Söndagkväll!

Hejhej,

skrev precis klart min sonett som ska vara inlamnad imorgon - dags for nasta laxa att ta itu med. Hmm ska jag ta italienskan, matten, samhallskunskapen eller geografin? Spelar ingen roll, allt maste anda goras.. suck.

Parlamentet kommer ikvall iallafall, da ska det inte pluggas!

Haha, en bild jag hittade har pa bloggen fran da jag och Bella gick pa en klubbfest for lange lange sedan! Tror att vi stannade dar fem minuter kanske?


18.jpg 

Igar tittade jag pa Ondskan, liksom de flesta andra vagar jag nog saga. Under filmen satt jag och Charlotte och skickade sms efter sms till varandra dar vi skrev om vara rysningar vi fick av Eric Ponti och hans forhallande till vald. Jag ar medveten om att det har kan (kommer att) missuppfattas av manga, men killar som ar oradda och har ett forhallande till vald dar man som tjej kan kanna sig trygg ar beundransvart. Det vi menar ar absolut inte att killar som slass ar killar att beundra, utan killar som inte tar nagon skit och darmed ar beredda att forsvara sin omgivning och inte minst sig sjalva om sa skulle behovas ar killar varda att beundras.

Nu ska jag namna mina favoritscener i filmen, om nagon mot formodan inte skulle ha sett filmen ber jag er att sluta lasa nu.

En av mina favoritscener ar det ni kan se pa forsta bilden nedan. Da Eric visar acklena var skapet ska sta.

Ondskan 

En annan favoritscen ar da skitenhjelm varit ute och ridit och vem star inte dar och valkomnar honom varmt, om inte var egna Ponti ! Det som ar sa underbart med den har scenen ar da Ponti gar darifran med huvudet hogt, och kvar pa marken - ynklig och vidrig - ligger han som annars ar sa kaxig, och Ponti sager bara "trodde du verkligen att jag skulle doda dig? jag ar inte som du, jag ar inte som du."

Tredje favoritscenen ar sjalvklart slutet, da den vidriga "pappan" far hora att han kommer ligga pa sjukhuset om en halvtimme, och han kommer inte vaga beratta for nagon vad som har hant.

En grymt bra film som tydligt visar idealet for hur en akta man ska vara! :)

Pa aterseende!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Älska Ondskan!

2007-10-01 @ 09:12:27
Postat av: Liza

var kommer dina jeans ifrån? skitsnygga!

2007-10-01 @ 09:12:54
Postat av: k

Andreas wilson e så grymt bra

2007-10-01 @ 09:13:20
Postat av: sara

åh du är så naiv! "killar som inte tar nagon skit och darmed ar beredda att forsvara sin omgivning och inte minst sig sjalva om sa skulle behovas ar killar varda att beundras"
jag tycker aldrig att våld är något att beundra, lika lite som de som utför våldsamma handlingar är att beundra. du snackar om killar som inte tar någon skit, det är ju fruktansvärt att de inte kan försvara sig verbalt utan istället måste slå ner någon för att komma i överläge. och även om någon beter sig vidrigt mot dina vänner, förolämpar dem på något sätt eller liknande, så är det inte beundransvärt att slå den personen. det är bara ett sätt för killen att visa vem som står i överläge, och ärligt talat hur svårt är det att slå till någon? vårat samhälle är redan så influerat av våld och när du säger att du beundrar killar som försvarar sig själva eller sina vänner med våld spär du bara på den normalisering av våld som har kommit. det finns andra sätt att gå, i en hotad situation mellan två killar kan man gå därifrån, det handlar i längden inte om att inte ta någon skit, utan att försöka leva tillsammans i ett fungerande samhälle. jag har vissa killkompisar som alltid hamnar i bråk, och det är som du säger; dom tar ingen skit. men det gör dem inte beundransvärda, snarare jobbiga. det är inte kul att vara ute med dem när de ger sig på en kille som kanske sagt något stötande till mig, gjort ovälkomna inviter eller tagit på mig. visst, det är fel av den killen, men jag beundrar inte min kompis för att han försvarar mig. det är snällt, klart man kan tänkta att "gulligt av honom att bry sig", men om valet är mellan att han använder våld för att bry sig, eller inte bry sig alls väljer jag i nästan alla lägen de sista alternativet. okej om jag var i en riktigt farlig situation där mitt liv/min hälsa stod på spel, men sådana situationer är sällsynta, i de flesta fall kan man bara gå därifrån. men när du beskriver det verkar det nästan lite romantiskt; som när din kille slår ner en annan som gjort ett opassande närmande. vid första tanken verkar det nog gulligt av honom för de flesta, men tänker man ett steg längre inser man förhoppningsvis hur onödigt det är. våldet är så utbrett i vårt samhälle, ingen reagerar om man hör någon som blivit nerslagen/slått ner någon, men detta är brutala handlingar och jag tycker att vi alla måste försöka avbrutalisera samhället, och inte låta våldet vara något normalt, ett vardagligt inslag i våra liv.

2007-10-01 @ 16:30:40
Postat av: Anonym

lägg ner eller skaffa dig ett nytt tangentbord oskoening

2008-02-14 @ 01:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0