitter jag här och pluggar på om presidentvalet i USA och diverse världskonflikter. Hade nyss en diskussion med Kalle som går i min klass om detta. Ni skulle bara veta vilka experter på området som går i min klass. Sådant beundrar jag! Det känns som om jag tar ett rejält kliv gällande min allmänbildning måste jag säga. Det bästa av allt? Det är väldigt intressant!

Någon av er läsare som är insatt i valet? Vem tycker ni bäst om av Barack Obama och Hillary Clinton? Har jag till och med någon som skulle ha röstat republikanskt - på John McCain?

Sedan har jag fått lite förfrågningar om att ha en frågestund så småningom igen. Är det något fler av er är intresserade av?

Jag som nästa Bachelorette?

Hello!

Jag har fått bloggsjuka. I min värld betyder bloggsjuka att man blivit så beroende av att blogga så att man allt för ofta tänker på vad kommande inlägg ska handla om, hur man ska uttrycka sig och så vidare. Detta är extremt irriterande och alla tips och råd för att få bort detta mottages gärna ;) !!

Att välja att göra vissa saker framför andra bara för att det skulle låta bättre i bloggen innebär inte att man har bloggsjuka. Det är nämligen bara fullkomligt sinnessjukt.

Anyway. Innan jag gick och la mig igår gjorde jag på pricken 200 situps. Jag förväntade mig (läs såg fram emot!) feta träningsvärken idag men vaknade till min besvikelse imorse med visserligen en jäkla platt mage, men träningsvärken var som borta med vinden. I alla fall har jag upptäckt min styrka som bara blir starkare och starkare. 200 situps är ändå en del, och att köra det varje kväll är ingen plåga. Dessutom är det ju kul att träna! Och magen håller sig platt.

Det här med magmuskler är ett rätt intressant ämne. Det är nämligen så många tjejer som tycker att magmuskler på killar är bland det viktigaste på deras kroppar. Någon av er som tycker att det är viktigt? Personligen så har jag alltid känt att magmuskler är långt ifrån det viktigaste på en manskropp. Bröstmuskler, ben, rygg och armar - där kan vi snacka viktiga ställen som bör vara vältränade. Magmuskler kopplar jag av någon anledning till små taniga pojkar som går i sexan -sjuan och ska impa på tjejerna i klassen i badhuset med sin smala mage där ett sexpack rutor syns under skinnet.

Nej, bröstmuskler måste nog vara det absolut viktigaste. Det får nog bli första kriteriet för min framtida pojkvän. Jag kommer ihåg en gång då jag var påväg till en fest med Malou och Carro. Det var en av de roligaste resorna jag gjort i festsammanhang tror jag. I alla fall så var jag lite klantig den kvällen för jag hade, till en början med omedvetet, bestämt träff med tre olika killar. Till en början gick det ju bra när de ringde varannan gång och jag kunde hålla koll på dem. Men oj vad tjejerna skrattade när jag råkade kalla den ena killen för den andres namn då jag fått i mig några glas. Hur allt slutade? Jag valde mina tjejer framför självfallet. Allt slutade med att jag satt och drev med alla tre inför ett gäng åhörare.

Det jag skulle komma fram till som var det väsentliga var i alla fall att vi planerade en "Bachelorette", ni vet TV-programmet, där jag skulle ha 20 killar för mig själv och till slut välja en. I dagsläget vet jag att det första programmet skulle gå till att klämma på deras bröstmuskler. ;) Det andra? Det får ni lista ut själva.

Woopsi! Haha jag skojar lite med er. Bäst att berätta det så att ni inte får för er något. Jag är så bortskämd med att kunna skriva rätt öppet om sånt här då mina vänner och bekanta alltid säger att jag är så oskyldig. Men ni som faktiskt aldrig har träffat mig lär ju få helt fel bild av mig om jag fortsätter såhär. :P


Nu ska jag i alla fall börja plugga liggandes här i min sköna säng. Idag blir det förberedelse inför vår stora debatt vi ska ha imorgon om presidentvalet i USA. Jag ska förespråka Obama och veta allt om bland annat Israel-Palestina konflikten, Bangladesh-Indien-Pakistan konflikten, invasionen i Irak, militären samt Bush. Sedan ska jag veta hur Obama ser på detta såklart, men även McCain, Clinton och Brown.


Ojojoj vad jag kommer kunna flasha med denna allmänbildningen sen. Gotta go!


All that she wants

Tjaaa!

Nu har jag gjort min audition och till och med hunnit med en middag med mina föräldrar. Pappa var så söt innan jag åkte till Jarlaplan för audition, han möblerade om i ett av våra rum här hemma för att jag skulle kunna få som en danssal att dansa i. Den lille sötnosen vill så gärna att jag ska komma med. Jag har nog egentligen sådana där jobbiga föräldrar som alltid ska vara engagerade till max i mitt liv, inte minst när det gäller skola, dans och ridning. Jag ska alltid få det bästa och alltid göra dem stolta. Jag lär ju med största sannolikhet bli en sådan förälder även jag en vacker dag.. Men man får vända det till något positivt! Min lilla dotter ska sättas i dansklass som 4åring, precis som jag gjorde. Min lille son ska börja spela fotboll som liten. Nej inte fan är jag för detta att börja ge småflickor blåa kläder och pojkar rosa för att samhället ska bli mindre uppdelat. Märks ganska bra att jag är konservativ ha? ;)

Nu till det viktiga. Jag är hur nöjd som helst med min audition. Jag satte alla steg, fick ingen blackout, snubblade inte - utan allt gick så bra det kan då man har extremt mycket press på sig och dansar inför en jury. Vi dansade nämligen inte inför alla andra sökande dansare vilket jag först fått information om. Både på gott och ont tror jag... har man en större publik tycker jag att det är lättare att bara köra samt utstråla glädje. På något sätt blir det väldigt krystat och stelt när jag ska gå in i en tom danssal och dansa inför en jury som sitter längst fram i rummet. I alla fall var juryn väldigt positiva till mig och tyckte om det faktum att jag dansar på Kühlers. En väldigt hög ansedd dansskola.

Jag är i alla fall jätteglad bara över att jag tog tag i mig och mina nerver och gav allt jag hade där inne. Det är inte världens lättaste att dansa ett solo inför en jury och bli bedömd på det sättet. Men en enormt bra erfarenhet, inte minst då nervositeten försvann på en gång då jag började dansa och jag verkligen hittade hem i min dans.

Negativt är att jag trodde att det skulle vara tjugo-trettiotalet dansare som skulle komma med. Det är ynka tio stycken, och jag måste säga att det var många dansare där idag som liksom jag tog det här på största allvar och var grymma. Men jag tror på mig själv och det jag gjorde idag. Det får bära eller brista helt enkelt. Jag håller i varje fall tummarna, om en dryg vecka får vi svar om vilka som gick vidare.

Jag lekte lite med kameran under tiden jag värmde upp här hemma. Kläderna jag hade på mig var efter många om och men VRGs mjukisbyxor och två linnen. Att dansare alltid ska klä sig i så mycket kläder... Det var en fråga jag alltid fick från mitt ex. Jag vet inte vad det beror på men flera linnen på varandra har vi alltid av någon anledning!
Tänkte köra på trikåer och några nice hotpants över, men det blev detta alltså. Det var ju trots allt jazz/show och inte balett.

image454

image455 image456

image459



image458 

Nu ska jag plugga och därefter ska jag se på mitt favoritprogram Top models och äta chips. Så mycket som jag har tränat kan det behövas på lilla magen.. ;)

Här bjuder jag på en grym låt med Ace of Base som en tjej dansade till idag. Har den på repeat, så sjukt bra!



Dansaudition!

Nu är det dags! Eller nja, inte riktigt nu, men 17.05 är min tid för audition så nu är det inte långt kvar. Jag har inte känt mig speciellt nervös förrän för ett par timmar sedan då några tjejkompisar i klassen frågade om jag kunde koreografin. Då kom nervositeten som en blixt från en klarblå himmel och det enda jag har gjort sedan dess är att gå igenom koreografin i huvudet och markera stegen. Jag är en sådan person som alltid blir väldigt nervös - hur säker jag än är på min sak. Men det är ytterst sällan nervositeten brukar förstöra för mig och därmed hindra mig. Snarare är det tvärtom att min nervositet för att misslyckas samt min tävlingsinstinkt gör att jag lyckas. Men inte vinner jag någonting på att skriva en massa här, dags att bevisa det klockan fem idag istället!

Vad som ska göras nu hemma är att jag ska få i mig lite frukt så att jag får energi. Sedan ska jag göra mig iordning gällande kläder och så vidare. Därefter ska jag värma upp som bara den, stretcha samt köra igenom dansen ett par gånger. Nu kan jag koreografin så pass bra så jag får inte köra igenom den mer än ett par gånger, annars dansar man till slut sönder dansen så kan man ingenting helt plötsligt. I alla fall har jag en massa höga kickar i dansen (vilket kräver att jag är uppvärmd innan så att jag nästan sparkar mig själv i huvudet!) samt om ni tänker er.. att jag står upp och i en snabb rörelse gör en cambre bak som det heter i balettspråk. Jag har verkligen ingen aning om hur det där ordet stavas och jag hinner inte kolla upp det heller. Språkpoliser hit tack! I alla fall så är det en rörelse då man slänger bak ryggen, och som min balettränare säger ska huvudet hamna på golvet någonstans där bak ;) Jo tack! I alla fall så blir det ungefär så att kroppen böjs på två fast åt "fel" håll. En rörelse som kan vara enormt farlig för ryggen om man inte är uppvärmd. Så det ska jag alltså se till att vara! Men ack så snyggt det blir om man gör den korrekt!

Nu hinner jag inte sitta här längre, önska mig lycka till så hinner jag läsa det innan jag åker!

Också ännu mer dans.. :)



Hello guys!

Nyligen hemkommen från dansen men har redan börjat köra på ordentligt här hemma. Mami verkar verkligen vilja att jag ska komma med i musikalen, för trots att hon brukar sova vid den här tiden så är hon ivrigt uppe och tittar när jag dansar nu, ger kritik men framför allt väldigt mycket beröm. Världens bästa mami <3 Jag är i alla fall totally exhausted efter att ha dansat konstant i över tre timmar, men kommer inte kunna sova på ett himla bra tag. Koreografin ska tränas in nu när jag kan alla steg och jag ska tänka på alla detaljer, framför allt dynamiska detaljer, som jag ska tänka på imorgon. Sedan ska jag bestämma danskläder och så vidare. Seriösa grejer det här förstår ni (;

I alla fall så har jag tagit en av danserna från Moulin Rouge- medleyt jag kommer dansa med min dansgrupp på Vasan i maj. Skillnaden nu är bara att jag ska stå helt själv inför jag vet inte hur många människor och köra en riktigt fartfylld dans med allt vad det innebär, tänk Moulin Rouge så förstår ni...

Låten är Rhythm of the night som jag är så snäll och bjuder på ovan. Jag kommer seriöst gråta floder varje gång jag hör den efter föreställningarna för den är så jääävla rolig att dansa till. Jag får alldeles ont i mungiporna efter jag har dansat till den, just för att man ler så mycket. Förmodligen kommer ni själva märka att det är näst intill omöjligt att sitta still när ni hör den.

Nej, nu hinner jag inte sitta här längre. Jag ska ta en frukt och sedan är det bara att dansa vidare.

Nu kör vi!

Dance like nobody is watching!

Hej!

Det blir mycket dans
ikväll igen. Om knappt en timme ska jag åka till Tegnérlunden där Lasse Kühlers ligger och där ska vi som vanligt dansa i drygt tre timmar. Från och med nu är det dock bara repetitioner, vilket jag tycker är det roligaste på hela terminen (efter föreställningarna såklart) så balettpasset innan kommer bestå av hårdträning på bland annat Moulin Rouge medleyt som vi ska uppträda med på Vasateatern i maj. Pausen vi brukar ha på tio minuter innan jazzen börjar, försvinner nu och vi kör för fullt till klockan 22.00. Det är under den här delen av terminen som vi dansar som mest och kraven är som störst. Visserligen är det också nu tränarna ofta driver oss till vansinne för att de går in och petar så mycket. Men ska det se bra ut så ska det! (;


Annars är jag så äckligt nervös inför imorgon då jag ska på audition för musikalen. Jag trodde att vi bara skulle dansa individuellt framför en jury men vi ska tydligen dansa inför alla sökande dansare också. Hur omänskligt är inte det på en skala?! Än så länge har jag lite små koreografiproblem gällande diverse saker men jag tror att allt sitter som en smäck tills imorgon. Jag är inte den som lämnar något åt slumpen... på gott och ont. Åh, jag vill så gärna komma med så jag blir skitnervös nu när jag har fått höra att vi är hundratalet sökande och ytterst få kommer med. Ni får hålla alla tummar ni har så hoppas jag att det här går vägen. Positivt är att min kropp känns i mycket bra form och mitt självförtroende är på topp! Det gäller bara att göra mitt bästa och visa dem att dansen är mitt liv. Tvivlar inte på att de ser det förvisso... (;

Nu ska jag värma upp lite! Vi hörs senare.

Kramar Mandy


image452
Innan en träning..


Smile for life


Inte är jag bitter inte.

Godmorgon!

Brukar aldrig hinna gå in på datorn när jag börjar tidigt men idag då vi inte börjar förrän 11.20 för att vi för en gångs skull inte har prov på test hour så fick jag sova några timmar längre. Men inte var det så roligt att gå in på facebook imorse. Mina snygga kusiner har nämligen laddat
upp ännu fler bilder från Thailand där de har varit i flera, flera månader och de blir bara brunare och ser med slimmade ut för varje gång de lägger upp bilder. Nej, jag är inte bitter!

Emily till höger går förresten Handels, har tagit någon form av sabbatsår nu när hon är ute och reser, men sätter igång till hösten igen om jag förstod det hela rätt. Nu när jag har fått lite planer på att gå där så tänkte jag prata lite extra om skolan och allt runt omkring med henne så fort de kommer hem!

Min kära bror är ju också ute och reser i Asien med sin flickvän och han har blir ju så brun så att han inte ens ser svensk ut längre. Det hemska med honom är att han inte ens ligger och solar och försöker bli brun utan blir det bara av luften. Han blir till och med brunare än vad jag blir när han är utomlands.. Trodde knappt det var möjligt men han är ett levande bevis på det! ;) Saknar i alla fall honom något otroligt, men vi hörs nästan varje dag!


En bild tagen efter ett par veckor där nere, vågar inte tänka på hur han ser ut nu månader efter bilden är tagen...

Klicka på bilderna för att få dem större.


Godnatt!

   

Hej mina läsare.

Jag tänkte precis bege mig mot sängen och förhoppningsvis sova skönt. Som jag har tränat idag borde jag somna på en gång. Magträningen här hemma var inte att leka med. Sedan gick jag en halvmil på eftermiddagen också. Ska bli skönt att sova, och skönt med sovmorgon imorgon! =)

Ovan bjuder jag på en fin låt att lyssna på innan ni somnar.



För er som läste den återstående delen av det här inlägget som jag nu valde att ta bort, bara några minuter efter publicering, är svaret så enkelt som att det blev för privat. Det var något som jag inte vill att tusentals läsare ska läsa. Ni som hann läsa det fick ju en jäkla bra läsning i alla fall ;)

Tänd ett ljus för att hedra Engla Höglund.



Jag uppmanar alla att tända ett ljus och skänka en tanke för att hedra Engla Höglund klockan nio ikväll.

Mitt medlidande går förutom till Engla själv, också till alla hennes anhöriga.

Må du vila i frid Engla.

I found you

image444Hej igen!

Matten går riktigt bra, lunchen med pappa var trevlig och nu tar jag en välförtjänt paus från pluggandet men tänkte börja alldeles snart igen nu när mattehjärncellerna jobbar på högvarv! Annars tänker jag bara ta det lugnt idag. Om vädret tillåter går jag nog ut och springer lite senare. Sedan tänkte jag titta på Victoria's secret fashion show 2007 - jag är beroende som ni vet!












Studiedag

image442

Hej mina vänner!

Studiedag idag! Men inte är det så trevligt som det låter eftersom att jag måste plugga matte hela dagen. Men redan har jag hunnit med massor. Jag har pluggat en massa matte samt tränat tills hela min kropp bara skakade. Jag sitter fortfarande här och skakar en aning trots att jag tog en lång dusch efter. Magen är i alla fall väldigt tränad nu och jag funderar på om jag ska åka och sola nu i dagarna. Jag är rädd att jag kommit in i samma tankar som jag hade förr då jag var en riktig solariemissbrukare. I fredags då jag solade blev jag nämligen ännu brunare än vad jag brukar bli och därför vill jag inte att den härliga färgen ska försvinna. Men jag ska försöka tänka förnuftigt.. Jag är inte personen som planerar att använda botox i framtiden och därför kan det vara bra att inte sola mer än en gång i månaden, vilket jag faktiskt har hållit mig till det senaste året.

Nu ska jag åka och luncha med pappa, mysigt! Därefter tar jag nog en promenad längs vattnet alternativt joggar och sedan blir det plugg igen samt träna på min koreografi inför audition som jag har gjort om ytterligare.

image443
Den finaste färgen får man från den riktiga solen..


VINST PÅ PONNYCUPEN IDAG!! :)

Finns inte så mycket att säga. Jag fick som vanligt minstingen, hon hade bara gått två program tidigarei sitt liv. Känns som att jag alltid får dessa små, spända, busiga saker som inte har någon erfarenhet överhvuudtaget. Jag är i alla fall jättenöjd och det var verkligen roligt! Nu är jag helt slut och måste plugga ett antal timmar innan jag får sova. En av sakerna jag måste hinna med ikväll är i alla fall något roligt - jag ska nämligen jobba på koreografin som jag ska dansa upp på audition för VRG-musikalen på onsdag. Nervös som bara den är man, men det ska nog gå bra! Alltså får min kropp inte vila än.. dags att börja dansa!

Vi hörs lite senare mina vänner! :)


Lite bilder från i fredags!

Förresten! Jag kom på att jag lovade er bilder från Annas fest i fredags. Dessvärre tog vi knappt några bilder överhuvudtaget. De två första är tagna hos Saga med hennes kamera och återstående är tagna från söta Bettina innan folket hade kommit.


   


Dags för Ponnycupen på Gladö!

Godmorgon!

Nu är det dags! Dags för ponnycupen på Gladö. Vårt lag leder redan och har redan gått vidare, men vi ska göra det med klass. Alltså är det bara att vinna eller möjligtvis rida oavgjort som gäller idag. Jag är dessutom enormt sugen på att vinna den individuella tävlingen, trots att vi ska rida ett program som jag aldrig ridit tidigare. Det är en ny grej för ponnycupen att programmet heter "Dressyrryttartest" och alltså inte LB:1 osv. Men det går garanterat bra, ska bli roligt att tävla på deras hästar. Nu ska jag bara plugga på programmet, få i mig mat, ta fram de vita ridbyxorna och kragen och så vidare - sedan är det dags att åka. Önska mig lycka till!


Lördagkväll

Hej mina små barn!

Som ni ser blev det en hemmakväll för min del. Jag har för mycket plugg för att kunna gå ut och njuta av det. Dessutom ska det tävlas åter igen imorgon, borta på Gladö, och jag är sugen på att vinna! För tillfället skriver jag en tyskatext och får hjälp av världens snällaste Tim som ger mig texter på svenska så att jag får lite inspiration. Samtidigt diskuterar jag presidentvalet i USA med en killkompis från klassen. Vi ska nämligen ha debatt på fredag. Inte världens roligaste lördag men det är inte långt kvar nu, bara att ligga i och kämpa.

Många skriver och frågar hur jag får allt att gå ihop i mitt liv: skola, festande, vänner, dans, ridning och allt annat jag gör. Svaret ligger i att det gäller att prioritera. Det är bara att köpa att man får vara hemma en lördag ibland för att man måste plugga. Det är inte alla som behöver det men å andra sidan är det inte alla som tränar på sex fasta tider i veckan heller. Tack vare min fullspäckade almanacka som jag skriver i flera gånger om dagen för att disponera min tid så fungerar det. De få gånger allt skiter sig mår jag dock inte allt för bra. Jag tar gärna på mig mer än vad man klarar av. Tack vare att jag dock ägnar min tid åt så mycket som jag älskar så glömmer jag inte bort att leva.

Kram på er!



Update: Pratade precis med Anna. Verkar som om de flesta partypinglorna från gårdagen stannar hemma lagom slitna idag - ett gott tecken. I varje fall tänkte jag bara berätta att fågeln Alex hos Anna nu mår bra och har fått en egen bur och verkar trivas. Förmodligen är det inte bara jag som kan andas ut, djurvän som man är.

En massa rolig läsning till ert förfogande! :)

Tjena!

Kvällen igår var mycket lyckad.
Vi startade hos Saga med middag, musik och lite goda drinkar för att komma i stämning. Därefter åkte vi till min älskade Anna Liszke som hade lite festligheter hemma hos sig. När vi väl kom dit var det precis så som man alltid vill att det ska vara då man, som jag personligen alltid gör, kommer lite senare - alla var nämligen grymt taggade och hade redan kommit igång, minst sagt. Inte minst värdinnan själv, söta lilltjejen! =) Jag träffade på människor som jag inte har träffat på hur länge som helst. Någon sa att det kändes som klassfest vilket jag verkligen kan hålla med om. Gulligast var Axel som jag inte har träffat på evigheter. Lika charmig som alltid ställde han sig precis framför mig som om han skulle säga något enormt viktigt. Sedan utbrister han: "Jag tror fan att du är den sötaste tjej jag har sett i hela mitt liv." Jag som ofta har så svårt för att ta emot komplimanger även om jag blir smickrad till hundra står bara där och ler. Så fortsätter han: "Man vill bara äta upp dig såfort man ser dig". Ojojoj vad jag kommer få skit av er läsare för att jag skriver med sådant här. Jag menar, det är ju så osvenskt. Men det skiter jag i, det är ju trots allt ni som frivilligt går in på den här bloggen för att flera gånger om dagen läsa om uppdateringar från mitt liv. Men jag blir bara så glad när folk vågar komma fram sådär och verkligen bara helt seriöst ge någon en komplimang på det sättet. Och verkligen stå för det och inte behöva göra något oseriöst av det hela för att det blir pinsamt. Svenskar är ofta väldigt dåliga på att ge komplimanger men jag vet samtidigt inte vad som är värst: att sällan ge komplimanger eller göra det så mycket som exempelvis italienarna då det inte längre blir trovärdigt. Nej, lagom är faktiskt bäst där!

Men jag måste säga att jag har träffat på rätt många svenskar, även sådana som jag aldrig har träffat förut, som vågat ge en komplimanger trots att det litegrann strider mot vår kultur. Minns exempelvis en gång då jag gick vid Hötorget och en kille helt plötsligt kommer fram och säger att han aldrig har sett en vackrare tjej i hela sitt liv, och det lät faktiskt inte så krystat som det låter här nu. Stackarn var garanterat jättenervös men så jäkla cool som bara tar sig mod och går fram till en vilt främmande person sådär. Extra roligt var faktiskt att det här var en kille som såg väldigt bra ut och verkade fullt normal. Jag tror att vi hade kontakt i några månader efter det.. Ser man på (;

Tillbaka till gårdagen, jag och mina sidospår alltså. Kvällen var i alla fall väldigt trevlig och det var roliga människor hos Anna. Sjukt var att Anna fick en liten fågel av Alexander som flög omkring i hennes rum. Jag tyckte så synd om den lilla stackaren som var helt livrädd. Får ringa Anna senare och se hur det gick med lillen. Ofta man tar med sig en fågel man har köpt i en djuraffär till någon liksom.

Senare tog jag, Saga, Sarah och Anna en taxi till centralen och där stannade jag och Saga och åt lite. Sedan åkte vi hem. Mådde väl inte allt för bra då jag vaknade imorse, men efter att ha druckit ungefär en liter vatten så mådde jag prima. Ridningen gick grymt, trots att det var fruktansvärt jobbigt idag! I stort sett bara galopp hela lektionen då hästarna verkligen måste hållas ihop och det är inte min lilla ponnys specialitet direkt. Men det gick verkligen över förväntan och jag är grymt nöjd. Det blir bra det här.

Nu är jag dock helt slut. Träningsvärken från dansen igår är lika vidrig som alltid och jag har redan fått träningsvärk från ridningen idag. Magen är platt som jag vet inte vad efter det här tuffa passet. I like :)

Annars idag kanske jag ska ta en promenad till Vasaparken och träffa Alex, men förmodligen stannar jag hemma. Sedan ville Tim träffas också, men jag vet som sagt inte om jag orkar eller hinner. Jag har en massa plugg som måste göras och min kropp måste vila. Det är så mysigt att bara knata omkring här hemma i mjukiskläder och äta en massa gott! Till kvällen får vi se vad som händer. Lyckliga jag har dessutom studiedag på måndag apropå ingenting. ;)

Ett långt inlägg gott folk, men så blir det när jag råkat slarva med uppdateringen.

Utgång på ingång!

Stress stress stress! Nu ska jag slänga på mig kläder och åka till Saga på middag. Åh vad middagen kommer bli mysig!! Därefter åker vi till min lilla älskling som ska ha fest. Jag är jättetaggad och pluggandet gick riktigt bra idag så jag har gjort mig förtjänt av lite galenskaper.. (: Det ser ut att bli en trevlig kväll! Allt som behöver fixas innan är fixat och nu blir allt bara vad man gör det till. Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. I alla fall kommer en massa bilder att tas som ni får se imorgon! =)

Hoppas att ni får en trevlig fredagkväll kära läsare!

Det går bra nu.


image426Tjena flickor och pojkar!

Idag har jag haft en betydligt bättre dag. Visserligen inte till en början. 08.15 satt jag på min tyskalektion som idag endast ägnades åt grammatik. Många säger att tyska är ett enkelt språk vilket det är då det gäller att förstå. Men grammatiken brukar lärare säga är svårare än alla de andra språken tillsammans. Allt bygger egentligen bara på undantag och det är i få fall det finns tydliga regler att följa. Efter den lektionen var min migrän outhärdlig så jag fick åka hem. Jag hade inget val. Som tur är blev det bara två lektioner jag missade. I alla fall gick jag och la mig så fort jag kom hem, klarade inte av att vara vaken med de smärtorna.Jag sov i ungefär två timmar och vaknade upp som en helt ny människa. Visserligen är huvudvärken fortfarande kvar men långt ifrån i samma utsträckning.

Med ett leende på läpparna gick jag och solade solarium, var väldigt länge sedan nu. Blev hur brun som helst som vanligt och nu sitter jag och pluggar matte! (För er som inte vet; ett av mina favoritämnen) Huvudvärken är nästan borta nu, för första gången på hela veckan och äntligen ser det ljust ut i mitt liv! Med risk för att jag tidigare har låtit som en självmordsbenägen person som försöker ta sig förbi höstdepressionen? I alla fall är jag överlycklig för att jag både kommer kunna gå på dansträningen idag och sedan även kunna göra allt det som jag har planerat med mina vänner. Först middag hos Saga och sedan fest hos en tjejkompis som jag dessvärre inte kan nämna namnet på än. Inte vill vi ha oinbjudna gäster dit (; Så tråkigt bara att jag förmodligen inte kommer kunna åka till min älskade Hanna ikväll som också är ensam hemma. Det får bli imorgon istället lillstrumpan :) <3

Nu ska jag plugga vidare med min matte så att jag kan festa riktigt ordentligt ikväll och verkligen vara värd det!

Pussar Mandy!


Gestern war es Italienisch, heute ist es Deutsch.

image425Hallo meine Freunde!

Jetzt sitze ich und studiere ein bisschen Deutsch. Danach will ich schlafen.. ich bin so müde. Ja, där hade vi lite simpel tyska. Tyskan bara kom, kunde inte stoppa den. Jag har suttit länge med Matthias på msn och skrivit på just tyska, pluggar grammatik samtidigt som jag pratar tyska med mami - ganska förståeligt att tyskan kom automatiskt. Ni som förstår kan vara glada, jag tänker nämligen inte översätta. (; Ni går verkligen miste om något ni "icke-tyskpratare", här får ni ert straff!

Anyway. Vidrigt trött är man också. Alltså jag förstår inte vad det är för svacka jag kommit in i. Jag har fortfarande sådan vidrig migrän konstant och tröttheten ligger som ett tungt täcke över hela mig, oberoende på vad klockan är. Men jag ska sova såfort tyskan är gjord, får inte ut något av att vara uppe då man är såhär trött i alla fall.

Annars har dagen varit bra, det har bokats resor vilket känns bra. Sommaren närmar sig sakta men säkert. =) Sedan har det planerats inför morgondagen och jag ser verkligen fram emot kvällen.

Till vänster har ni den frisyr som jag jobbar på. Lyckligtvis växer mitt hår fort som bara den och jag har hår som "trivs i att vara långt" om jag kan uttrycka mig så. Det blir sällan slitet och det växer för snabbt för att kunna vara en kortare frisyr speciellt länge. Funderar på om jag ska permanenta det också litegrann så att det blir som på bilden. Men vi får se, den dagen den sorgen. Det är ett svårt beslut.

Nej, nu orkar (snarare vågar?) jag inte skriva mer. Risken finns att jag skriver saker jag inte riktigt kan stå för då jag är såhär trött.

Jag orkar inte korrekturläsa. Språkpoliser hit, tack!

Börjar se ljuset i tunneln..

image424


Tjoho!

Idag har det varit en bättre dag. Fördmodligen för att jag bara har haft en lektion. Visserligen var jag nära att bryta ihop på lektionen för att min migrän var outhärdlig, men allt gick bra i alla fall och den nya grammatiken vi ska kunna inför provet sitter redan som en smäck! Sedan känns allt bättre med skolan för att jag och Tessie har bestämt att vi ska börja plugga sådär mycket tillsammans igen, sova hos varandra i skolveckorna och jobba en massa tillsammans. Helt enkelt slå våra kloka hjärnor ihop och därmed uppnå så bra resultat som vi bara kan. Kommer ni ihåg arbetet hon och jag satt uppe med en hel natt då vi sedan gick till skolan, hade en presentation i engelska tillsammans och sedan lämnade in arbetet? Ni skulle bara veta vilka lovord vi fick gällande både presentationen och arbetet. Vi är ett bra team helt enkelt!

Nu har jag precis ätit lunch och ska göra mig iordning för att åka på ett ärende. Vi får se om jag hinner möta upp Anna innan eller hur vi gör. Egentligen vill jag bara krypa ner i sängen i ett mörkt rum och vila huvudet. Men inte än - nu måste jag fokusera ett tag till!

Kramar!

'
En riktig Vicotrias Secret Fashion Show låt !

Lips!

image423Godkväll mina vänner!

Puh vad jag är trött! Sitter här med italienskan och ögonen riktigt turas om att slockna för några sekunder för att de är så trötta. Sitter och lyssnar på Eros och Gabrielle efter varandra och äter vit choklad med förhoppningar om att jag ska komma lindrigare undan. Så fort jag är klar ska jag springa till sängen!


Åh vad jag älskar min hemliga lilla kur jag har på mina läppar som är så nyttigt för dem och gör dem så rosa och mjuka naturligt. Jag kan inte minnas när jag senast hade läppglans. Tycker inte alls om det längre och framför allt är det inte speciellt kyssvänligt. Mycket bättre med mjuka, rosa läppar utan kladd. =)

Min älsklingslåt <3



Kreativiteten försvann i samma ögonblick som det var dags att skriva rubriken..

Tjaa!

Trots att jag höll tummarna extra hårt inatt för att jag skulle gå en bättre dag till mötes än vad jag har gjort de senaste dagarna så var allt ännu värre idag. Migränen har varit ihållande varje vaken sekund, öronen har gjort så ont så jag bävar för en öroninflammation som kan vara påväg. Jag är ett riktigt öronbarn nämligen och har världens mest känsliga trumhinna som det har gått hål på mer än en gång. Jag känner mig dessutom fruktansvärt omotiverad gällande det mesta och jag börjar tro att jag kommit in i en liten svacka i mitt liv. Ni vet, då allt bara känns åt helvete.

Det känns bara som om jag har haft en sådan jävla otur också så det är nästan så att jag inte riktigt vågar gå ut då turen inte direkt är på min sida nu ett tag framöver. I alla fall var jag och red idag och där hade jag i alla fall tur, för riktigt bra gick det. Dessutom fick jag veta att jag ska tävla i Ponnucupen på Gladö på Söndag vilket ska bli grymt roligt. Det är finalen också så det är inte lite press man har på sig! Roligt med så mycket ridning nu igen! :)

Sedan får jag tacka världens bästa vänner som faktiskt har fått mig att le för första gången på flera dagar känns det som. Anna och jag har en del plans för imorgon då vi båda slutar tidigt. Kommer bli hur mysigt och roligt som helst! Sedan har jag bestämt en massa mysiga och roliga saker med Saga till på fredag. Först ska vi vara hos henne och sedan är det fest hos min lilla älskling!

Planerna för ikväll är såklart en del plugg men sedan ska jag fasiken ta mig tid och titta på TV och äta upp alla godsaker jag och mamma köpte igår. Saker som annars har hänt idag som är värda att nämnas är audition till VRGmusikalen som de nu har ändrat lite. Istället för att vi ska ha en gruppaudition så ska vi själva förbereda en koreografi på en minut och visa upp den för en jury, ensamma. Precis som på olika dansprogram på TV alltså. Så nu har jag ännu en sak att skriva ner i min redan fullspäckade almanacka - en korografi att förbereda och lära in.

Något jag även ser fram emot är resan till Berlin. Därefter kan vi ju nämligen inte ha så mycket kvar i skolan så praktiskt taget kan man säga att vi får försmak på sommarlovet redan i slutet av maj. Haha, förvisso riskerar jag att få strosa runt själv på uteställena i Berlin. Jag fick nämligen höra av söta Karoliina idag att jag inte är en person man vill gå ut med där borta. Kraven jag måste uppfylla ifall jag ska få följa med de andra är att jag inte får borsta håret veckan innan, inte borsta tänderna, inte ha något smink... ja ni förstår hennes poäng. Så vi får väl se hur det blir med den saken.. Denna sötnos framkallade även ett litet leende på mina läppar då jag fick se denna nyhet angående audition till musikalen som nu sker helt individuellt. Hennes lugnande ord var: Fan Mandy du är ju så jävla snygg, vad har du då att vara orolig för? Som en liten parantes sa hon faktiskt att jag var grym på att dansa också. Det som för mig i sammanhanget känns mest väsentligt.

Här hittade jag lite bilder på mig själv av de äldre slaget. Nu tänker ni att dessa inte är de minsta gamla. Egentligen är de väl inte det heller, det beror visserligen på hur man definierar gammal. Bilderna är tagna för ungefär ett och ett halvt år sedan. Men då jag har hyffsat ny dator blir det automatiskt att dessa bilder förknippas med det förflutna. 





Känsliga personer varnas.

Gör er beredda för ett riktigt neg-inlägg. Jag har så mycket i skolan just nu så att jag inte ens hinner med att bli sjuk. För visst gör sig febern påmind såhär en tisdagseftermiddag då jag precis kommit hem från skolan. Migränen har hållit i sig i två dagar nu utan uppehåll och jag förstår mycket väl att den kommer från stress och orolig sömn. Det är så många aspekter som gör att jag känner mig stressad och självklart är de allra flesta skolrelaterade. Idag fick vi reda på att datumet för vår student är den 29 maj. Om ett år - självklart. Men det är så otroligt mycket som ska hinnas med, inte minst innan jag får mitt efterlängtade och välförtjänta sommarlov i år. Trots att allt går så bra som det bara kan i skolan och lärarnas lovord avlöper varandra så känner jag mig stressad över ifall något skulle hända och resultaten inte blir som jag förväntat mig, räknat med - ja tagit för givet.

Nyligen kom jag hem från ett Mentor talk tillsammans med min Mentor Jon och mina föräldrar. Som vanligt satt han där och läste lärarnas kommentarer med ett leende på läpparna och mina föräldrar kunde gå därifrån lika stolta som alltid. Men varför känner jag mig ändå så fruktansvärt stressad? Min timdagbok till kalender är fullproppad trots att jag har en sida till varje liten enskild dag. Det är veckor, ja månader kvar tills jag kan hitta en dag som inte är antecknad.

Direkt efter Mentormötet åkte jag och mamma och köpte upp oss på en massa exotic snacs, jordnötter, vit choklad, vanligt godis samt chips. Hon ville ha en kväll då jag inte fick plugga någonting alls utan just bara vara. Men hur kunde jag glömma? Precis som alla andra tisdagar så har jag även idag dansträningar i flera timmar. Missförstå mig inte - jag älskar att dansa. Om det nu var någon där ute som fick för sig att tro annat. Men av någon sjuk anledning som faktiskt gör mig lite fundersam så var jag så säker på att jag för en gångs skull kunde ta en kväll och bara ta det lugnt. Men att missa dansen finns inte, då kan jag lika gärna missa föreställningarna också. Det är, med en liten överdrift, faktiskt så mycket vi lär oss och går igenom varje träning att de är näst intill omöjliga att missa. Det går helt enkelt inte att missa någon träning för "lite" migrän eller att man känner att kroppen inte orkar stå upp.

Fyfan för att vara såhär pessimistisk, det är verkligen inte likt mig. Men jag får väl ursäkta mig med det vanliga - jag är inte mer än människa. Gårdagen var dock ännu värre.. Nu tror ni att det var därför jag inte uppdaterade på hela dagen. Visserligen berodde det på att jag inte hann, för jag var i skolan till klockan sex och skrev klart ett arbete, därefter fick jag släpa mig till stadsbiblioteket och kom därifrån med 14 böcker om the Cold War. Fyra av dem är sisådär 1 dm tjocka. Ni vet sådär stora att de blir tunga att bära. Väl hemma blev dessa böcker mitt sällskap och då jag äntligen fick några minuter över till att blogga försvann allt jag skrivit. Våga inte skriv något om att jag måste börja skriva mina inlägg i Word innan jag publicerar dem. Sådant tänker man inte på när man har haft världens sämsta dag. Alltså gäller detta idag också.

 Nu har jag alltså haft två riktiga helvetesdagar, inte kan jag få en tredje också? Så imorgon får vi hoppas på att jag har mer att komma med än såhär. Annars blir det nog dags att visa er en dalande statistik som går neråt likt Hammarbybacken. Än så går den, konstigt nog, fortfarande uppåt.


Jag älskar Grease

image421Tjoho!

Satan vad trött man är efter dagens prestationer. Här hade man planerat att få en massa matte gjort men det var ju bara att glömma. Jag orkar verkligen inte. För tillfället äter jag fruktsallad och tittar på Flightplan med mamma. En riktigt bra film tycker jag. Men lite tråkigt att man har sett den så många gånger och vet precis hur den slutar. Annars tror jag faktiskt att jag ska gå och lägga mig snart. Kroppen är helt slut och huvudet likaså.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att det blir VRGmusikalen som får bli mitt hundrapoängsprojekt i trean. Förstå vad underbart det kommer bli att istället för att skriva 30-40 sidor så kan jag bara dansa mig igenom hela stora projektet. Med andra ord göra det jag älskar. Visserligen vet jag inte om jag kommer med än. Det är ju en audition innan för alla som vill vara med, då kommer jag bland annat konkurrera om platsen med Jarlaplanarna som går inriktning dans. Men det går nog bra, det har jag tagit för givet. =)

Lite synd är det att Grease redan har varit tema för musikalen. Åh vad härligt det hade varit att dansa till dessa härliga låtar. Man blir så glad av dem! Mamma Mia vore i och för sig inte helt fel heller, och den har inte varit med än vad jag vet. Nåja, vi får se hur det hela slutar. Musikalen kommer ju inte att äga rum förrän om ett år. Mycket händer på ett år. Det blir nog bra. Den som lever får se.




Godnatt.

Tredjeplacering - Brons i KM :) !!

    

 


Hej mina vänner!!

Petite var hästen jag fick tävla idag. En riktig dressyrprinsessa som jag faktiskt har ridit i dressyren under en rätt kort period tidigare. I alla fall var mina förväntningar rätt låga då det inte alls är den typ av häst min ridning passar som bäst på utan hon är väldigt lång i kroppen, framtung samt väldigt stor. Jag rider oftast de här små, oberäkneliga och mer kompakta ponnysarna. I alla fall gick framridningen grymt. Inne på banan kändes det inte riktigt lika bra. Hon tävlade allsvenskan igår och kändes väldigt trött. Men jag kom trea!! En poäng från tvåan samt två poäng från vinnaren vilket ni förstår är så jämnt det bara kan bli! Sedan är det inte helt fel att jag fick höra av domaren att jag fick utan tvekan bäst poäng av alla gällande min sits. Detta känns mycket bra. Extra roligt då mina medtävlande har betydligt mer erfarenhet gällande programridning än vad jag har.

Bilderna ovan är som ni ser av väldigt dålig kvalitét. Detta på grund av att de är tagna med pappas kamera och kan alltså inte föras över till min dator. Så det blev till att ta kort på datorn så att ni får se i alla fall ungefär hur fint ekipage vi var. :)

  


Losing my religion

 

KM i dressyr - omgång 2

image410Då var det dags för andra deltävlingen i KM i dressyr!! Samling 12.30. Detta är alltså anledningen till varför jag gick och la mig klockan tio igår kväll och kunde vakna utvilad och redo att fokusera idag. Lite nervös är man allt. Hästarna lottas ju ut så jag vet alltså inte vilken häst jag ska tävla. Nyss pratade jag med min storebrors förra flickvän som bland annat är ridinstruktör, en hel del råd och tips har jag fått som jag ska keep in mind.

Uppdaterar er om hur det gick senare idag.

Önska mig lycka till!

Sidor man undanträngt i barndomen hamnar i ens undermedvetna..

Hallå där!

Oh vad detta har varit en påfrestande dag rent mentalt. Lyckligtvis var världens bästa Anna här och kunde lugna ner mig och få mig att tänka förnuftigt. Jag är medveten om att de flesta som inte känner mig som mina närmsta gör tror att jag alltid är så förnuftig och alltid gör det rätta. Att jag skulle bråka och bli riktigt jävla förbannad är ingenting ni tycker stämmer in på mig.

I dagsläget gör det inte heller det. Men gällande just detta så har jag inte alltid varit en ängel. Jag var långt ifrån världens snällaste i mina yngre tonår och jag umgicks framför allt inte med världens bästa människor. Stark i mig själv har jag dock alltid varit, vilken grupp av människor jag än tillhört. Men det jag skulle komma till är att när vissa saker händer så kommer mina gamla sidor fram då jag som sagt inte är den mest förnuftiga och så änglalik som många uppfattar mig. Sidor jag dock har valt att ta avstånd från.

Vidare till händelsen imorse. Samtidigt är det en sådan härlig känsla att för en gångs skull kunna lämna något bakom sig som trots allt inneburit så mycket oklarheter och problem. Here we go! Nu är Mandysen med i spelet igen (;

Förutom detta rullar allt på mycket bra i mitt liv för tillfället. Skolan går som vanligt jättebra. Dansen och ridningen lika så. Jag älskar singellivet mer än någonsin, framför allt för att det ger mig så mycket tid för mig själv - mina prioriteringar - och mina vänner. Apropå relationer så har jag även mitt upp i allt blivit bjuden på ett par dejter av några riktiga sötnosar... Jag antar att jag får uppdatera er om hur allt går :) Dock inga nya människor i mitt liv utan personer som har fångat min uppmärksamhet mer än en gång förut... Mer än så säger jag inte.

Pussar Mandy

Kaosartad kväll slutade med älsklingen!

Godmorgon!

Anna och jag vaknade ganska nyligen. Gårdagen var jättemysig. Först åt vi middag, bakad potatis med oxfilé. Bordet var dekorerat med tända ljus. Därefter behövde Anna skriva klart sitt arbete innan hennes deadline. Då passade jag på att plugga en hel del matte, väldigt ambitiöst! Därefter tittade vi på How to loose a guy in ten days. My choice! Till det åt vi en massa godsaker. =) Under filmen somnade vi dock båda i soffan..

Annars var kvällen totalt kaosartad till en början. Min mobil pep var tjugonde sekund, stalkers ringde för att be om ursäkt för diverse saker, personer som jag inte vet hur jag skall kategorisera hörde av sig i samma veva. Ja, allt kom på en och samma gång helt enkelt. Det var så komiskt att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta. Det är synd att jag inte kan gå in på allt här - förmodligen skulle ni dö av skratt. Men det skulle innebära att tiotalet personer skulle namedropas och det har jag ingen lust med. Helt förståeligt.

Nu ska jag och Anna äta våfflor med grädde och sylt till frukost. Därefter ska jag nog så småningom göra mig iordning för att rida. Lyckligtvis ser vädret så bra ut så att vi säkert kommer rida ute. Anna lär nog följa med och titta också. =) Senare får vi se vad som händer, har olika alternativ för dagen.

                                                           

Allt handlar om att vinna eller dö.

image406Ciao ragazzi!

Idag har skolan flytit på smärtfritt. På idrotten hade vi utegympa i det fina vädret ute på Frescati. Det var samarbetsövningar och lekar man alltid gjorde på högstadiet som Capture the flag och dylikt. Vi hade riktig team spirit i vårt lag och jävlar vad vi tog det seriöst. Så vann vi ju också (; Jag blir nästan rädd för mig själv i sammanhang som dessa. Att jag är en vidrig tävlingsmänniska vet jag redan. Men att jag till och med inom skolidrotten tar det på dödligt allvar är nästan lite galet. I alla fall var det enormt roligt och leken framkallade nostalgi så det skrek om det. Fick även veta att jag ligger på ett självklart MVG i kursen, alltid roligt att få höra.

Idag hade jag tänkt söka lite sommarjobb på NK men då jag slutade kom jag på att min dansträning börjar redan 17.20 och i och med att mat är ett måste innan träningen var jag tvungen att åka hem istället. Här hemma fick jag reda på att jag förmodligen kommer kunna jobba på min brors jobb i sommar. Det är ett företag som håller på med kapitalförvaltning, beläget på Stureplan, och min arbetsuppgift skulle vara att sitta i receptionen och svara i telefon. Vore inte helt fel.. Keep your fingers crossed!

Efter dansen kommer min Anna hit. Jag är helt död så förmodligen kommer vi bara köpa en massa gott och se på massor av tjejfilmer.

<3


Härmed får ni alla era fördomar bekräftade, enjoy!

Hej mina vänner.

Detta får bli det sista inlägget för idag. Det ser ut att bli en sen kväll i och med att jag var så dum som sov så pass länge tidigare idag. Istället för att sova sitter jag och läser "The things they carried". En historisk berättelse som är mycket intressant måste jag medge. Parallellt med det sitter jag med ett par vänner på msn och diskuterar presidentvalet i USA - mellan demokraterna. Obama eller Clinton. Jag har en av dessa som jag känner mer för, jag säger dock inte vem av dem. Om ett par veckor kommer vi att debattera om presidentvalet och i samma veva tänkte jag ha det som lite tema i bloggen så att några av er får lära er lite vett också. Då har nämligen jag mer kött på benen också och kan uttala mig mer objektivt kring det hela. För många av er låter detta säkert dötrist men jag ska se till att ni får med er lite kunskaper i bagaget genom den roliga vägen. Lite allmänbildning har ju aldrig skadat, eller?


Så nu får ni det bekräftat kära läsare. Det som diskuteras på lunchrasterna på VRG är vanligen Israel - Palestina konflikten eller presidentvalet i USA. När vi är sugna på att festa till det lite så diskuterar vi ingen mindre än Lars Ohly.

Back to the debate!


Otippade personer som följer min vardag.

image404Hej flickor och pojkar!

Nu har jag haft en aningen för lång paus från pluggandet, dags att plugga lite matte igen. Sedan ska jag äta lite kvällsmål som alltid, är som många av er vet hungrig nästan hela tiden.

Ser ut att bli besöksrekord idag igen. Undrar var ni alla läsare kommer ifrån. Jag upphör aldrig förvånas över vilka ni är som läser - riktigt otippade personer som erkänner att de läser måste jag medge. Men det är roligt! Så länge jag tänker efter en extra gång innan jag skriver...

Nu ska jag äta och plugga lite matte. Därefter film! Vilken slappdag det har varit idag, men sådant behövs också :)


Psyko? Jag?

image401Hejhej!

Mår lite bättre nu, men känner mig fortfarande helt konstig efter mardrömmen jag drömde. Det är nästan så att man känner sig lite psykobrud då man blir så påverkad av en dröm liksom.. Det var ju för guds skull inte ens natt då jag drömde! I alla fall är mamma hos mig nu och får mig trygg igen. Känns väl kanske som att hon gör det för att vara den snälla mamma hon alltid är, snarare än att hon faktiskt tror på hur mycket den hemska mardrömmen påverkade mig. I alla fall kan jag lägga ihop 1 + 1 och jag förstår var drömmen kommer ifrån. Jag hatar när man varit med om något som man bara vill glömma och så ska ens undermedvetna få en att nästan gå igenom det igen, bara det att man drömmer det. Men det känns ju verkligen som om jag varit med om det jag drömde.

Nu ska jag göra fruktsallad, plugga vidare och sedan ska jag bara ta det lugnt och titta på How to loose a guy in ten days.


Mardröm

Då sitter man här alldeles rödgråten och bara skakar. Jag blir så förbannad på mig själv. Jag la mig i sängen för att läsa "The Things They Carried"  som vi har i läxa att läsa till engelskan imorgon. Istället för att läsa den somnade jag samma ögonblick som jag la mig i sängen, och nu en och en halv timme senare kommer pappa in i rummet och frågar varför jag gråter och skriker. Jag drömmer väldigt ofta mardrömmar och hatar det verkligen. Jag blir så sjukt påverkad även nu efteråt fastän jag vet att jag är i säkerhet. Alltså min puls är uppe i jag vet inte vad och jag mår illa av rädsla. Jag vill verkligen inte skriva vad jag drömde utan vill bara glömma bort det och inte påminnas om det när jag själv läser mina inlägg senare. Ni kanske tycker att jag är töntig men jag skiter fullkomligt i vilket. Jag mår fortfarande illa och är alldeles skakig av rädsla.

Nu vill jag göra något mysigt som kan lugna ner mig. :( Jag vill ha en viss person här så att jag kan bli trygg igen. Åt helvete med mardrömmar.


La nostra vita - det ljuva livet.

Buongiorno!

Åh vad det är mysigt att bara vara hemma utan att någon annan är hemma, mysa omkring i mjukiskläder, lyssna på musik och bara njuta av lite egen tid. Det är så sällan jag hinner med sådant nuförtiden så det uppskattas som bara den de få gånger jag får tid över till det.

Idag hade jag planer på att söka sommarjobb. Nej nej inte gapa nu mina vänner. Det är nämligen så att jag kan räkna upp dussintalet kompisar som inte kommer tro varken sina ögon eller öron när de får se/när jag berättar att jag ska sommarjobba. Visserligen kommer jag bara hinna jobba i max tre veckor för sedan kommer jag tillbringa större delen av sommaren utomlands. Då finns det vissa neggon som säger att det inte räknas som sommarjobb. Klart det gör!

Idag skulle jag i alla fall ha gått och lämnat lite cvn samt pratat med ägarna om sommarjobben men det blidde inte riktigt så.. Men för att göra mami stolt i alla fall så ska jag ringa runt till de få ställen jag kan tänka mig att jobba på, bara för att kolla viktiga saker som om de överhuvudtaget kan ha en som sommarjobbar så lite som tre veckor. Har ni några tips så skriv skriv skriv!

Varför jag ska sommarjobba är på grund av något så enkelt som att jag behöver den meriten. Visst, jag kommer klara mig utmärkt i mitt liv på mina betyg samt min gymnasieutbildning och min framtida utbildning. Men i och med att vi inte har någon praktik på VRG så känner jag att det skulle ge mig så mycket att komma ut i arbetslivet. Den enda gången jag varit där på riktigt var då jag praktiserade på Albano Djursjukhus trots min låga ålder - fick sedan jobb där och en himla massa lovord. Det gav mig även otroligt mycket då jag inte fick någon slavgöra för fem öre utan endast samma utbildning som deras djursjukvårdare får. By the way, vilken himla tur att jag tog upp det. Jag ska ringa chefsveterinären som pappa känner och kolla om jag kan sommarjobba där. De tyckte ju så mycket om mig för tre år sedan =)

Sedan kommer jag åka på tre utomlandsresor och jag vill verkligen inte att mina föräldrar ska stå för exakt alla kostnader. Visserligen kommer de få betala det mesta i alla fall, 3 veckor lär inte ge någon höjdarlön. Men det är principen att känna att jag i alla fall betalat en av flygresorna eller något.

Sedan är jag överlycklig för jag kommer kunna åka med VRG tvåorna till Berlin i en vecka i slutet av maj !! Från början fick jag tacka nej på grund av att mina dansföreställningar skulle hållas då, och självfallet prioriteras dem framför resan. Men nu har datumen för föreställningarna flyttats vilket innebär att jag kommer kunna åka med på resan och min snälla skola har ordnat så att jag fortfarande kan följa med. Så nu är det bara att betala in pengarna så åker vi i maj. Det kommer bli g r y m t !

Nu ?

- Dags att ringa runt angående sommarjobb!

Psykologi

Hej!

Jag har redan slutat!
Vilken befrielse. Jag måste bara börja med att säga att våra psykologilektioner i skolan är grymma. Vi har nämligen världens bästa lärare Fredrik i psykologi, som jag även har i samhällskunskap. Jag kan inte sluta fascineras över hur begåvad och otroligt allmänbildad han är. Han har verkligen hittat rätt. Tänk er att ha en lärare som du verkligen lyssnar på från det första ord han säger till det sista.

Två roliga experiment som har gjorts inom psykologin, som jag tänkte dela med mig av till er är typiska experiment som verkligen visar hur intressant psykologi är.

Det första experimentet som Milgram gjorde handlar om att bryta normer som vi har i samhället. Han lät x antal elever gå ut i kollektivtrafiken och deras uppgift var att exempelvis på bussen be en gammal tant att flytta sig så att han själv skulle få sitta ner. Då eleverna kom tillbaka var det dock inte en enda som hade haft mage att göra detta. Milgram kunde inte förstå hur det kunde vara så svårt att bryta från sådana normer och bestämde sig för att försöka själv. Väl på bussen lyckades han be en gammal tant att flytta på sig för att han själv skulle få sitta. Det dröjde dock inte många sekunder förrän han slängde ner sitt huvud mellan benen och låtsades må riktigt dåligt. Han klarade helt enkelt inte av att bryta från de normer vi har i samhället som i det här fallet handlar om att de gamla ska få "förtur" till sittplatserna i kollektivtrafiken.

Ett annat intressant exempel handlar om konformitet - att majoriteten av oss vill känna oss som en del av gruppen och inte sticka ut allt för mycket. Det här är ett klassrumsexperiment som handlar om att en elev inte är medveten om experimentet utan ska endast följa det läraren säger. Läraren ritar upp två streck på tavlan där man tydligt kan se att det ena strecket är längre än det andra. Sedan ber han varje elev i klassen svara vilket streck som är längst varpå de då svarar att de kortaste strecket är längst  (det har läraren bett dem att göra.) Sedan kommer han slutligen till eleven som är omedveten om experimentet och frågar honom vilket streck som är längst. I de allra flesta fall är det där bevisat att han i sin tur kommer att svara som de andra klasskamraterna att det kortaste strecket är längst.
Detta beror antingen på att han vill anpassa sig till gruppen och inte sticka ut, eller så börjar han faktiskt tvivla på det han själv ser och tror att det är hos honom felet ligger.

Ni får hålla med om att det är väldigt intressant det här med psykologi, även om detta ovan är på en väldigt basic nivå. En kurs jag definitivt kan rekommendera er som inte har den som obligatorisk att ta.


Nej nu måste jag göra iordning lite lunch, hur nu det ska gå. Jag kan verkligen inte laga mat. Baka är jag duktig på och det tycker jag är roligt... men laga mat? Jag tar alltid för givet att kunna luncha med pappa på torsdagar men nu är han och föreläser på Karolinska Institutet igen så jag kan alltså inte ringa och be honom komma hem med mat - vilket suger. Hur hemskt lät då inte det där? Aja, det får jag väl ta I guess ;)

Puss på er!


Statistiken fortsätter att stiga.

image400Tjaaa!

Hinner inte skriva så mycket men tänkte bara passa på att hälsa en massa nya läsare välkomna. Fan ni suger på att kommentera men jävlar vad många ni börjar bli som läser. Mail är ni dessutom riktigt grymma på att skicka så ni är väl rätt bra i alla fall ;) Åter igen är ni flera som skickar mail till min privata email. Jag svarar alltså inte på mailen som skickas dit, utan endast på de mail som skickas till min bloggemail som finns här på bloggen till höger.

Nu väntar duschen!

Pussar Mandy








Äntligen ridning utomhus!

image399Hej mina vänner!

Åh vilket härligt väder! Ett stort tecken på att det är vår är att vi nu har flyttat ut från ridhuset och numera rider utomhus. Hur härligt som helst! Nu när hästarna inte är vana vid allt runt omkring så var det rätt kaosartat idag dock. Hästarna var överallt, stod på allt annat än fyra ben. Men ingen kastades av utan vi körde på som vanligt. Min lilla prinsessa var dock lika duktig som alltid.. hehe! Hälften så stor som alla andra, men ohoj i galoppen springer hon allt om de större pollarna! Hon har inte riktigt helt lärt sig det här med att korta galoppen, men det kommer ;) Jag har fått den stora äran att träna henne, men det går finemang! Ojoj en massa hästsnack här, hoppas att ni överlever.

I alla fall är jag heeelt slut nu. Jag är ett levande exempel på hur jobbigt det är att rida. Jag har varit träningsnarkoman i större delen av mitt liv - och jag kan med handen på hjärtat säga att det inte finns något som tar slut på kroppens krafter så mycket som ridning ofta gör. Du använder så otroligt många muskler samtidigt, konstant i en längre tid vilket på den här nivån blir jobbigare än det mesta annat jag har provat på i träningsväg. Detta var då för er som fortfarande är inne på tanken att det är hästarna som gör jobbet. Ni skulle bara veta...

Trendiga korsetter från OfCorsetIs.com

   

Of Corset Is har nu kommit med välarbetade och trendiga korsetter till ett överkomligt pris. Korsetterna är tillverkade med metallskenor eller metallspiralfjädrar precis som man gjorde förr. Korsetterna är i en mycket bra kvalité som håller länge. De går att använda både över och under kläderna, till fest som till vardags.

Detta är definitivt något ni tjejer borde satsa på. Att komma närmare att bli en ren personifiering av sex går i princip inte. Min perosnliga favorit är den stilrena svarta. Och tro mig, dessa lär inte bara uppskattas av er själva. 


Onsdag

Godmorgon!

Ajaj, vad tidigt man är uppe.
Onsdagar är utan tvekan den jobbigaste dagen rent skolmässigt. Redan 08.15 ska jag befinna mig på tyskalektionen i skolan. Jag tycker så otroligt synd om dem som bor så långt ifrån skolan att de måste åka hemifrån vid sju för att hinna i tid. Lyckligtvis får jag skjuts dessa tidiga morgnar och kan åka tio minuter innan vi börjar.

Något som dock är obeskrivligt skönt är att jag läste svenska c förra terminen och i och med att det är en 50p kurs så har jag ingen svenska alls den här terminen. Förut gick jag alltså den killing tiden 08.15 - 16.00 på onsdagar. De flesta av mina kompisar går halvdagar på sina skolor och de kan omöjligt förstå hur vi orkar. Faktum är att det nästan är så att vi elever går i depression på onsdagar, de är hemska! I och med att alla lektioner är så krävande innehållande någon form av examination eller något annat oförberett så är det alltså heller inga lektioner "man bara kan sitta och ta det lugnt på", det finns liksom inte. Anyway, det jag skulle komma fram till efter en mening var det tänkt, är att jag nu slutar halv tre istället och det är betydligt mer bekvämt och humant.

Så vad är då planerna för dagen? Runt fyra ska jag bege mig till stallet för att rida. Jag har inte ridit på hela lovet så det ska bli riktigt roligt, och jag har en underbar träningsvärk att vänta imorgon. En träningsvärk som kommer läggas på den jag redan har från trningarna igår med andra ord. Nu märks det att vardagen sätts igång - jag går ständigt med träningsvärk.

Sedan pratade jag lite med David igår ifall han skulle sova här idag eller imorgon. Vi får se vilken dag det blir men mysigt är det i alla fall. Att sova ensam är ingen höjdare. Åh, det är så mysigt att sova med någon som är så mycket större, lilla jag försvinner ju där i famnen - myyysigt :)

Annars hoppas jag bara att det blir varmt idag, precis som det var igår! Jag har nämligen satt på mig en liten klänning och strumpbyxor till det, i hopp om att det ska hjälpa solen att titta fram.

Hoppas att ni får en trevlig onsdag!

Jag klarar inte av att hålla mig längre.

Vad sämst jag är, men nu klarar jag inte ljuga längre. Besvikna och förvånade vänner har ringt sedan minuten föregående inlägg publicerades och nu klarar jag inte ljuga längre. Nej jag ska inte flytta till London i juni och jag ska inte heller börja på svenska skolan i London - även om jag måste säga att jag blev lite smått sugen då jag skrev inlägget. Men VRG ger mig sådan bra utbildning och jag har mina planer gällande resandet efter gymnasiet så mig blir ni inte av med än. Jag ber om ursäkt ifall någon tagit illa vid sig men efter alla år av skämt jag har fått utstå så kände jag att det var dags att hämnas. Vilket jag verkligen gjorde för många..

I alla fall kan mina älsklingar pusta ut nu, och jag kan åka till dansen med gott samvete. Som hos de flesta andra bokas nu sommarresor här hemma för fullt. Det som bokas nu är dock de två resor mina föräldrar vill göra med mig. Sedan ska jag även börja planera resan till Milano som kommer bli med vännerna.

Nej nu kallar dansen. Dags för fokusering med andra ord. Det är inte nådigt vad perfekt allt måste vara in i minsta lilla detalj såhär inför föreställningarna. Men det kommer bli grymt, som jag sagt så många gånger förr (;  

Hoppas att ni får en trevlig kväll. Jag vill bara passa på att rekommendera er att ta en kvällspromenad, det är ju perfekt väder för en sådan.


Beslutet som lär förändra en del..

Nu är det lite nya planer planerade. Visserligen har det varit lite smått planerat i flera månader, men jag är inte personen som står för "mycket snack men liten verkstad", så därför har jag inte velat säga något. Men nu är det i varje fall klart och jag antar att det är dags att ni får veta det.

I början av juni kommer jag flytta till London. Trean kommer jag alltså inte gå i Sverige utan min skola har erbjudit oss elever att gå trean i svenska skolan i London men ändå få ta studenten här hemma. Så det ska jag alltså göra! Jag har velat fram och tillbaka men har nu äntligen bestämt mig. Vi är två tjejer från klassen som ska göra det tillsammans så det blir nog bra. Jag har en massa kompisar som kommer hem nu till sommaren och har spenderat ett år där och de säger att det har varit det bästa året i deras liv. Det är inte mycket mer än att flytta hem om man vantrivs. Det känns rätt overkligt bara eftersom att jag flyttar till Italien direkt efter. Å andra sidan handlar det om två år i ens liv som förmodligen kommer innehålla bra många fler år än så..

Jag vill känna att jag har rest och besökt så många platser som möjligt innan jag börjar plugga och sedan satsar helhjärtat på karriär och i framtiden även familj. Det här är verkligen något jag verkligen vill göra och jag tror att det kommer ge mig otroligt mycket både i dagsläget och för framtiden.

Sakta vi gå genom stan...

Goddagens läsare!

Ni vill inte veta hur långt jag har gått idag. Vi hade som jag skrev i föregående inlägg, Resource day, vilket denna gång innebar att vi skulle gå genom Stockholm, nästan en mil, och få reda på historian bakom varför byggnader är bygda som de är. Bra mycket intressantare än förra resource day då det var general science och inte geography, och vi var tvungna att gå runt i Hagaparken och se på diverse stenar och annat.. morraine, eskers och allt vad det heter.

I alla fall blev jag en erfarenhet rikare idag. Nämligen hur det känns att vara turist i sin egna hemstad. För det var just det alla trodde att vi var - turister. För det försata gick vi runt och Tyler pekade på diverse byggnader och berättade om dem. Att han pratade på engelska vilket såklart även vi gjorde, gjorde att de förbigående fick det bekräftat. En rätt lustig känsla måste jag erkänna.

I varje fall var det ett fullkomligt underbart vårväder att promenera i. Det var ju till och med varmt idag! Det är så sjukt hur påverkad man blir av vädret men då det är ur positiv aspekt så måste jag säga att det är skönt att något så enkelt som väder kan sprida sådan lycka!

Nu... dags för en låt :)



Jag slår vad om att jag vet vilken serie majoriteten av er tänker på när ni hör den här låten (; Grym är den i alla fall!

Nu blir allt som vanligt igen.

Hej :)

Som ni garanterat redan vet har Blogg.se stängt av sidan de två senaste dygnen, därav den obefintliga uppdateringen. Men nu fungerar allt som det ska igen, och ni kan se fram emot en himla massa uppdatering från min sida :)

I det här inlägget tänkte jag dock inte skriva så mycket mer än att jag har sovmorgon då vi har Resource day. Detta betyder att vi ska knata runt på Stockholms gator med Tyler och få reda på varför hus är uppbygda som de är. Vi kommer att se ut som riktiga turister minsann ;) Sedan ska vi på en föreläsning gällande information om vårt 100poängsprojekt vi ska ha i trean.

Därefter åker jag hem, sedan är det dags för de första dansträningarna efter lovet !!

Det känns härligt att vara tillbaka.

Pussar Mandy

RSS 2.0