Dags för er att få svar på era livs frågor ;)

image2022

Första gången här i bloggen som jag tänkte ha en frågestund för er som sträcker sig under de dagar jag är i Småland (till och med söndag). Många skyller på att vi bloggare är dåliga på att svara på era frågor så här har ni ett utmärkt tillfälle att fråga allt ni vill veta och lite till..

Det ska i alla fall bli intressant att se vad för slags saker ni är nyfikna på. Jag är rätt öppen av mig så förhoppningsvis lär det inte vara några problem när det gäller mina svar. Annars får ni väl bara prova att skriva frågan så får vi se om den är för personlig. Men det tror jag inte ;) Jag kommer inte ha tillgång till dator där borta så allt kommer upp på söndag. Så nu har ni chansen mina vänner att faktiskt kräva ett svar av mig på det ni undrar över.

image279

Update: Nu är jag hemma igen och har läst igenom och godkännt era frågor och kommentarer. Jag är dock hur trött som helst och har en massa saker att fixa. Jag vill besvara frågorna så bra som möjligt så därför gör jag det direkt efter skolan imorgon istället då jag inte är som ett levande lik. Hoppas att ni har överseende med detta och så kan ni om inte annat passa på att ställa fler frågor om ni har några. Har by the way köpt 2 par nya dead gorgeous pumps igen som ni får se imorgon!

Jag känner mig förvirrad

image278Ni som ser på top model vet att tjejen Heather som ser ut att vara en ren naturbegåvning inom allt vad modellande heter har en rent ut sagt vidrig hållning. Som dressyrryttare och balettdansös är hållning något jag måste tänka på ungefär lika ofta som en body builder tänker att han måste äta och träna. Men nu till det väsentliga, det som har någon form av relevans i mitt nattliga inlägg:

Kan det verkligen stämma att hon har fått den hållningen från för många timmar hängandes framför datorn? (Skriver jag med ett överdrivet rätande på ryggen...) Jag menar, det är ju en av de "myter" som föräldrar i alla år har använt som en anledning till varför man inte ska spendera för många timmar framför datorn. Stämmer det som Heather hävdar så kan ju det betyda att man faktiskt får fyrkantiga ögon av att titta för mycket på tv, att ögonen till slut fastnar efter för mycket tittandes i kors, att man faktiskt får mask i magen om man äter snö eller att man blir stark av att äta spenat!?

Jag är förvirrad.

Er tur att vara aktiva under ett par dagar!..

image277Buona sera ragazzi!

De senaste två timmarna har gått åt att prata med Anna i telefon som ringde nyligen hemkommen från Spanien. Med andra ord hade vi en hel del att prata om. Synd bara att vi förmodligen inte hinner ses nu på lovet eftersom att jag åker till Småland imorgon klockan tre. Vill sova ut och ha gott om tid att få med mig plugg och kläder. Ja jag ska passa på att plugga lite där nere, har två prov efter lovet! :/

Sedan tänkte jag att ni mina kära läsare ska få vara aktiva under de dagar då jag är borta i en frågestund som sträcker sig under de dagar jag är borta. Jag skriver mer om det imorgon men se det som en möjligthet att ställa frågor och faktiskt kräva ett svar av mig! Så börja klura lite redan nu vettja. Ska bli riktigt intressant att se vad ni är nyfikna på, finns ju en heeel del att fråga är jag medveten om.. När man dessutom kan vara helt anonym och ändå få ett ärligt svar lär ju det locka en del av er anonyma läsare också skulle jag tro. Men men, mer om det imorgon!

Nu ska jag äta en apelsin ;D tjingtjong!

Då godis inte längre går ner är man sjuk på riktigt!


Blir hemma ikväll då världens bästa program går klockan nio. Ringde pappa precis och bad honom köpa med godis hem, annars blir det ingen riktig hemmakväll! Hade varit rätt nice med fest eller något sånt ikväll, men jag mår inte helt bra fortfarande gällande illamående och så vidare. Det är till och med så illa att mina föräldrar misstänker att jag fått en släng av min brors magsjuka. Bara det att det inte bryter ut helt eftersom att jag inte riktigt kan spy. Japp, peppar peppar så har jag hittills haft den turen! I alla fall så har jag svårt att få i mig mat nu igen. Mat är väl inte det första man tänker på i min sits.. Men godis går förhoppningsvis bra! Annars är jag sjuk på riktigt.

Skriver runt tio om min plan för er då jag är borta! :)



Lasse Kühlers Dansskola



Jag har fått frågor både via mail och här på bloggen om jag kan berätta lite om Lasse Kühlers dansskola. Jag valde den här kommentaren som hjälp så att jag får med det ni vill veta.

Hur det ser ut där, lärarna,priser,ålder,om det är svårt att komma in,människorna(vad för typ),stämning,dansstilar,uveckling,showerna,tider och hur man bör gå till väga osv. De har ju dansare där som e med på melodifestivalen, så du förstår allt sånt låter spännande och lockande :)

Redan nu kan jag säga att jag inte alls kan lika mycket om LKD som jag kan om exempelvis VRG då jag skrev ett inlägg om det. Jag tänker skriva allt så som jag personligen upplever det, i den grupp jag går i, alltså treåriga linjen. Man kan gå i både lägre och högre grupper än det beroende på hur länge du har dansat där.

För det första så kostar det 5700 kr per termin, vilket jag verkligen tycker att det är värt. Man får ändå tänka på att det är en av Sveriges absolut bästa dansskolor och vi dansar tre gånger i veckan för den summan. Till exempel ridningen som är två gånger i veckan kostar betydligt mer än så..

Gällande hur det ser ut där... det är väldigt fina danssalar med bra golv och sådant som är viktigt. Dansskolan ligger vid Tegnérlunden men det finns även lektioner vid Västmannagatan.

Lärarna är grymma! Jag har dansat i hela mitt liv och har aldrig haft så grymma danslärare. Självklart är vissa bättre än andra men överlag är det extremt hög nivå på dansskolans tränare. Både som koreografer samt lärare.

Vad gäller ålder så tycker jag att man ska söka in så tidigt som möjligt. Man märker att de vill ha unga elever som utbildas hos dem genom åren. Det är även då du kommer nå den ultimata utvecklingen. Jag ångrar ihjäl mig att jag inte bytte dansskola tidigare men det är inte mycket att göra nu. Grupperna är indelade självklart efter nivå men även ålder. Min grupp är exempelvis 90-91. Realistiskt nog så finns det färre grupper som startar där nivån är hög och eleverna är runt 15-17, än lite lägre grupper där eleverna är yngre.

Att komma in på dansskolan.. tja, är du duktig på att dansa så kommer du in om du gör en audition. Men som jag har skrivit så många gånger tidigare så handlar det mer om att visa dansglädje och utstrålning än att sätta varje steg. Att copa steg kan vem som helst göra, det behöver man inte vara dansare för att göra. Att dansa loss, ha utstrålning och bara vara grym och köra sin egna stil på allt kan dock inte lika många.. Sedan vet jag inte hur det gäller med kösystemet, de som känner att auditions inte är något för dem står i kö och dessvärre vet jag inte hur det fungerar mer konkret.

Vad det är för typ av människor.. ja du det är alla sorters människor som älskar att dansa! Vilket realistiskt nog också är alla olika sorters människor. I min grupp är dock alla väldigt lika och därför passar vi också så bra tillsammans. Vi är som en enda stor familj! Stämningen är på topp. Kühlers går man på om man vill satsa på dansen, annars får du inte gå kvar. Du får inte vara borta mer än tre gånger på en termin. I så fall mpste du gå och ta igen klassen du missat på en annan klass. har du varit borta bara en gång så är det också bra att gå och ta igen den klassen. Seriöst är det med andra ord, håller du inte måttet så görs något åt det vilket även resulterar i maximal utveckling hos dansarna.

Jag har aldrig utvecklats såhär mycket inom dansen som jag gjort under de här två åren på Kühlers. Det är som sagt så seriöst och danslärarna kräver så mycket av en liksom att det är en del konkurrens grupperna emellan så du utvecklas maximalt.

Vad ska jag säga om tider? Tiderna sätts av dansskolan och det finns inte så mycket att göra angående det. Jag dansar personligen tisdagkvällar två klasser i balett och jazz direkt efter varandra fram till klockan tio på kvällen. På fredagar dansar jag street 17.20.

Showerna hålls på Vasateatern och är även dem enormt professionella och seriösa. I publiken sitter folk från branschen så det gäller att verkligen göra sitt bästa. Kanske är det någon som ser just Dig och blir intresserad. Det finns lilla showen där de som inte har jättelång dansvana får dansa. Det finns mellanshowen där vi som går på linjen har den stora rollen. Och så finns det stora showen och där uppträder de som dansat på dansskolan länge och har jobbat sig upp till de höga grupperna som man kan nå efter de tre år som jag går nu. Det här med att dansa på melodifestivalen och andra tillställningar är alltså något som med stor sannolikhet blir verklighet då man gått treåriga linjen (ettåriga innan om man inte kom in på treåriga) och sedan går förintensiven, intensiven, showgruppen eller liknande. Har som sagt inte hundra koll på ämnet så är det någon av er som kan mer så får ni gärna lämna en kommentar.

Om du är sugen på att söka till dansskolan så tycker jag definitivt att du ska ta dig i kragen, kolla upp datum för audition (vilket brukar ligga i augusti någon gång) och anmäler dig för en audition. Det är precis som en vanlig danslektion bara det att det sitter tre personer bakom ett bord som för anteckningar och lite bilder tas så att de ska komma ihåg dig. Brev får du sedan hem om du blivit antagen eller ej, samt till vilken grupp - vilka stilar du ska dansa den första terminen och så vidare.

Vad gäller vilka dansstilar du dansar så dansar jag i alla fall balett och jazz varje termin. Sedan skiljer sig den tredje stilen från termin till termin. Hittills har jag dansat streetjazz, modernt, stepp och nu endast street som tredje dansstil utöver jazz och balett. Tredje året väljer du själv vilken stil du vill ha.

Jag hoppas att detta var till någon hjälp och att alla ni som funderar på att söka tar er i kragen och går på audition i sommar. Att söka till Kühlers är nämligen en av de absolut bästa sakerna jag gjort i mitt liv.


Det här med att mista någon som betyder allt.

Hej igen!

Nyligen hemkommen från stallet. Lite komiskt är det gällande vilka slags hästar jag rider. Visst att jag är rätt liten i kroppen, men att jag idag fick stallets absolut minsta lilla ponny var faktiskt skrattretande. Jag blev skitglad, jag menar, de där små liven är rätt okomplicerade att rida. De tycker om att busa och det gör jag också! (; Vi är rätt lika helt enkelt, kanske är därför jag får rida dem så ofta, dock inte den här lilla plutten som jag inte ridit sedan jag var nybörjare. Det som bör tilläggas är att min lilla dressyrprinsessa Linnea som jag rider varje vecka är näst minst (!) i stallet. Hur liten är jag egentligen?! Jag är faktiskt en bit över 170 cm...

Allt var inte som vanligt i stallet idag. Efter lektionen var vår utevolt omringad av en massa nervösa barn och ungdomar som spänt tittade på främmande nya hästar som longerades runt i banan. Hästarna var ännu mer spända än vi åskådare. Det är nämligen så det går till då nya hästar skall köpas och bytas ut mot någon av hästarna vi har hos oss som av någon anledning inte kan vara kvar på ridskolan. Ridskolechefen är lika skön varje gång. Tänk er en helt främmande halvgalen och nerdrogad häst komma till en ny plats för att bli provriden. Denna man som då är förste person upp att testrida hästen har varken ridkläder eller hjälm. Med en sits som en gammal erfaren hoppryttare och stigläder korta som ett litet barns sätter han sig orädd upp, rider hästen i alla gångarter med käppen som han envisas att kalla spöt för, i ena handen. Det är aldrig kul när en häst åker och varje gång är det lika svårt för icke-hästintresserade människor att förstå. Men jag klandrar er inte. Jag minns så väl för flera flera år sedan då jag praktiskt taget bodde i stallet. Då hade jag min ögonsten Gandhi som jag skött i fem år. Han var mitt liv, utan att överdriva. En hemsk dag blev det hans tur att lämna ridskolan, och inte bara den utan även livet i sig. Ridlärarna visste inte hur de skulle tackla situationen då de visste hur mycket den här hästen betydde för mig och de begick ett misstag. De hade två val att välja mellan och de valde just det som de inte fick välja. De valde att inte säga något till mig utan istället fick jag ett ödesdigert telefonsamtal hem på kvällen där de till en början försäkrade sig om att jag satt ner och inte var ensam. Jag åt inte på två veckor, gick ner 8 kg totalt och visade mig inte i stallet på ungefär två månader.

Well well, från ett ämne till ett annat. Imorgon åker jag till småland. Ska bli skönt att komma bort och mysigt att träffa lite släktingar, men just nu vill jag bara stanna kvar här hemma, festa och inte åka en meter från Stockholm. Förresten, visste ni att det är ungefär tre veckor att gå i skolan tills det blir påsklov igen?! Kunde inte sluta le då jag hörde det. Att patrik som ringde nyss är mer eller mindre ledig under dessa tre veckor vill jag inte tänka på. Tanken på att jag sitter och varvar andragradsekvationer med den italienska grammatiken för att sedan ta den tyska grammatiken i pauserna för att sedan plugga geografi på nätterna känns sådär lagom lockande. Men nu ska vi inte tänka så, lovet är inte slut än! Gudskelov..

Onsdag

image274
Hej allihopa!

Har redan hunnit med en del idag trots att jag lätt skulle kunna ligga och sova djupt fortfarande. Klockan tolv mötte jag Carro för en timmes lunch. Dock slutade det med en cola var. Jag har nämligen mått illa och haft ont i magen i över ett dygn nu och matlusten har varit som bortblåst. Inte alls roligt. Det var i alla fall lika mysigt som vanligt att träffa Carro, även om vi får införa fem minuters prat vardera då båda är så ivriga att berätta det senaste som skett i våra liv. ;P Jag menar, det är ingen tillfällighet att paret som satt bredvid oss bytte bord så fort det blev ett ledigt. Vi är båda rätt duktiga på att prata både mycket och länge.. Och Carro pratar på så duktigt så att ljusen på bordet blåses ut ett efter ett, haha!

Sedan åkte jag och mötte pappa för en lunch. Mår i alla fall mycket bättre nu och kunde äntligen äta någorlunda som vanligt. Om en kvart ska jag promenera ner till stallet för att rida. Det ska bli skönt med lite fysisk aktivitet känner jag.

Vi hörs när jag kommer hem!







Nice, sommaren 07

Min nya kofta :)

Kom hem från en mysig fika med Kalle för ett tag sedan. Har inte skrattat så mycket på väldigt länge.
"Men vadå, det är ju inte så mycket att ha varit otrogen åtta gånger i ett förhållande, en gång i veckan liksom.. det är ingenting. Man får ju tänka på att det finns både lördag och söndag på en vecka."  Haha! Jag vet att man inte ska skämta om otrohet, men fasiken det är farligt att inte kunna skämta om saker också, allt kan inte vara gravallvarligt.

   

Såhär såg jag ut under fikan, så där ser ni koftan jag köpte häromdagen. Perfekt då man bara ska fika och det är mörkt och ruskigt ute. Men även kan man kombinera den så att det blir mer vår och inte lika höstig, en typisk vårkofta helt enkelt. Får visa ett exempel på det så fort solen tittar fram :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, ciao!



Fika i gamla stan

Hej mina vänner!

Det var en rent sagt kaotisk morgon då jag skulla ha lunchat med min vän Philip idag men fick aldrig tag på honom då hans mobil inte ville fungera. Samtidigt som min msn vägrade loggas in. Lunchen blir troligtvis uppflyttad till imorgon i alla fall, med andra ord lär han joina mig och Carro!

Nu skall jag snabbt göra mig iordning för att åka till Gamla stan och fika med Kalle Garberg. Länge sedan man träffade honom så det ska bli trevligt! Kvällen ikväll kommer sedan börja med att jag går ut och äter med Paulina så får vi se vart kvällen tar oss. Alldeles för länge sedan jag träffade henne också så det ska bli mysigt. Vi har mycket att ta igen.

Hoppas att ni får en trevlig tisdag så hoppas jag på att kunna uppdatera er med lite bilder när jag är hemma och vänder för att duscha och byta kläder inför kvällen.

På återseende!

Apropå att vara brun..

... så måste jag säga att jag ser väldigt brun här och då är bilden ändå tagen i december månad! Utomlands var jag 5 månader tidigare.. Härligheter! =)


 image266


Ny bloggdesign och annat smått och gott.

Hej!

Nu har jag suttit med designen här på bloggen och försökt lista ut hur saker och ting fungerar. Har bloggen sett ut som ett färgglatt krypin i negativ klang så vet ni med andra ord varför nu. Det är väl inga jättestora förändringar men lite trevligare är det nog nu i alla fall. Eller vad tycker ni? Har fortfarande inte fått hjälp med att fixa den riktiga designen än, kanske är jag för dålig på att tjata?.. Den här designen får i alla fall fungera preliminärt.

Vid sextiden mötte jag Saga, vi gick längs vattnet till St Eriksplan där jag solade. Har inte solat så lite och sällan som jag gör nu på flera år. För det första är jag så pass brun så att folk misstar mig för att ha varit utomlands nyligen, för det andra är det stor cancerrisk och för det tredje är det ingen myt att huden föråldras. Där har jag tur att jag inte behöver sola varken ofta eller länge för att en vecka i Grekland ska se aktuellt ut. Idag bytter jag ut de 30 minutrarna mot 15 ynka minuter. Färgen bättrades på precis lagom och skönt var det.

Vet inte riktigt vad som hände direkt efter solningen men jag fick någon slags frossa som jag förvisso började känna av redan under promenaden. Sedan kom illamående samt satans magont som en våg över hela mig. Yrsel och feber gjorde sig påmint och här sitter jag nu med en stor Coca-Cola bredvid mig (inte någon light här inte, ni har väl hört att det är betydligt farligare än vanligt socker? Inte för att jag någonsin druckit light dock.. med den populärmedicinska författaren jag har till pappa är det omöjligt, han vet allt!) Jag får bara ta det lugnt ikväll så att den här skiten bara blir något som jag fick en släng av ikväll. Imorgon har jag nämligen flertalet roliga saker inplanerade. Tur i alla fall att jag ändå tänkt vara hemma ikväll eftersom att det inte blev så mycket sömn inatt.

Jag har by the way inte glömt bort era resetips och drömmål ni delger mig. Jag har läst igenom era tips flera gånger om. Forsätt och tipsa mig och i den turen alla andra läsare så kommer snart ett inlägg om det.

Annars har jag fått förslaget om att hålla en frågestund för er läsare som varar i någon dag för att på så sätt få med er mer i bloggen. Självklart skulle jag kunna ha det. Skulle faktiskt vara rätt intressant att se vad det är för slags saker ni är nyfikna på. Men är det något ni övriga skulle önska?

Ny piercing

  

Här är den söta piercingen jag köpte. Behövde en som inte hänger ner och fastnar i kläderna då jag tränar. Bilderna är inte jättetydliga men det är en blomma i olika rosa färger och ett grönt litet blad. Piercingen består av små små kristaller.

Koftan jag köpte är redan en favorit, hade på mig den igår men glömde helt bort att ta en bild. Istället för att ta en tråkig bild när den hänger på en galge så får ni se den nästa gång jag har på mig den.


Min söndag :)

Hej!

Hann inte lägga upp bilder på det jag shoppade igår som jag lovade, det får väl bli idag istället. Gårdagen var i alla fall trevlig. Mötte upp Saga runt tio för en fika. Efter drygt en halvtimme kommer Johanna, Pau, Mathilda och Anna dit så vi slår oss ner bredvid dem. Dit kom även Janne. Sedan gick jag, Saga och Janne vidare till Max där vi satte oss och åt. Runt två pratar jag med David som kom och mötte oss vid Max så åkte vi efter en runda på isen och diverse annat hem och sov. Blev bland annat väckt av honom imorse av vatten hällandes i mitt ansikte, alltid lika gulliga David ;P Är det inte att jag blir ställd i en dusch med kläderna på så ska jag ju i varje fall få vatten hällandes på mig i sängen..

Tog en promenad hem från honom nyss och nu ska jag bara äta lunch så ska jag ta en promenad med Saga längs vattnet om ett tag, underbart väder ute. Troligtvis knatar vi in mot stan..

Hörs senare!

 

 Denna underbara låt lyssnade vi på imorse :)

En dag på stan

image254
Hej!

Kom precis hem från en dag med mamma med lite shopping och fika. Nu när mina tjejer är utomlands så är det jättemysigt att det blir ännu mer tid över för mamsen. Synd bara att det inte var lika härligt vårväder idag men varmt har det i alla fall varit.
 
Just det! Det var två jättegulliga tjejer som kom fram och berömde mig för bloggen, riktiga små sockertoppar! :) För övrigt hittade jag tyvärr intte så mycket i shoppingväg idag, men kom i alla fall hem med en söt kofta och en navelpiercing. Lägger upp bilder på det om någon timme!

Pussis!

















Dags att lägga ner Melodifestivalen?

Godmorgon!

Nu har jag precis ätit frukost och ska precis börja göra mig iordning. Ska nämligen alldeles snart åka in mot stan för lite shopping om jag hittar något trevligt. Fick feber igårkväll så jag la mig tidigt för att det inte skulle bli värre, skulle jag bli sjuk nu så vete fan vad jag skulle göra. Men som jag trodde så vaknade jag efter 13 timmar sömn imorse och mådde prima. Somnade under melodifestivalen igår som var... jag finner inga ord.

Jag läste ett inlägg av Katrin Schulman som skrev om det bosniska bidraget. Jag håller med henne till hundra. I en svensk melodifestival ska man sjunga på svenska eller engelska, inget annat språk. Man behöver inte vara rasist för att tycka att varje land i en stor internationell tävling som faktiskt är rätt nationalistisk (man tävlar för sitt land) ska hålla sig till sitt språk eller självklart världsspråket engelska. Annars kan man slopa hela grejen att det är olika länder som tävlar mot varandra och att man inte får rösta på sitt land. Låt säga att det bosniska bidraget blir det som ska representera Sverige och Måns Zelmerlöf representerar Rumänien som han nu gått vidare i så blir ju tävlingsreglerna irrelevanta. Jag tror att ni förstår hur jag tänker. Jag hinner nämligen inte skriva mer nu. Ska snabbt göra mig iordning så kanske jag hinner ta lite bilder och lägga upp när jag kommer hem!

Hoppas att ni får en trevlig söndag! /M

Lördag

Att saker och ting aldrig ska bli som man planerat. Direkt efter ridningen skyndade jag mig att göra mig iordning för att åka till David och därefter åka och möta Janne för en fika. Snart har fyra timmar gått och jag sitter fortfarande hemma. Känslan av att bara ligga här i soffan och inte ha några måsten är så skön. Är dessutom hemma själv nu vilket förstärker den känslan. Jag känner helt enkelt ingen ork för att röra mig härifrån i nuläget. Skolan och alla andra måsten har sugit all kraft ur mig och det här lovet kommer att gå till att få tillbaka motivationen och bara göra saker som får min kropp att komma tillbaka. För övrigt pratade jag precis med Tessie som ringde från Spanien och hade det så bra så, det tvivlar jag då inte på..

Ikväll är planerna att festa, men känner jag mig själv rätt i situationer som dessa så kan det lika gärna ändras i sista sekund. Hausman ringde i alla fall om en fest som PH ska ha i Djursholm som jag kanske åker till. Problemet är väl då att jag säkerligen inte får ta med mig killar och de flesta av mina tjejer är ju utomlands nu :( Jag ska ringa Janisen nu och kolla om han har hittat något annat roligt. Annars var det en fest på medborgarplatsen som både PC och Saga visste om men den bangar vi, skulle tydligen bara hänga småbarn där. Sedan har vi min lille Patrik som jag också ska träffa! Vi får väl slå våra kloka huvuden ihop och se vart kvällen tar oss.



Runaway train

Godmorgon Sverige!

Vaknade för ett tag sedan, ska strax sätta på mig ridkläderna och ta en liten promenad i det härliga vädret med sol och klarblå himmel för att rida en dressyrlektion. Precis som alltid då jag är hemma en fredag- eller lördagkväll så vaknade jag upp med drygt 10 missade samtal. Tur att jag hade stängt av ljudet? Nja, sovsällskap är ju aldrig fel.

Efter ridningen skyndar jag mig hem och gör mig iordning för att sedan åka mot stan och möta Janne för fika och promenad i det fina vädret.

Här får ni en sjukt bra låt som jag lovade er att lägga upp. Runaway train med Soul Asylum.



Ut i det fina vårvädret med er nu så har ni mina underhållande inlägg att läsa när ni kommer hem, inte helt fel (;

Bio med mamma <3

Godkväll.

Ikväll har jag
varit på bio med min älskade mamma. Hur mysigt som helst! Vi bestämde det redan i förra veckan så ikväll var en perfekt dag för mys med min bästa. Jag har nämligen varit jättetrött hela dagen och då inga av mina vänner gjort något speciellt ikväll, kan bero på att i princip alla är utomlands så något speciellt lär de ju ha gjort.. nej jag är inte bitter.. Fick by the way äntligen levnadstecken från min lilla Tessie som är i Spanien right now. Jag vet att hon saknar mig, jag hoppas bara att hon saknar mig så mycket så att hon inte har för roligt där borta och stannar kvar. Det vore sorgligt, väldigt sorgligt till och med. Den lilla fialottan som ska tatuera sig där nere, jag försöker avråda henne, hon lyssnade inte. Dock har jag fortfarande förhoppningar om att hon kommer hem oförstörd och säger att hon lyssnade på smarta mig och avstod handlingen. Drömma går ju.. Och nu låter det som att jag är emot tatueringar. Det är jag verkligen inte och det handlar liksom inte om det... snarare att jag vill ha ett finger med i spelet, men som sagt.. det ser mörkt ut. I alla fall, för att återgå till ämnet nu när jag precis tappade tråden, passade det bra med bio ikväll för jag kände faktiskt ett litet behov av att få vara ensam med mamma en kväll, är nämligen väldigt beroende av henne.

Filmen vi såg var i alla fall Juno, och jag kan verkligen verkligen rekommendera den. Tjejen som spelade huvudrollen är GRYM och jag förstår verkligen varför hon blivit oscarsnominerad. Ni måste gå och se den och berätta vad ni tyckte om den. Någon som har sett den? Vad tyckte ni? Jag satt där i alla fall och grät öppet som ett litet barn och naw:ade mig (från och med nu ett existerande ord då jag är skribent) som aldrig förr. Satan vad känslig jag är när det kommer till sådana filmer. Handlar i alla fall om en ung tonårstjej som blir gravid, bestämmer sig för att adoptera bort barntet och man får följa henne under graviditeten. Se den!

Imorgon blir det party!

 

image245
 image246
image247

Bästa låten som går på repeat 24/7 hos mig för tillfället är Runaway Train med Soul Asylum. Älska! Lägger upp den imorgon.

Dagens träning - dans!

Hej!

Nyligen hemkommen från dagens dansträning. Tre personer var vi idag som körde på i streetens tema som vanligt på fredagsträningen. Ett tappert gäng vill jag lova! I vanliga fall är vi 10-12 i gruppen, inte speciellt många om man jämför med Kühlers andra grupper som är 20-30 stycken. Men så är vi grymma också (; På streeten är vi dock alltid runt fem stycken då tiden (en fredageftermidag) inte har passat alla i gruppen. Men det är å andra sidan rätt nice att bara köra på några stycken och dance like nobody is watching.

Dagens träning
blev alltså: Ett danspass på idrotten i skolan samt en dansträning med min vanliga grupp med extra fokus på styrka då vi var så få.


 

<3

Vårkänslor

image244Hej igen!

Jag åkte aldrig till skolan utan sitter för tillfället och diskuterar min studieplanering via mail med min rektor. Inte spciellt roligt sätt att starta lovet på men det är samtidigt något som måste göras då de antal poäng som står på min planering att jag ska läsa inte stämmer överens med mina val. Förmodligen måste jag åka till skolan och ha ett möte med henne men jag hoppas att jag slipper och att vi kan lösa det via mail. Jag vill bara sova ett par timmar nu! :( Woho fick precis ett svar från henne om ett möte angående detta klockan fyra. Perfekt, då kan jag sova en timme nu! Sedan åker jag direkt till dansen som ligger vid Tegnérlunden.

Det känns som att alla ska kommentera vädret nu och jag är personligen så emot väderprat som det bara går att vara. Att diskutera väder kopplar jag direkt till en otroligt stel konversation där man bara vill sjunka genom golvet. Men, idag är vädret så fint och man blir så glad av det att jag måste gå emot mina principer, for once. Jag hoppas att ni överlever. Vårkänslorna har redan börjat komma och gör mig, en dag som denna, ständigt påmind genom att flyga omkring inne i magen som färgglada fjärilar. Tänk hörni, nu känns ju tanken på att det faktiskt kan bli sommar inte så orealistisk!

SPORTLOV!

Hej alla glada!

Nu har jag äntligen sportlov och jag är så jävla lycklig! Så skoltrött och omotiverad som jag var igår vill jag aldrig uppleva igen. Idag har jag bara haft två lektioner då vi fick compensation från engelskan efter att ha haft vår in class essay i tisdags. På idrotten har vi ledarskap nu varje lektion då två eller tre elever undervisar/håller i en lektion som de själva har valt och förberett. Tjejerna idag hade valt dans och det var faktiskt jätteroligt! Jag brukar aldrig tycka att idrottslektionernas danstillfällen är speciellt roliga eftersom att det både är väldigt simpla men även ofta väldigt oprofessionella. Okej, klart det inte var speciellt svåra övningar eller koreografier på danslektionen idag, man får ta det för vad det är helt enkelt. Men det absolut viktigaste med dans är att det ska vara roligt, och även för mig som faktiskt ligger en del nivåer över så var det riktigt kul idag! Och det är inte alltid det lättaste att få med en hel klass och skapa dansglädje. Så dessa tjejer gjorde ett utmärkt jobb om jag får säga det själv.

Nu kom jag precis hem. Är rätt kluven om jag ska åka tillbaka till skolan för att ha mentor meeting där vi ska få information om att studera utomlands eller inte. Jag känner nämligen tröttheten lägga sig över kroppen som ett tungt täcke och jag vill mycket hellre sova ett par timmar innan min dansträning börjar. Vi får se hur jag gör, kommer pappa hem under lunchen kan han säkert skjutsa mig så då åker jag dit i så fall. Blir det så annars att jag bestämmer mig för att det är utomlands jag vill utbilda mig så föredrar jag nog att boka in ett eget möte med studievägledaren då det blir aktuellt.

Vi hörs senare då jag ska berätta vad jag ska ägna min fredagkväll åt! Till att börja med tjugo över fem står dock dansträning - street på schemat.

/ Mandy

Det här med att inte ångra det som en gång fått en att le...

image241Det är alltid lika intressant att diskutera ex. Jag tror att de flesta situationer ser relativt lika ut direkt efter ett förhållande. Man vill på ett eller annat sätt bevisa för sitt ex att man klarar sig så mycket bättre än honom, att man har gått vidare så bra och så vidare.

Det komiska och förmodligen mer sällsynta är dock när det har gått över ett år sedan ett förhållande tog slut och man fortfarande är kvar i den här smörjan där man ska bevisa än det ena än det andra för den andra. Det jag tror att man måste förstå då är att extremt mycket händer på ett år, och ännu mer har hunnit hända sedan dess då man såg något hos sitt nuvarande ex. Att ha kontakt med varandra gör ingen av parterna rättvisa då man umgås på den nivån man låg på ungefär två år tidigare. För visst är det stor skillnad på att vara 15 och 17.

Jag vill bara bli lämnad ifred när jag ber om det och slippa dras tillbaka till en tankeverksamhet jag hade som femtonåring. Jag förstår inte hur en person som man blockar på msn för att man vill bli lämnad ifred kan få det till att jag har blockat honom för att jag skulle ha svårt för att låta bli att skriva annars. Dessutom med tanke på att jag en vecka innan avbokat att ses för att jag inte ville. Det fanns en anledning till varför man en gång gjorde ett uppbrott och det är det enda väsentliga.

Om ett och ett halvt år bor jag i Milano

image240Sitter här i soffan med ett stort glas vatten, lapen ligger i knät och jag sitter omgiven av filtar och kuddar. Nu är det sista läxan (ett tyskarbete om Johann Wolfgang von Goethe) innan lovet som görs och jag måste erkänna att jag nog aldrig har varit så ofokuserad i hela mitt liv. Men istället för att pressa mig som jag brukar så ler jag bara för mig själv med glädjen att till och med jag kan vara så skoltrött att jag gör en läxa på en höft. Lär nog aldrig hända igen dock.. det känns lite läskigt. 

Lyssnar som vanligt på Eros Ramazzotti och tänker på hur det kommer att vara när jag om ett och ett halvt år kommer att bo och leva där nere i Milano. Jag kan inte förstå det, om ett oh ett halvt år. Jag kommer ihåg då jag bestämde mig för att flytta ner dit, då var det ungefär fem år kvar. Vi vet alla ur otroligt fort ett år går.

Det mest nervösa är att jag verkligen vet att jag kommer att göra slag i saken. Lägenheten där nere är redan fixad tack vare mina älskade släktingar och vänner där nere. Sedan som flera av er vet har jag startat ett samarbete med en modellagentur där nere som jag förmodligen kommer få börja jobba för redan i sommar. De står då självklart för alla kostnader och så vidare.

Sedan får vi se om jag kommer åka ner dit innan sommaren för att träffa alla nära och kära samt öka på min garderob lite ytterligare. Sedan jag var där senast har jag fyra par skor jag fortfarande inte har använt. De är gudomliga! Köper alltid upp mig på en massa skor så fort jag är i Italien för har man en gång handlat skor där nere så är det rätt illa när man ska köpa skor här hemma sedan. Sverige går absolut framåt men det går som ni förstår och säkert håller med om inte att jämföra med det italienska utbudet.

Det börjar pirra i hela kroppen så fort jag tänker på att jag kommer kunna shoppa och gå på så många Milanmatcher jag vill när jag väl bor där nere. Italien är mitt andra hem och det ska bli så härligt att få bo där innan jag sätter igång med mina studier här hemma. Min italienska lär inte vara nådig när jag kommer hem sen ;)


Bilden är tagen utanför en Milanaffär i Milano.
Forza Milan!


Är det någon av er som ska flytta utomlands efter gymnasiet? Vart i så fall?

Arrivederci ragazzi!



Våga vara stolt över din oskuld!

Efter att jag lagt upp min mailadress här i bloggen har mail från er läsare mer eller mindre strömmat in. Jag blir oerhört tacksam över att många av er ser mig som en förebild och ställer frågor eller bara skriver för att uppmuntra mig, för även jag är i stort behov av uppmuntran. För er som varit med sedan början har garanterat läst mina inlägg om hur viktigt det är att uppmuntra sin omgivning, mer än en gång. En större del av era frågor har gällt er träning som jag uppmuntrade er att ta hjälp av mig med, men jag har även fått personligare mail som har fått mig att växa som person hur mycket som helst. Att få kunna hjälpa er, eller bara någon av er, får mig att aldrig vilja sluta blogga och ha kontakt med människor jag förmodligen annars inte skulle ha kontakt med.

Jag fick en fråga av en tjej som handlade om ifall hon skulle våga berätta för sin nya pojkvän att hon är oskuld, hon är nämligen rädd för att han inte vill ha henne då. Jag velade fram och tillbaka om jag skulle ta upp detta i bloggen då sex oftast är något som hyschas ner rätt ordentligt, och jag förstår faktiskt inte varför. Tro inte att jag kommer börja skriva om mitt eget sexliv och andra personliga saker som anknyts till sex nu bara för att jag tar upp detta, men jag är en person som inte har några problem med att prata öppet om sex och därför vill jag att ni ska känna att ni kan ställa frågor även kring det. Jag vill absolut inte låta som en världsvan vuxen när jag i själva verket är en 17årig tjej som har de flesta i min egen ålder som är mer erfarna än mig. Men när det kommer till ens oskuld så är det något så extremt personligt att ens första sex med fel kille kan få en att få helt fel syn på sex för resten av ens liv, om det går till på fel sätt... vilket kan vara en rad olika.

Det jag vill få ut av det här inlägget är, eftersom jag vet att jag har en del yngre läsare där tanken "att bli av med oskulden"  nu börjar dyka upp oftare och oftare i tankarna, är att försöka ändra er syn kring att bli av med oskulden. Att vara oskuld innebär teoretiskt sett att man är så gott som orörd, det där skiljer sig dock kraftigt från individ till individ. Men hur det än må se ut för varje individ så är ens oskuld något man ska vara rädd om och något man inte ska planera in att bli av med. Det är så vanligt att man skäms över att vara oskuld, och inte förrän man förlorat den och kommer till sin nummer X sexpartner så kommer man underfund med att det är just oskulder som väldigt många killar fantiserar om och vill vara med. Många killar tycker ju att det är rena paradiset att få komma till en tjej där han får vara den store starke som får lära ut, så att han får känna sig lite manlig.. för en gångs skull(?) ;) Att han dessutom får komma till en tjej där han med säkerhet kan veta att hon är fräsch och inte legat runt en massa innan är något som brukar uppskattas väldigt mycket.

Jag har flera vänner och bekanta som inte kommer ihåg vilken kille som tog deras oskuld och jag tycker att det är hemskt. Den person som tog ens oskuld ska man ju komma ihåg hela livet, det borde vara en stor händelse i en flickas liv. Jag är evigt tacksam över att min första riktiga pojkvän tog min oskuld och att det är en så pass betydelsefull person så att jag slipper ångra händelsen.

Påskynda inte heller händelsen. Det kommer att inträffa då du är mogen för det och har hittat den rätte. Och tro mig, är du mogen för det och du har hittat rätt person så kommer allt också gå så mycket smidigare och du kommer kunna slappna av så pass mycket att du inte behöver oroa dig det minsta. Så våga istället vara stolt över din oskuld, det är ingenting att skämmas över, snarare tvärtom! ;)


Är det någon som undrar något eller bara vill fortsätta diskutera ämnet så når ni mig på [email protected] Fråga Mandy kanske kan vara något? ;) Skämt å sido.. 



En passande låt till detta då.. (;

Fortsätt förresten med att skriva era favorit-/drömresmål. Ni har väldigt olika favoriter, vilket är toppen! Tänkte skriva ett inlägg sedan om vilket av era resmål som känns mest lockande! Så se till att få med just Din favoritplats nu.

6 enkla knep mot en finare hy!

image239Hello!
Kom precis hem från en lunch med pappa. Vi brukar ta en lunch tillsammans varje torsdag eftersom att jag slutar redan tjugo över elva. Som vanligt pratar vi mycket om skola och utbildning. Han vill ha mycket att säga till om han. Världens bästa är han i alla fall.

Till vänster ser ni hur jag har sett ut idag. Är i princip alltid osminkad i skolan, beror egentligen mest på att jag verkligen inte orkar sminka mig på morgonen så otroligt morgontrött som jag är. Jag har prioriterat bort sminkningen för ett avsnitt av Beverly hills mellan halv sju och halv åtta. Perfekt att vakna till! Men jag tycker att det är så viktigt att kunna se fräsch ut även utan smink. Min mardröm är att se förskräcklig ut såfort sminket tvättas bort. Antar att jag har haft tur där med en fin och brun hy naturligt.

Apropå hy så får jag både mail och kommentarer här i bloggen samt även frågor från vänner och bekanta hur jag får min hy så fin. Det ärliga svaret är att jag inte gör speciellt mycket för det. Som jag har sagt förut så är det de som har haft lite mer problem med sin hy som ofta kan alla olika krämer och rengöringskrämer man ska använda. Jag har aldrig riktigt varit i behov av en sådan (med risk för att låta extremt egenkär..) och därför har jag inte heller så mycket råd gällande just krämer att dela med mig av. Ska jag försöka svara mer pedagogiskt så har jag faktiskt några små saker som jag följer för att hålla hyn fräsch.








1. Drick vatten!
Ingenting är så bra för hyn som vatten. Det hjälper huden att rengöra porerna och det är verkligen något värt att testa. För hjälper det inte hyn genom att ge stora synliga resultat kan jag lova er att det hjälper kroppen på en rad andra sätt.

2. Ät mycket frukt! Det är både gott och fungerar utmärkt om man vill uppnå en fräsch hy på inte allt för lång sikt.

3. Sömn! Sömn är a och o för att överhuvudtaget se fräsch ut. Finnar uppkommer lätt både vid sömnbrist och stress. Har du svårt för att stressa ner av rena hälsomässiga skäl som risk för magsår så borde väl ändå stor risk för finnar och utslag få dig att stressa ner?!

4. Ta bort håret från ansiktet! Jag vet inte om ni har sett under luggen på någon som har en lugg över pannan. I 9 fall av 10 är huden betydligt mer drabbad av finnar och diverse andra ojämnheter där än på exempelvis hakan eller näsan där håret inte ligger och gör det varmt. Jag har mitt hår uppsatt så fort jag kommer hem och ibland även då jag ska sova för att minimera risken att hår ligger och gör så att huden inte får någon luft.

5. Försök minimera tiden med smink. Personligen sminkar jag mig nästan endast på helgerna och jag tror absolut att det bidrar till en bättre hy. Att tvätta bort sminket så fort ni kommer hem, om ni t ex bara ska vara hemma hela kvällen så finns det ingen mening med att ha smink på sig. Jag är inget föredöme då jag bara kör med tvål och vatten, utan använd någon bra ansiktsrengöring så att allt smink verkligen försvinner. Använd gärna någon återfuktande kräm eller ansiktsmask därefter. Under sommaren är även jag duktig med att återfukta hud och hår efter all sol och saltvatten.

6. Var noga med hygien! Att pilla sig i ansiktet är en större bov än vad många tror mot just hyn. Man har så mycket mer smuts än vad man tror på fingrarna och att då kleta dessa bakterier på huden är som gjort för att det ska bildas utslag och andra tråkigheter.

Listan kan göras lång men här har ni 6 saker som är a och o för att kunna ta steget mot en finare hy. Eller varför inte bibehålla en redan fin hy. Det är rätt realistiska saker men det kan vara bra att få de viktigaste sakerna såhär svart på vitt för att faktiskt checka av hur duktig man själv är på att ta hand om sin hy. Nu ska jag personligen ta tag i punkt 3, är nämligen supertrött och har en del plugg som ska göras senare idag. Idag ska jag äntligen vila från fysisk träning. Ni vet väl att det är under vilan som kroppen bygger muskler. Utan vila börjar kroppens muskler istället äta av varandra. Vilka av dessa punkter är ni extra bra eller dåliga på att följa? Har ni några andra viktiga knep som ni vill dela med er av? Hur fungerar just din hy gällande solning både i solarium och under sommaren i sommarvärmen?

Snart är det sommar :)


                       








Sommaren är snart här och det är dags att börja planera sommaren och alla dess resor! 

För min del kommer det bli 3 utlandsresor den här sommaren. Två är planerade. En kommer att bli med Tessie till min familjs lägenhet i Italien tillsammans med mina föräldrar och alla andra vänner jag har där nere. Först bestämde jag mig för att byta ut det resmålet mot något annat men jag är helt enkelt i behov av att träffa alla vänner där nere som jag inte kommer att träffa annars, plus att det är mitt andra hem - där mår jag som bäst. Andra resan blir bara med Tessie, vi två ska till Milano där vi ska shoppa, festa samt äta och dricka gott dagarna i ända. Blir det som vi tänkt oss kommer vi också åka till italienska rivieran där Caroline och Malou med fler kommer spendera två veckor. Det blir i så fall i samma veva som vi är i min lägenhet där nere. 

Sedan så har vi då ett resmål kvar som jag endast ska åka till med mina föräldrar och vi kan inte riktigt enas. Och jag har dessvärre inte bestämt ännu vad jag ska lägga min röst på. Just nu lutar det åt den franska rivieran i sommar igen. Vad jag skulle vilja be er om är att ge mig alla era favoritresmål eller varför inte drömresmål. Skriv flera stycken om ni känner för det! Jag vill bara få höra er röst och få alla favoritplatser ni har besökt. 

Skrivskrivskriv. En blogg utan kontakt med er läsare är inget alternativ vet ni ;D                                                                                             

image238

Bild från det förflutna

Hejsan!

Tänkte att jag skulle vara lite flitig gällande uppdateringen nu när jag har lite tid över. Ridningen gick helt okej, det är inte speciellt konstigt att min kropp tänkte mer på sängen här hemma än bakdelsvändningarna vi skulle rida.. men jag låter det vara okej för den här gången. I vanliga fall brukar jag pressa mig själv mer, men för att ha varit igång så överdrivet mycket i två dagar nu så är jag jättenöjd! Nu är jag dock trött. För övrigt red vi för ridskolechefen idag igen..

Käre PC skickade en bild till mig för några dagar sedan som är tagen på den sista klubbfesten jag gick på som Lyxpiraya.. hehe det låter lika roligt att skriva det varje gång :P Jag har velat fram och tillbaka gällande om jag ska lägga upp den eller inte. Men efter att ha vägt fördelarna gentemot nackdelarna som mycket handlar om att det här är en av få klubbfestbilder då jag inte ser så trashig ut så tänker jag faktiskt lägga upp den. Att David Lumpan är vid min sida också gör det så mycket trevligare ;) Höhö



Var vänliga och keep in mind att jag är 14 eller 15 (?) på bilden.. några år har faktiskt gått sedan dess (;

Annars vill jag bara visa min uppskattning för er läsare som har skickat mail angående er träning. Det var precis det jag ville att ni skulle göra och jag är jätteglad över att kunna vara till hjälp. Vill också passa på att tacka för de fina orden.

Nu ska jag ta itu med era mail, ska bli roligt med lite personligare kontakt med er läsare =)

Bjuder på Fast car med Wyclef Jean, haft den på repeat hela kvällen.


 

Kram!

Activity day

Då har man gått och blivit träningsnarkoman igen. Vad detta innebär för er är en start av Dagens Träning så att jag själv håller koll på hur mycket jag tränar varje dag.. Samt så kanske det triggar er att vara lika duktig som jag, hehe! :P

Tisdagens träning: Först ett ridpass och därefter två danslektioner direkt efter varandra med inriktning på styrka, kondition samt koreografi. Var igång i ungefär fem timmar, rätt duktigt jobbat. Det har definitivt känts idag vill jag lova.

Idag har vi då haft Activity day i skolan vilket innebär att vi får välja en förmiddags- samt en eftermiddagsaktivitet alternativt åka skidor. Jag som helt glömde bort att välja aktivitet hade tur att det fanns platser kvar på Friskis och Svettis- passet nu på eftermiddagen. Morgonpasset där jag hamnade i Skridskogruppen struntade jag dock i. För det första har jag inga skridskor som är större än storlek 34 och för det andra kan jag inte ens stå upp på ett par skridskor. Jag som var sådan naturbegåvning i det som liten... I alla fall har jag nu haft en timmes långt gympapass som var lagom tufft, trött blev jag absolut men nu när jag tränar så mycket som jag gör så blir det ju verkligen att man orkar mer och mer, rätt realistiskt :P

Inte nog med det har jag en ridlektion idag kvart i fem. Så även idag blir det en massa träning men det är bara roligt. Kroppen mår så bra av det och man ser så fräsch ut efteråt! 

Onsdagens träning: Friskis och Svettis- pass samt en ridlektion.

Här bjuder jag på en riktig skaka-rumpa låt som absolut kan vara skön att träna till. Den får mig dessutom att längta ännu mer till sommaren. Och vad är det dags för då om inte att gå på stranden i bikini med en kropp som man tränat flitigt nu under vårterminen? (: Kom igen nu tjejer, se det här inlägget som en start för ert nya liv där träning är a och o. Har ni svårt att komma igång så tycker jag att ni ska samarbeta med mig antingen via mail eller via bloggen. Jag hjälper er gärna att komma igång för är det något jag verkligen kan så är det just träning!

[email protected] (kommentera inte mailnamnet, det är gammalt :P)


Tisdag

Hejsan!

Idag har det varit 
lite förändringar om man jämför med hur en vanlig tisdag brukar se ut för min del. 08.30 hade vi som de flesta andra tisdagar test hour, dagens prov var en in class essay på hundra minuter om The picture of Dorian Gray skriven av Oscar Wilde. Det gick superbra verkligen, lääättnad! :) Som mamma sa till mig igår så är det så roligt att det märks så tydligt att man nu kan prata flytande engelska. Vi pratar ju ungefär lika mycket engelska som svenska en vanlig dag i skolan, ibland blir det till och med bara engelska, så det är klart att det ska ge resultat också!

Efter test hour såg jag att vår mattelektion var inställd, tror att det inte har hänt en enda gång sedan jag började VRG. Det innebar i alla fall att jag hade en tre timmar lång håltimme tills geografin skulle börja. Jag övervägde att åka till NK och köpa en bikini eller åka hem och sova. Tröttheten vann över shoppingbegäret, då är det rätt illa.. Så jag åkte i varje fall hem och hann sova i en och en halv timme. Något jag verkligen behöver inför ikväll då jag kommer vara igång med fysisk träning från runt fem till tio, ambitiöst om något! Först är det ett ridpass där vi ska rida för ridskolechefen, som är rätt speciell att rida för.. sträng och halvt galen är bara förnamnet. Men jag och lilla Linnea lär nog lära oss något nytt får vi hoppas :)

Därefter är det dags för mina två dansträningar, äntligen! Jag kommer sannerligen inte kunna gå efter ikväll men satan vad jag ska njuta av den känslan. Särskilt efter två dagar av ineffektivitet gällande fysisk aktivitet, som har varit ren tortyr för mig. Förstår inte hur de som aldrig tränar kan ha ett lyckligt liv. Det är till stor del tack vare träningen som jag mår bra och är lycklig. Hade det inte varit för den hade jag känt mig som jag gjorde igår hela tiden... vill inte ens tänka tanken.

Just det! Varje morgon runt tiotiden har jag ett missat samtal från ett dolt nummer. Jag är rätt dålig på att uppmärksamma sådant men nu har det verkligen varje morgon runt samma tid varit missade samtal från det här dolda numret. Är det någon som känner sig träffad kan ni väl höra av er vid en tidpunkt då majoriteten av Sveriges ungdomar inte sitter på lektion.. (;

På återseende!


Godnatt <3

image236

                                                                                                                                                       
 

Nej nu är pluggandet klart, och det är dags för lilla Mandy att sussa. Pluggandet gick rätt flitigt till slut i alla fall så nöjd är jag absolut! Här får ni en gammal bild att avnjuta innan läggdags. Vad gör man inte då det sinar i antalet nytagna bilder..

Buona notte!

Två dagar utan träning är ren tortyr

image229Hej mina vänner!

Sitter för tillfället och läser lite recensioner om författaren Oscar Wilde och hans mästerverk The picture of Dorian Gray, vilken jag ska skriva en in class essay om imorgon. Jag är bara så trött och på så dåligt humör så det går sjukt segt, enligt mina mått mätt bör tilläggas. Vet ni varför? Jag har inte haft någon fysisk träning på två dagar och det klarar onekligen inte min kropp av. Jag känner mig seg både i kroppen och i huvudet. Tur nog har jag både en ridlektion inbokad imorgon samt mina vanliga dansträningar som liksom alltid sträcker sig över några timmar. Det ska bli skönt.

När jag mår dåligt eller på något sätt känner att jag behöver lyftas upp brukar jag som ni vet titta på Victoria's secret fashion show. Gör jag inte det brukar jag titta på bilder på Adriana Lima. Jag vet inte varför, men allt runt omkring liksom försvinner. Nej, jag känner inte att jag tilfredsställer några sexuella behov av att titta på henne, inte är det därför jag gör det i varje fall ;) Skämt å sido... Jag tycker helt enkelt att många av bilderna är så otroligt professionellt tagna, och att världens utan tvekan vackraste och hetaste tjej, nej låt oss säga gudinna, är på bilderna gör inte saken sämre. Finns ingen som ser i närheten lika bra ut som hon gör.





Kanske bör jag tillägga att rubriken inte har något med bilden att göra?

      

Vilken bild gillar ni bäst av dessa?

Gulligast av dem alla <3



http://jannee.wordpress.com/2008/02/17/344-jag-har-en-van/  Bästa vän, min Nanne <3

Min lördag

Dagen igår började med en lektion i dressyr där jag red min pärla Linnea som jag nu kommer att rida i stort sett varje gång jag rider och jag är överlycklig för det. Helt klart stallets sötaste ponny =) Men förmodligen den som kan minst, men nu har hon blivit så duktig så och hon försöker verkligen när jag rider henne. Mycket roligare att rida med lite utmaning! Kanske för att vi är så passande ekipage (; Nu ska jag rida igen på tisdag, onsdag och så blir det säkert torsdag och sedan lördag så det är en massa ridning nu, jättekul! :D Det börjar synas på min kropp tycker jag, benen blir så muskulösa.. och magen ska vi inte tala om. Men så länge allt ser feminint ut så blir det bara bonus! Finns inget som är så osmakligt då allt bara hänger. Och då menar jag inte fett, utan allt kan faktiskt bara hänga på smala tjejer och det tycker jag är extremt osmakligt. Är man smal så ska det vara för att man är tränad, inte för att man har slutat äta och allt verkligen bara "hänger".  Beach 08 säger jag bara! Passande till allt reseplanerande inför sommaren, längtar något helt otroligt.

Så vad finns det att säga om kvällen igår då? Efter några glas vin med Caroline och Malou blev jag tvungen att göra saker som fasiken får mig att rodna även idag. Att tuffituffa runt inne på ett Seven eleven superseriös, eller varför inte stå mitt på Stureplan sjungandes hela versionen av "Mein Hut der hat drei Ecken..." övertygandes om att jag var en turist från Deutschland. Eller varför inte då Malou presenterade sig som en turist från Danmark som ville veta hur man kom till de svenska jordgubbarna vid Globen, då jag sedan skulle fråga detsamma på tyska för att Carro sedan skulle förklara allt på svenska. Nej satan vad pinsamt det var. Man skulle kunna likna det vid att jag förlorat ett vad och var tvungen att utföra mina straff... något sådant. Som tur var slapp jag göra de sista sakerna: ställa mig utanför vanilla, säga mitt namn och att jag står på listan. För att få ett nekande svar och sedan säga något i stil med "hallååå, eeh amanda bergman, statist i skilda världar för fem år sedan" Nej tack gode gud att jag slapp göra det. Eller att jag skulle presentera mig som Paris Hilton... Att dessa tjejer vill hålla i min möhippa i framtiden får mig att aldrig vilja gifta mig :P

Men det är väl bra att man inte behöver kallas för bangare i alla fall, antar jag.. även om det hade varit ett ganska skönt alternativ såhär dagen efter. 

Dagen idag blir i alla fall lugn med plugg och filmkväll. Jag ska plugga inför en in class writing om The Picture of Dorian Gray som vi skall ha på tisdag. Sedan ikväll ska jag åka och köpa en massa godsaker för att sedan titta på film =)

Vi hörs senare! <3 

Två olika personer? :(

image227image228

Jag vet jag ska sova :P Måste bara reda ut en sak först. Sitter och diskuterar med en killkompis som vägrar ge sig. Han tycker att dessa bilder inte ser ut att vara på samma person, vilket jag definitivt kan lova er att det är! Tycker ni också att det ser ut som om det är två olika personer? :(

(Svarar ni ja kan jag lova er att ni har satt er sista fot här...)  ;)

Hejdå vintern!

image215image216
image217image223

Fick tyvärr lite feber då jag kom hem från dansen idag så jag bestämde mig för att stanna hemma ikväll. Jag är dock redan nu så taggad inför morgondagen då det blir fest med stort F. Jag ska gå och lägga mig snart, är ändå bara hemma så då måste jag passa på att ta igen lite sömn. Är nog bäst att jag stänger av mobilen då jag redan fått lida igenom två fyllesamtal samt fått ett par sms från två olika fester/förkrök som äger rum right now. För att jag inte ska ändra mig och åka dit är det nog bäst att jag lägger mig snart som skrivet ovan..

Annars känner jag liksom de flesta andra skulle jag tro att det verkligen är dags för vintern att ge sig av och ge plats för en riktigt härlig årstid - nämligen våren. Trots de mysiga kläderna ovan.. en kombination av påklätt och avklätt skulle jag vilja kalla det ;P, så känner jag mig mer taggad för detta:

image225

image222

 

Ge mig vår och sommar nu!


Bilder

image210 image211
Haha ja då ser ni hur jag såg ut när jag red idag på min pärla Linnea <3


***

 

Jag skulle då inte tacka nej till denna skönhet som min valentine. Skulle ni?

Presenter och annat

Hej mina läsare!

Dagen har hittills varit jättemysig innehållande en långfika med Tessie, därefter har jag ridit idag igen vilket var så himla roligt - jag har nog aldrig tyckt att det är så kul att rida som jag gör nu, och det var länge sedan det gick så bra som det gör nu varje gång. Tack vare att jag hjälpte till så mycket i stallet som liten så har jag en massa ridlektioner att rida så jag tänkte rida tre gånger i veckan istället för två nu ett par månader framöver. Jag och alla mina träningar (: Sedan har jag fått alla hjärtans dag presenter av min älskade mamma. Blev såklart underkläder.

 

Som ni vet skulle jag ha träffat mitt ex, Jonathan, idag här hemma hos mig. Men igår sa min magkänsla helt enkelt emot och det kändes rätt konstigt att jag skulle fira alla hjärtans dag med mitt ex så igår ringde jag och avbokade det. Istället har jag inte riktigt några andra planer för kvällen, det är bara att inse att det här inte riktigt är en så stor dag att fira för oss singlar. Men jag har varit med nära och kära idag och skall fortsätta i samma riktning ikväll. Blir nog väldigt mysigt =)

image207 image208image209

Nu ska jag gå och äta choklad som jag fick av pappa, sedan väntar en mysig kväll :) Hoppas att ni får en trevlig kväll alla singlar, ni andra behöver inga lyckönskningar era lyckliga jävlar ... ni kan komma tillbaka då era förhållanden är slut istället ;P. Nej fy vad hemskt skrivet av mig, sjukt vad känslokall man blir.. äsch stryk det där och så hoppas jag att ni alla får en trevlig kväll för det ska jag ha! <3

Glad alla hjärtans dag <3


Önskar

image204

Handels? Uppsala - juridikum? Gah!

Oh jag blir tokig! Sitter med mina individuella valimage203
inför trean och jag är så stressad eftersom att
de som söker in till universitetet från och med 2010 (vilket jag har räknat med att göra) söker utefter nya förutsättningar. Jag tycker i och för sig att det är toppen att man nu får meritpoäng då man läser svårare kurser, så att man inte bara kan sitta och läsa max matte B, steg ett i alla språk - få 20,0 och sedan söka in med samma villkor som en elev som läst upp till steg fem i ett språk samt matte D. Dessutom blir det ändrat att ifall du tenterar upp något eller några ämnen så söker du inte in på samma kvot som de som söker på sina gymnasiepoäng, vilket jag också tycker är jättebra! Det här har dock ställt till en del för min årskull då vi inte visste det här då vi valde våra ämnen i ettan utan får det här kastat i ansiktet nu då vi bara har hälften av gymnasietiden kvar. Jag har dock inte bestämt mig om jag ska läsa på Uppsala - juridikum eller Handelshögskolan här i Stockholm. Uppsala kommer jag att komma in på utan att tentera upp några betyg. Där kommer jag också få full pott meritpoäng vilket är 2,5 eftersom att matte C som jag läser inte är ett krav. På Handels är dock matte C och D nödvändigt vilket betyder att du inte får några meritpoäng för de kurserna. Rörigt? Jo jag vet..

Ännu ett problem är att jag kommer behöva tentera upp förhoppningsvis ett eller max ett par ämnen om jag ska söka in på Handels och det betyder alltså att jag inte söker in på samma kvot som de som söker in på sina gymnasiebetyg, OM jag inte söker 2009 då detta inte trätt i kraft än. Men det är ju då jag skulle ta mitt år i Italien... usch jag är hur kluven som helst och innan fredag ska mina val vara gjorda.

Nej jag får boka en tid hos vice rektorn imorgon så att jag får lite råd och tips. Förhoppningsvis löser det sig.

Nu ska jag göra klart min italienskaläxa och därefter sova, blir lite sent ikväll förmodar jag :( Imorgon har jag bara två lektioner och sedan ska jag möta min Tessie för lunch och fika <3 Ändrade mig idag angående mina alla hjärtans dag-planer som ni kanske läste i föregående inlägg så nu har jag inte dagen riktigt lika planerad. Men det gör absolut ingenting, så länge magkänslan känns bra så :) Och det gör den nu!

Godnatt schnuffsies (;

Då bloggämnena lyser med sin frånvaro..

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
6
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Börjar inte samma tid varje morgon, för tillfället: 06:45.
Hur många resväskor äger du?
4
Använder du flip flops även när det är kallt ute?
Nej, det är kallt och ser förjävligt ut.
Var köper du dina matvaror ifrån?
Jag står inte för matinhandlingen i familjen.
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden?
Ni som känner mig vet svaret, det är framför kameran jag vill vara! ;D
Vilken var den senaste filmen du såg?
På bio var det Good Luck Chuck med vackra Jessica Alba.
Har någon av dina vänner barn?
Yes, är dock ett antal år äldre än mig. (;
Har någon någonsin kallat dig lat?
Faktiskt inte vad jag kan komma på, lat är helt enkelt inte något ord som passar in på mig om jag får säga det själv.
Tar du medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Haha, nej det gör jag inte.
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk?
Vanlig mjölk.
När var senast någon stötte på dig?
Definiera "stöta på" ;)
Vad åt du till middag?
Jag är sjuk - svaret är givet!
Använder du huvtröjor?
Nej, endast VRGs skoltröjor.
Kan du vissla?
Nej, jag slutade försöka efter 10 års övande utan resultat..
Vem ringde du senast och vad gällde det?
Jonathan, för att avboka imorgon. 
Tittade du på tecknat när du var liten?
Faktiskt aldrig, har aldrig funnit det speciellt underhållande. Dock var jag säkert Sveriges största fan av Astrid Lindgren filmerna - och är det fortfarande!
Hur många syskon har du?
2 bröder.
Är du blyg inför det motsatta könet?
Jaaa... de är lite läskiga faktiskt ;$
Vilken film kan du alla replikerna till?
Legally Blonde, och ja, jag har blivit testad om det stämmer.. mer än en gång. Nu är det inte längre någon som frågar då de hellre vill höra Elle och de andra tjejerna i filmen än mig.. ;(
Äger du några band-t-shirts?
Har jag nämnt att jag var en av de där galna småtjejerna som sov utanför Globen varje gång Westlife kom till Sverige, hade mitt rum tapetserat i deras affischer samt har så mycket av deras kläder att jag skulle kunna ha en garderob endast för dem?
När flög du senast?
Hem från Milano för ett par månader sedan.
Läser du för skojs skull?
Tyvärr inte längre. Jag hinner helt enkelt inte. Vi får så mycket böcker som ska läsas i skolan så jag tittar helst inte åt böckers håll då jag är ledig.
Pratar du några andra språk?
Flytande engelska. Sedan framför allt tyska och även italienska på konversationsnivå.
Diskar du din egen disk?
Nej, det gör diskmaskinen.
Har du gråtit offentligt?
Ohja, jag är tjejen som alltid sitter och gråter på biografer då det är sorgliga alt. romantiska filmer.
Har du en stationär dator eller en laptop?
En laptop jag har då jag är oseriös som nu (; Samt en plugglaptop.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Ja, det är nog en av mina bra egenskaper :)
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Jag har en piercing i naveln, i dagsläget har jag absolut inga planer på varken fler piercingar eller göra en tatuering. Men absolut har tanken slagit mig.. Dock tycker jag att kroppen är finast naturlig.
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar?
Det har jag redan gjort och kan definitivt göra om (; Faktiskt något som jag inte alls tyckte om för bara något år sedan men av någon konstig anledning ändrat uppfattning om ;)
Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet?
Går i gymnasiet nu och tönt som jag är har jag mer än ett. Italienska, tyska, samhällskunskap och matte.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Kan omöjligt välja endast ett. Humor, Omtänksamhet, Självsäkerhet, Målmedveten.. ja listan kan göras lång.
Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv?
Nej det har aldrig hänt.
När sov du senast på golvet?
Idag då jag kom hem från skolan. Det är lite en hemlighet att jag tycker att det är så skönt att somna på min matta i mitt rum... fast nu avslöjade jag den ju. :P
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
För att kunna fungera.. ja då ska jag inte vakna förrän efter ett par dygn. Har en del sömn att ta igen.
Äter du frukost dagligen?
Ja, absolut. Annars skulle jag sitta som ett retard och inte förstå någonting på de första lektionerna.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Jo tyvärr är jag både duktig på att dubbelboka, ta på mig för mycket saker samt träna i stort sett varje dag.
Vilken är din favoritfrukt?
Ananas utan tvekan :D
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Nej inte alls, har aldrig behövt bry mig om sådant som tur är.
Hur gammal blir du din nästa födelsedag?
18!! dock känns det som att jag nyss fyllde 17..
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Jo jag är lite av en perfektionist.
Tror du på liv på andra planeter?
Nope.
Tror du att gud är en man eller kvinna?
Jag tror att det är en man, varför vet jag inte. Ordet Gud har för mig maskulin klang.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta?
Motsatta skulle jag nog våga säga..
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
För att det betyder den som är värd att älska (a)
Gillar du senap?
Nää
Vad säger du till dig själv när allt blir svårt?
Efter regn kommer solsken samt då en dörr stängs öppnas alltid en annan. Två ordspråk som har hjälpt mig otroligt mycket då saker och ting inte riktigt gått som tänkt under mitt liv..
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Det är definitivt något jag tänker göra innan jag dör.
Sover du på sida, mage eller rygg?
Mage med händerna under kudden (:
Tycker du om att krama folk?
Haha, vilken fråga :P Det beror väl på vem det är jag ska krama..
Skulle du säga att du är trendig?
Nej det tycker jag inte. Jag har på mig det jag själv tycker är fint vilket dock ofta är ungefär inom samma kategori som trenden just då. Dock säger jag det nu så att ni har mitt ord på det: Jag kommer aldrig ge upp de låga jeansen för några höga som går upp till magen. Så enkelt är det med det.
Äger du en digitalkamera?
Jajamensan
Om  någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Beror absolut på vem, men jag kan säga så mycket som att jag inte skulle gå på en dejt med någon jag inte var intresserad av.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta?
I taket lyser stjärnorna samt boken om Khao Lak efter tsunamin.
Vad är du allergisk mot?
Äpplen och jag hatar det! Alltid ska någon stå med ett äpple framför mig och sukta mig till döds, jag tycker att det är så himla gott!
Vad har du för åsikt om sex utan känslomässiga förpliktelser?
Något som funkar väldigt bra för mig.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej det får jag inte.
Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Jag vet sedan flera år tillbaka att jag skulle ha hetat Jonathan, lite intressant ;P

Ojoj det var en lång lista det där.. så blir det när man inte har något vettigt att dela med sig av. Nu ska jag plugga lite innan världens bästa program börjar. Gissa vilket? (;

Dans

115055-201Buona sera ragazzi!

Kom precis hem från närmare fyra timmars dansträning! Yes, jag var med på träningen idag. Jävlar vad vår balettränare körde på vår vighet idag. Alltså den här tränaren.. jag vet inte hur jag ska förklara henne. Hon är hur vacker som helst, nästan lite smådryg eller liksom utnyttjar verkligen privilegierna hon har som danslärare men världens grymmaste tränare för hon älskar att se oss lida- vilket får oss att kämpa! Och framför allt, hon tror verkligen på oss som dansare! Att hon kör med kollektiv bestraffning är väl det värsta av allt. Föreställ er att vi har tio sekunder kvar på en tuff magträning och huvudet börjar bli sådär snurrigt och kroppen ska precis ge upp då någon stackars kropp lägger av för tidigt. Då blir det kollektiv bestraffning och vi får inte sluta förrän alla har hållit ut en viss tid samtidigt beroende på vilken övning det är.

När det kommer till stretchingen så kommer hon och nästan sätter sig på en när man stretchar i början och i slutet på passet för att sedan få oss att hosta blod, ja ni förstår min poäng, då vi ska göra all styrka. Hon vill att vi ska kunna kicka upp i taket så då måste man ju vara vig (: På träningen efter var det lika roligt som alltid, vi kör på till material girl, diamonds are a girl's best friend, rhytm of the night och de andra klassikerna. Alltså de går så fort när vi dansar, och rörelserna är så där perfekt valda - som om bara de godaste chokladbitarna har plockats ut från varje alladinask och det blir så himla snyggt! Jag önskar att jag kunde bjuda med er alla till vår stora show på vasateatern i vår!

Haha just det, ett litet roligt problem jag har på baletten. Jag vet inte om ni har sett det men jag har en naturlig svank som jag verkligen inte kan göra något åt att få bort. Alltså i vardagliga livet så är det verkligen ingenting jag ens försöker få bort eftersom det finns dem det uppskattas av och jag själv är en av dem (; Men på baletten ska man ju vara så rak som möjligt, och det är verkligen inte jag... Så idag på baletten fick jag hårdträning vad gäller att dra in svanken, spänna magen och trycka fram beckenet samtidigt - prova det ni det är inte det lättaste! Och med min hårda tränare kan ni tänka er hur det var... "AMAAAANDAAAA, SVAAAANKEN!!!!!" I alla fall är det näst intill omöjligt för såna som mig som har en rätt tydlig naturlig svank som liksom alltid har funnits där. Aja det blir en ny utmaning jag ska ta mig an, vi får se hur det går... Ni får väl följa med mig genom min långa resa att jobba bort svanken. Hur nu det ska gå?..

På bilden ser ni hur jag såg ut på dansen idag =)

Godnatt på er <3

VRG - ett inlägg jag lovat er VRGintresserade läsare =)

"Den privata Viktor Rydbergs Gymnasieskola, VRG, i Stockholm har blivit landets kanske mest utpräglade elitskola. Här sätter näringslivstopparna både sina pengar och sina barn. Hela 10 procent av de nya studenterna på Handelshögskolan i Stockholm är 'VRG:are' ". Utdrag från

www.affarsvarlden.se/art/175105 



 

Här nedan följer äntligen ett inlägg om VRG vilket ni läsare bett mig om! Jag tar hjälp av lite frågor jag har fått från er läsare och utgår från dem då jag berättar om skolan.




hanna om VRG

1.när slutar ni,typ när du gick i första ring?
2.är lärarna bra?
3.är det jobbigt med mycket på engelska?
4.finns det sånna lärare som tar en när man inte kan och inte räcker upp handen?
5.är det en fördel med liten skola?

haha,lite många frågor..:P


1. I första ring, eller hela ettan slutade vi runt tre-fyra varje dag. Däremot hade vi sovmorgon till tio ett par dagar i veckan, samt så gäller det för alla tre år på VRG att då vi inte har något prov på test hour på tisdagar så har man sovmorgon till allt ifrån mellan elva och framåt.

2. Jag är enormt nöjd med mina lärare. Lärarna är otroligt engagerade i varje elev och verkligen kompetenta till det de gör. Det var det första jag märkte efter de första veckorna på VRG. För mig var det en väldigt stor skillnad på lärarna på högstadiet och gymnasiet. - Större skillnad än vad jag trodde att det skulle vara vilket var en positiv överraskning då man verkligen får känna sig mogen och på något sätt världsvan då lärarna har så pass höga förväntningar på en som de faktiskt har. Flertalet lärare är jag fortfarande helt fascinerad över hur de kan göra ett ämne så intressant och kunna så mycket om det, och nu har det ändå gått ett och ett halv år :P

3. Nej det tycker jag inte. Det är jobbigt de första veckorna och som lärarna kommer informera er de första dagarna så kommer man tro att man aldrig kommer att klara av det. Men nu skulle jag aldrig någonsin kunna läsa ett ämne som geografi till exempel på svenska, jag har ju lärt mig alla termer och så vidare på engelska och har ingen aning om vad många av dem heter på svenska. Dessutom är det flera av lärarna som inte pratar någon svenska överhuvudtaget och därmed känns det så naturligt att prata engelska med dem.

4. Jo absolut finns det de ämnen då lärarna säger ett namn som ska svara men som inte alls räcker upp handen. I ämnen som matte händer det varje lektion. Men detta är bara hur bra som helst då det tvingar en att hela tiden vara med och inte tänka på annat. Jag vet att det även är vanligt på filosofilektioner att läraren helt plötsligt kommer fram och ställer en fråga som "How do you know that You are sitting right here and nowhere else?" Och så ska du svara. Men som sagt, jag ser bara det här som positivt då det är ett tecken på att VRG är noga med att vi inte får våra betyg genom att plugga, vilket jag kan tycka är ett problem med vissa andra skolor. Att se vad vi kan utan att plugga är egentligen det enda sättet som gör oss rättvisa. Jag menar, att plugga till sig kunskap kan vem som helst. Hur man sedan behandlar kunskapen och vad man kommer ihåg sedan tidigare år i skolan är individuellt och ofta det som kännetecknar en bra elev. I många ämnen använder vi överhuvudtaget inga böcker heller vilket också gör att vi arbetar mer muntligt och har mycket presentationer och oförberedda övningar, åter igen ett mycket bra inslag i utbildningen. I ett tämne som engelska har vi inga böcker alls och lär oss ingen mer grammatik utan ska vid det här laget prata flytande engelska och jobba mer på att prata utan förberedelse.

5. Jag tycker absolut att det är en fördel med en liten skola. I en liten skola är du någon och även de lärare som du inte har i något ämne hejar på dig i korridoren och vet vad du heter. Nu när VRG är en skola med väldigt gott omdöme så förstärks känslan av att känna sig utvald vilket är en känsla elever brukar uppskatta om jag inte misstar mig :) Det blir faktiskt lite som en enda stor familj, dock med lite överdrift, men ni förstår vad min poäng är.


Anonym

några frågor till dig mandy:
1.hur är vrg? hinner man med annat på dagarna än bara plugg?
2.i ettan,hur långa dagar hade man?
(svar finns där uppe!)

1. Det var det jag personligen var mest rädd för då jag sökte VRG. Det, och ifall det bara gick så kallade "pluggisar" där. Kan tänka mig att ni är ett par stycken som funderar över det senare nämnda, och gällande vilket slags folk det går på VRG så skulle jag nästan våga säga att det säkert är en av få skolor då det ärså pass olika slags människor. Det som kännetecknar VRG är att eleverna pluggar mycket och är ambitiösa, har höga betyg och/eller bara är väldigt smarta. Det är liksom ingenting man ska sticka under stol med eller tysta ner. Och nej, jag säger inte att VRG är den enda skolan då så är fallet. Vad jag ville få sagt med det är i varje fall att det inte bara är en sorts människor som är smarta och duktiga i skolan. Alltså går det inte bara en typ människor i skolan.

 Nu till frågan om fritid. Jag ska vara ärlig, du får räkna med att skolan kommer att ta bra mycket mer tid än vad du förmodligen är van vid. Men jag är en person som har väldigt mycket fritidsintressen, och då regelbundna sådana med tre danstärningar i veckan, två ridningar samt bra mycket annat. Och jag hinner absolut med både skolan och mina fritidsintressen! Men jag ska även vara ärlig och säga att det är knappt ibland, jag har varit med om många gånger då jag velat slita av mig håret, byta skola och bara gå i en "enklare" skola. Men du kommer in i det så småningom och med tanke på vilka möjligheter som ges så är jag evigt tacksam för att jag inte bytte skola då det var lite tungt där i början.

a om Lugn fredagkväll

är bara tvungen - jag var på VRG odenplan på öppet hus idag och hamnade av ren slump i bloggen tillhörande en elev på skolan.
I stort sätt allting tilltalar mig med skolan...men jag tänkte bara höra ifrån dig vad du tycker....hur är det med stress och press, krav från lärare, stämmningen mellan eleverna osv. För eller nackdelr?
Jätte tacksam för svar! :) /agnes


Det känns som att jag mer eller mindre redan har svarat på din fråga. Kortfattat är det en väldigt rättvis skola där inga betyg ges utan grund. Lärarna kräver mycket av dig för att de vet att du klarar det! Så mycket man utvecklas på bara några månader är så mycket så att man märker det själv till och med. Men samtidigt är det ingen skola du ska söka till om du inte är redo att prioritera den och inse att skolan inte är något man endast kan glida igenom, om du vill nå relativt höga betyg. Stämningen mellan eleverna tror jag faktiskt är väldigt mycket bättre än den generella stämningen på gymnasieskolor. Jag är fortfarande helt fascinerad över hur man kan lämna väskor med alla värdesaker i korridoren då du är inne på lektion och allt finns kvar då du kommer tillbaka. Hela atmosfären är nog rätt sällsyn skulle jag tro. Eller situationen då en lärare går ut från klassrummet för att kopiera något och alla elever lugnt sitter kvar och pluggar, det var inte något jag var van vid från grundskolan.

Där var några frågor jag valde som jag tycker täcker det viktigaste som jag minns att jag själv var nyfiken på då det var dags att söka. Har ni några fler frågor så kan ni ställa dem till det här inlägget. Annars kan jag väl bara avsluta med att önska er lycka till med era val, samt en mening från en VRG- kampanj vi gjorde på Svenska C kursen som stämmer ganska bra ;)

älj Smart           älj VRG              ;)

Ångestfyllda tisdag blev glada tisdag!

Matteprov idag! Tisdagen den 12 februari har alldeles för länge varit förknippad med matteprov. Och vet ni, nu är det över! Jag är världens gladaste just nu, både för att provet är över och för att det gick så himla bra!! Att jag somnade klockan nio igårkväll, bestämd över att inte plugga någon matte dagen innan provet visade sig vara mycket bra. Då skolan slutar för dagen 16.15 ska jag och min älskade Tessie för att sätta oss på ett café, äta en massa gott och bara njuta av att sitta där utan att plugga. Halleluja! För ett tag kan jag bara glömma allt vad andragradsekvationer, pq-formen och kvartiler heter..

Först ska jag bara ha mattelektion som börjar om 20 minuter. Känn mitt engagemang.

Nu börjar betygen från höstterminen trilla in, kan inte annat än glädja mig över det. Får man mail som dessa kan man ju inte direkt klaga?



Hej Amanda! 

Du har presterat mycket bra på proven, varit aktiv på lektionerna och i övrigt varit ett föredöme. Er rapport var förträfflig.  

Förslag till betyg: MVG  
Jag hoppas att Du mår bättre eller ännu hellre riktigt bra!   Sköt om Dig!  

Med vänliga hälsningar!
xxx

Glömde jag berätta att vi har världens bästa lärare som är enormt engagerade i varje elev?

Gotta go! Hörs senare <3

Maths

115055-200
Hej =)
Puh vad jag har pluggat matte det senaste dygnet! Igår satt jag i sex timmar och pluggade riktigt effektivt matte, förstår inte hur jag orkade. Idag stannade jag kvar med väldigt många andra och fick hjälp av skolans mattelärare på mattestugan som vi har inför varje prov. Borde kallas för matteakuten istället, jäklar vad folk var panikslagna. Folk gick ut gråtandes, andra satt och drog sig i håret.. ja det var en galen syn faktiskt. Jag som bara satt med de svåraste c-talen kan inte heller ha sett alltför harmonisk ut. Men jag klarade alla med hjälp från lärarna så det känns skönt. Nu ska jag bara läsa igenom några sidor och sen ska jag faktiskt sova, jag är helt slut.

Imorgon ska jag och Therese fira att matteprovet och alla andra hemska saker vi har haft den senaste tiden i skolan är över. Vi ska ta en mysig fika, shoppa och kanske sola om vi hinner? Jag har ju nämligen mina dansträningar på kvällen, imorgon tänker jag vara med trots sjukdom! I alla fall ska vi shoppa lite *biip* och underkläder inför alla hjärtans dag... vi får se om det kommer till användning (;

Arrivederci ragazzi!

Britney och Chris Brown

 



Det enda som skall göras idag är att plugga till matteprovet som är på tisdag. Dessa två låtar spelas flitigt och gör det bra mycket lättare att plugga =)
Ber om ursäkt för dålig uppdatering och riktigt tråkiga inlägg när jag väl skriver, men efter matteprovet bör det vara mindre i skolan och därmed mer tid för annat. Håll ut liksom jag gör (;

PUSS!

Och hur var det då det här med ålder?..

image198image199

hade precis ett rätt roligt samtal med en gammal bekant som ville ha med mig till white room ikväll. Vi bara satt och pratade och pratade men kom inte på förrän långt senare varför vi inte riktigt förstått varandra. Han var säker på att det var 19 jag fyllde nu i november då jag fyllde år, men det var i själva verket 17 jag fyllde. Haha rätt roligt hur lång tid det tog innan vi förstod att vi hade olika tankar om hur gammal jag är ;)

Underkläder

115055-196Hejhej!
Kom faktiskt hem från ridningen för ett tag sedan. Jag vet, det är idiotiskt att anstränga sig med bihålsinflammation. Men jag blir så otroligt deprimerad av att bara ligga hemma, speciellt såhär på helgen, och är jag deprimerad så kommer jag inte bli frisk heller. Nu har jag i alla fall fått göra något jag tycker är roligt och känner mig åtminstone lite gladare, och därmed tror jag också att det är större chans att jag blir frisk fortare. Men nu är jag helt slut och febern har gått upp till 39grader såg jag precis så det blir vila den här kvällen också, har inte något val. Känner mig näst intill dödssjuk 24 timmar om dygnet, uschusch.

Tänkte ta en stor underklädesshopping i veckan där jag köper presenter till mig själv efter den här hemska veckan med mycket plugg och sjukdom. Tänkte kolla om ni har några tips på bra underklädesaffärer? Jag ska kolla på Bingo Rimérs affär där jag sett en massa fint på hemsidan. Sedan mina andra favoriter. Men det finns ju hur mycket som helst så för att inte gå miste om något får ni gärna komma med förslag. Det är ju alla hjärtans dag snart så då gäller det att ha hittat de perfekta underkläderna... (;


Godnatt

Ni anar inte hur trött jag har varit idag. Att komma till skolan och redan varit vaken i ett dygn kändes helt sjukt. Jag har känt mig som ett levande lik hela dagen och säkerligen sett ut likaså. I alla fall hade vi vår stora engelskapresentation till slut och trots att jag och Tessie varit vakna hela natten så lyckades vi hålla oss vakna och få ett mvg på presentationen. Fick dessutom veta att jag får ett mvg i svenska C vilket var roligt :)

Jag bestämde mig för att inte sova hela dagen då jag kom hem från skolan för jag vet hur lätt det är att komma in i en ond cirkel där man vänder helt på dygnet. Så istället sov jag i en timme ungefär och sedan blev jag väckt av Tessie som kommit hit, så mysigt så :) Vi har tittat på film och tagit det ganska lugnt, helt döda som vi är. Men nu åkte hon i alla fall hem då vi ska ses imorgon bitti för en dag full av matteplugg. Någonstans ska jag försöka hinna friskna till också. Jag misstänkte ju att jag fått influensan men nu har jag fått bekräftat att det är bihålsinflammation jag har fått. Likadant som jag hade i somras i Frankrike, vilket i och för sig var rätt mycket värre. Men fy vad dåligt man mår så jag har inget val... måste stanna hemma den här helgen och bara bli frisk. Nu ska jag sova!

I vissa stunder kommer känslan av saknad som en vindpust kommen från ingenstans. Men på något sätt har jag en bra känsla inom mig som säger att jag kan vara lugn. Det som är meningen att inträffa kommer att inträffa.

Klockan är nu 06:18 och här sitter jag och Tessie och har pluggat hela natten...

...om 30 minuter kommer mamma in och väcker oss men kommer till sin förvåning se två, om möjligt något bleka, tjejer sitta uppe med lapen i knät envisna om att försöka se vad som står på skärmen. Om två timmar skall jag befinna mig på en tyskalektion, tror inte att jag behöver kommentera det mer djupgående. Jag tror aldrig att jag har varit uppe en hel natt förut för att plugga, men en geography assignment skulle göras och en engelska presentation skulle läras in så vad gör man inte för att få lite cred av läraren? Skämt å sido, det här gör jag då aldrig om.


115055-193



115055-192

Bilder tagna 06:05.

Nyvaken och sjuk...are

Godmorgon.

Har blivit ännu sjukare... var ska det här sluta? Så med min misstänka influensa stannade jag hemma från mina två lektioner idag. Främst för att inte smitta ner hela skolan. Dessutom har jag som vanligt legat och hostat hela natten så inte nog med att min familj inte fick någon sömn inatt så somnade jag själv runt fyra imorse..

Nu är min älskade Tessie samt Ida påväg hit. Vi ska skriva klart vår presentation vi ska hålla imorgon om social services i USA, Storbritannien och Sverige. Sedan ska jag och tessie sitta uppe hela natten och skriva klart Geography assignment. Först lär vi få åka och köpa ett par kg godis så att vi kan hålla oss vakna. Jag kan ta bilder om ni vill! Men då får ni fasiken lova att ha överseende med mitt utseende. Då man är sjuk är man verkligen inte snygg någonstans..buhu :(

Sedan måste jag bara passa på att tacka för alla fina kommentarer jag fick igårkväll, det värmde verkligen! Jag hade en riktig helveteskväll som ni vet. Inte nog med det som redan hände så försvann ALLT jag hade skrivit på min engelskapresentation så jag fick sitta i fyra timmar och skriva om allt. Ibland har man inte lite otur... Men idag hoppas vi på en bättre dag, trots det übertråkiga vädret.

Tänkte säga att jag måste gå och göra mig iordning men jag kan lika gärna ge upp tankarna om att se fräsch ut tills de kommer redan nu. Det är lika omöjligt som att hitta en nål i en höstack.. nej det var ett dåligt exempel. För det går ju faktiskt att hitta en nål i en höstack.

Auf Wiedersehen!

Svårt att säga hej då till en del av barndomen...?

115055-189115055-190115055-191

Så svårt det kan vara att säga hejdå till leksaker och annat som hör barndomen till.. Ebba hade ett helsike med mig att slänga saker då det var dags för mitt rum att storstädas. "Men den här behöver jag faktiskt...."  Så frågade hon: "Aha okej, men när läste du senast Pelle Svanslös Amanda, seriöst nu?" "Nja det minns jag inte..." säger jag samtidigt som jag ser älskade lille svanslöse katten åka ner i den stora läskiga sopkassen.

På bilden i mitten ser ni dock två sötnosar jag lyckades rädda. Jag plockade upp dem ur påsen när hon inte såg, hiih :D Solglasögonen försvann dock till världens ende... tur det?

Rädda mig från det här helvetet

Det är sjukt vilket hat man kan känna mot en person som man egentligen älskar mer än någon annan. Det är sjukt hur sårad man kan bli av någon som man trodde aldrig skulle vilja göra en ledsen. Det är sjukt hur mycket man kan ta åt sig av något som man vet är så fel.

Jag har alltid varit en person som inte lämnat något åt slumpen. Jag har kämpat och kämpat till kroppen inte orkar mer, allt för att veta att jag gjort allt jag kunnat. Jag har alltid haft mål i livet och vetat att jag en dag kommer att nå dit. Skolan har alltid gått bra och likaså fritidsintressen jag tagit mig an.

Jag har alltid fått lovord från mina föräldrar och haft deras stolta ord i huvudet då jag ska ta mig an en ny utmaning. Men att ha stolta föräldrar trodde jag var något bra. Jag hade fel. Trots att det går väldigt bra för mina bröder så har jag fått lida extremt mycket för att det hittills har gått väldigt bra och enkelt för mig i mitt liv, för att mina föräldrar är väldigt engagerade i min skolgång och allt annat som händer i mitt liv. De känner sig osynliga. Istället för att ta tag i det med mina föräldrar, har den ena kommit på att om han bryter ner mig så kommer hans framgångar synas tydligare.

Jag tror att det blir svårt för er att sätta er in i min situation. Syskonbråk brukar de flesta ta ganska lätt på. Men att ha en vuxen man stående över en, skrikandes, ja vrålandes, att jag inte ska tro så jävla mycket om mig själv - att jag inte kommer lyckas uträtta ett jävla skit i framtiden. Att jag kan sluta plugga redan nu för jag kommer ändå inte lyckas bli något... det har börjat ätsa sig fast i mitt huvud, det vägrar försvinna.

Jag som alltid trott att jag kommer lyckas med det jag siktar efter bara jag kämpar känner nu bara att det kanske är rätt det han säger. Trots att jag innerst inne vet att det är så fel det kan bli, så blir man till slut hjärntvättad när man får höra av en vuxen människa flera gånger i veckan skrika att jag inte kommer lyckas med någonting. Det spelar ingen roll att mina föräldrar säger att han bara är svartsjuk och så vidare, han ska inte ha någon rätt att sabba mitt självförtroende totalt bara för det. 

Just nu vill jag bara bli räddad från det här helvetet. Ni förstår inte hur det är att höra från en familjemedlem att jag inte kommer att lyckas i framtiden, att det var ett misslyckande att jag föddes. Att han står och vrålar mig i ansiktet att jag bara är en tjej som skulle lyckas bättre som prostituerad och att tjejer inte lyckas i det här samhället, samtidigt som jag gråter så tårarna vägrar sluta. Jag har aldrig velat visa att jag tar åt mig. Idag var det annorlunda, jag bara satt och grät - tog emot allt.

Och nu känner jag mig överkörd. Samtidigt utelämnad för att jag skriver om det här som upp mot tusen läsare bara idag kommer ta del av. Men jag skiter i det. Jag skiter i allting just nu.

När jag ändå är igång...

...kan jag ju lika gärna passa på att fråga ännu en fråga. Men det kommer bli intressant att se vad ni svarar. I ett program där det handlade om bloggar och bloggare så sa det att en bra bloggare ska uppdatera fem inlägg per dag. Det ska tydligen vara ett antal som är tillräckligt många för att man ska fastna för bloggen men inte för många så att det blir ointressant. Nu till min fråga:

Hur många inlägg tycker ni är lagom att skriva varje dag? Om ni fick bestämma, hur många inlägg skulle jag då skriva per dag för att ni skulle vara nöjda?

Jag måste få veta



Stämmer det att man får platt rumpa av att sitta för länge?



Roxette

Hej :)

Kom precis hem från skolan, är ännu sjukare idag så det var hårt att släpa sig upp för att gå på dagens mattelektion. Riktigt hårt. Men på tisdag är det matteprov och idag hade vi sista lektionen innan provet så det var nödvändigt att gå - ambitiös som jag är. Trots att jag är sjuk så har inte matteskillsen försvunnit, det känns bra. Men fy för att sitta i ett klassrum med hög feber och en hosta som vägrar försvinna.

Nu ligger jag i sängen och ska precis börja plugga. Geography assignment och social services står på schemat. Ska bli skönt att få Jonathans hjälp lite senare. Det går så mycket fortare när man är två och eftersom han läser 100% på engelska mot mina 50% eller vad det kan vara så går hans engelska inte av för hackor...

115055-188

Nej nu ska jag gå och göra iordning lite varm choklad. Här har ni lite grymma roxettelåtar att lyssna på tills jag är tillbaka! Kan inte lägga upp alla som är bra, men här har ni i alla fall fyra av dem. Några andra är How do you do, It must have been love, spending my time och så vidare.

 

 

 


Vikten av att sätta sig själv först, i alla lägen.

Det är så komiskt det här med att vara sjuk. Som ni vet vid det här laget så var det min kära mor som smittade mig. Trots att jag hatar att vara sjuk så har jag legat bredvid henne och kramat om henne vissa nätter då hon känt sig dålig och verkligen tagit hand om henne. Okej, till viss del har det väl berott på att jag hatar att sova själv. Men tanken var god i alla fall. Nu har det blivit som att varje liten bakterie min mamma hade i sin kropp har förflyttat sig till mig och förpestat min tillvaro.

Nu till det komiska. Jag som är barnet oss emellan tog risken att bli smittad då hon låg här hemma sjuk och odräglig. Jag är nu den som blir totalt övergiven här hemma. Pappa är ett undantag, vilket är rätt förvånansvärt i och med att han troligen är den största hypokondriken som skapats på denna jord och i princip tror att han ska bli sjuk av att gå utanför dörren. Men av de återstående familjemedlemmarna blir jag behandlad som om man blir dödssjuk om man råkar komma för nära mig. Ett exempel var ikväll då mamma kom in hit för att säga godnatt men vägrade ta et steg innanför tröskeln. Jag kunde riktigt se hur hon andades så lite som möjligt för att sedan låtsas titta bort åt sidorna och andas fort som attan där luften är någorunda ren. Att jag skulle få en godnattkram var bara att glömma. Det tyckte hon med argumentet att hon legat sjuk i snart två veckor och nu äntligen blivit frisk. Att det är min stackars kropp som tagit över alla förpestade bakterier verkar hon ha glömt...

Hälsningar från en liten arm sjukling sittandes ensam på sängen.

En sängliggandes sjuklings dagbok

Har du svårt för människor som tycker synd om sig själv bör du sluta läsa nu. Känsliga personer varnas!

Hej allihopa!
Fy satan vilken tung dag det har varit! Natten inatt var hemsk, jag låg och hostade så mycket så att jag var säker på att ena lungan skulle flyga upp vilken sekund som helst. Jag har då aldrig hostat så hårt så att det kommer blod upp men det gjorde jag inatt, vidrigt säger jag bara. Med alldeles för hög feber, ont i halsen, ingen röst, blek som ett lakan - you name it, så slet jag mig ambitiöst upp ur sängen klockan tio imorse för att närvara på dagens första lektion - matte. Där satt jag blek och ful, det är inte sant hur ful man är som sjuk, i alla fall, hostandes och suckandes och bara önskade att lektionen skulle ta slut. Men jag räckte så ambitiöst upp armen varje gång en fråga ställdes. Jag menar, har jag ändå släpat mig dit så kan jag ju lika gärna anstränga mig lite.

Sedan fick jag i mig ett par värktabletter plus lunch och började känna mig en aning bättre. Då bestämde jag mig för att stanna på de återstående två lektionerna. Först geografilektionen då vi fick tillbaka de stooora projektet vi skrev i ett par veckors tid innan jul om ni kommer ihåg dem. Det lär ni göra då jag var i upprivningstillstånd och med all säkerhet lät er ta del av det. I alla fall fick min grupp MVG på både presentationen och själva arbetet så det var trevligt. Det var rätt krångligt det där.. vi arbetade bokstavligt talat ihjäl oss - både dag och natt. Så ni som snackar en massa om att vi får våra betyg genom smör kan bara äta upp mina böcker eller något. Så mycket som vi pluggar så förtjänar vi verkligen våra betyg. Men det är också något jag vet att de som har något innanför pannbenet är medvetna om..

Nu ligger jag hemma i min säng omgiven av kuddar och duntäcken. Det blir som ni förstår inga träningar för mig ikväll, jag skulle bara bli hemskickad på en gång då jag varken har röst eller färg i ansiktet. Men på vägen hem handlade pappa allt som behövs för den som är sjuk. Det blev allt gott ni kan tänka er så ni lär ju förstå vad jag ska göra ikväll.. ;) PLUGGA... och tjockissvulla som ett annat fetto..I alla fall dagen till ära så är det fettisdagen vilket också resulterade i små semlor som vi köpte med hem. Det spelar ingen roll om man tycker om det eller inte, på fettisdagen ska man äta semlor. Likadant att man ska äta gröt på julafton även om man inte tycker om det. Det finns liksom ingenting att diskutera.

En annan sak... vet ni varför jag verkligen förstod att jag är sjuk på riktigt nu? Jo, för då jag var och handlade med pappa köpte jag de äckliga men dock så mycket starkare och effektivare halstabletterna istället för de godisliknande sakerna som är så mycket godare. Så ja, ni får jättegärna tycka synd om mig. :$


Det som står mig närmast om hjärtat...

Nu har det blivit dags för mig att avslöja en stooor last jag har - och har haft sedan jag var liten. De senaste månaderna har det dock varit värre än någonsin. Meren ni ser här till vänster är festisar som jag dricker i genomsnitt 2-3 av varje dag. Nej jag skojar inte. Vissa dagar dricker jag bara en, andra dagar kan jag dricka upp mot 5-6 stycken (idag har varit en sådan dag, men jag är ju faktiskt sjuk !) - men det går inte en enda dag utan att jag dricker dem. Jag tycker seriöst att det är det godaste som finns att dricka och jag tröttnar aldrig på den goda päronsmaken... skriver jag sittandes här med sugröret i munnen..

Ge mig sommar med Gyllene Tider

 

Sitter för tillfället och diskuterar med Kalle angående Gyllene tiders musik och huruvida deras texter skulle vara enkla och ickeberörande. Jag håller inte alls med, visst deras texter är inte jättekomplicerade och berörande - men de ger mig en känsla - jag bara ryser då jag hör deras musik. Jag blir så otroligt glad! Jag längtar så otroligt mycket till sommaren då jag sitter här uppkrupen i soffan med varmt te och lyssnar på alla mina favoritlåtar med Gyllene tider, är väl en sisådär 15 stycken.. ;P Jag vill bara åka utomlands och bli jättebrun, pumpa gyllene tider riktigt högt och festa loss med alla mina närmsta, då är livet som bäst!

Ge mig sommar!


En liten dragen manda det där (: Men åh vad jag längtar efter att kunna gå ute mitt i natten utan att frysa..

Här får ni tre grymma låtar med mina favoriter <3



 

 
Åh denna kör de nästan alltid som sistalåt på deras konserter, och jag står
alltid och gråter som ett litet barn. Men den är ju så fin!

Naglar - fransk manikyr vs vinrött

Att ha fräscha naglar är jätteviktigt för mig. Jag har fått turen att mina naglar växer hur fort som helst och då är de stenhårda och skivar sig inte. Det har resulterat i att jag i stort sett alltid har fransk manikyr på mina naglar vilket jag personligen tycker är det fräschaste. Då jag bowlade häromhelgen gick en nagel av och jag tycker att det ser så hemskt ut då naglarna inte är jämnlånga så jag klippte ner alla då. Och då man har korta naglar är det ju finast att ha färg på dem tycker jag. Så nu har jag målat dem vinröda, har tyvärr ingen bild men jag trivs jättebra i det. Lite småporrigt sådär (; Men snart lär jag tröttna så blir det den klassiska franska manikyren igen. Har ni några andra favoritfärger att ha på naglarna?

115055-187
Den här bilden har ni sett förut (: Jag och älsklingshanna på Djurgårn.
Mina naglar :D

Sluta strula offentligt!

Häromdagen då jag var med Tessie och skulle äta lunch fick vi genast känslan av att lunchen skulle komma upp igen då det ligger ett par i en soffa och råstrular som om de vore hemma. Deras fötter låg på bordet och man såg alldeles för mycket av vad de höll på med. Situationer som dessa är bland de mest osmakliga som finns och jag förstår inte hur man kan tycka att det är mysigt att ligga helt offentligt på en soffa i 45 minuter som om deras tungor var som fastklistrade. Visst det är säkert jättemysigt att vara sådär nykär så att man inte kan slita sig från varandra, jag vet faktiskt hur det känns - skillnaden är bara att jag personligen väljer att stanna hemma i sängen hela dagarna då ;) För ska man ligga i en soffa och mysa med sin pojkvän på en restaurang med fötterna på bordet i 45 minuter då är det för fan läge att stanna hemma istället.  

Likadant då man står i kö till biobiljetter eller vad det nu kan vara och man har oturen att hamna bakom ett par som står och strular så att man ser allt saliv som växlas mellan dem och man vill bara sjunka genom golvet. Jag må låta totalt känslokall men jag kan inte minnas att jag betedde mig så osmakligt då jag hade pojkvän. Dessutom vill jag inte se två fula människor som står och kysser varandra så att det ekar i hela restaurangen då man ska äta, då försvinner matlusten all världens väg... Hårda ord tycker ni men jag tycker att det är vidrigt.

The worst of having a romance of any kind is that it leaves one so unromantic.. Något som kan ha drabbat mig?

Inte alls! :)

Helvetessjuk och blondinprat!

115055-184
Hej!
Helvete också. Mamma har legat hemma i influensan i över en vecka och nu har hon smittat mig! Redan då hon blev förkyld för drygt en vecka sedan blev jag smittad och var dunderförkyld i någon dag bara, för sedan gick det över. Men mamma blev bara sjukare med hög feber, halsont, hosta och allt som hör till så nu har hon lyckats smitta mig för andra gången. Ni vet hur mottaglig man är för bakterier då man precis varit sjuk. I alla fall känns det nu som om jag håller på och få influensan för jag har 39 graders feber och hur ont i kroppen som helst. Det känns nästan som att jag har träningsvärk i hela kroppen, fast det är en hemsk känsla, eftersom att jag vet att det inte beror på att jag kämpade hårt med träning igår...

Det här kom verkligen så dåligt tajmat som det bara kunde. Jag har fruktansvärt mycket i skolan och tänker inte missa mina träningar den här veckan. Men jag är hemma från skolan idag, tittade på course manager att det var lektioner jag kunde missa nu när jag mår så pass dåligt. Men detta är den enda dagen jag kan vara hemma hur sjuk jag än är så bäst för mig att jag frisknar till nu.. I alla fall har jag legat i sängen hela morgonen och pluggat matte. Nu tar jag en paus för att äta lunch som pappa är påväg hem med. Sen blir det till att plugga igen. Vi hörs lite senare! <3

Förresten... finns det knappt ingenting jag blir så sur för som när folk kommenterar saker som "Du är bara en blond tjej som..." osv. Jag har själv aldrig fått en sådan kommentar men oj vad många av mina vänner som ständigt får ta sådan skit. Sedan när blev det relevant vilken jävla hårfärg man har? Ser man någonsin kommentarer där folk skriver saker som "Du är bara en liten brunett som.." Nej aldrig! Åt helvete med alla dessa falskblondiner a la big brother som är en skam för hela mänskligheten. Man kan väl fasiken inte bygga sin uppfattning om blondiner utefter att ha sett hur de agerar? Drar man slutsatser på det sättet är man fan dummare än de korkade falskblondinerna själva. Bara för att kontra så kan väl lite kuriosa vara att i den skolan jag går, som trots allt tillhör Sveriges bästa gymnasium, går det så mycket blondiner så att jag lovar er att det skulle ändra er syn totalt efter bara en vistelse där. Det är trots allt många av dem som kommer att bestämma lönerna till många idioter som klankar ner på blondiner i framtiden.. tål att tänkas på..

115055-185

Lördag

Äntligen lite tid över.. Kvällen igår var hur lyckad som helst, Good Luck Chuck är en helt galen film men ack så söt. Snacka om en film som tänjt på alla gränser som någonsin funnits.. Och Jessica Alba är ju så söt. Sådär brun är jag bara på sommaren :(

Imorse fick jag gå upp redan vid tio, ja det var riktigt kämpigt att gå upp då, för att åka till Globen och gå på Sthlm Golf show där bland annat Carro och Sofia skulle gå modevisning. Jag mötte Malou utanför så tog vi en runda och smakade på godiset och tittade på lite andra godbitar ;) Just det, vi tjejer planerade ett perfekt alla hjärtans dag- firande. Vi ska vara ett gäng tjejer och varje tjej ska ta med sig tre killar så får fortsättningen ske naturligt.. ;) Låter bra va? Singlar som vi är. Men vem fan vill ha förhållande? Nej nu är sommaren på väg, då jävlar! (;

Sedan fick jag i varje fall skynda mig från Globen till stallet där jag skulle rida halv tre. Åh det gick så bra så och känslan efteråt är alltid lika skön. Nu har jag liksom gjort mig förtjänt av fest och ledighet ikväll. Senare kommer Tessie hit, lagom till bakelserna, mumsimums. Vi ska börja fixa allt inför kvällen och sedan har vi lite olika alternativ. Ska möta upp carro och tjejerna innan i alla fall och styr något trevligt förkrök. Även där finns det olika alternativ så vi får se vart vi hamnar.


Nu ska jag hoppa in i duschen innan Tessie kommer. Vi hörs mina vänner. Hoppas att ni får en trevlig lördag.

<3


Stress!

Hej hej!

Hinner inte skriva idag heller. Det har varit en fullspäckad dag med skola, plugg, dansträning samt skoköp idag också! :) Kom precis hem nu från en middag med mina föräldrar så nu ska jag slänga på mig andra kläder och möta Tessie för bio. Därefter ska vi träffa Hanna och tjejerna för fest på Rådmansgatan :)

Måste springa, pusspuss!

RSS 2.0